ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 87 162
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
Аз съм в "зоната" от 6 дена. Присъединих се, защото мъжът ми е в нея заради здравословен проблем с високо кръвно, та аз реших да му правя компания от солидарност. По принцип не съм фиданка, но общо взето си се харесвам на килограмите и идеята ми не е да смъквам килограми, а просто да се чувствам добре. Та резултата при стриктна зона с теглене на всяко блюдо на ел. везна, за тези 6 дена - минус 1 кг. Блокове - 11. Чувствам се значително по-добре и изпълнена с енергия. На моменти даже ми се иска да тичам /чувство, което отдавна бях забравила/. До тук - хубавите страни. Според мен обаче едва ли някой не особено силно мотивиран човек ще може да изкара повече от 3-4 месеца в "зоната". Проблемът не е че се гладува, или нещо особено като лишения. За мен проблемът е по-сокро психологически с това непрекъснато пресмятане и усещането, че си ограничен. Просто ми е трудно непрекъснато, преди всяко ядене, да мисля какво точно да изям, да го смятам и да го тегля. Всъщност той и авторът го казва, че трябва да започнем да мислим за храната като за най-мощното лекарство, което вкарваме ежедневно в организма си. Е точно тоя номер да мисля за храната не като за нещо приятно, а като за лекарство направо ми идва в повече.

# 481
Здравейте момичета!
И аз съм в зоната от скоро, чета форума и много ми помагате с варианти за менюта и ми действате насърчително с резултати. Старая се да съм стриктна, но нямам кантар и меря на око. Така или иначе за 2 седмици вече има резултат - леко свободни дрехи, което е СУПЕР!!!  Днес е време за лунна диета, който има желание.Аз не съм издържала до край преди, но днес смятам да пробвам с айрян, както сте писали по-нагоре в темата. Желая успех на вас и на себе си ! Хубав и усмихнат ден на всички ))))

# 482
Аз искам да си излея мъката!  Laughing Чувствам се много добре на режима, но вчера кантарът ме разочарова... Възможно ли е човек да качва килограми, вместо да отслабва или просто трябва да намаля още порциите?  newsm78

# 483
Според мен обаче едва ли някой не особено силно мотивиран човек ще може да изкара повече от 3-4 месеца в "зоната". Проблемът не е че се гладува, или нещо особено като лишения. За мен проблемът е по-сокро психологически с това непрекъснато пресмятане и усещането, че си ограничен. Просто ми е трудно непрекъснато, преди всяко ядене, да мисля какво точно да изям, да го смятам и да го тегля. Всъщност той и авторът го казва, че трябва да започнем да мислим за храната като за най-мощното лекарство, което вкарваме ежедневно в организма си. Е точно тоя номер да мисля за храната не като за нещо приятно, а като за лекарство направо ми идва в повече.

Толкова точно казано, това е и моето мнение. Затормозяващ ми е вече този начин на хранене и почти не съм в зоната вече....

# 484

Добро утро!

По-късно ще пиша повече, че децата станаха.

# 485
"Яде ми се пилешка супа. Някъде има ли ги рецептите на М.Папазова или някой който има книгата да ми драсне някоя супичка или нещо друго?"
В книгата на М.Папазова точно пилешка супа няма Simple SmileИма доматена,с топчета от извара,рибена,лучена,с телешко и грис,от червен боб и зеленчукова.Коя рецепта искаш да ти напиша?Ето тази с телешкото,че само тя е с месо:(2 порции по 3 блока)

140г телешка кайма- 5П
1яйце-1П
1с.л.грис-1В
зеленчуци по избор (лук,домат,чушка,морков,тиквичка)-3В
4ч.л.зехтин-6М
сол,черен пипер,магданоз
Зеленчуците се сваряват във вряща подсолена вода.От каймата,яйцето и гриса се омесват топчета и се прибавят към бульона.Накрая се подправя с магданоз.

Допълнително още 2ВБ-по един за всяка порция.

# 486
Благодаря много на Nevena_S за споделенатат рецепта, непременно ще я пробвам, че само пържоли /пилешки/ и реба ям цяла седмица и ми омръзна.
Аз да споделя, че се чуствам прекрасно.
Да споделя днешното меню:
Закуска:2 варени яйца-2П, 1 ябълка-2В, фъстъци 24бр.-2М
Обяд:1/2 скумрия-3П, 2 домата /малко по-големи/, 2 зелени чушки-3В, 1 супена лъжица зехтин-3М

# 487
Добро утро!
Тук вече никой не пише, но аз ще си пиша.
Аз съм вече 12 дена на Зоната и от 54.800кг съм 53.100кг.
Чуствам се много добре!
Вчера си купих книгата на Папазова, много е добра на пръв поглед, не съм я разгледала на спокойствие, но когато я разгледам ще пиша по-подробно.
И другото което искам да споделя е, че макар и да са малко свалените килограми, определено ханша и бедрата са ми "отслабнали".
Лек ден на всички!

# 488
  • София
Здравейте, и аз не съм ви забравила.
Оказа се, че аз имам дравословен проблем и затова не мога да свалям. И по-интересното е, че точно диетолога ми подозря, че има нещо. Той очакваше да свалям по 6 кг. месечно, но когато не се получи този резултат той ме изпрати да се изследвам, за да видим какъв е проблема. И ми установиха Хашимото. Вече взимам хормони и очаквам нещата да потръгнат надолу с килцата.

# 489
Аз нещо взех да се отчайвам. Много бавно става свалянето на кг. Определено в см е повече. Но продължавам.

Замислих се за хляба. Не трябваше ли от въглехидратите да вадим неразтворимите фибри или влакна или как беше там? Трябва да потърся в книгата ...

# 490
Аз нещо взех да се отчайвам. Много бавно става свалянето на кг. Определено в см е повече. Но продължавам.

Замислих се за хляба. Не трябваше ли от въглехидратите да вадим неразтворимите фибри или влакна или как беше там? Трябва да потърся в книгата ...
Не се отчайвай. А защо гледаш толкова кг, не са ли по-важни см. Освен това свалянето е трайно.
Аз започнах нещо да качвам и кг и см  Embarassed, но напоследък доста му отпуснах края. Много празници, торти, сладкиши, но казах стига и от 2-3 дена гледам горе-долу да съм стриктна.
Мисля, че задържането не е трудно, просто не трябва да се прекалява с нищо. Мъжа ми свали 10-12 кг и сега гледа закуската сутрин да е зонова . През деня и вечер не толкова, но човек си променя навиците и не му се налага толкова да мидли и смята.

# 491
# 492
Добро утро!
Тук вече никой не пише, но аз ще си пиша.
Аз съм вече 12 дена на Зоната и от 54.800кг съм 53.100кг.
Чуствам се много добре!
Вчера си купих книгата на Папазова, много е добра на пръв поглед, не съм я разгледала на спокойствие, но когато я разгледам ще пиша по-подробно.
И другото което искам да споделя е, че макар и да са малко свалените килограми, определено ханша и бедрата са ми "отслабнали".
Лек ден на всички!
Пиши си, пиши си! Аз те чета!  Wink

# 493
  • Варна
Здравейте, и аз не съм ви забравила.
Оказа се, че аз имам дравословен проблем и затова не мога да свалям. И по-интересното е, че точно диетолога ми подозря, че има нещо. Той очакваше да свалям по 6 кг. месечно, но когато не се получи този резултат той ме изпрати да се изследвам, за да видим какъв е проблема. И ми установиха Хашимото. Вече взимам хормони и очаквам нещата да потръгнат надолу с килцата.
Май и аз ще се окажа с проблем на щитовидната жлеза. Доста походих по лекари докато се сетят да ме пратят на ендокринолог. Дано да се свърши вече с проблемите ми, за част от които съм писала и тук.
Уж зоната е хормонална диета , но явно не се справя с този типичен хормонален проблем. Пропуснах да кажа на ендокриноложката, интересно ще ми е тя какво мисли за диетата.

# 494
Колко грама леща е 1ВБ и 1ПБ, по скоро колко мога да ям за обяд или вечря от 3Б?
И каква е разликата между пилешки гърди-деликатесни-42гр. и пилешки гърди без кожа-28гр.?

Общи условия

Активация на акаунт