ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 86 157
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
здравейте, регистрирах се заради тази темичка Laughing
аз съм едно кърмещо мамче, което иска да поспре да "маа" само хляб и сладко и да си създам режим на хранене.
Четох, че "Зоната" не е всъщност диета, а е начин на хранене.
Имате ли идея дали става за кърмещи мами (дребния е на 9 месеца)
а аз съм все 90кг. Cry

# 586
sweety82 най хубавото на зоната е че става за всички, дори за бременни и кърмещи защото не се лишаваш от нища а просто го балансираш.Опитай ако знаех за зоната докато кърмех още тогава щех да започна.

# 587
Обяд: Баница със сирене с размери 8 на 8 см/това го знам от една диетоложка, която работи със зоната/
Здравей, пепи, да те питам - това парче 8 x 8 - 1 блок ли се води?
Хубав ден!

# 588
  • Варна
Да попитам тук пишещите , диета Зоната започнахте само с цел отслабване  ?  Има ли мами ( и не само Simple Smile  ) започнали диетата по здравословни причини ,имат ли подобрение ?

# 589
  • София
Ми то наднормените килограми са си заболяване, особено ако се касае за затлъстяване. При мен се оказа, че причината е заболяване, което е довело до наднормените килограми, но от друга страна при това заболяване е добре да бъде регулирано теглото-егати противоречието! За тези, които са 48 кг вместо заветните 46 и се подлагат на диети не коментирам-това си е издевателство над организма. И има една приказка, че мъжете не са кучета, та да лежат на кокали, припомняйте си я, ако телесните ви мазнини са под 13% и се подлагате на диети-това не само, че не е здравословно, но даже може да бъде и опасно!

# 590
Обяд: Баница със сирене с размери 8 на 8 см/това го знам от една диетоложка, която работи със зоната/
Здравей, пепи, да те питам - това парче 8 x 8 - 1 блок ли се води?
Хубав ден!
Извинявай за закъснението на отговора.
баница с размер 8-8см е 3 блока

# 591
  • Пловдив
здравейте1Искам да ви питам максимум колко килограма сте свалили с диетката?да направим нещо като списъче-кой колко кг е и към какво се стреми докъде е

# 592
Честита нова година!
Нека новата 2011 година ни донесе само красиви моменти!
Нека новата 2011 година ни донесе и много положителни резултати от спазването на Зоната!

Хайде момичета приключих с новогодишните почерпки и пак съм в Зоната.
А вие?
Искам пак да си зонувам, защото покрай празниците на моменти ми беше толкова тежко, че мечтаех за Зоната.
Отчет за днес:
Закуска: 130гр помео-2ВБ
               28 гр сирене-1ПБ
               28 гр кашкавал-1 ПБ
               10 лешника-незнам колко блока са
Обяд:/бяхме на гости с децата при свекър ми и затова е малко по странно менюто/кашкавал+солети
След. закуска: 1кофичка кисело мляко+2 суп.лъж. белен слънчоглед

# 593
Здравейте момичета!
Аз бях в зоната миналата година м Юли и много стриктно карахме 3 седмици. След това постепенно разводнихме режима и накрая го зарязахме. Но от днес се връщам пак с лунуване на айран. И да ви споделя, резултатите при мен бързо се появиха и до коледните празници бяха налични, сега не смея да се премеря Rolling Eyes Най-хубавото е, че аз свалих 4 кг чисти мазнини. Талията ми се появи, дупето се намали и въобще изглеждам все едно съм свалила 10 кг. Започнах и да спортувам, за да се стегна. Но ефектът от режима отслабва и е крайно време да се завърна в редиците Grinning Успех на всички новодошли и браво на тези, които не кръшкат като мен.
В летните постове съм писала рецепти, не са безкрайно много, но мисля че са лесни за изпълнение.
Поздрави!

# 594
Здравей, sacura!
Радвам се, че някой писа в темата, че след нова година никой не пишеше.
Аз съм на същото мнение като теб-много видимо се отслабва, на килограме не толкова но на сантиметри много се отслабва.
Рецептите, които казваш, че са в подписа не се виждат. Само аз ли не ги виждам?

# 595
Следя редовно темата, но за сега съм извън Зоната. Предстои ми пътуване в чужбина и затова се ослушвам още, но в края на месеца съм на линия. Ще препрочета книгите отново и с нови сили напред! Успех на всички!  Hug

# 596
Здравейте и честита нова година и от мен!

Пожелавам ви една чудесна година, с много хубави преживявания, разходки и спорт! Според мен движението е едно от най-големите удоволствия в живота, жалко, че го оценяваме едва когато нещо ни пречи да му се насладим  Wink

Аз от няколко дни също ще се старая да съм в Зоната, доколко успявам е друг въпрос. Миналата година успях за малко, после нещо......оплесках нещата. И аз в началото като всички - имах резултати в сантиметри, а не в килограми, което пак много ме радваше ама после що така се изложих незнам Simple Smile

05.01.2011

Закуска:

- 1 препечена филийка намазана с извара - 1 В + 1 П
- 1/2 яйце - 1/2 П
- 1 с.л. зехтин - 2 М
- 1 кафе със захар - 1 В

Общо - 2 В, 1 1/2 П, 2 М

Обяд:

- пилешко бутче колкото дланта, доста мазничко, с кожата - 4 П + 4 М
- салата домати и царевица колкото бутчето - 3 В

Общо - 3 В, 4 П, 4 М

Абе нещо все немога да докарам сметката... Simple Smile

За следобед - 1 средно голяма ябълка + 10-ина бадема...

Айде успех днес на всички!   bouquet

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 13:25 от Giggerotta

# 597
Здравейте момичета, ето че следпразнично започнахме да се събираме. Joy
Последните два месеца го карах през просото Embarassed, нооо вече се взех в ръце.
Миналата година точно по това време стартирах и резултатите бяха страхотни и ги запазих без проблеми.
Колкото до кг и см и преди съм споделяла, че за мес см са по-важни. Явно мазнинките не тежат толкова  Wink
Пожелавам на всички една щестлива и успешна Нова година Hug

# 598
Привет,
Тази сутрин закуската ми беше 1портокал /1В/+28г кашкавал/1П/+3маслини/1М/
За обяд сме планирали с половинката /на човек/ 4Б:
-2 кюфтета на скара 4 П
-1/2 салата айсберг 1/2В
-1 3/4 филия хляб - 3 1/2В
- 12 маслини - 4 М
Ако някой знае салата айсберг как се определя количество/ВБ да сподели. Аз си я приравних 1бр/1ВБ, ама може и да не съм права. Отворена съм за корекции Peace

pepa_ilkova, бях публикувала рецепти в летните постове, когато готвех по Зоната. Ако ги потърсиш назад, би трябвало да ги срещнеш в предишни страници на темата.

# 599
Giggerotta, ти много точно знаеш грамажите, които съответстват на 1 блок мазнини, 1 блок въглехидрати и 1 блок протеини, защо тогава не балансираш храненията? Например на закуска ти липсва 0.5 Б протеин, ами изяж цялото яйце. На обяд добави една ябълка за да станат въглехидратите ти също 4 блока, а следобяд къде са ти протеините?

Общи условия

Активация на акаунт