ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 87 201
  • 726
  •   1
Отговори
# 345
От обикновенните- стелла, стилла ли бяха, но такива ми бяха останали вкъщи- като ги свърша ще взема пълнозърнести- по-полезни са. Не само да са кафяви, но и от твърда пшеница- другите (обикновенно по-евтините) са с много висок гликемичен индекс. Мерих ги отделно сварените макарони, отделно кашкавала и т.н. на порция- малко е туткаво, но знам колко ям.

Зоната има и много невидими плюсове- човек е по-стабилен психически, по-удоволетворен от живота- няма го този свръхстрес, който те изкарва извън релси.

# 346
  • София
nadindf, ти сега в размисъл ме вкара-ще има да се зверя в магазина кои пълнозърнести макарони са от твърда пшеница, че да не сбъркам. Ако тук има някой по-опитен да сподели с нас неуките аджеба какви точно макарони и спагети да си купим, че хем да се кефим, хем да сме режимни. Примерно марка, цена-това може да помогне при избора. Предварително благодаря!

# 347
Не се вторачвайте много-много в грамажите.
И съм съгласен донякъде и не съм в същото време.Грамажа а от там и калориите са важни неща .Няма начин да ядеш повече калории отколкото организма ти гори и да сваляш,няма !
Особедно трябва да се внимава с висококалорините неща че там грамажа е от съществено значение  Laughing
На тези които са в застои или даже и качват бих им препоръчал да си поизчислят калориите/грамажа  вероятно попрекаляват  Simple Smile

аджеба какви точно макарони и спагети да си купим, че хем да се кефим, хем да сме режимни. Примерно марка, цена-това може да помогне при избора. Предварително благодаря!

Купуваш си тези които ти харесват/ разбира се пълнозърнестите са за предпочитане/ ,и виждаш на етикета колко въглехидрати,протеини ,мазнини в еди колко си грама съдържат.После смяташ.....  9гр въглехидрат е 1 блок и 7гр протеин/белтъчини е 1 блок .Например ако пише в 100гр макарони се съдържат 50гр въглехидрат ,белтъчини 13 гр и мазнини 1 гр то значи че в 100гр макарони има  5.5 блока въглехидрат и 1.85 сложи ги 2 блока протеин
По този начин си смяташ всякакви храни

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 16:15 от davidorentol

# 348
  • София
Благодаря!

# 349
Здравей, Luisalote!
Радвам се, че се присъединяваш към групата! Добре дошла!
Аз спагети досега не съм яла, но се замислям дали да не си взема пълнозърнести макарони. Видях ги на диетичния щанд в магазина.
Обаче нямам идея какъв е този сос. Вероятно съдържа мазнини над позволеното и няма да е част от нашия режим. Ако е нещо млечно може и да стане. Би ли пояснила по-подробно за соса, моля?

Съдържанието на сос "Песто" е: босилек, пармезан, ядки /фъстъци/, зехтин, сол, лимон. Мазничък е доста, да ... Rolling Eyes

# 350
Привет,
Надявам се някой да ми помогне Praynig Харесала съм си една рецепта и искам да я приведа към Зоната. Не мога да разбера как се приравнява 1 с.л. брашно, т.е. колко грама или броя с.л. брашно правят 1ВБ? В случая се ползват 3 с.л. Търсих инфо, но нещо не намирам, тъй че моля по-вещите да се включат Peace А като я сметна, ще я пусна
Относно моето зонуване, да ви кажа не съм много стриктна, почти всеки ден си го развалям по различни причини, но когато мога спазвам пропорциите и ефекта все пак го има. Всеки път като ме види някой, казва: "ама ти още си отслабнала"  Grinning Надали е вярно, все пак имам кантар и не е чак толкова да съм свалила /около 3-4 кг/ но общият ефект е супер! Сега се записах и на фитнес, така че ще се старая да вляза в добра форма и да я поддържам с времето Praynig Ще ви държа в течение
Днес ще съм на айран, тъй като започва ЛУНУВАНЕТО в 08,50ч!
Успех на лунуващите!!!

# 351
Не мога да разбера как се приравнява 1 с.л. брашно, т.е. колко грама или броя с.л. брашно правят 1ВБ?
Разглеждах преди малко "Ние и Зоната" и по точно рецептите, там смятат 1 с. л. брашно за 1 въгл. блок.  Peace

# 352
  • София
Здравей, Luisalote!
Относно соса с Пармезан ми се струва, че не е част от нашата диета, както и подозрях в началото. Прочетох за това сирене, че 1 кг се приготвя от 16 литра мляко и зрее 3 години! Представяш ли си колко е маслено! Аз предлагам да го замениш с нещо друго или най-малкото с кашкавал. И не забравяй да си вземеш пълнозърнести спагети!

# 353
и аз сгафвам редовно, но да сгафиш с кисело зеле или с домати и краставици е едно, а да сгафиш с кашкавал, пържени картофи и тем подобни е съвсем друго. И аз съм на око- скоро правих сърми- взех един буркан с нарязано кисело зеле и добавих 4-5 л ориз, свинско филе около 500г направих на кайма и я добавих, мазнини не съм слагала, заради месото, там подправки, каквото трябва и си стана- и да си сипеш повторно няма да се олапаш толкова.

И аз днес ще лунивам- да ми се пречисти организма малко.

# 354

И аз днес ще лунувам- да ми се пречисти организма малко.
И аз имам такова немериние, пък ще видим Wink
Хубав и слънчев ден!!!

# 355
  • София
Ох, навихте ме с две думи! Ще се пробвам и аз, но не сигурна дали ще устискам. За първи път ще ми е.

# 356
миналата седмица го правих за първи път- с плодове и чай, но следобяд опита ми завърши много трагично- направо гледам да не си казвам за това. И въпреки това има ефект и се чувствам много по-добре.

# 357
  • София
Аз засега удържам фронта, но за довечера не зная дали ще устискам.
Момичета, как върви лунарстването при вас? Има ли отказали се? Ще им дърпаме ушичките! Хайде включете се да споделите!

# 358
Няма отказване. Laughing Пия айранче, сега ще си направя чайче, после водичка. Не съм гладна. smile3520

# 359
Не съм се отказала, но вече не ми е много весело- боли ме зверски главата, като мигрена, иначе не съм гладна

Не спрях да посещавам заведението- толкова течности откъде се взеха, направо останах без минерали в мен- направих си и един разтворим магнезий.

Общи условия

Активация на акаунт