ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 86 163
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
момичета, здравейте!
аз съм съвсем, съвсем нова.
Регистрирах се само заради Зоната и Вашия опит в нея.
Аз нямам никакъв опит, но от няколко дни жадно събирам всякаква информация. Много съм заинтригувана и мисля и аз да опитам. Само не знам дали тези дни е подходящо да се започва предвид многото празници, които ни очакват. Днес си взех и трите книги и смятам да ги мина тази нощ. Може би от утре не, защото няма да съм подготвена от гледна точка на необходимите продукти за отделните блокове, но евентуално от вдруги ден ...
Дали е подходящо сега да започвам.
Можете ли да ми кажете за какъв период какъв е ефектът. Аз съм на 39 години. Висока съм 163 см и тежа цееели 86 кг  Embarassed
Ще очаквам с нетърпение да ми отговорите.
Да знаете, че съм много надъхана. Трябва ми малко мотивация и подкрепа.

# 571
evka39, добре дошла.
Добре е, че имаш книгите. От опит установих, че човек сам трябва да се запознае със сухата теория за да разбере смисъло на цялото упражнение. Иначе всичко звучи много сложно и отнесено. Аз се опитах да обяснявам на приятели и роднини, но виждам колко бързо губят търпение да ме слушат,което води до никакви резултати.
Съветвам те бавно и търпеливо да почетеш, след това е лесно. Лично аз започнах миналата година точно след празниците.
Пожелавам ти успех   bouquet

# 572
  • Добрич
evka39, добре дошла при нас.
Аз смятам, че няма нищо лошо, ако тези дни вникнеш в Зоната, да се пробваш да се храниш така, все пак до празниците има около 10 дни, в които спокойно можеш да отметнеш едно килце /е, зависи колко имаш да сваляш и как ще понесеш смяната на хранителния режим - аз първите дни свалих близо 2 кг., но това явно е била задържана вода, но пък си е тегло... Simple Smile /
Аз снощи, както обещах, не се освиних много и днес съм с 400 грама по-лека....
Хайде, пожелавам ви приятен снежен ден!

# 573
Аз съм едва от два дена в Зоната, но днес се събудих в страхотна форма, енергична съм, лека и усмихната, сигурна съм, че е резултат от режима Simple Smile. Не го спазвам на 100%, преценявам си нещата на око /на първа страница онагледяването с дланта на ръката е много полезно, благодаря! - това прилагам/. От собствен опит знам до какво води увеличаването на протеини и намаляването на въглеходратите в храната - резултата е страхотен, и кожа и фигура се повлияват много много видимо  Mr. Green.
Благодаря на отговорилите ми за туршиите, а към evka39 - започвай, лесно е !

# 574
Ей, здравейте. И аз съм си тук Simple Smile
Евка, здравей. Пожелавам ти успех!   bouquet
Аз си карам режима, понякога изскачам с едното краче от Зоната, ама после пак си го прибирам и така.  Mr. Green Отчетох че след 4 дни не изцяло в центъра на Зоната съм минус 1.200 кг надолу. Обаче реших да не се тегля всеки ден, а в седмицата веднъж. Намислям си ден - сряда  Mr. Green
Днес закусих с едно яйце, 1 портокал, орех - 1Б
обяд: 150 гр извара, 1чч задушени гъбки, 1/2 зелена чушка, ябълка, орех - 3Б
следобедна закуска - парче шунка с плод
вечер - ще видим! Simple Smile
Иначе аз продължавам да изчитам всички форуми - интересно ми е, макар че изисква доста време и здрав поглед Simple Smile Сега минах на 16-те теми на симеоновките Simple Smile

ПП: Luisalote, здрастииии  Hug

# 575
Здравейте, и аз съм тук и да си призная съгреших  :roll:2 дни и не смея да се кача на кантара, ще изчакам до края на седмицата. Изводът обаче който си направих е следния: нагърмях се вчера с чипс после 40гр бял шоколад нещо ме бяха хванали братята и вечерта щях да умра! Тежко на стомаха .....камък съм глътнала, веднага направих разлика от зоналното хранене и неправилното, днес сутринта още го усещам, та..........ужас, не правете като мен, спазвайте си зоната и стискайте палци да се получи.

# 576
  • София
Здравей, evka39!
Добре дошла! Много си е хубав периода за започване на диета. Тъкмо когато си у дома ще можеш по-лесно да си правиш диетката. А когато е празник и сме на гости, поне основните принципи трябва да се спазват. Моят съвет е да си купиш домакинско кантарче с тара, много ще ти помага да се ориентираш в грамажите. Успех!

# 577
Момичета, имам молба: понеже още я няма книгата "Ние и зоната" за рецепти и респективно блокове, моля качете каквото имате! Колкото и да се храним здравословно немисля, че е редно да караме само на суха храна. Аз лично не намирам книгата, имало ново издание, което още липсва по книжарниците! Относно времето за започване на диетата смятам предвид зимните месеци в които нормално се покачва телесното тегло поради липса на движение е чудесен период да съхраним организмите си и да се оттървем от излишното! Добре дошли на новите, не че ние сме стари Joy аз съм на режима 2 седмица Wink Пишете!

# 578
Мими, книгата я има по книжарниците, аз си я купих. Това за качването нямам нищо против, ноооооо рецептите са хиляда Simple Smile
Има я книгата и за онлайн поръчка  ---->  http://www.book.store.bg/p14975/nie-i-zonata-d-r-maria-papazova- … -kuruivanova.html

А аз днес съм много доволна от себе си, понеже си сготвих напълно балансирано кисело зеле със пилешко месо и ориз!  Sunglasses  Sunglasses

# 579
  • Добрич
Здравейте, момичета, влизам само да кажа, че днес съм пак минус 400 грама, което много ме радва, въпреки че вечерята ми не е особено зонална... Иначе аз не мога да помогна с рецепти, защото храната ми през деня е много еднообразна, а вечерята е далече от правилата на Зоната /опитвам се да изравнявам Б, В и М, обаче става една каша....все нещо е в повече и пак трябва да ям, че да стане що годе наред и става един омагьосан кръг  Joy/
Поздрави на всички и приятен ден!

# 580
Ей хора къде се загубихте. Thinking Thinking Thinking
аз съм плътно в зоната вече повече от 10 дни като дори лунувах в понеделник. Смятам да го направея и на 21.12 пълнолуние. довечера съм на банкет и ще прегреша малко, но затова ще гледам днес да ям по - малко през деня!
Доволна съм от резултатите засега.За втори път се Убеждавам че е готина диетка.

# 581
Мими, книгата я има по книжарниците, аз си я купих. Това за качването нямам нищо против, ноооооо рецептите са хиляда Simple Smile
Има я книгата и за онлайн поръчка  ---->  http://www.book.store.bg/p14975/nie-i-zonata-d-r-maria-papazova- … -kuruivanova.html

А аз днес съм много доволна от себе си, понеже си сготвих напълно балансирано кисело зеле със пилешко месо и ориз!  Sunglasses  Sunglasses
Колко кис. зеле е 1 блок?

# 582
Здравейте,зонички!
Как сте? Аз намерих, че 1 блок кисело зеле е 1 и половина ч.ч.
Къде се изгубихте?
Закуска: 300гр кис. мляко 6 лъжици овесени ядки. 5 маслини
Обяд: Баница със сирене с размери 8 на 8 см/това го знам от една диетоложка, която работи със зоната/
Вечеря: кисело мляко

# 583
Има я книгата и за онлайн поръчка  ---->  http://www.book.store.bg/p14975/nie-i-zonata-d-r-maria-papazova-radiana-kalejcheva-a-kuruivanova.html

А аз днес съм много доволна от себе си, понеже си сготвих напълно балансирано кисело зеле със пилешко месо и ориз!  Sunglasses  Sunglasses
Колко кис. зеле е 1 блок?

В книгата Ние и зоната, 1чч кисело зеле е 1Б  Peace
А на теб не са ли ти малко блоковете и само 3 пъти на ден ли се храниш?  newsm78 И за вечеря само с кисело мляко как издържаш?  Thinking

Аз тия дни се поотпуснах, че много партита се събраха, ама сигурно така ще е до Нова година. Разбираемо!  Mr. Green

# 584
Аз не съм непрекъснато строго "зонова", но пък ефекта се усеща, по-бодра, свежа, тонизирана се чуствам! Grinning Освен това, много ми хареса предложението на Б.Сиърс за поддържане на форма, поне елементарното - клякания, лицеви опори, ходене пеша. Ако само това правим, все ще е нещо, така или иначе е трудно съчетанието на време/настроение/подходящо място за спорт Wink. Аз все пак правя сутрин и "Петимата тибетци", също и най-прости дихателни упражнения. Веднъж седмично съм на йога.

Това за баницата си го мислех и аз /че е балансирана "зонова" храна/, но се чудех как да си изчисля големината на парчето. Благодаря на pepa_ilkova!  Hug

Успех на всички!    Peace

Общи условия

Активация на акаунт