Малко трудна тема...за болестта - РАК!!!

• 913 842
  • 3 925
  •   1
Отговори
# 150
И ние си задаваме същия въпрос ooooh!Първия тумор го откриха при спукване на язва с перитонит,много тежка операция от стомаха му е останала 1/3,но тогава още на биобсията се видя че е злокачествен. Cry
При условие че е злокачествен първия,защо изобщо правят биобсия  като то си се знае ,че е злокачествен ooooh!
Биобсията я направиха с пълна упойка (много е болезнена)Незнам може би да преценят има ли смисъл от лъчетерапия...........
Но времето отлита.................за мен ненужно разтъкаване,но аз все пак не съм специалист Embarassed
Моля се на 1 ноември като отиде вече да се започне някакво лечение,най-накрая да се организират малко,пари ли искат.................и това ни мина през главите...незнам ooooh! Знам ,че живеем в скапана държава............... Sick

# 151
  • София-Велинград
Ellie,прегръщам те силно,силно.
Докси,ако има как бих помогнала с всичко с борбата за здравеопазването.
Каквото мога бих направила,тела ти го пращам на лични.

# 152
  • Точно където трябва
Този път не съвсем по темата, но...вманиачих се. Непрекъснато си мисля, че аз или сестра ми имаме рак  Sad Като ме преболи нещо и изтръпвам. От ей такава, нищо и никаква болка. Пък тя се оплаква вече 2-ри месец, от слабо кръвотечение няколко дни преди да и дойде, сякаш и идва 2 пъти през няколко дни... И аз като викнах...да отива на лекар, а тя НЕ и НЕ! А някой близък като вземе примерно да пие безалкохолно и се развиквам колко е вредно и...не мога да се отърва от тези мисли. Сигурно е нормално при толкова близки срещи с рака, но така пък ме е страх,че ще си го предизвикам. Има ли и други като мен ? Ще полудея!

# 153
Този път не съвсем по темата, но...вманиачих се. Непрекъснато си мисля, че аз или сестра ми имаме рак  Sad Като ме преболи нещо и изтръпвам. От ей такава, нищо и никаква болка. Пък тя се оплаква вече 2-ри месец, от слабо кръвотечение няколко дни преди да и дойде, сякаш и идва 2 пъти през няколко дни... И аз като викнах...да отива на лекар, а тя НЕ и НЕ! А някой близък като вземе примерно да пие безалкохолно и се развиквам колко е вредно и...не мога да се отърва от тези мисли. Сигурно е нормално при толкова близки срещи с рака, но така пък ме е страх,че ще си го предизвикам. Има ли и други като мен ? Ще полудея!
И аз съм така вече 10 г., след като майка ми и баба ми починаха от рак. Страх ме е да ходя на лекар и при всяка болка си мисля, че ще се мре. Много внимавам какво ядем. На децата забранявам сосовете за пици, безалкохолни, чипсове. То не че е лошо, но виждам, че се вманиячавам. Но така си я карам от много време.

# 154
И аз съм така вече 10 г., след като майка ми и баба ми починаха от рак. Страх ме е да ходя на лекар и при всяка болка си мисля, че ще се мре. Много внимавам какво ядем. На децата забранявам сосовете за пици, безалкохолни, чипсове. То не че е лошо, но виждам, че се вманиячавам. Но така си я карам от много време.
Close Но това съм аз след смъртта на татко!!!-даже още като беше в критично състояние нещо ми прещрака в главата.И от тогава се чудя така ли ще живея-в очакване на края newsm78
Никакви Е-та и консерванти не давам да се ядят у дома,мърморя за литрите кока-кола дето я пият децата/не че някой слуша/,смятам докторите за най-безотговорната част от нацията-след политиците!....ама пък станах по-широко скроена така да кажа-вече не се втурачвам в дребни подробности и перфекционизма ми отстъпва място на по-бохемски манталитет.

# 155
Здравейте!Бихте ли обяснили Кибер нож как помага в борбата с рака. За всички болни от рак ли може да бъде от полза в лечението? Братовчедка ми, която ми е вместо сестра е болна от рак на гърдата. В момента е на химиотерапия, а след това операция за отстраняване на гърдата. Кибер ножа може ли да се използва при нейното заболяване. Тя не иска да чете из форумите, но пък аз преборих стерилитета именно с подкрепата на момичетата в нашия подфорум и най-вече с помощта на информацията предоставяна от тях вследствие на личния им опит. Затова започнах да чета тази тема - за да науча нещо което може да й бъде полезно. Не смея да я питам, но много се страхувам дали нейното заболяване е открито рано или вече е в напреднала фаза и има ли шанс напълно да се излекува и да живее дълго. Знам че основното образувание е било 4 см., но след първата химиотерапия са й казали, че рака е намалял с 2 см. и сега е 5 см. и тя предполага, че там са мерили и другите по-дребни образувания. Това напреднал стадий на болестта ли е? Има ли нещо което бихте споделили от вашия опит с тази коварна болест, което би могло да помогне на братовчедка ми да се справи с болестта и по-леко да понесе лечението. На пръв поглед се държи и не е уплашена и като че ли ние около нея сме по-притеснени. Бихте ли ми дали съвет какво може да се направи за да има по-голям шанс да се оправи напълно.
Ели, аз също от години имам ежедневни болки къде ли не, но когато не са много остри ги приемам като част от мен и не им обръщам внимание - свикнах тялото да ме боли. Но когато започнах да чета тук започнах да се питам дали тези болки не са симптом на сериозно заболяване и има ли изследвания, например кръвни които могат да докажат, че организма е онкологично здрав или пък ако има нещо не е както трябва тези изследвания да накарат лекарите да вземат мерки преди да е станало късно. Понеже имам проблем с гърдите от много години съм ходила и напоследък пак ходих на прегледи и съм чула различни неща като обяснение за болките и секрета, но последно ми казаха, че образуванието, което не е малко е фиброзо кистозна мастопатия и в момента съм онкологично здрава, но с повишен риск за злокачествени изменения. Доктора ми изписа геритамин за облегчаване на болката и ми се скара, че съм стискала образуванието с надеждата някак да премахна болката. Наистина ли има вероятност това безобидно, макар и болезнено към момента състояние да се превърне в злокачествен тумор и аз мога ли за взема мерки да намаля този риск.

# 156
  • България
Здравейте!Бихте ли обяснили Кибер нож как помага в борбата с рака. За всички болни от рак ли може да бъде от полза в лечението? Братовчедка ми, която ми е вместо сестра е болна от рак на гърдата. В момента е на химиотерапия, а след това операция за отстраняване на гърдата. Кибер ножа може ли да се използва при нейното заболяване. Тя не иска да чете из форумите, но пък аз преборих стерилитета именно с подкрепата на момичетата в нашия подфорум и най-вече с помощта на информацията предоставяна от тях вследствие на личния им опит. Затова започнах да чета тази тема - за да науча нещо което може да й бъде полезно. Не смея да я питам, но много се страхувам дали нейното заболяване е открито рано или вече е в напреднала фаза и има ли шанс напълно да се излекува и да живее дълго. Знам че основното образувание е било 4 см., но след първата химиотерапия са й казали, че рака е намалял с 2 см. и сега е 5 см. и тя предполага, че там са мерили и другите по-дребни образувания. Това напреднал стадий на болестта ли е? Има ли нещо което бихте споделили от вашия опит с тази коварна болест, което би могло да помогне на братовчедка ми да се справи с болестта и по-леко да понесе лечението. На пръв поглед се държи и не е уплашена и като че ли ние около нея сме по-притеснени. Бихте ли ми дали съвет какво може да се направи за да има по-голям шанс да се оправи напълно.
Ели, аз също от години имам ежедневни болки къде ли не, но когато не са много остри ги приемам като част от мен и не им обръщам внимание - свикнах тялото да ме боли. Но когато започнах да чета тук започнах да се питам дали тези болки не са симптом на сериозно заболяване и има ли изследвания, например кръвни които могат да докажат, че организма е онкологично здрав или пък ако има нещо не е както трябва тези изследвания да накарат лекарите да вземат мерки преди да е станало късно. Понеже имам проблем с гърдите от много години съм ходила и напоследък пак ходих на прегледи и съм чула различни неща като обяснение за болките и секрета, но последно ми казаха, че образуванието, което не е малко е фиброзо кистозна мастопатия и в момента съм онкологично здрава, но с повишен риск за злокачествени изменения. Доктора ми изписа геритамин за облегчаване на болката и ми се скара, че съм стискала образуванието с надеждата някак да премахна болката. Наистина ли има вероятност това безобидно, макар и болезнено към момента състояние да се превърне в злокачествен тумор и аз мога ли за взема мерки да намаля този риск.

Мисля,че киберножа бори тумори и мети до 3см.
Според това,което четох,го използват най-вече за тумори в мозъка.
Ние кандидатствахме за разсейките в черен дроб на татко,но...казаха,че не може да се подложи на него,а рзсейките бяха по-малки от 3см.
Май там е повече рекламата,но да не се изказвам,понеже не съм компетентна...
Ето и техния сайт http://www.anadolumedicalcenter.com/
Мога да ти дам и номера на преводачката,ако решиш да се свържеш с тях  bouquet

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 11:06 от Вeлиславa

# 157
  • Карлово/ Пловдив

Здравейте - момичето над мен е дала информация за центъра където в момента има кибер нож - Анадола медицински център"Джон Хопкинс" Истанбул - Турция - очаква се такъв да бъде монтиран и в Умбал"Св.Иван Рилски"София - но предполагам,че това още не се е случило.В линка момичето ви е дало и сайта на центъра.Аз ще ви дам форума http://clubs.dir.bg/postlist.php?Board=rak където вие може да получите много въпроси по интересуващите ви теми.
Ето ви и темата за кибер-ножа в Турция
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=rak&Number=195007 … mp;sb=5&part=
има още една тема за него във форума който съм ви предоставил.
Дано братовчедка ви се оправи и всичко да е наред - лечението се определя от онкологична комисия взависимост от конкретния случай.Не си внушавайте,че сте болни от нелечими болести - след като изследванията доказват,че няма проблем явно е така.
Мастопатията в днешно време се приема за състояние на гърдите,а не за заболяване - тя не води до увеличаване на риска от рак на гърдата,но е желатено да се правят профилактични прегледи и да се следи.За успокояване на симптомите се прилагат различни медикаменти.Тях съм ги коментирал в друга тема.Не мислите за лоши болести и си живейте живота.Дано съм ви помогнал с информация.

# 158
Цитат
,пари ли искат.................и това ни мина през главите...

Не искат никакви пари, защото получават страхотни заплати, а просто ви мотат за да мине времето и да си мислите, че правите нещо. Не искат да се чувствате гузни

# 159
totomaniac, виждам, че си онлайн и искам да ти кажа , че през цялата история на медицината винаги е имало един списък с нелечими болести и един списък с лечими. И винаги една болест минава във втория като първо се изолира причинителя, а после се намери противодействие на него. Рака ще се лекува на следващия ден кагато някой отговори на въпроса какво е общото между радияция, консерванти, вируси, стрес, изкуствени торове, GSM електромагнитно излъчване и още доста подобни.  Може да звучи налудничаво, но в нета е описано какво е общото и дори кога приблизително ще се открие официално. Няма да е тея няколко поколения за съжаление

# 160
  • София
Безработен, имам едно предложение  Peace
Пусни си тема с някакво подобно заглавие - "Размисли върху диагнозата рак" примерно.
И там ще имаш възможността да пишеш простотиите си, в които може и да се намери известна истина, стига да не засягаш хора, които искат да споделят нещо съвсем различно от това, което ти се опитваш да извлечеш от тяхната болка.
Мисля, че за всички пишещи в тази тема, ще бъде добре.
Ще бъде добре и за теб- може пък някой ден да влезеш в университета /разбира се, че трябва поне да се напънеш да пишеш на правилен български език/.
Знае ли човек, от теб може да се пръкне форумския откривател на лечението на рака  newsm78

# 161
Безработен, имам едно предложение  Peace
Пусни си тема с някакво подобно заглавие - "Размисли върху диагнозата рак" примерно.
И там ще имаш възможността да пишеш простотиите си, в които може и да се намери известна истина, стига да не засягаш хора, които искат да споделят нещо съвсем различно от това, което ти се опитваш да извлечеш от тяхната болка.
Мисля, че за всички пишещи в тази тема, ще бъде добре.
Ще бъде добре и за теб- може пък някой ден да влезеш в университета /разбира се, че трябва поне да се напънеш да пишеш на правилен български език/.
Знае ли човек, от теб може да се пръкне форумския откривател на лечението на рака  newsm78

Подкрепям с две ръце  Peace!

# 162
Хули ,  готово 
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=538320.0
но обещай, че ще идваш да се образоваш, защото от твоите думи ме хваща страх. Как го постигате у вас това. Такава успеваемост няма и при лабораторните опити. Все някой плъх оцелява

Умрял от рак няма. Всички умират от сърдечна недостатъчност
 Зная го от опит. Баща ми, свекърва ми,   леля ми, вуйчо ми. Може би и аз, някой ден. Рака е диагноза, но никой не умира от нея. Сърцето не издържа, това е. 

# 163
  • София
Безработен, благодаря от името на всички пишещи тук, че прояви разбиране  Peace
Не само ще дойда в твоята тема, ами ще докарам и другите, които пишат тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=520320.0 за да ти покажем как го постигаме това.
За твое сведение, информацията ти е много стара. Преди никъде в смъртния акт не пишеше диагноза рак.
Сега пише.
И за твое сведение рака не е присъда  Peace
И последно - моля те да ми кажеш откога мъжете имат свекърви  newsm78
Объркал си форума. В стоматологичния няма кой да ти разисква туморите  Grinning
Не зная кой трябва да се образова, аз или ти.
И какво в моите думи толкова те плаши ?

Последна редакция: вт, 02 ное 2010, 14:35 от Хули

# 164
Хули, нищо не разбирам. Това не са ли твои думи. От Четв., 03 Ян. 2008, 22:56. Просто кликнах на твоето име и после на   Покажи последните публикации на този потребител  ето тук   http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=79960;sa=showPosts;start=885
Нямаш ли до сега 2935 поуста. Не си ли на 57 години - жена.
Това е една от твоите първи реплики - на шейсета страница

Общи условия

Активация на акаунт