През новата година здраве и усмивки за АПРИЛчето ще има :)

• 47 982
  • 722
  •   1
Отговори
# 630
  • Перник
Привет.Ние грипа не го изкарахме но карахме варицела.Добре че всичко мина добре.

# 631
Привет.Ние грипа не го изкарахме но карахме варицела.Добре че всичко мина добре.
Извинявай за въпроса ,но ти да не си си сменила ника ,че нещо немога да се сетя кой пише? Mr. Green

п.п .питам , защото не съм видяла никати в старите теми и не съм ти пращала ЛС за срещата ни

# 632
  • Перник
не не съм си го сменила,но много отдавна не съм влизала във форума.

# 633
Ние с Васко карахме грипа на два пъти. Габи само имаше хрема за няколко дни, един ден Т и 24 часа казваше че я боли много корема, но нищо повече/ слава богу/

Тео защо не я закараш и за второ мнение. Стискам палци да не се налага повече АБ. Ужасен е тоя грип. Те май са два. Поне нашето доки така ни каза. Единият е с гадната кашлица, другият с р-во и коремобол, ама силен. Sad  Тео незнам какво да те посъветвам, ако вашето доки не знае какво да прави, водете я някъде на частно по-добре. Стискам палци и ни дръж в течение.  Hug

# 634
  • Варна
Да споделя и аз за боледуването, че бая си постояхме в къщи, от утре живот и здраве сме на ясла. Две седмици беше болна, започна се през уикенда, вдигна Т 38,3 с леко прокашляне, което влачеше от доста време. Водихме я, казаха много червено гърло и естествено ни изписаха антибиотик, който не взех. Пуснахме изследвания, не беше грип, защото всичко беше в норма, имаше съвсем леко отклонение на левкоцитите, а при върлуващия грип точно този показател е много висок. Метнах я на компреси и хом-ия и се закрепи, в понеделник гърлото беше вече добре, съвсем леко розова едната дъга, но в сряда кашлицата се усили. Отново я заведох, гърлото пак беше червено Confused, личната нищо не чуваше на слушалката, педиатърката при която ни прати почти нищо не чуваше, но ми даде направление за снимка. Оказа се бронхит. Едно съясленче пак така, бухаше нон стоп кашлица, две лекарки нищо не чуваха на слушалката, снимката показа Бронхеолит  Cry та затова исках снимка и аз. И нямаше как, почнахме Зинат, нещата почнаха да отшумяват на втория третия ден, но на контролния преглед гърлото беше червено та хайде и Сумамед за него, заедно със сироп. Та не смея да се похваля, но е добре вече, кашлицата почти спря, сополите също... ТАКА ЧЕ ако много кашлят децата ви и нищо не чуват на слушалката искайте си снимка. Бързо оздравяване на болните!

Сис
, честита ти нова работа, но защо заряза магазина  newsm78 newsm78 newsm78

# 635
  • Някъде на път....
*Tea*, относно почистването - цената зависи от големината на апартамента ти предполагам...
Нашия е двустаен - 30 лева е почистване веднъж седмично.
Vanyivan, може и да си права, че стават лениви след време, не знам... Засега съм много доволна, но тя идва от скоро - от около месец. Изглежда ми отговорна. Предполагам, че ще може да ходи и ежедневно да чисти, не е заета с постоянна работа. А бе, ако можех да си позволя, щях и всеки ден да я викам, това е истината! Не ми идва отвътре това с почистването и това си е....

# 636
Аз за болестите ферман мога да изпиша, точно за това мисля и да не подхващам тая тема.Ако си мислите, че защото не се оплаквам вече отдавна, Бобката е спрял да боледува, съвсем не е така, просто го приех и се опитвам да се боря  Sad
Само ще кажа, че най-големия благодат за една майка е да и е здраво детето, разбрах го след като мога да направя сравнение как нещата протичат при Зари и при Боби. Само се моля Бобката да не направи астма, знам, че след това което написах и вие ще се помолите с мен  Praynig

За домакинстването - мразя го  Mr. Green ка може бе, такова нещо - 3 часа чистиш и готвиш и след по-малко от един, да те е срам да не звънне някой на вратата  Twisted Evil

А Бобката и той ги ръси едни бисери - например, скарват се със Зари за играчка, тя го скубе, той я дере по лицете. Тя има кръв и става рана, аз му се скарах и му спрях детското. Идва се баща му и вижда Зари, пита какво се е случило, а Боби с най-изненаданата физиономия на света казва: Боже, Боже, майчице, какво е това  Rolling Eyes

За говоренето - много говори, но и много неправилно, "Р"въобще не може да казва  Peace

# 637
  • Някъде на път....
Извинявай за въпроса ,но ти да не си си сменила ника ,че нещо немога да се сетя кой пише? Mr. Green

п.п .питам , защото не съм видяла никати в старите теми и не съм ти пращала ЛС за срещата ни

Белисима, аз не знам дали ти отговорих на ЛС.... но просто не можем от сега да плануваме за тази дата. При нас нещата са динамични - до последно например в петък не знаем къде ще сме през уикенда, и в петък вечер стягаме багажите и заминаваме....  Laughing
Хубавото е, че поне можем да имаме уикенд с продължение... ако решим...
Иначе така ми се иска да дойдем....ама нямате представа колко много ми се иска!!!  Sad

# 638
  • Някъде на път....
Оф, пак аз.... днес съм много активна....  Mr. Green

Относно почистването - ето какво видях: ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ НА ЦЕЛИЯ ДОМ и/или ОФИС СЕГА САМО ЗА 59 лв. вместо за 150 лв.

# 639
  • Разпиляна във въображението
Ох, и на мен чистенето не ми е любов, но няма как. Точно всичко е подредено, прибрано и т.н. и след мен всичко отново е наопаки - дребните играчки са разпилени, конструкторът е изваден, фулмастрите и листовете разпръснати.

# 640
Ох, и на мен чистенето не ми е любов, но няма как. Точно всичко е подредено, прибрано и т.н. и след мен всичко отново е наопаки - дребните играчки са разпилени, конструкторът е изваден, фулмастрите и листовете разпръснати.

Има ли дом с малко дете ,където положението да не е същото се питам аз  newsm78 аз съм свикнала и изобщо не се впрягам Mr. Green и без това чистенето не ми е страст!
Хайде лека ви вечер..аз отивам да се трудя Grinning

# 641
  • Popovo
Ей, че хубаво да четеш много   Grinning не ни се е случвало доста отдавна. По въпросите:
Говори много, но не изговаря правилно всички думи. Р казва избирателно, например може да каже " играчка", но на картоф казва "катоф". Без памперс е от лятото, но за нощен сън слагам. Без биба също от лятото, но пък не може без шише с мляко. А за съня вечер ми е болна тема. Заспива късно, ама наистина късно 12.3 -1.00 през ноща и само с мен не иска никой друг. Опитвала съм всичко за да си ляга по навреме. Може ли такова нещо, дете на тази възраст с толкова малко сън. През деня почти не спи или ако заспи спи малко. Дайте съвет! А за въпросите минахме го този период. И сега пита " щооо" или "къде", но вече е поносимо. Да се чудиш как да им отговаряш на малките всезнайковци.
Сисе, специално за теб предавам един разговор между мен и Гого преди около 2 месеца. Гого: Мамо, що иби няма крак? ( мамо, защо рибите нямат крака)
аз: защото имат перки
Г: щооо
аз: защото те плуват във водата
аз: защото рибите живеят във водата
аз: защото не могат да живеят без вода, а хората не могат без въздух
Г:щооо
и така до безкрай, стига някой да има търпение и фантазия да отговаря
А за грипа, да чукам на дърво май ще ни прескочи, но затова пък беше със скарлатина.
 За чистенето не мразя да чистя, напротив, ама мнооого мразя да готвя. Ако имаше някой да готви вместо мен. Иначе за основно почистване и прозорци например викам жена .
И аз се отчетох, хайде да дам ред и на другите Mr. Green

# 642
# 643
Привееет!

Радвам се да видя такава активност в темата!  Hug
И аз съм от редовно четящите  Blush Crazy  Mr. Green

При нас стихията с въпросите едва сега започва...и аз за сега удържам фронта да отговарям търпеливо, пък да видим до кога  Mr. Green Все още не пита активно "Защо?", но пък "Каво?"(какво) е всяка втора дума. Забелязвам обаче, че на Мишо много му харесва да слуша какво си говорим с батко му. Почне ли Цецко да пита нещо или да ми разказва, Мишо замлъква и слуша с зяпнала уста.
За заспиването - и аз съм въвела строг режим и няма мърдане. Малкия ляга в 8-8,30ч., а големия 9.00ч. Единствено не искам все още да ги слагам в една стая да спят, защото Цецко става рано за ясла и не искам да буди Мишо, който си поспива до към 8,00. И двамата лягат и заспиват сами още от бебета, и Слава Богу, че не си представям ако трябва да се приспиваме какъв ще сме цирк...
Цецко също ползва памперс нощно време. Нана и Борко, аз съм ползвала такива преходни гащички, когато го отучвах от дневния памперс. Да, добри са, но стават ако се напишка малко, т.е. ако сега сутрин не му е много пълен памперса - става, но ако е препълнен и гащичките няма да задържат и ще пропускат. Аз ги слагах над слипчето и сменях само него, като се напишка.
За чистенето - за сега се справям, но и аз обмислям вариант за жена. Защо да чистя аз, като може и друг  newsm78  Embarassed

Това е от мен за сега...време е да поработя  Simple Smile

Лек ден!

# 644
Да, наистина е хубаво когато темата се раздвижи и започне да се отчитаме по-редовно.
В този смисъл, къде е класната?

Тъкмо си харесах и аз тази оферта за почистване и - важи само за София Mr. Green Ако чуете такава оферта за Пловдив, звънкайте!
Дето казва Сиска, няма как с малко дете всичко да е като в музей, аз също не се впрягам, щото съм оперирана от срам  Laughing и предпочитам да се видим с приятели навън, отколкото пак вкъщи  Peace

За болестите, наистина май са два вида ( поне ) гриповете, медицинските лица да се изкажат по-подробно . Малкият не е карал грип, откакто извадихме сливицата е много добре, дано се закрепи още някоя седмица докато се стопли.

Мириел, темата за занимавките е супер полезна, сега ще му измислям занимания по-лесно ( макар че след като се върне от градина Аспарух хич не търси пак да рисува и лепи, ами иска да гледа филми - като майка си  Mr. Green) Иначе фазата със "защо" и нас ни е хванала, понякога се чудя какво да му отговарям  newsm78

Оу, за малко да забравя да ви честитя празника!
Обичайте се дълбоко от сърце и ценете хората, които са около вас Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт