През новата година здраве и усмивки за АПРИЛчето ще има :)

• 48 039
  • 722
  •   1
Отговори
# 600
За приспиването при нас е 50:50 . На обяд заспива сама без проблеми, аз съм в другата стая и си върша работата, но вечер задължително сме двете Simple Smile Четем книжки, разказваме си приказки, пеем песнички и тя заспива. Пробвах на няколко пъти да я оставя както на обед, но почва да се дере и ми се къса сърцето. Та засега сме така Simple Smile Незнам дали нататък ще ми е по-трудно да я науча сама, но със сигурност усещам, че не е начина да я оставя да реве с часове /последният опит - 40 мин/.

Лурдес добре, че е минало и заминало. Представям си какво ти е било Sad

# 601
Здравейте и от нас.И аз в отбора на хич нямащите време  Laughing
Напоследък пътуваме страшно много,ама няма как,за да можем да прекарваме малко време с таткото.Малкия е без папмерс почти от година,не беше съвсем готов и на няколко пъти бях на път да се откажа,но тук това е едно от условията за прием в детска градина.Все още почти не говори,има огромен напредък откакто е на градина,но с малки бавни крачки.Затова пък разбира перфектно и на двата езика.Сега съм се заела да махам памперса и на малката маймуна (по същата причина както и при батко и) и тя закъснява с проговарянето,засега знае само няма,бати и ам-ам  Laughing
И двамата са много лесни с приспиването,малката като е изморена и я слагам в кошарата и казвам лека нощ и излизам,а Панайотис като му се доспи просто се врътва и отива и си ляга.
Лурдес  Hug

# 602
Оооо, банда - привет!
Хайде и аз да се отчета, че Ванчето ме уплаши с тоз архив Laughing

Мдаааааа, по кой въпрос изпървом да се изкажа newsm78
Лурдес, радвам се, че всичко и минало благополучно при вас!!! И аз още си спомням как ми взеха Максунчето за операционната, много кофти преживяване - но всичко е добре, когато завършва добре!
За приспиването - както съм казвала и преди - въпрос на дисциплина Laughing Слагаме ги в спалнята - първо Максимундия в 8, после Ема към 8.30 и това е. Въртят се, сучат се, приказват си - Макс се отнася първи, Ема бесува още малко и това е. Но не стават, не излизат, периодически тя само ни подвиква - Мамоооо, Татеееее - и това е. Та така се приспиват 2 деца Laughing
Ванюшка, то наистина си е късмет да попаднеш на човек ,който ще си върши съвестно работата. Ама да си плащаш и после да се скъсаш от чистене - не си е работа. Аз пупу, да чукна на дърво, имах късмет - жената, която идва в къщи чисти по-добре от мен Laughing
Емма, подкрепям Хелън - ако нещо те притеснява, потърси консултация със специалист. Те вече са достатъчно големи, за да се отдиференцира ако има проблем.
Сис, нещо да споделиш Wink Изплюй камъчето, де, поне загатни какво замисляш...
Скоро предстои Рожденденния сезон - готвите ли се? То може би ви е далече още, ама ние нали сме от първите рожденници, та се подготвяме отсега, и най-вече щото мен ще ме няма 2 седмици преди РДто, ще се върна ЖиЗ предната вечер , та преди да замина трябва всичко да е организирано, та затова съм се замислила.
Гледам тече и организейшъна за срещата - нямам търпение да дойде юни и да се тупурдисаме в Марагидика Hug

ПП Божеееее, докато пиша е публикуван нов отговар - те това не се случвало от 2 години насам Shocked

# 603
Оооо, банда - привет!

За приспиването - както съм казвала и преди - въпрос на дисциплина Laughing

е нашата очевидно ни куца, поне за вечерното приспиване Simple Smile

Ние също сме без памперс вече една година, при нас за мое учудване го махнахме за един ден. Много бързо свикна Simple Smile Но другите неща са си по трудният начин Simple Smile

# 604
[b]Мирка[/b], то по-скоро е въпрос на егоизъм и мързел на майката Embarassed Опитваме се да докараме малко свободно време и за нас, та това е възможността - след като приспим домочадието.

# 605
  • Варна
Привет мацки, попаднах на една стара тема с колажа който правих. Стана ми миного интересно и дълго оглеждах снимките на сладките ни бебоци тогава, сега вече малки деца. Колко много имена има от този колаж, които не съм срещала тук да пишат от година...  Sad Sad Sad

https://cdn.bg-mamma.com/DWko/ad661b4f.png линк за по-голям размер

# 606

newsm78 изобщо не се сещам за какво става въпрос.Подсети ме ,или направо ти кажи...

# 607
  • Варна

newsm78 изобщо не се сещам за какво става въпрос.Подсети ме ,или направо ти кажи...

Явно има в предвид за насоката ти към ново поприще, за което спомена преди известно време.... newsm78

# 608
Момичета,  Hug

Ласи, и аз точно мислех да ви питам за рожденните дни. Какви подаръци, т.н. Аз мисля някакви мини-кукли евентуално с къщичка, нещо такова ми се върти из главата.  newsm78

мария п, лесно ги приспиваш твойте, бравос! Simple Smile

Алокация, и аз това се питам, къде отидоха мамите. Sad Кой ги изброяваше поименно, Емма ти нали?  Laughing

Сега гледам колажа и се чудя кога минаха почти 3 години... Ехх, как бързо минава времето, малките ни прекрасни бебенца са вече малки дами и джентълмени. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Да са ни живи и здрави, най-важното! Praynig Simple Smile

# 609
Добро утро, момичета  Hug
Сис, и аз мисля, че Ласи за това те пита Simple Smile

За заспиването - дето вика Ласи - повече е въпрос на егоизъм н амайката. Но до преди 2-3 седмици нямаше шанс да го оставя вечерта, надаваше рев до небесата, страх го беше от всичко и в така.
Научи се обаче, хайванчето, и сега си имаме ритуал по приспиване, който следваме винаги и това го успокоява неимоверно много и за 2 минути се е отнесъл  Peace

За рожденните дни, още не сме мислили подарък, то на него само барабани са му в главата.

Искам да ви напомня за благотворитената инициатива за Вики.
Ето клипче от вчерашното интервю http://www.tv7.bg/news/210252.html
А днес по обяд в БТВ ще има пак в новините репортаж.
СНима се в повечето градове, за инфо подписа ми  Praynig

# 610
  • Добрич
Привет!Няма да си призная колко време не сте ме засичали...

Принас всичко е наред.Ще пускам Борко на градина скоро.Трябва малко да свикне с деца,че хич ни няма в общуването.Вкъщи е бяс,не се спира ни да търчи ,ни да коментира света,ОБАЧЕ сред други деца онемява,не играе с тях,много се притеснява,ама много-хапе си долната устничка,последно и пръста си беше заврял в устата(за мой най-голям ужас!),стои на една страна и само гледа....Мъчно ми става като го гледам така.Иска ми се да е по екстровертен,да пищи от кеф,да бяга,да се залива от смях-такъв какъвто си е всъщност.

Имаме проблем от край време ние с приспиването и все по-зле става-поне по 1 час всяка вечер.То са претенции,скача,вика,дупи се ,събаря всичко на земята.....аз нямам вече толкова нерви и почвам да викам.Той ме пита най-невинно"Мамо,що викаш?Защо досаш се?"Някой път ми иде да се метна.Да приспивам 20-30 мин ок,ама час и нагоре...Нема личен живот Ласи....нема,а много ми се иска.Да са живи издрави леснозаспиващите,нашите така ще си ги обичаме.

Ема,момичетата са казали-нека специалистите се изкажат,че така полудяването е сигурно. Hug Hug

Борко е запознат що годе с анатомията,но има една любовница на неговата възраст,която още суче.И той,дето не поиска да помирише цица като бебе,сега все ми казва ,че иска да амка цица.Ами как да му обясня,че само бебетата ги кърмят като детето също е априлче 2008?

# 611
  • Разпиляна във въображението
Да се отчета и аз. След като поднових участието си в 2005, реших да го направя и в 2008.

Като гледам Димана на колажа се сещам какво пухкаво бебе беше. Сега се е поиздължила, но продължава да си има месце по нея. Лелките в началото се чудеха какво ще я правят, но после се оказа, че е най-динамичното, най-въртеливото и тичащо дете в цялата група. Неуморима.

При нас проблемът е, че не говорим много Wink

За заспиването. Книжките, четене, гушкане, евентуално филмче, ако ли не - гасим лампата и заспиват и двете без проблем. Но ние спим в една стая още Laughing Леглото е двойно, тип сандвич, но ние го направихме достатъчно високо, че при издърпването на долното легло, то да бъде на нивото на спалнята. Димана редовно ме навестява, я тя, я главата или краката, като последното си е болезнено. Много се върти и е постоянно отвита. Вече съм в чудо какво да я правя.

За рожденият ден - лелките ни казаха, че е забранено да се носят торти, но ако кажем, че е за "персонала", номера ще мине. Тъпо е, но иначе няма да имаме тържество и снимки от яслата.

Има ли неговорещи лапета тук или сме единствените newsm78

# 612
Много се върти и е постоянно отвита. Вече съм в чудо какво да я правя.

хахахах Мириел все едно за Габи говориш. И тя е така, нон стоп е отвита, върти се като пумпал, поти се /ама то у нас е жега, че сме юг/. Simple Smile Радвам се, че се разписа пак тук Wink

Нанче миличка оплачи се на мен, аз те разбирам. Ако имам неблагоразумието да не изведа Габи /ако е болна с Т, има дъжд проливен или -20 гр- иначе във всички други случаи сме навън/ тя ме побърква. След 2-рия час се побърквам, откачам, иде ми да се метна някъде. След примерно половин книга със стихчета, 3 приказки /3те прасенца, Червената шапчица и 7те козлета/ + 3-4 песни, 2 мои измислени приказки, 30мин се правя на заспала....и накрая полудявам и тя заспива, а то е вече станало 12-12:30 и аз влизам да се къпя, оправям кухнята и разни др неща и то стане 1-2. И след това ставай пак в 8 на крак! Ами да са ни живи и здрави да ти кажа и това да ни е проблема. Ще се научат и сами, те сами ще си покажат според мен. А ние нерви да имаме и търпение само Simple Smile  
Но иначе като цяло като се измори на разходка за 40 мин е заспала вечер /през деня на обяд заспива за 10 мин/ и в повечето случаи се смеем и се лигавим в леглото докато заспи, а баща и само идва да ни се кара, че кудкудякаме Grinning

Ласи както е казала Нана, и ние сме хора и нас ни мързи и искаме личен живот, ама няма  Grinning Всичко е до дете Simple Smile Едно е напред в едно, друго във второ, всички са така. Simple Smile

ПП- за Рд подаръците. Габи ще получи колело с помощни колелца, дето се свалят от бабите, а от нас не сме решили. Най много да я заведем до Хиполенд да си хареса нещо и това е Simple Smile

# 613
  • Бургас
Здравейте, аз като част от гилдията "рядко пишещи" най-накрая реших да се разпиша при така настъпилото оживление  Grinning Ласито съм я признала за оврътна булка, така че какво да ви кажа за живота с две малки деца, смея ли да се оплача  Laughing
Сравнявайки собствените си деца относно спането, мога да кажа, че Мимето е по-спяща от Мишо. Този дребния пак спи, но се приспиваме, докато сестра му си заспиваше сама. Казвам "заспиваше", защото от 2 месеца някъде не заспива сама. Какво му стана на това дете, вече държи някой да я гушка /разбирайте да я милва по главата/ преди сън. Това и на обяд, и вечер. Естествено едва ли в яслата някоя лелка седи да я гушка, така че този номер е само у нас. Говорих с психолог и ми казаха, че най-вероятно е нещо временно и ще го изживее. Другото, което ме притеснява е, че явно има някакви нощни кошмари. Събужда се към 1-2 през нощта с рев и докато не я взема на спалнята между нас с баща й, няма заспиване. Известно време пробвах да я милвам в нейното си легло, но докато си легна и задремя, тя отново се буди с рев. След 5 такива цикъла просто вече нямам сили и я вземам при нас. То тогава пък тъкмо заспя и дребният се събуди да иска мляко  Crazy

Нана, относно общуването, и Мимето беше малко захлюпена в компанията на други деца. Но откакто ходи на ясла няма никакъв проблем. Наскоро я водих на детски рожден ден и като я гледах как уговаря едно момченце да направят беля, просто не повярвах, че това е моето "скромно" момиче  Blush

Подарък за рожденния й ден от нас ще е естествено бебе. Откакто се е родил Мишо това е една от най-предпочитаните играчки. Може би ще има и една кукла барби, че в яслата научила песничката "мила кукло Бааааби, колко те обиииичам, ечеее не аспивам, том не си до мен...", та само им надува главата.

Мириел, и Мимето не беше от много говорещите, по-скоро не млъкваше, но 95% нищо не се разбираше. От както ходи на ясли /септември 2010/ да кажем, че едва 10% не й се разбират и плещи като картечница  Wink

Да питам - вашите мъници късат ли си още книжките? Сума ти книжки й накупих, разглежда ги с интерес, четем ги, но след известно време ги намират накъсани  newsm78

# 614
  • Разпиляна във въображението
Дима ходи на ясла от една година, но едва 10% й се разбират още, обаче разбира абсолютно всичко. Знае основно неща, които за нея са важни - "Не пипай, това е мое!". Прфектно се разбира това изречение Laughing

Книжките ми са болна тема. Не ги късат, но от отваряне и затваряне ги съсипват. Болната ми тема са пъзелите.

Общи условия

Активация на акаунт