ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 87 237
  • 726
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, този начин на хранене ми харесва и бих искала да  опитам с него. Аз по принцип съм слаба 50кг. съм от ученичка, не бих искала да стана още по- слаба, даже бих се харесвала с 3-4 кг. отгоре. Дали ако приложа зоната е възможно да не отслабвам повече от тава. Аз никога не съм имала проблем с теглото, но според мен се храня ужасно нездравословно.
Мисля си че, ако нямаш излишни мазнини няма да сваляш допълнително килограми, а ще се храниш здравословно.  Peace

# 226
Бихте ли могли да ми обясните вярно ли съм разбрал,  че минималният брой хранителни блокове при мъжете е 14 и ако е, то колко е таванът, тъй като не разбрах ? Thinking

# 227
  • София
Здравейте, момичета...и момчета!

Прочетох доста за диетата, но още не съм много наясно с нещата. Още не съм си купила книга, но затава пък си взех цифрово кантарче с тара, с което да си дозирам точно храните. Смятам да си запиша час при Симеонов, за да ми обясни нещата и да ме посъветва от кое и по колко да се храня. Но дотогава се опитвам да спазвам основните принципи. Правих го през уикенда, от утре обаче на работа не зная до колко ще успявам. Надявам се да намеря тук съмишленици и да се подкрепяме и си помагаме в борбата с килограмите!

За сега толкова от мен, ще се включа скоро пак!

# 228
Здравейте!Аз мисля,че идеята на хранене в Зоната най-просто казано е преди всичко постигане на оптималното равновесие на хормоните (т.нар.айказаноиди) в организма,които влияят върху цялостното ни състояние.Свалянето на кг е следствие на това,ако имаме нужда.Т.е. теглото ни се редуцира индивидуално и някой може да качи,друг да свали,според това кое е най-доброто за всеки от нас.Жалко,че всеки го интересува обаче точно това-колко кг сме надолу.А останалото-физическото и психическото здраве не е толкова важно.Погледнете на ефекта от този начин на хранене,като начин на живот и как се чувстваме като цяло,а не само на кантара.
Успех на всички! newsm10

# 229
Здравейте дми, много ме радва да видя, че има такава тема. От личен опит мога да кажа, че това е най-ефикасната "диета" ( но не в смисъла,  кйто повечето хора влагат в тази дума, защото това е начин на хранене и начин на живот). Аз съм в зоната може би от 5-6 години. Когато бях в 8 клас бях 164 см висока и тежах 80 кг. Представте си що за чудовище съм била Simple Smile . След стриктно спазване на Зоната свалих 20 кг за около година и половина. За много хора това е прекалено дълъг период на сваляне, но именно за толкова много килограми е необходимо повече време. Освен това имах много тежка мигрена ( когато имах пристъп той продължаваше близо седмица не можех да стоя на светло и на шумно, никакви лекарства не ми помагаха), която мигрена благодарение на Зоната се ограничи неимоверно много. Сега дори и да се опитам не мога да ям извън Зоната, защото честно да ви кажа не знам колко трябва да изям и поради тази причина всичко отива на кантара за по-сигурно. Ето защо на тези които са зонални продължаваите в същия дух, а тези които се колебаят не му мислете много и влизайте в Зоната Simple Smile

# 230
Здравейте!Аз мисля,че идеята на хранене в Зоната най-просто казано е преди всичко постигане на оптималното равновесие на хормоните (т.нар.айказаноиди) в организма,които влияят върху цялостното ни състояние.Свалянето на кг е следствие на това,ако имаме нужда.Т.е. теглото ни се редуцира индивидуално и някой може да качи,друг да свали,според това кое е най-доброто за всеки от нас.Жалко,че всеки го интересува обаче точно това-колко кг сме надолу.А останалото-физическото и психическото здраве не е толкова важно.Погледнете на ефекта от този начин на хранене,като начин на живот и как се чувстваме като цяло,а не само на кантара.
Успех на всички! newsm10
Аз съм на абсолютно същото мнение по въпроса. Влязох в Зоната, заради постигането на физическо и психическо здраве, а не заради сваляне на килограми - те не са ми приоритет. По- важното е как се чувстваме, а ако заедно с това се и свали някой килограм няма лошо. Това не е диета в общоприетия смисъл на думата и ако някой иска бърза да сваля килограми по - добре е да се насочи към някой друг режим на хранене. Зоната е режим на равновесието. Чела съм за много диети, но не съм пробвала никоя от тях, зощото все нещо не ми изглеждаше както трябва, единствено тук намерих разумно обяснение на доста неща...........  и затова съм тук. Grinning
Това е само мое мнение естествено и всеки има право на избор как да се отнася към тялото си и как да се грижи за него.  Simple Smile

# 231
  • Universe
Радвам се, че темата е живнала Hug

Аз съм зонална - понякога увеличавам дневните блоковете, но пропорционално гледам да съм в Зоната. При мен е малко по-проблемно, защото съм веге Wink

= , Папазова пишешe някъде, че Зоната действа на тези с излишните кг да слабеят, а на тези с поднормено тегло - да качат някой друг килограм до постигане на оптималното тегло  Peace

merian64, интересно ми е да споделиш какво ново те е посъветвал Симеонов, ако, разбира се, прецениш да го направиш  Wink
На теб и на tsoni07

ЛУННА ДИЕТА - 24.08.2010г - ВТОРНИК ОТ 20:05ч - ФАЗАТА Е ПЪЛНОЛУНИЕ

# 232
  • София
Здравейте, дами!
В момента още не мога да споделя нищо от среща със Симеонов, тъй като съм малко финансово закъсала пред заплата. Но до няколко дни се надявам да споделя-то зависи и кога ще може да си уредим среща, тъй като не зная дали е на работа, кога има свободни часове и т.н.
Когато стане обаче ще ви споделя. Това от мен засега. Успех на всички!

# 233
И аз много се радвам, че темата живна Simple Smile
Отначало си помислих, че половината са се отказали ...

# 234
Бихте ли могли да ми обясните вярно ли съм разбрал,  че минималният брой хранителни блокове при мъжете е 14 и ако е, то колко е таванът, тъй като не разбрах ? Thinking

# 235
Аз лично не съм чувала за това. Знам че, минимумът за консумация е 8 бл. дневно за възрастни, а за разлика мъже/жени не знам.  newsm78
Максимум също не съм чувала, той зависи от двигателната активност - колкото по-вече движение и спорт, толкова по-вече блокове. Изчисляваш си ги според активността.
Ако има някой по - запознат да отговори. Някой от "старите" зонатари. Simple Smile

# 236
Здравейте и благодаря за топлото посрещане. Аз мисля днес и утре да съм на айрянче заради пълнолунието.
Да споделя и аз защо се впечатлих от Зоната. Винаги съм била за принципа, че човешкият организъм има нужда от всичко, но в умерени количества. По тази причина и аз като zika не открих "моят" хранителен режим в популярните диети през годините. Да, прави сте като негодувате, че Зоната не е само диета, но новаците като мен виждат първо това, а след това могат да се усетят същинските и ефекти.

# 237

Аз лично не съм чувала за това. Знам че, минимумът за консумация е 8 бл. дневно за възрастни, а за разлика мъже/жени не знам.  newsm78
Максимум също не съм чувала, той зависи от двигателната активност - колкото по-вече движение и спорт, толкова по-вече блокове. Изчисляваш си ги според активността.
Ако има някой по - запознат да отговори. Някой от "старите" зонатари. Simple Smile
В книгата "Зоната" на Б.С. не пише нищо за минимален и максимален брой блокове. Просто изчисли своите нужди по схемата, която е дадена. Ако нямаш книгата ще ти пратя линк.

# 238
Аз прочетох от първа страница информацията :

КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ?

1. Определете дневните протеиновите нужди на тялото ви /чрез тях се изчислява и  количеството блокове, които трябва да консумирате ежедневно/:
     - по книгите ;
          - по методиката, подробно описана ТУК;
               -  по калкулатора в   сайта на д-р Сиърс ; Ако протеиновите Ви нужди са под 11 блока, този калкулатор автоматично Ви ги закръгля на 11 /за жените/ За повече инфо  ВИЖ ТУК   Така че, Вие си преценете дали ще го използвате  Rolling Eyes
                     - или се консултирайте  с някой от темата.
Ако не Ви се правят всички тези изчисления, доверете се на сайта на д-р Сиърс, който препоръчва дневно 11 блока за дамите и 14 блока за останалата половина от човечеството - http://www.zonediet.com/tabId/133/itemId/457/What-is-the-minimum … otein-intake.aspx.

Никога не консумирайте повече протеини от необходимото и никога не консумирайте по-малко. /Когато се консумират прекалено много протеини можете да получите кетозис, който в крайна сметка води до напълняване. В обратния случай - протеиновото недохранване води до отслабена имунна система, загуба на мускулна маса и косопад. Т.е. ежедневно и при всяко хранене трябва да се приемат протеини в количество, което поддържа биохимично равновесие и физическия комфорт на организма. /
Каквито и да са протеиновите Ви нужди, никога не консумирайте по-малко от 8 протеинови блока, ако сте възрастин човек!

# 239
Здравейте, Зонки и Зоновци!
Прочетох цялата тема и колкото повече чета, толкова повече си мисля, че нищо не разбирам... Книгата съм чела през пролетта и си взех Ние и зоната заради рецептите и примерните менюта, защото нищо не вдявам така... Колко трабва да ям и от кое. Гледам да преценявам на око П В М, но понякога ми е много трудно... Когато има хляб и зеленчуци например. И като изключим салатите, месото и яйцата, всичко ми се вижда ужасно сложно за изчисляване и преценяване. Особено когато се наложи да се храня навън. А вкъщи ям две-три неща основно.
Принципно трябва да се отърва от 5 -7 кг и се боря с тях от цяла вечност, но като че ли без особен резултат. Пробвах всевъзможни диети и чудеса, но ефектът е временен и в момента, в който започна да се храня нормално, без да се тъпча, нещата отиват в изходна позиция... Реших да започна със Зоната, но явно нещо все още не разбирам принципът на преценяване на храните, тъй като определено не се чувствам в Зоната. И поради големите количества храна стомахът ми се разширява и гладът ме напада по-рано от времето в книгата.
Моля за съвет! Къде бъркам?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт