ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 87 222
  • 726
  •   1
Отговори
# 270
Аз също имам опасения че след като премина на режим за запазване на теглото ще започне покачване на килца затова си мислех да започна хранене съобразено със  зоната започвам да чета много сериозно книгата нещо не мога да свикна с това мерене на количествата храна Embarassed

# 271
Лично мое мнение е, че диетата на Дюкан е изключително вредна и дори опасна за здравето. Известни са дори смъртни случаи.
И аз имам такива подозрения,след 4 дена на Дюкан верно свалих но усетих силни болки в 2-та бъбрека и веднага я спрях.При Дюкан изключително много се натоварват бъбреците.Реших да не си рискувам здравето.
Иначе всяка диета малко или много е вредна ,организма има нужна ежедневно от протеини,мазнини въглех. и намалянето на едно от тях кара организма да минава в стресов режим и да си ги набавя от другите групи.След свършването на тоя стресов режим понеже  всяка диета има и тои се връща към нормален режим .Ето защо е добре да се храним здравословно без да намаляме някоя от нужните групи а просто да ограничим калорийния баланс+здравословна храна/качествнена прясна храна + спорт /малко или много/.Това е формулата за мен 
Също вярно е и че човек за да отслабне не е нужно да тренира по 3-4 пъти на ден или да гладува,всичко което му трябва е информация.Може да се отслабва и без спорт и с много ядене  Wink 

# 272
Всъщност захранването е най-опасната част от ограничаващите диети- особенно въглехидратите влияят много на други стресови хормони, така че ако дюкян има захранване- спазвай го много стриктно и тогава мини на нормално хранене, за да не направиш някой сакатлък. Зоната е добра диета, но организма си има свои правила и те винаги са едни и същи- а за дебелеенето след това- просто го приемаш, че е така, казваш си че си направил грешка и почваш да търсиш решението- не е нужно човек да се самонаказва психически за нещо, което си е закон на природата- че след ограничаване следва презапасяване. А и едно добро захранване може и да те спаси отчасти от повечето кила

# 273
Момичета, а освен всичко друго има ли вече отслабнали, а особено които спазват от повече време? До колкото разбрах и установих в последствие този режим май подпомага задържането.

# 274
Аз не съм много отдавна- от около най-много два месеца, а и не съм от най-редовните- по-скоро на този номер със шепичките описан на 1-ва страница, но корема ми се поприбра. Тези дни съгреших яко едни спагети, но не съм качила- така че е вярно това, че дори и да кривнеш малко не излизаш веднага от зоната.

# 275
nadindf , да ти кажа и аз бях няколко месеца, но след като смъкнах 2 кг взех да се отпускам и да  нарушавам и накрая нищо повече не смъкнах... но пък интересното е,че ги задържах,което си е много даже.Ама дали ще се смъква оттук нататък не знам  Simple Smile

# 276
  • София
Здравейте понеделнишки!
Да попитам как се справяте да се ограничавате докато домашните вечерят часове наред. Моят човек е още на ракийката със салатката докато аз съм забравила че съм вечеряла вече. Седите ли да правите компания на половинките или се оттегляте в другата стая? Защото аз не бих издържала да гледам непозволени неща на масата и да не се изкуша. За тези които ще ме посъветват да приобщя половинката предварително да кажа-не е възможно, той е с прави черва и има нужда да напълнее.
Очаквам да споделите как се справяте със ситуацията.

# 277
Ние ядеме едно и също, но аз на око си преценявам колко да си сипя- приготвям си чинията и каквото има там ям- гледам да е от всичко по малко. Но като се наям излизам от кухнята, защото не ми се преглъща- жестоко е, но няма как- тези мъже ядът с часове, пък си сипват повторно, и трети път- не се издържа. Но глада не ми е чак така неудържим и все пак ще си прихапвам ако седя на масата.

# 278
Здравейте понеделнишки!
Да попитам как се справяте да се ограничавате докато домашните вечерят часове наред. Моят човек е още на ракийката със салатката докато аз съм забравила че съм вечеряла вече. Седите ли да правите компания на половинките или се оттегляте в другата стая? Защото аз не бих издържала да гледам непозволени неща на масата и да не се изкуша. За тези които ще ме посъветват да приобщя половинката предварително да кажа-не е възможно, той е с прави черва и има нужда да напълнее.
Очаквам да споделите как се справяте със ситуацията.
На мен лично не ми пречи и нямам проблеми с това. Да си хапва каквото и колкото поиска.
Само да кажа, че при нас няма традиция всички да сядат на масата заедно (случва се само на специални поводи),  ние сме на принципа кой когато огладнее и каквото му се хапва. 
merian64 винаги можеш да правиш компания на твоя човек - с 1/2 чаша вино например, аз така правя понякога, макар и рядко.  Simple Smile

# 279
  • Universe
merian64 винаги можеш да правиш компания на твоя човек - с 1/2 чаша вино например, аз така правя понякога, макар и рядко.  Simple Smile

+ френско сирене и ядки  Wink

# 280
и аз да споделя каква хитринка измислих - не че откривам топлата вода .... а може и да не е съвсем зонално , но пък се чувствам чудесно . Та понякога - Само ПОНЯКОГА - когато не ми се ядат ни мръвки ни извари .... вземам от синтетичните протеини на прах  . Взех си ги от м-н за фитнес . 1 с.л от този прах  = 2П  . Става нещо като шейк - разтваря се в 150 гр вода или пр.мляко. Специално разпитвах дали стават за нашата цел или са само за трупане на мускули и ми казаха че ако не се бъхтам по цял ден във фитнеса , излишни мускули няма как да натрупам . Така че в момента съм мн.доволна от това разрешение . Спасява ме в следобедите като не ми се яде напр.пъпеш с извара .... или някаква подобна безуумна поне за мен комбинация. А и не са кой знае колко скъпи - поне българските - 400 гр. прах е ок. 10 лв а снего може да карате маса време . Някой ако е по-запознат с темата на тези прахови протеини моля да сподели

# 281
Поздравления за темата  Grinning Аз съм пак в Зоната...след леко отпускарско отклонение  Wink

# 282
  • София
Да споделя с вас-срам не срам записах си час при Огнян Симеонов да ми даде начална скорост. Ще се видим в събота. Надявам се, че след като си уточня дозите нещата ще вървят по-добре. Лек и успешен ден!

# 283
  • Universe
и аз да споделя каква хитринка измислих - не че откривам топлата вода .... а може и да не е съвсем зонално , но пък се чувствам чудесно . Та понякога - Само ПОНЯКОГА - когато не ми се ядат ни мръвки ни извари .... вземам от синтетичните протеини на прах  .
 Някой ако е по-запознат с темата на тези прахови протеини моля да сподели

alfina1, аз също употребявам, но предпочитам соевия, яйчните протеини си ги набавям от яйца. Тук има повече за видовете - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28223/; , важно е ,също така, какъв % е чистия протеин от сместта.

Има: чист суроватъчен концентрат, бленд (смес) от концентрат и изолат и чист изолат, а вече има и хидролизиран изолат. Чистият изолат е пречистен от мазнини (съответно холестерол) и въглехидрати, следователно няма какво да се лъжем, най-добрия избор е (и е най-скъп). Имаш и няколкокомпонентни протеини, които са смес от суроватка, казеин, яйчен и т.н., чието предназначение е да освобождават по-бавно и за по-дълъг период от време аминокиселини, които да захранват мускулите. - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/43855/

newsm78 Каква марка е твоят протеин, защото ми се вижда евтин Thinking Моят пък има вероятност да е от ГМО соя  Rolling Eyes

merian64, Hug ще чакаме пресконференция Peace /Защо пък се срамуваш Wink/

И аз да се оплача - на теста ми излязоха храни, от които не свалям и не са подходящи за кръвната ми група Sad: мляко, сирене, извара, домати, чушки, черни маслини, оцет... и.т.н. Сега мисля как да оптимизирам Зоната ooooh!

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 10:22 от lenny_pld

# 284
като за първи път купуваща прахови протеини си взех  от българските Nutrim - ВАРИАНТА hi-fit който е комбинация от растителен млечен и яйчен . 400 гр бяха ок. 10 лв
Нутрим имат и от тези чистите - суроватъчния за който lenny _pld говори - протеин -изолат - цена за 400 гр ок 23 лв и последния им хит - напълно разтворим суроватъчен протеин ULTRA WPI INSTANT - e ок 28 лв за 400 гр . Сега като свърша кутията с мешения протеин ще си взема някой от др.2 вида
Отделно си купих да пробвам пак от нУтрим едни протеинови гелчета - вкусни са - пакетче от 20 гр на практика ти е 3П и 1В . Те идват по скъпички 1,80 бр но пък като не ти стига 1-2 блока протеин на храненето спокойно може да дръпнеш от гелчето при това без да си пълниш корема излишно ...
ами това е моя опит засега . Доволна съм понеже значително ми улесняват задачата в търсене и допълване на протеини които не ми се консумират всеки път във варианта месо извара риба

Общи условия

Активация на акаунт