ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 86 147
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
Giggerotta, ти много точно знаеш грамажите, които съответстват на 1 блок мазнини, 1 блок въглехидрати и 1 блок протеини, защо тогава не балансираш храненията? Например на закуска ти липсва 0.5 Б протеин, ами изяж цялото яйце. На обяд добави една ябълка за да станат въглехидратите ти също 4 блока, а следобяд къде са ти протеините?

Здрасти Simple Smile Да, абсолютно си права, знам ги грамажите, просто точно днес нещо не ми излиза сметката... иначе по принцип сутрин ям цяло яйце, но днес нямаше време да варя и трябваше да се задоволя с половинка...а за останалите хранения пак си имам глупави извинения Simple Smile Трябваше да си взема извара от къщи ама...не си взех Simple Smile Бързах...абе глупости...

Айде за вечеря ще гледам да съм на 100 %! Успех и на другите с вечерята, на мен поне тя ми е най-трудна...вечерям...и после пак вечерям...и после пак... ooooh!

# 601
Привет,
Тази сутрин закуската ми беше 1портокал /1В/+28г кашкавал/1П/+3маслини/1М/
За обяд сме планирали с половинката /на човек/ 4Б:
-2 кюфтета на скара 4 П
-1/2 салата айсберг 1/2В
-1 3/4 филия хляб - 3 1/2В
- 12 маслини - 4 М
Ако някой знае салата айсберг как се определя количество/ВБ да сподели. Аз си я приравних 1бр/1ВБ, ама може и да не съм права. Отворена съм за корекции Peace

pepa_ilkova, бях публикувала рецепти в летните постове, когато готвех по Зоната. Ако ги потърсиш назад, би трябвало да ги срещнеш в предишни страници на темата.
Аз помислих, че са публикувани като линк в профила ти, но сега разбирам, ще ги потърся. Благодаря!
Закуска: 1 филийка черен хляб-1 ВБ, извара 1/2 ч.ч.-1 ПБ, зехтин 1 ч.л.-1МБ
Обяд: гювече от:56гр сирене 2ПБ, 1 яйце-1ПБ,1/4 ч.ч. дом. пюре-1 ВБ и за да си набавя още 2 ВБ изядох 1/2 ч.ч. леща, мазнини не съм добавяла, защото има в сиренето и в лещата
Следобедна закуска: 1 кофичка кисело мляко 0,1 %+2 суп.л. суров слънчоглед-2 блока

Обяд: Баница със сирене с размери 8 на 8 см/това го знам от една диетоложка, която работи със зоната/
Здравей, пепи, да те питам - това парче 8 x 8 - 1 блок ли се води?
Хубав ден!
Извинявай за закъснението на отговора.
баница с размер 8-8см е 3 блока
Все забравям да си поправя грешката-към баница с размер 8 на 8 трябва да прибавиш и половин кофичка кисело мляко и ядки, май бяха 2 бадема, но аз не добавям ядки, че баницата ми е по-мазничка.

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 18:16 от pepa_ilkova

# 602
pepa_ilkova, влез в профила ми и от там в публикациите. Всички са оцветени в зелено, но не са много, аз мислех, че са повече Embarassed 5-6 са, но пък може да си вземеш идея. Ние семейно сме в Зоната, тъй че всичко е готвено. Закуските са лесни и еднообразни. Основно караме на следните комбинации:
-В - хляб, кис. зеле, печени чушки, айсберг /гледам да е салата/
-П- в готвенето ползвам пилешко, телешка кайма, риба и по-рядко свинско; за закуските - пуешко филе, кашкавал, яйца
-М-основно маслини и по-рядко зехтин.

Вечерята ни беше 2 порции х 3 блока /пропуснахме следобедна закуска/:
- 2 ч.ч кис.зеле - 2 В
- 4 ч вино х 117 г - 4 В
- 3 яйца - 3 П
- 56 г кашкавал -2 П
- 28 г св. филе - 1 П
Добавих олио към зеленцето поради липса на зехтин - 6 М
Малко манджа с грозде, ама с това разполагах Grinning

# 603
sacura разгледах рецептите ти и си набелязах някои, ще ги пробвам скоро.
Закуска:112гр извара-2ПБ,1 суп. л. мед-2ВБ и 12 фъстъка
Обяд:28гр сирене-1ПБ с 1л. мед-1ВБ,без МБ защото сиренето е мазно
Следобедна закуска:42гр риба скумрия и 42гр цаца-2 ПБ, 2 филийки хляб-2ВБ, 12фъстъка
Вечеря:най-вероятно кисело мляко с ядки

# 604
  • Варна, морето и сините вълни!
Имам въпрос към вас.
Ако се яде домашно приготвен айвер от тарама, той как се разглежда?
И ако се опитваш да не консумираш месо с какво може да се компенсира?

# 605
  • София
Здравейте, момичета! Hug

Имам да свалям доста кг и се зачетох във форума.Оказа се, че все още има няколко режима, които не съм пробвала...Един от тях е "Зоната".

Днес започвам с лунуване на айран 24 ч., пък като почета още малко ще си направя и схема на хранене по блокове.За сега ми се вижда малко сложно, но ще пробвам.

Успех на всички!  bouquet

# 606
И аз днес лунувам, успех! newsm10 newsm10

# 607
И аз днес лунувам, успех! newsm10 newsm10
и аз  newsm44

# 608
Здравейте, от вчера и аз съм се запътила към Зоната Simple Smile Четох почти всички теми, и книгата започнах да чета.... Трудно ми е с изчисляването, но се нодявам да свикна и да видя резултати...
Поздрави на всички!

# 609
  • София
Привет на всички от Зоната! Hug

От днес започвам!Изчетох всички материали по темата, горе-долу ми стана ясно. Но ми се струва малко еднообразно, та си поръчах книгата. Там нали има различни рецепти. Дано да издържа по-дълго време, че всяка диета, която захвана, бързо ми омръзва, като не виждам всеки ден резултат на кантара...   Cry   Разбирам, че тия кила са качвани с години, малко по малко, и не мога бързо да ги сваля, но ми се иска да свалям бързо поне в началото, та да дишам малко по-леко.Пък и това високо кръвно много ми затормозява сърцето...10 кг сваля ли, ще ми се нормализира и кръвното.

Успешен ден!

# 610
  • София
Здравейте, искам да ви попитам храните ли децата по този режим или това е трудно постижимо като се има в предвид, че през деня са на училище. И още нещо - възможно ли хранене със супа по този режим или не? Благодаря.

# 611
  • София
Здравейте, искам да ви попитам храните ли децата по този режим или това е трудно постижимо като се има в предвид, че през деня са на училище.

Децата трудно се контролират, когато не са в къщи.

Но иначе не виждам защо не. Този начин на хранене в никакъв случай не е вреден, дори напротив. Това не е диета, която ще доведе до липси в организма. Аз лично нямам намерение да готвя отделно за себе си, просто ще се съобразявам от какво по колко ще си сипвам и в какви съотношения. Пък да видиме...

# 612
  • София
Здравейте!

jet , cavina , mami21 , petial , Mimito , pepa_ilkova , sacura , Giggerotta , Small Sun , къде се загубихте? Hug Никой ли вече не е в Зоната?

Аз продължавам, много съм доволна! За около седмица съм свалила 1 кг!!! Не е кой знае какво, но при положение, че се храня достатъчно и вкусно и не съм усетила, че съм на някаква диета, това кило го смятам като подарено от Съдбата! В началото ти се виждат малко сложни всички изчисления, но за 1 седмица почти съм научила наизуст грамажите и вече бързо си приготвям менюто.

Надявам се още хора да се присъединят!  bouquet

# 613
Здравейте!

jet , cavina , mami21 , petial , Mimito , pepa_ilkova , sacura , Giggerotta , Small Sun , къде се загубихте? Hug Никой ли вече не е в Зоната?

Аз продължавам, много съм доволна! За около седмица съм свалила 1 кг!!! Не е кой знае какво, но при положение, че се храня достатъчно и вкусно и не съм усетила, че съм на някаква диета, това кило го смятам като подарено от Съдбата! В началото ти се виждат малко сложни всички изчисления, но за 1 седмица почти съм научила наизуст грамажите и вече бързо си приготвям менюто.

Надявам се още хора да се присъединят!  bouquet
smile3501
Не е лошо да си премериш обиколките/ако не си го направила/, за да следиш как бързо намаляват.

# 614
Тук съм и аз. Продължавам със зоната.
Непременно си премерете ханша, бедрата и талията, защото там е истината.
Приятна вечер!

Общи условия

Активация на акаунт