За аборта! Да или Не?

• 3 952
  • 58
  •   1
Отговори
# 15
Много благодаря на всички за отговорите. Порових се из форума и избрах про кого да отида. утре ще се обадя и ще поговоря със специалист.  Simple Smile

# 16
  • Талант на 2012,2013 г.
Успех!!! Hug

# 17
  • София
И аз се присъединявам към стиснатите палци, претеглете си всички рискове и преценете заедно с мъжа ти и лекарите Peace

# 18
По време на бременност можеш да се лекуваш. Виж какъв АБ си пила и питай лекаря ти какви рискове за плода би могло да има, при положение че си била в съвсем ранна бременност. Освен това течението също може да се лекува. И без това задължително ти пускат микробиология, за да се види дали нямаш някакво възпаление. И това се прави няколко пъти през бременността.
На твое място щях да направя всичко възможно да задържа бебето Simple Smile

# 19
За лекарствата ти трябва определено лекарско/ски мнение. Относно кондиломите и течението, те се преодоляват. Много жени в хода на бременността или преди това имат така  нареченото "бяло течение" и ако не успяват да го излекуват то поне го държат под контрол. Кондиломите ако са активни също няма да попречат на бременността, по-скоро хода раждането ще протече оперативно. Не махай с лека ръка бременността, ако за това няма достатъчно основателна причина. Успех!

# 20
Както са ти казали вече момичетата, потърси мнение от специалист.

Успех!

# 21
  • София
Единствено и само лекар може да ти помогне да вземеш решение.

# 22
Присъединявам се към гореспоменатите мнения и ще чакаме да ни кажеш какво те е посъветвал докторът.

# 23
  • София
Аз съм против аборта по принцип, не съм се изправяла пред такъв труден избор, и Слава Богу, не знам как бих оцеляла психически.
Животът си е твой, изборът също, хубаво премисли всичко, още повече, ако имаш съмнения, но все пак... носиш живот вътре в себе си... Друго няма да добавя. Rolling Eyes

# 24
Здравейте, на 22 години съм. от скоро съм омъжена и от скоро бременна. Бременността не беше планирана, но и двамата се зарадвахме първоначално. Впоследствие обаче започна да ми се струва, че сме постъпили малко безотговорно и ще обясня защо. Може би трябваше и двамата да си направим всякакви тестове преди изобщо да се опитваме. Първо в момента се лекувам от кондиломи (още не са се излекували, а ми казаха, че една бременност ги предизвиква още повече), имам подута бартолинова жлеза, която лекувах с антибиотик преди да знам за бременността. На всичкото отгоре след няколко интимни промивки ми се появи бяло течение, което ходих да изследват. Днес гинеколожката ми се накара, че трябвало първо да се излекувам и тогава да се опитваме. Това ми е ясно, но вече е доста късно да го направя. Струва ми се, че вече имам доста проблеми (а съм в началото на бременността), да не споменаваме и медикаментите преди да разбера, че съм бременна. Притеснена съм и с мъжа ми не можем да решим дали е по-добре да се излекувам първо и след време пак да се опитаме за бебче или да се пробваме да се лекувам докато съм бременна и да го задържа. Наистина нямам идея какво да правя. Засега просто изчаквам резултатите и се опитвам да не се побъркам от притеснение.
ЮПосъветвай се с доктори (поне 2 или 3 мнения) в добри болници и чак тогава вземемте решение! Аз съм за свободният избор!

# 25
  • София
Аз се лекувах от гъби точно като забременях и все още имам течение, докторката ми ми даде Полижинакс да продължа лечението и това е. Не е страшно.
Мисля, че и заради кондиломите няма да те посъветват за аборт.

# 26
Кaкво ти кaзa лекaркaтa освен,4е ти се нaкaрa
И имaм един въпрос-кaк при aктивни кондиломи прaвите необезопaсен полов aкт???И кжк изобщо прaвите-кaтегори4но е зaбрaнено по време нa ле4ение.От опит го кaзвaм

# 27
  • София
Абе то и ние уж по време на лечение... Embarassed
Ама виж пък - било е за добро.

# 28
Цитат
И имaм един въпрос-кaк при aктивни кондиломи прaвите необезопaсен полов aкт???И кжк изобщо прaвите-кaтегори4но е зaбрaнено по време нa ле4ение.От опит го кaзвaм
Момичето може тогава да не е знаело за кондиломите.

На въпроса:
Подкрепям мненията за съвет със специалисти, като си запиши и обясни кога, какви и колко лекарства си пила. Имай предвид, че дори да е съвсем планирана бременност, в момент когато си съвсем здрава, няма гаранция, че пак няма да изникне някаква болест, която да трябва да лекуваш. Много жени са  се лекували от нещо преди да разберат, че са бременни. При мен беше също така, но за щастие имам здраво и прекрасно дете. Също така предполагам знаеш, че по време на бременността се правят доста изследвания, които биха могли да покажат евентуални увреждания на плода (те и затова се правят).Успех!

# 29
Мнение на няколко лекари  ще е водещо в преценката Ви.
Пиши какво са те посъветвали.

Общи условия

Активация на акаунт