Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е рибено масло и за какво се използва?
Как се изчисляват блоковете за 1 филия?
Какви са основните принципи на Зоната?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е рибено масло и за какво се използва?
-
Как се изчисляват блоковете за 1 филия?
-
Какви са основните принципи на Зоната?
Зоната е диета, която се фокусира върху поддържането на баланс между инсулин и глюкагон в тялото чрез консумация на храни с определени съотношения протеини, въглехидрати и мазнини. Тази балансирана диета се изразява в блокчета, които помагат за регулиране на хормоните и подобряване на метаболизма. Основният принцип е да се консумират храни в определени пропорции, като се стреми към поддържане на оптимален метаболизъм и контрол на инсулиновата реакция. Основните принципи на Зоната включват консумирането на храни с определени пропорции въглехидрати, протеини и мазнини, които се изразяват в блокчета. Тази диета се фокусира върху поддържането на баланс в тялото, като се стреми да контролира нивата на инсулин и да подобри метаболизма.
-
Какви са някои здравословни комбинации от храни, които осигуряват една порция протеин?
-
Какви са някои идеи за здравословно лятно хранене?
Пък и... 6 гр. едва ли са от такова значение
, както казва

, имам въпрос - подскажи идея за патладжани, тиквички, чушки, ама в някакъв пържен вариант - все пак е лято
,аз лятото рядко хапвам сготвен зеленчук,води ме правилото -КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ ХАПНЕ СУРОВО ,НЕ ГО УБИВАЙТЕ С ГОТВЕНЕ .Патладжанчето го правя лесно по следния начин-нарязан на кръгчета ,осолен и изцеден от чернилката се пуска във вряща вода за 5 мин,вади се и се реди с чесън и магданоз или копър ,малко зехтинче ,ябълково оцетче в съдче -слага се в хладилника и си вадим като салатка няколко колелца.Правя и имам-баялдъ,но рядко ...ще помисля за рецептата и ще я дам.Напоследък доста често правя 1 дедова манжа -домати настъргани няколко броя ги извирам с 1 -2 капки мазнинка ,чесънче ,копър/магд/докато се позгъсти и чуквам няколко яйца да се сварят в соса/изчислете си домата и яйцата за да се балансира /примерно на 1 ч.ч настъргани сурови домати -1 яйце или 2 белтъка /всеки сам може да си сметне за колко човека ще е и да готви 6 ч.ч. домати с 6 яйца или 3 яйца и др.3 пр.блока да добави извара ,сиренце...въпрос на избор.Но става летна манжа супер зонова .Чушки
нямам опит в пържени храни никак
, но като четях колежките от симеоновската тема свалят с 40гр за 1 блок
, пробвала съм на тефлон - печени - е, стават, ама аз си търся идейки