ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 87 225
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
Боб, черен (консерва)   1/4 чч- малко по-калоричен е от зеления. Виж по сайтовете на колко отговаря една чаша и раздели на 4 грамажа.

# 256
Здравейте, няма много желаещи да пишат, сигурно от жегите. Wink
Пробвах една от супите, дадени в по- първите страници. Тази специално е от Дандулина
ПРОДУКТИ:
около 500 г. обелени тиквички
800 г. обелени картофи
50 г. заквасена сметана 20%
18 г. сол
смлян бял пипер на вкус Оставям1/2 вр. магданоз

Нарязваме на кубчета картофите и тиквичките.
Нарязваме на ситно магданоза.
Варим до сваряване на картофите във вода, която да покрива с два пръста зеленчуците.
Пасираме. Добавяме солта и белия пипер. е 10 мин. да поизстине и добавяме сметаната.
Разбъркваме и добавяме ситно нарязаните копър и магданоз.

Забележка: В 185 г. от супата се съдържа 1 въглехидратен и 1 блок мазнини.
2 В+М блока - 370 г. супа
3 В+М блока - 555 г. супа
4 В+М блока - 740 г. супа.
При този начин трябва да добавим за баланс съответното количество протеинови блокове.

Допадна ми много. Само сложих по - малко сметана: 2 с. л. Мисля да си добавя мазнини при храненето.
Ако обичате крем-супи, пробвайте я.  Peace

# 257
Форумът съвсем е задрямал... Дано не съм права и всички да се наслаждават на морето и за това да не пишат за зонови подвизи.   grinning039

# 258
  • Universe
e4ko Laughing тука е така Wink /понеже не залагаме на  куик фикс обещания Joy/

nadindf ,Hug какво е ИР newsm78

zika, мерси за супичката, аз много обичам този вид   bouquet Вероятно и аз ще огранича сметаната   chef

Лурдес,  welcome

Иначе аз зонувам с яйца, млечни /основно кисело мляко/, домати и чат-пат някой плод. Обаче поради горещините, не ми се яде, пропускам междинните и съответно задържам /знаем си мотото "За да се ослабва, трябва да се яде Peace/ Понякога произволно качвам дневните блокове, което също не е препоръчително, но поне съм в Зоната и се чувствам добре Heart Eyes

От мен, за сега, е това   bouquet

Ред. Фън шуй в борба с килограмите - http://zdravno.com/fan-shuy-v-borba-s-kilogramite-2

Последна редакция: чт, 26 авг 2010, 20:11 от lenny_pld

# 259
Как ми се иска да не ми се яде... Обаче, сега не съм особено заета и само се чудя дали и какво да похапна...    newsm55  Ужас! Едвам се удържам да не се натъпча с вафлички... Или друго зло. Но,  Naughty трябва да се държа на положение! Зона, зона и пак зона!   smile3515

# 260
ИР е инсулинова резистентност.

И аз днес хапнах малко сладко- от жегите е - кръвното много пада, но като се понапих с повече вода  (на около 30 мин по чаша съм пила- много ми беше жадно) ми мина стръвнишкия глад за сладко- понякога организма бърка жаждата с глада.

# 261
  • Universe
Това ми хареса като допълнение към нашия режим  Hug

Подари си желаното тяло  

http://www.az-jenata.bg/article/10137/Podari-si-zhelanoto-tyalo/
http://www.vbox7.com/play:dd38df16

Авторката -

Последна редакция: чт, 26 авг 2010, 23:29 от lenny_pld

# 262
Лени, ако не е тайна, какви са твоите резултати в Зоната?

# 263
  • Universe
Аз имам 5-6 свалени в Зоната за около 2 месеца и се боря за 3 кг, които не са особено фатални, не съм стриктна в бройката на блоковете, но съм в Зоната.
По-важно е, че се чувствам добре, свила съм се оптически и в сантиметри и ям всичко, което поискам /от всички колонки/

При мен вече е начин на живот, а не диета, въпреки, че залитнах в Интервалното хранене и там доста стопирах нещата, но, както се казва в една друга тема ГГЗ /гъз глава затрива hahaha/

П.П. Вероятно, ако махна хляба, ще сваля по-бързо, но аз съм лакто-ово -веге и менюто ми не е толкова разнообразно, а протеините на прах не ги харесвам Wink

Даже в събота ще ходя на едни изследвания при лекар -диетолог /специалист по метаболизма и холистична медицина/ - да видя какъв ми е метаболизма, кои са препоръчваните ми храни /кръвен тест, но не "Вега"/ и още нещо беше за насищането на клетките с кислород, ниво на стрес + % телесни мазнини и, според всичко това, да се насоча към двигателен режим/спорт  Peace

Последна редакция: чт, 26 авг 2010, 23:44 от lenny_pld

# 264
Здравеите,

след много четене мисля да почна и аз ЗОната като на мен ми прилича повече на Матрицата  Laughing
Мисля че това е наистина може би наи здравословното хранене при което ако човек внимава малко от малко няма да има йо-йо ефект
другото което е че мисля че това е може би единствената НЕВРЕДНА  диета за организма.
Основното което ме притеснява са малкото калории

така ,от саита на доктор Сиърс си сметнах че ми са нужни около 97гр протеин или по 14 блока /мъжко съм /  Laughing
След леки сметки от моя страна достигнах до заключението че това би трябвало да ми е дневния прием:

98гр. протеин /или  392 калорий
126гр. въглен  /или  504 калорий
 42гр. мазнини /или  378 калорий

Общо        1274 калорий !!!! като по принцип на мен дневния калориен баланс ми е около 2800 калории   Simple Smile

Не виждам тук някои да е правил такива сметки.Но както си пише и в книга тази диета е НИСКОКАЛОРИЧНА като явно останалите нужни калории ще се взимат от складираните мазнини /надявам се
Та така ,до няколко дена мисля да почна
Виждам че има много несъответсвия с тея списъци ,блокове,кое колко В,П и М съдържа и всъщност колко наистина има.За по вманиачените остава да се смята по внимателно а за тези които карат по така може да мерят и на ръка  .Един съвет за тези които са в застой вероятно възможно е една от причините е да е точно това мерене на око както и колко ВБ аджеба има в 1 домат,или пиле/сварено,печено и т.н. всички тея неща имат смисъл

Друго което ми е на езика ,мисля си че както това е може би наи доброто възможно хранене това също е и наи-трудната диета за спазване според мен /ако трябва всичко да е точно
От една страна тук трябва да се измери точния прием на храни на ден да е  40%/30%/30% Въглехидрати/Протеини/Мазнини,второто и по трудно е че това трябва да става на всяко едно хранене !!!!!!
И вече от трета страна идва и калорииния баланс които зависи до голяма степен от дневните нужните на индивида за протеин.Разбира се тук може да се варира според мен,ако не сваляш и чувстваш че храната ти е много намаляваш дневния калориен баланс без да нарушаваш правилото 40/30/30 и то на всяко хранене както и обратното ако стоиш гладен и нямаш сили естесвено увеличаваш
Та засега толкова ,ще се включвам пак  Wink

# 265
Привет на всички в Зоната  bouquet
Отдавна не съм се включвала, но да си призная миналите две седмици бях извън Зоната, тъй като имахме гости, много работа и липса на време за пазар и приготвяне на храната.... Най-интересното е, че на практика от както съм започнала, съм вече -4кг /от 13 юли/ и по време на прекъсването не съм качила. Явно организмът си се настройва на определен метаболизъм и макар да съм "излязла" временно, няма негативни ефекти. Другото, което ми направи впечатление е, че при първите хранения несъобразени със Зоната изпитвах силен стомашен дискомфорт. Тъй че не препоръчвам "кръшкане" от режима Laughing
За днес съм приготвила следната рецепта за обяд /за стойностите се ръководя от списъка в "НИЕ И ЗОНАТА"/

Телешки кюфтета на фурна с гарнитура от картофено пюре и салата /3 порции х 4 блока/

308 г телешка кайма - 11 П
1 яйце - 1 П
1 ф хляб - 2 В
2 глави лук - 1 В
Приблизителен грамаж на смесената кайма - около 450 г
300 г картофи - 6 В
3 ч.л. мазнина - 9 М

Омесва се каймата и се пекат кюфтетата на фурна. Картофите се сваряват и пасират.
Изчислих, че на 1 порция от 150г кюфтета се по 4П, 1В, 3М
От порция картофено пюре х 100 г - 2В
т.е. Остава да се добави към всяка порция 1В и 1М/напр. 2домата или 1краставица и 1/3 ч.л мазнина/

Моля, някой да ми провери сметките, че се съмнявам малко в точността Praynig

Поздрави и успех на всички новодошли или мислещи да се включат

# 266
lenny_pld и аз съм фен на холистичната медицина и ще ми е интересно да кажеш как е минала срещата с диетолога.

Книгата ми изглежда интересна и е хубаво, че на пръв поглед чисто физически и психологически аспекти се смесват.  При мен проблема е и в това, че не мога да се справям със стреса и мисля, че от там ми идват проблемите с резистентността и килограмите- за сега медитацията като вид автохипноза ми помага най-много като че ли.

Свалила съм 3 кг и визуално размерите- дънките ми виснаха като торба. Намалих метформина наполовина- започна да ми става зле от него- кр ми захар явно се нормализира и се сваля допълнително и от него.

Аз не съм толкова добра със сметките- трябва да започна да готвя и да спра да комбинирам сухоежби, но не мога да се организирам в пазара.

# 267
Привет на всички, и аз имам голямо желания да се присъединя към вас надявам се да успея да вляза в тая мистериозна зона поне за мен све още  Laughing 
Ще  прочета внимателно книгата и се надявам да свикна с изчисляването на храната.
В момента  се храня по режима на Дюкан като имам за сваляне още 4 кг след което би трябвало да започна режима за запазване на теглото.
Ще съм благодарна да споделите ,как мислите добре ли е да комбинирам този режим с Зоната.
Благодаря и се извинявам за дългия пост  Embarassed

# 268
Лично мое мнение е, че диетата на Дюкан е изключително вредна и дори опасна за здравето. Известни са дори смъртни случаи. Според мен Зоната и режимите на Дюкан са коренно различни и противоположни като идея. При Зоната всичко е балансирано, а в другия случай има тотално ограничаване на въглехидрати и мазнини. Факт е, че е изключително резулататна и всички слабеят с дюканската диета, но въпреки протеиновият ден през седмицата, след като изтече времето на диетата и достигането на желаното тегло, отново килограмите се качват. Имам двама такива примера и то много ярки... С огромни плюсове.
За това, съвет от мен е, да започнете Зоната, макар да не е с толкова скорошни резултати и да отнеме повече време свалянето на излишното тегло и сантиметри обиколка.
Успех!  Peace

# 269

Свалила съм 3 кг и визуално размерите- дънките ми виснаха като торба. Намалих метформина наполовина- започна да ми става зле от него- кр ми захар явно се нормализира и се сваля допълнително и от него.

И при мен е така - много странно - кантарът едва помръдва, но сякаш се свивам...
Веднъж го споделих с един лекар и той ми каза много ведро "Ами, те сланинките не тежат особено!"  Joy

Общи условия

Активация на акаунт