ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 87 249
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
Zika вярно ти излиза, че 1 блок протеини е 35г
То за вярнато е вярно ама малко ми се вижда Grinning Досега смятах 56 гр. за 1 бл. протеини , а сега 35 г. , че и обезмаслена Sad Малко гадно ми стана.  Simple Smile
eous_forever не добавяш мазнини когато консумираш по- мазни храни: сирене, извара, кашкавал, салами, кренвирши, дори кис. мляко, шарени пържолки и такива подобни.  Добавяш си мазнини когато ползваш обезмаслени продукти. Такъв е принципа. Аз преценявам на око, според това какъв ми е протеина, ако ми се види мазен, не слагам. Понякога ако ми се хапват ядки например си хапвам без  много да гледам обезмаслен или не ми е протеина Grinning
А за фасула Laughing  Laughing  Laughing вярно е, аз лично ям когато имам по-вече блокове - на вечеря са ми 3 бл.- тогава не ми се вижда чак толкова малко. Simple Smile
Ягоди - по- дребни, да се  уплътни чашата. Simple Smile

# 181
  • Universe
Heart Eyes Здравейте Дами. Искам да попитам 1 блок ягоди (благоприятни въглехидрати) пише, че е 1 чаена чаша. Как ги слагате вътре ? Слагате 4-5 и да се напълни чашата или ги нарязвате и докато се напълни. Д-р Папазова сложи три и се напълни  чашата, така ли трябва да процедирам? Да попитам за белия боб(фасул) как разделяте чашата на 1/8, че аз 1 блок 4 зърнa трябва да изям Grinning. Искам също да споделя, че аз съм атлет и тренирам 5 пъти в седмицата, но ям по програмта за 3 пъти, тъй като финансово не съм много разположен, а и това си е наистина доста храна в стомаха. От преглеждането ми на темите и коментарите, забелязах, че сте писали, че когато ядем сирене, не трябва да добавяме блокове мазнини. Въпросът ми е следният, къде другате не трябва да се добавят блокове мазнини? Надявам се да не съм ви натоварил с въпросчета. Ще се радвам на коментари и отговори, както и малко дискусии Simple Smile да се уточним.

eous_forever, мислех че си от женски пол  Laughing

1 блок ягоди (благоприятни въглехидрати)= 150 грама
1 блок зрял боб(фасул) = 45 грама в несварен вид  / Crossing Arms що ти е да ядеш тоя боб, та ме мориш с изчисления hahaha/

Къде другате не трябва да се добавят блокове мазнини? Сирената/кашкавалът и месата с  и над 20гр. мазнини на 100 грама; луканка, бекон, сланина; млеката с масленост над 2%; четох, че някои не добавят и на сьомгата, защото им била мазна Wink  - http://www.cuisineeurope.com/cms/bg/products-calories-bg Това не съм го чела, просто подходих рационално към въпроса ти и от попрочетеното из темите Simple Smile

Здравейте, днес си купих обезмаслена извара на Дядо Либен" ООД.
...
Защо са тези големи разлики, а досега си смятах обикновената извара 56г. за 1 бл. протеини.
 newsm78 Малко се чудя, вие какво ще кажете по въпроса. Коя сметка е вярната?

zika, Hug аз се водя по съдържанието, посочено на опаковката,  ако няма такова - по таблиците  Peace

*newborn*, благодаря за рецептите   bouquet

HugПривет на всички, включвам се инцидентно

# 182
lenny_pld ти всичко ли смяташ от таблицата Калории на основните хранителни продукти? Ягоди, фасул, ябълки и т.н.? Как го смяташ ако може да споделиш?

# 183
Аз съм доволна от този сайт за колории и всичко останало и намирам почти всичко - http://nutritiondata.self.com/, а могат да се правят и собствени рецепти.

# 184
Объркан съм, тъй като изчислих, че 1 блок въглехидрати ябълка е 75г, а в една от таблиците с готови грамажи, която е публикувана на първата страница на Темата "Зоната и ние" според диатолога пише, че 1 блок е 100г, както и чушките според таблицата за калориите на основните храни 1 блок е 180г, а в готовата таблица е 160.  Обърках се Grinning

# 185
Наистина има големи несъответствия - По СИМЕОНОВ ДОМАТШТЕ СА 240ГР.-1Б, А КАТО ГО КМЕТНАХ ПО ТЕЗИ ТАБЛИЦИ ОТ НЕТА ИЗЛИЗА 300ГР.
по кое да се ръководим бе хора. Някой който има вече резултати да сподели. Казано честно по ми е лесно в грамове да се орентирам отколкото  в чаши.

# 186
Наистина има големи несъответствия - По СИМЕОНОВ ДОМАТШТЕ СА 240ГР.-1Б, А КАТО ГО КМЕТНАХ ПО ТЕЗИ ТАБЛИЦИ ОТ НЕТА ИЗЛИЗА 300ГР.
по кое да се ръководим бе хора. Някой който има вече резултати да сподели. Казано честно по ми е лесно в грамове да се орентирам отколкото  в чаши.
Да ви кажа и мен ме тормозят тия неща и за това реших така:
- където има хр. стойност - да си я изчислявам - използвам таблицата от "Ние и Зоната", ако няма  нещо там, съм си извадила няколко таблици и по някоя от тях;
- ако няма  хр. стойност, ползвам мярката с чашата.
За смятане ползвам Помагало за Зоната от _Echo - с него е много лесно - има го на 1 стр. на темата.
Като си сметна нещо веднъж после вече не се тормозя, а някои по - особени неща ги записвам и така. Simple Smile

# 187
Сега като разглеждах различни таблици видях за доматите, според едната въгл. на 100 гр. - 3 гр., а според дугата 3,7 гр. Като ги изчислих се получиха точно такива разлики.
Значи избираш си една от двете таблици и си ги смяташ по нея.  Peace

# 188
  • Universe
zika е отговорила изчерпателно на всичко  Hug
И аз постъпвам точно като нея  Peace

# 189
А аз намерих грамовите съотвествия на чашите и си меря директно на везната...иначе е ега ти мъката...

# 190
  • Universe
Утре ще айрянствам

Новолунието настъпва на 10 август 2010 в 6.08 ч. Луната е в знака Лъв. Елемент огън.

Периодът 24 часа преди новолуние е Тъмна луна . Диетата в дните на Тъмна луна и новолуние в огнен знак е изключително силно пречистваща и спомага за ефективно редуциране на теглото.

# 191
Аз започвам с айрянстването от сега, че незнам мое време кога е фазата  Confused

# 192
Здравейте!И аз днес ще лунувам,хубав ден на всички!  bouquet

# 193
Само да кажа и за мазнините: И аз и Lenny pld (на 2стр.) сме писали за мононенаситените мастни киселини,които не могат да се добият от протеиновите продукти с мазнинии.Те просто са си в графата "лош избор",но те не доставят на организма полезните мазнини.Т.е. независимо от избора ви на протеин,трябва да се добавят мазнините (ядки,зехтин,маслини и т.н.).

# 194
Дори и едното олио е по-полезно от животинските мазнини- а и от други места съм чела, че е добре мазнините да се смесват- животински с растителни, за да се намали лошия ефект на животинските.

Малко хора знаят, но освен храненето, за наличието на животински мазнини в кръвта е отговорен и адреналина- когато гликогена се изчерпа, той започва да вкарва мазнини от запасните, които са наситени, животински мазнини-за това и хората подложени на стрес са предразположени към сърдечносъдови заболявания. За това и въглехидратите не са толкова вредна храна, колкото се твърди в други диети- важни са пропорциите и да има от всичко по малко, каквато е и диетата на Сиърс.

Общи условия

Активация на акаунт