Любители на котки(бъдещи леопарди)- тема 40

• 52 646
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
Делфи, появи се да кажеш как са бебетата...
Трейси, хапче за обезпаразитяване се дава на 3 - 4 месеца , но ако сега изкара нещо - още след 2 седмици се дава. И после чак след 3 месеца. Честито ви куче! Дай снимков матриял  Mr. Green
Тази сутрин тук във  входа се чуваше скимтене  виене на малко куче, ама много късно си бях легнала и хич нямах сили и желание да се мотая по пижама по етажите да го търся.
Нели, честити ви бебета. Ще си идваш ли скоро в Бг да ги видиш и наснимаш?

# 211
А добре, сега ще следя какво изкарва  Sick Mr. Green Мерси за инфото  Heart Eyes, аз като съм загубена и забравям да питам  ooooh! А после ще изляза да снимам кучето, че то умряло от път - Пловдив-София... Grinning

# 212
Ползвал ли е някой Фронтлайн комбо за котки?

# 213
  • In a surreal moment!

Да, аз ! Първият път накапах 4 когки и 2 кучета,  втория път накапах 3 котки и 2 кучета, че едното коте се загуби. Внимавай, кахи гори на главичката малко под ушетата, че не бива да се ближат докато не заветря, а то ги щипе ли, дразни ли и се стремят да се оближат. не ги галете и не ги пускайте по леглата 2-3 дни.
капах комбо , защото моите са дворно-домашни на село и ми носят кърлежи. Сега рахатясахме!

# 214

Да, аз ! Първият път накапах 4 когки и 2 кучета,  втория път накапах 3 котки и 2 кучета, че едното коте се загуби. Внимавай, кахи гори на главичката малко под ушетата, че не бива да се ближат докато не заветря, а то ги щипе ли, дразни ли и се стремят да се оближат. не ги галете и не ги пускайте по леглата 2-3 дни.
капах комбо , защото моите са дворно-домашни на село и ми носят кърлежи. Сега рахатясахме!

А надежно ли е и срещу бълхите и как точно действа?Моето коте има бълхи и искам да му ги изчистя,но търся препарат,с който гадините да умират на място,а не както например с пудрата Тапилан да излизат извън козината,защото ме е страх да не скочи някоя вкъщи.Що се отнася до нанасянето,четох,че трябва да се слага отгоре на вратлето за да не могат да се ближат,а за качването по леглата и диваните няма как да стане,понеже той е домашно коте и няма сила,която да го накара да стои само на земята.

Бих искала да ви попитам и кои са стъпките за да бъде едно коте здраво и както трябва обезпаразитено?Предполагам,че сред задължителните неща са вътрешно и външно обезпаразитяване и ваксини,но колко и кога?Има ли нещо,което съм пропуснала?Също така ме вълнува и как се изкарва паспорт!?

# 215
  • In a surreal moment!
Golden Queen - няма и помен от бълхи, къде отиват незнам, но изчезват...в момента в доста от приятелите и роднините ми са плъзнали бълхи - у дома няма! А за това, което трябва да направиш - иди на ветеринар, той ще те  посъветва най-точно. Аз нищо не давам без да питам - уточняваме приблизителни килограми, възраст и т.н.

# 216
Golden Queen - няма и помен от бълхи, къде отиват незнам, но изчезват...
Умират гадинките - знам го защото ми го обясниха като намерихме Сода. Бълхите умират - за 2-3 дни няма и помен от тях. А ако има и гниди те умират като се излюпят - докато са яйца са защитени.
Аз съм писала и преди - комбо не смея да слагам, че много алергии от него знам. Има и други препарати. Адвентич - пази от дирофилария, а адвокейт (advocate) от всичко изброено дотук заедно с краста... не съм ги пробвала обаче. Ползвала съм само обикновения фронтлайн и понеже с куче и котка - тогава бяха само 2-те, ми идва скъпо да купувам отделно, взимам за куче 25-40 кг и го капя и на вдамата. Така ми е по-евтино, но трябва да се внимава да не се предозира на котката. Борсата от която го купих ми казаха, че всички такива препарати съдържат едно и също количество активна съставка в 1 мл. Разликата е, че за по-големи животни трябва по-голямо количество течност. Следващия път мисля да пробвам адвокейт - най-голямата пипета е за кучета над 25 кг - без горна граница, но лошото е че о продават само в кутии по 3 бр... При фронтлайна има повече разфасовки и вече го има по 1 бр.

Делфи, къде си бре жена.. дай инфо. Дано са добре мъниците и мамата.

Последна редакция: сб, 31 юли 2010, 20:38 от ganbg

# 217

Бих искала да ви попитам и кои са стъпките за да бъде едно коте здраво и както трябва обезпаразитено?Предполагам,че сред задължителните неща са вътрешно и външно обезпаразитяване и ваксини,но колко и кога?Има ли нещо,което съм пропуснала?Също така ме вълнува и как се изкарва паспорт!?
За мен 1-ва стъпка е вътрешно обезпаразитяване - абсолютно задължително, особено ако котето е живяло на улицата. Ако има голям закръглен тумбак, то почти на 100% има глисти - малкото маци имаше. Най-добре е първото хапче да го даде вет, защото ако е малко котето може да не успееш да се справиш... аз съм гледала няколко котки, но все големи и само аз им давах хапчета. Но уви Сода беше малка и с нея неуспях да се справя - това ми докара допълнителни главоболия.
Бълхите от малко маци ги махнахме с противопаразитен шампоан и механично отстраняване - разбирай цял ден съм го пощила.
Ваксината може да се сложи най-рано 14 дни след последното хапче за вътрешни паразити и заедно с нея се дава безплатен паспорт - ако го искаш по-рано ще трябва да си го платиш. Като ако котето няма да излиза навън - не е задължителна. Сода е на 3 години и още не съм й слагала ваксина - все се каня и все неостават пари за това, а ме е страх кучето да не й донесе нещо интересно  отвън.

# 218
Токачка,ganbg,благодаря ви!В Понеделник ще мина през ветеринара да купя Фронтлайн комбо,освен ако не ми препоръча нещо друго,макар че не вярвам това да стане,понеже из целия кабинет има брошури и реклами на този препарат.После ще пиша!

ganbg,колко струват горе-долу ваксините?

# 219
Аз хапчетата ги давам много лесно. Раздробявам ги на малки парченца и всяко парченце слагам в една хапка от консерва. Зак така си хапна хапчето днес. Ако го стрия на прах и разбъркам яденето - горчи сигурно и не го ядат. А цяло да го дам - абсурд. Така че не минавам по схемата с даване на хапче, която беше написана тук  Mr. Green Twisted Evil

# 220
Здравейте! Приемате ли нови попълнения?  Simple Smile Нека се представим. Това е Симо:

Взехме го преди три дена. Ако може да питам някои неща, че от вълнение забравих да питам чичо доктор.  Embarassed На нас дадоха една пастичка във спринцовка за вътрешно обезпаразитяване. Тя същото действие ли има като хапчето и до колко дена трябва да се изчисти котето? Засега Симо пази балкона, защото имам детенце и не смея да рискувам, но мислех утре вече да влезе и вътре. Ще ни предстои първия коткопер, така че стискайте палци.  Mr. Green Той се държи учудващо добре и почти не мяука и не търси майка си. Веднага си намери тоалетната, даже преди това не искаше да ходи никъде.  Simple Smile Ще се радвам да ни приемете в редиците си!  Hug

# 221
Взехме го преди три дена. Ако може да питам някои неща, че от вълнение забравих да питам чичо доктор.  Embarassed На нас дадоха една пастичка във спринцовка за вътрешно обезпаразитяване. Тя същото действие ли има като хапчето и до колко дена трябва да се изчисти котето?

Добре дошли  Hug

пастата е най-доброто решение за малки котета. Ако има паразити - това го писах малко по-горе трябва да се повтори пастата след 10-14 дни. Трябва да проверяваш изпражненията за дълги бели като връзки  неща до 2-3 дни след даването на пастата. Първото даване убива възрастните глисти, а новото поколение се излюпва след 7-8 дни и затова е 2-то даване. А през това време като няма възрастни няма да има и нови яйца.

Не се препоръчва да се дава хапчето с храна, защото се дава на гладно и се храни 2 часа след приема - за най-добър ефект. Най-лесно е да се напъха в гърлото и веднага след това със спринцовка или капкомер да се вкара малко вода, за да се предизвика преглъщане.

# 222
Ами 4-5 малки хапки от консерва за мен не са храна, но пък не стресирам животното да му натъпквам в гърлото горчиво хапче  Wink

# 223
  • София
Здравейте! Приемате ли нови попълнения?  Simple Smile Нека се представим. Това е Симо:

welcome Симо и 6estja ! Много хубаво именце на хубаво котенце  Hug
Пастата му я дай утре на гладно и след половин-един час вече може да се храни. Пастата имала добър вкус, ще му хареса. Ако има паразити до няколко часа ще си проличи. Ако няма значи всичко е ок.

Golden Queen, ако си от София, Фронтлайн комбо продават и на борсата в Х.Димитър и е с около 5лв. по-евтина  Peace Това е най-доброто средство п/в бълхи и кърлежи.

# 224
elix,благодаря ти,но аз не живея във България.Ще видим тук на каква цена ще го взема в Понеделник,но 100%,че ще е по-скъпо.

Аз хапчетата ги натрошавам и ги слагам в кайма,като оформям на малки топченца и става много лесно и бързо.

Общи условия

Активация на акаунт