През новата година здраве и усмивки за АПРИЛчето ще има :)

• 48 027
  • 722
  •   1
Отговори
# 615
  • Временно
Радвам се да видя движение в темата ... аз редовно я следя,но тъй като няма нищо особено интересно за споделяне не пиша.

Моята мацка изживява първите си любовни трепети - харесала си е Бюлент(едно момченце от сериала,който гледам вечер) и казва,че той е нейният младоженец и иска да я изпратя при него с кола. Laughing Братовчеда Велизар,като разбрал за тези и намерения твърдо заявил,че не я дава. Laughing

За заспиването - още от лятото на обяд започнах да я оставям сама в стаята,тя си говори,пее си и си заспива без проблем.Вечер обикновено четем по някоя приказка,понякога заспива по-трудно и ме засипва с хиляди въпроси,но като цяло не мога да оплача от нея - послушка ми е тя!
За отвиването решението при нас е чувалче. Peace
И да се похваля - от няколко месеца съм много доволна от храненето й,преди беше кошмар,но от лятото насам е много добре положението.Яде всичко,няма претенции и определено си обича месце детето( за разлика от мен),понякога като сготвя постно и си иска месце отделно. Grinning
Вече окончателно е без шише с биберон - от миналата седмица.Дадохме го на бебе Никола(братовчеда).Иначе беше и станало навик да пие АМ преди заспиване на обяд,вечер и сутрин като се събуди.
И сега определено е много интересна възраст - ръси ги едни такива забавни,ама и аз съм голяма забравана,трябва да си ги записвам.Вчера вика на едно детенце в градинката - ей малък въшьо - и на мен хем ми стана смешно,хем неудобно,защото тя не знае какво му казва,мисли че това е мило обръщение,защото аз я наричам сладка малка въшчица. Laughing Иска да пие екопам(екофарм,от рекламата за сиропа Ен-ти-тус) и да яде протефикче,като детето и дядото и зайчето  Laughing И много ми е забавно как всичко го кара в умалителна форма.
За подарък не съм мислила сериозно,защото тя си играе все с неща,които не са играчки   Laughing
За ужас на баба си все бърка по шкафовете с чинии,но знае с кои и давам да си играе - пластмасовите и дървените и само тях взема.И се е научила да отговаря много на място,нямам никакъв принос в това,но ми стана много гот,когато онзи ден баба й й вика - ти си голяма тиква,а Сиана я поглежда и и казва - не,ти си тиква. Laughing

Миленче,Сиана никога не е късала книжките,нито като по-малка нито сега.

За говоренето - всичко и се разбира,от няколко месеца супер отчетливо казва Р.Единствената думичка,която казва по неразбираемо за други е гана(възглавница - въпреки,че много добре казва и цялата дума,но явно краткото и е по лесно)

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора.

Уау... Laughing

# 616
Аз пък да ви споделя,че от известно време сме на вълна "Защо"  ooooh! и за всяко нещо ме пита защо,защо и така до припадък.Старая се да отговарям на всяко -защо,но то човешкото познание и изобретателност си имат граници бе (поне моите  Mr. Green ) и в такива моменти едва се сдържам на не му запуша устата.Казвам ви на моменти е много досаден,някой би го нарекъл любопитен.Стискам зъби и не му чупя хатъра ...за знания  Grinning и моя така се е научил да вкарва разни лафове много на място,а също и е на лице първата му псувня  Rolling Eyes Яде преди няколко дни супа и се мъчи с лъжицата да вземе картоф,но то не останало вече и такъв ядосан казва "Ей,мама му старааа"  Shocked питам го това от къде го е чул,нашия ми отговаря от дядо...,дядо му и той беше на масата и му вика "Дани,не е стара майка му,млада е " пък пикльото му отговаря "Стара е"  Mr. Green
Какво да ви кажа,от яслата ли ,от нас ли ги научава една цветущи...  Rolling Eyes
Голям хулиган.
Ами айде толкова.

Ласи,аз не споделих ли вече с вас,че се хванах в сервитьорския бизнес  newsm78 В моя квартал,в един бар.На смени съм,не пътувам,динамична ми е работата...а бе,отговаря на моите изисквания  Grinning
За това ли ме питаше???

# 617
Сис, за това, я! Ама не си споделяла Naughty
Да не си се хванала във Вентура? Че аз оня ден бях там - ще правим едно събитие за стотина човека, та ходих да го оглеждам на място.

# 618
И си била във Варна и по-точно в моя квартал и да не свирнеш  Crossing Arms защо така?Ааааааа....
Не съм там.Шантаж се казва заведението в което работя,точно на центъра на квартала.Помисли си като дойдеш пак насам,да пием по кафе?!? Naughty

# 619
Привет  Hug ей размърда се темата браво ,аз си ви чета редовно ,но напоследък пак съм с  едни мити проблеми на главата  по моя въпрос със забременяването и въобще не ми е до писане  Cry ,като имам яснота в тази насока ще ви споделя .Хайде много целувки на всички дечица лека вечер  Hug

# 620
Здравейте априлки Simple Smile
За темите, които обсъждате: Дари, както съм споменавала още от първите си дни заспива сама, но се наложи да я оставим ден два да пореве по 15 минути...Не е ревала до захласване и не беше проблем. Жалко, че не с всички деца става така. Сега наистина ни е лесно, и, да, ние също бяхме водени от няква форма на егоизъм.
Знае много песни и стихчета, и постоянно ги рецитира. Учат я главно в яслата, и ни я хвалят, че бързо ги запомня Simple Smile Много ми е смешно, като някой път каже - а, забавих го, как беше??? и аз, ами не знам , мамо, аз тая не я знам.. Embarassed В яслата ги подготвят полека лека за градината - преместиха ги на големи легла, и ги учат сами да се събличат и обличат. А от скоро имат и латино танци, голям майтап Simple Smile Как няма скрита камера, да ги видя хлапетата как се кълчат Simple Smile
Дари продължава да ръси бисери, а аз стриктно ги записвам, т.к. иначе нищо няма да запомня за поколенията  Laughing Има голямо въображение, разиграва смешни за нас сценки... Grinning
През деня е без памперс, но все още спи с памперс. На пролет, живот и здраве, трябва да се оправим с това, че как ще ходи на градина.
Не толкова добре е с двигателните умения, все още се мъча да я науча да върти педалите на колелото ( с помощни колела, бебешко). Не става, бута с двата крака, реве, че не става и т'ва е Simple Smile
Също така, много реве. Най-често използваната дума е "искам" и на отговор "не" реагира с бурно тръшкане..Казвам й, че не може да получава всичко и че ако ще реве да иде в другата стая, че е много досадно (за когато се лигави иде реч). В последствие, тя ми отговаря. Например днес говорих с баба й по телефона, а тя ми каза - млъкни (и се хили), че ми омръзна да говориш ! Shocked Връща ми го, малкото диване  Heart Eyes абе забавлявам се мн с нея, стига да не ми скъса нервите с реването...
Днес я водихме на куклен театър, хубаво беше - Снежанка. Гледа като омагьосана. Проблемът е, че от всякъде реват деца и родители и деца се обясняват какво се е случило, защо и пр., но нормално, все пак е за деца Simple Smile
За спането се сетих да кажа още, че спи в отделна стая, в чувал, и с две чаши с вода (с накрайник) в леглото. Така почти няма поводи за рев..Незнам как ще е като махнем памперса, май ще е трудно..
За мен - какво ново - приключих успешно с курса и си взех тапията, ще ми липсва. Сецването ми мина, но сега май лепнах някакъв грип, не знам какво става, всичко лепя, ужас, ужас. Взимам болнични за мен, не за малката, както се очаква (дано така да продължава де - тя да е здрава Simple Smile )
Това е от мен, радвам се, че има раздвижване в темата, май е рано още да ни пращат в архива  Laughing

# 621
Сега като спомена Никито да кажа, че Габи и и баща и си имат неделен ритуал- всяка неделя на куклен театър. Супер много и харесва. Като се върнат още от вратата почва да ми разказва какво е имало и какво я е впечатлило.

Maги стискам палци всичко да се развие добре и да нямаш притеснения занапред.  Hug

При нас въпросите са два вида "защо" и "откъде" Simple Smile Примерно откъде идват цветята, аз казвам от земята изникват като има слънце и вода, и после се почва  "защо от земята" и тн до безкрай Simple Smile Аз се старая също да обяснявам търпеливо, защото знам, че това е много важен етап за малката Simple Smile

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 01:46 от Mupka

# 622
  • Добрич
Добро утро!

Ей,много хубаво така като пишем Grinning

Давате ми страхотна идея с кукления театър.Почвам да го водя пак.Проблемът е ,че поне тук майките нямат никакви притеснения да си водят болните деца на такива места-театър,клубче и т.н.

Иначе и нашите два въпроса са "защо " и "къде" Grinning

Ние още спим в кошара и с торба.И почти всяка вече се буди и идва при мен и се разсънваме и не спим...Това по ми тежи от приспиването,ама дано мине най-после ,че да си направим второ детенце.

Борко му се разбира какво говори ,но и много от думичките са все още неправилно казвани.Посления хит е ,че сам си вика "ей, баздаланчо!"="ей,забраванчо!"

Иначе нощем спи с памперс,пикае си детето и това е.На обед е без,но ако е прекалил с водата може и да се опишка.Сега да ви питам,замислям се да купя някакви тренировъчни гащи за да го откажа от нощния памперс.Някой позвал ли такива,каква марка,доволни ли сте?

# 623
  • Разпиляна във въображението
Добро утро!

В Плевен детският театър е нещо... май само по време на празници като Коледа. За съжаление. Иначе по детските градини и ясли имат всеки месец гостуващ, но си е друго в театър да се гледа.

Нощния памперс беше махнат бързо. Просто не спеше с него, вдигах я поне два пъти на вечер. Напикаваше се, но щом реших да го махна повече не го сложих. Но всичко си зависи от детето.

# 624
Ние махнахме нощният памперс заедно с дневният, няма да ви кажа колко вечери съм преобувала и съм я къпала, защото буквално цялата се опишкваше. Всеки път и обяснявах да си казва и така почна да се буди и да казва , ставахме и я водехме да пишка, даже се е случвало да спи на тоалетната чиния  Grinning След това лека полека спря да се напишква, незнам може би се е нагласила. Макар, че преди да легне пие поне по половин чашка вода, чак на сутринта пишка като се събуди и то не веднага Simple Smile

За говоренето на Габи и се разбира всичко, изговаря сложните думички и само с "р"-то още и е трудно Simple Smile

Най обича да и украсяваме стаята, сама реже с една детска ножичка от списанията разни бебета, мечо пух и с едно сухо лепило си ги лепи по стените сама. Онзи ден набарахме един стар календар с мечо Пух от миналата година и сега ако и видите стаята ще паднете, толкова е шарена и налепена. Но тя пък страшно се радва. Миналата седмица направихме голяма пеперуда с крила, едното крило го оцвети Габи с водните боички, другото мама, след това я закачихме с един конец за лампата да "лети", сложих и няколко мъниста, светещи звездички, нарисувахме очички и всичко и толкова се радва това дете.
Дайте идеи вие с какво се занимвате  в къщи Simple Smile

# 625
Супер си правите. Димана в момента просто рисува по стените, малко, но от сърце. Ходя след нея и заличавам. На едно място сме стигнали до старата боя, а миналата година боядисвахме Crossing Arms

Има много идеи във форума - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=553110.0. Със сигурност знаеш тази тема. Много неща съм разпечатала, но в момента само рисуват или играят с понивил Grinning

# 626

Има много идеи във форума - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=553110.0. Със сигурност знаеш тази тема. Много неща съм разпечатала, но в момента само рисуват или играят с понивил Grinning
неее не я знаех, леле какви неща има, супер! Мерси много   bouquet
За рисуването по стените моята още не се е усетила, ама има време  Stop Laughing

# 627
Привет, привет!
Приготвихте ли любовните послания за утре?
Ние с памперсите и гърнето нямахме проблеми - махнах ги лятото, но да ви кажа, мисля, че просто им беше дошло време. От време на време Софи се присеща да си поиска памперс, много се е вманиачила в бебешките работи, но мисля че е период.
Аз имам един болен въпрос. Децата ви боледуваха ли тази година от сезонния грип и как протече при тях? Малко тъпо звучи, но Софи е с грип от сряда, на антибиотици заради вирусен бронхит и продължава да вдига температура. аз ще се побъркам вече от нерви и доки се чуди какво да прави- нов антибиотик ли, що ли? Много ще се радвам ако споделите малко опит!
Моля!

# 628
При нас контролът е завишен. В групата няма до сега нито един болен.

# 629
И Дани го изкара този грип миналата седмица.Постоя си в нас 1сед. по продължително го държа.Симптомите му бяха кашлица (влажна) един път вдигна Т и много сополи.Надолу не слезе.
Като го занесохме първия ден на яслата ни го върнаха,защото имал сополи и кихал.Прибрахме го за още няколко дни докато не се оправи напълно.Заради грипната епидемия никакви болни деца няма в яслата (надявам се Rolling Eyes ) И така.

Тео,аз не съм компетентна по въпроса с Аб,наистина  Rolling Eyes Не знам какво да те посъветвам.
През периода в който моя беше болен единствено се притеснявах да не слезе към дробовете му и затова го водих няколко пъти тука в  поликлиниката да му слушат гърдите.

Общи условия

Активация на акаунт