Малко трудна тема...за болестта - РАК!!!

• 913 821
  • 3 925
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Списък с клиники в Европа има тук     http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=rak&Number=194771 … amp;view=&sb=

А на Хули и Пролетната фея искам да им кажа, че това са страшно много хора в един род .  Надскача се стотистическата вероятност с хиляди пъти. Търсете някаква обща причина защото е срамота
Искам да те попитам,не ти ли омръзна да дрънкаш само глупости,прочетох доста.Не разбираш ли ,че тук хората споделят кошмара през който минават те ,или техните близки.Вместо да се интересуваш толкова от това заболяване,по добре отиди да се прегледаш ,че май някои клетки в твоето тяло изобщо не работят.Просто приятелски съвет.
СПРИ ДА СЕ ПОДИГРАВАШ С МЪКАТА НА ХОРАТА
#2gunfire

# 181
Надскача се стотистическата вероятност с хиляди пъти. Търсете някаква обща причина защото е срамота

Да се смея ли, да плача ли...
Тъжно и гротеско...
Безработен, за няколко общи причини се говори навсякъде по света
- замърсена околна среда
- храна
- стрес
- генетична предразположеност

е и?
- природата продължава да се унищожава
- храната става все по-боклучава
- стресът се увеличава...
- генетичните ....

намерихме причините (част от тях, но много основни)

е, и?

и за каква стОтистическа вероятност иде реч? Сто и нагоре?  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
или нещо друго  Mr. Green

# 182
Може ли да помоля модераторките да ми изтрият всички мнения и да ми изтрият акаунта.

Много неща научих в този форум, но просто говорим с хората тук на различни езици , а не ми се иска аз да уча техния, защото всички само него го говорят , а рака е все още практически нелечима болест 

Адски трудно е било някой да убеди масата от народа, че земята е кръгла. Просто хората трябва да бъдат оставени сами да еволюират и който оцелее той ще закусва

El Chofer

# 183
  • София
Точно в това ти е проблема - че не искаш да научиш нашия език  Peace
Ако наистина искаш да станеш лекар и то добър, ще трябва да го направиш !
Що се отнася да практически" нелечимия "рак бих казала, че много малко видове са неовладяни, стига да се прави необходимата профилактика и евентуално последващо лечение.

# 184
  • някъде другаде
Този път не съвсем по темата, но...вманиачих се. Непрекъснато си мисля, че аз или сестра ми имаме рак  Sad Като ме преболи нещо и изтръпвам. От ей такава, нищо и никаква болка. Пък тя се оплаква вече 2-ри месец, от слабо кръвотечение няколко дни преди да и дойде, сякаш и идва 2 пъти през няколко дни... И аз като викнах...да отива на лекар, а тя НЕ и НЕ! А някой близък като вземе примерно да пие безалкохолно и се развиквам колко е вредно и...не мога да се отърва от тези мисли. Сигурно е нормално при толкова близки срещи с рака, но така пък ме е страх,че ще си го предизвикам. Има ли и други като мен ? Ще полудея!

Напълно си права - сестра ти трябва непременно да отиде на лекар.
Моя позната вече в критическата 2 год след като и е спрял цикъла и се появи кървене. Започна да ни се оплаква , но отлага отиването на лекар почти една година. Е след като отиде и и направиха кюретаж се оказа рак на матката. Оперираха я , за сега е много добре оказа се че е локализиран само в матката. Сега ще проведе курс с лъчетерапия. Та отплеснах се , като отиде на лекар той и каза: "На всички твои познати да казваш , че появили се кървене ако са в критическа , или извън цикъл , задължително трябва да отидат на лекар."
Аз съм с един яйчник вече 13 год. Имах кървене като при сестра ти. Отидах на лекар ,правиха ми кюретаж и установиха нарушение на функцията на яйчника , за това се наложи да ми поставят спирала "Мирена". Вече нямам проблев , но ходя на 6 месеца на преглед.

# 185
Момичета спешно търся някакви опиати.
Моля ,ако на някой е останало някакво количество нека да ми пише Praynig
Брат ми както по напред писах чакаше операцият таеше надежди до последно на 1 декември го отвориха в Пирогов и само го затвориха в метазтази е в целия корем ,дебелото черво,десния бъбрек и пикочния мехур.Днес го изписаха.Болките са нетърпими.Докато беше в болница му слагаха Лидол и Морфин,който ни изписаха от онкодиспансера в Младост.Също пластири които от там ни дадоха.Няма никакво облекчение.Лошото е че морфин и лидол няма никъде в аптечните мрежи. ooooh!

# 186
 totomaniak  -боже мила искрено съжалявам,за съжаление не мога да ти помогна.От моя баща остана навремето доста морфин и го дадох в онко диспансера.Защо не отидете до там да попитате.
п.п-що за държава е тази нашата,щом е паднала толкова ниско....как може да се оставят тези хора да си отидат в такива мъки...изроди

# 187
От онкодиспансера ни дадоха само пластирите и рецепта за морфин,успяхме да осигорим само 10 ампули,изразходваха ги още докато беше в болницата.
Днес пак ще ходя до онкодиспансера,да ми издадат нова рецепта ,проверих и какво има налично в аптеките,но морфин и лидол няма никъде.Да не говорим че жълтите рецепти са с нови бланки и личната издала рецепта която не е в обръщение от 7-8 месеца,та и там разкарването е голямо.
Дано да успеем да открием,все някъде.От Санита ни обещаха морфин с изтичащ срок до края на декември и доза от 1мг не от 2мг, както е рецептата, но и на това сме доволни дано успеят да ги доставят Praynig
В момента намираме само Фентанил,но и пластирите са на същата основа и няма как да се съвмеестяват,ще видим какво ще кажат от онкодиспансера.

# 188
Благодаря на всички които ми писаха Hug
Успяхме да набавим и Морфин и Лидол,чрез познати,приятели,хора които изобщо не познавам,и малко от онкодиспансера.
Вече дишаме малко по-спокойно,празниците са подсигурени.След Нова година имаме уверение ,че ще има доставка.
Днес от онкодиспансера ми подхвърлиха ,че можем да вземем специален матрак ,който да е удобен и да не позволява да се появят рани от залежаване.Ако някой е запознат как ги отпускат моля нека сподели. PraynigСъщо ни предписаха да му включваме системи с Глюкоза и соли,но ние няма как да се справим сами та въпроса ми е ние ли трябва да си намерим мед.сестра или личната трябва да ни изпрати?С инжекцийте се справяме сами ,но система не биаме рискували да включваме.Още повече ,че вените му са много изтънели от химиотерапията и се пукат.
Ще съм благодарна да споделите опита си,ще ни е от голяма полза.
Още веднъж благодаря на всички които откликнаха Hug

# 189
totomaniak-на татко идваше сестрата на личната лекарка да му включва система с гликоза....не мисля,че трябва да рискувате да го правите сами...за тези дюшеци за съжаление не съм чувала и не мога да ти бъда от полза..не знам какво да ти кажа,освен да се въоръжите с сили и воля  Hug

# 190
  • София
До Исул има санитарен магазин. Управителя е много свестен човек. Обяснете му за какво става дума.
Иначе през социалните става много бавно.

# 191
Хули ,а имаш ли представа колко струват?
Ще отида и на място ,но да сме подготвени.
mama_T, благодаря за споделения опит. HugДано и нашата лична има сестра и е склонна да дойде да му включи.Тя е лична само на брат ми,досега два пъти допирахме до нея,но не съм очарована.Както писах и по-напред изписа ни рецепта на бланки ,които не са в обръщение 7-8месееца.Във всички аптеки се чудеха как е възможно,толкова време да не си вземе от здравната каса нови.

# 192
  • София
Пиши ми на лични, да не товарим излишно темата.

# 193
  • София
Здравейте момичета,
в навечерието на най-големия християнски празник имаме нужда от спешен съвет и молим за помощ.
Касае се за свекър ми - 71г. истински активен човек и сладур - има скайп и даже ни пише ....
Влезе в болница заради лека анемия - от понеделник 20.12 ни връхлетя истинска буря от злокобни новини.
Доказани метастази в черен дроб и дясна надбъбречна жлеза.
Проблема е, че след два скенера - 17.12.(в болницата в Сливен) и на 23.12. (по наше настояване и за наша сметка във ВМА) - имаме потвърждение за метастазите, но нямаме информация за "огнището" ...
Трябва да тръгнем от някъде - но от къде?!! Към какъв специалист да се обърнем?!
Казват евентуално рак на ... бял дроб, простата, кости, ректум, черва - ама как да подходим?!
Имаме уговорка с доц. Владов за консултация след Нова Година - но ни предупредиха, че май не сме за него.
Свекър ми има направление за НОЦ - с диагноза "мета хепатис", но ми обясниха, че след като е бил една седмица в болница - до 20.12. - сега няма право на направления изобщо .......
Моля ви за съвет!!!
Колкото и мило да ни поднасят информацията - тя е безпощадно безнадеждна - ние се досещаме какво ни се казва,
но не можем да оставим този активен човек без надежда .....
Простете ми, че ви обременявам с моите проблеми!

Желая ви страхотни празници и надежда в душите!!!

# 194
  • Карлово/ Пловдив
Здравейте момичета,
в навечерието на най-големия християнски празник имаме нужда от спешен съвет и молим за помощ.
Касае се за свекър ми - 71г. истински активен човек и сладур - има скайп и даже ни пише ....
Влезе в болница заради лека анемия - от понеделник 20.12 ни връхлетя истинска буря от злокобни новини.
Доказани метастази в черен дроб и дясна надбъбречна жлеза.
Проблема е, че след два скенера - 17.12.(в болницата в Сливен) и на 23.12. (по наше настояване и за наша сметка във ВМА) - имаме потвърждение за метастазите, но нямаме информация за "огнището" ...
Трябва да тръгнем от някъде - но от къде?!! Към какъв специалист да се обърнем?!
Казват евентуално рак на ... бял дроб, простата, кости, ректум, черва - ама как да подходим?!
Имаме уговорка с доц. Владов за консултация след Нова Година - но ни предупредиха, че май не сме за него.
Свекър ми има направление за НОЦ - с диагноза "мета хепатис", но ми обясниха, че след като е бил една седмица в болница - до 20.12. - сега няма право на направления изобщо .......
Моля ви за съвет!!!
Колкото и мило да ни поднасят информацията - тя е безпощадно безнадеждна - ние се досещаме какво ни се казва,
но не можем да оставим този активен човек без надежда .....
Простете ми, че ви обременявам с моите проблеми!

Желая ви страхотни празници и надежда в душите!!!

Здравейте!Съжалявам за новините които сте получили в навечерието на най-светлия християнски празник.В случая вие трябва да търсите огнището на заболяването след като има метастази.Нужни са куп изследвания които трябва да се направят за тази цел.Няма как да обиколите всички специалисти с направление,но ако бъде приет в болница всички нужни изследвания ще му бъдат направени.Доц.Владов е изключителен човек и специалист и предполагам,че ще останете доволни от него.В случая баща ви може да бъде приет в доста болници - както в София така и в провинцията - където да извършат нужните изследвания и да поставят точна диагноза.Баща ви ще има право на направления отново от 1.1.2011 когато всичко започва от начало - но мисля,че има изискване за  да бъдеш приет в болница да мине 1 месец и тогава отново да те хоспитализират или друго е - те го променяха няколко пъти и в момента без да проверя ще се объркам.Не бива да оставяте този активен човек без надежда и продължавайте да се борите.Ако трябва платете прием в болница,изследвания,само и само за да се действа по-бързичко.Няма проблем аз съм тук да помагам,част от хората също.Вие сте от Сливен предполагам,не желаете ли да направите консултация с доц.Александър Юлиянов от Университетска болница Стара Загора - първа хирургична клиника ако не се лъжа,който е изключителен специалист и човек.Доста хора се консултират и с него.
Весели празници и на вас и надежда в душите както казвате!

Общи условия

Активация на акаунт