За аборта! Да или Не?

• 3 947
  • 58
  •   1
Отговори
Здравейте, на 22 години съм. от скоро съм омъжена и от скоро бременна. Бременността не беше планирана, но и двамата се зарадвахме първоначално. Впоследствие обаче започна да ми се струва, че сме постъпили малко безотговорно и ще обясня защо. Може би трябваше и двамата да си направим всякакви тестове преди изобщо да се опитваме. Първо в момента се лекувам от кондиломи (още не са се излекували, а ми казаха, че една бременност ги предизвиква още повече), имам подута бартолинова жлеза, която лекувах с антибиотик преди да знам за бременността. На всичкото отгоре след няколко интимни промивки ми се появи бяло течение, което ходих да изследват. Днес гинеколожката ми се накара, че трябвало първо да се излекувам и тогава да се опитваме. Това ми е ясно, но вече е доста късно да го направя. Струва ми се, че вече имам доста проблеми (а съм в началото на бременността), да не споменаваме и медикаментите преди да разбера, че съм бременна. Притеснена съм и с мъжа ми не можем да решим дали е по-добре да се излекувам първо и след време пак да се опитаме за бебче или да се пробваме да се лекувам докато съм бременна и да го задържа. Наистина нямам идея какво да правя. Засега просто изчаквам резултатите и се опитвам да не се побъркам от притеснение.

# 1
  • Видин
Сядаш и говориш с лекар. Според мен може да запазите бебето, но не съм специалист. Успех каквото и да решите  Hug

# 2
И аз мисля че един лекар би ти дал най-адекватетен съвет при това положение Peace

# 3
  • Видин
И даже не с един, а с поне 2ма лекари трябва да разговаряш.

# 4
  • софия
Цитат
И даже не с един, а с поне 2ма лекари трябва да разговаряш.
И аз съм на същото мнение.

# 5
  • София
ами питай гинеколог...даже повече от един за мнение, дали това, което си пила и сегашното лечение налагат да направиш аборт по мед. причини...ако кажат не ...давай смело напред...прави изследванията , които така и така са нужни и това е.... ако са категорични, че по-добре е аборт....и не искаш да поемаш рискове и не е късно за това...аборт.

# 6
  • Стара Загора
Едва ли ние във форума можем да ти дадем адекватен отговор.

# 7
Абсолютно съм съгласна с мненията на момичетата преди мен  Peace Консултирай се с гинеколог /или с повече от един/  Peace

# 8
Лекар ти трябва - не мнения от форум  Peace. Млада си, имаш време, дори и да се наложи да направиш аборт( не дай си боже)- но задължително още в понеделник отиваш на лекар и говориш с него.

# 9
И аз съм съгласна с момичетата, писали преди мен.
Трябват ти две мнения, след което да вземеш решение.
Каквото и да ти кажем, ние не сме специалисти.
Успех!
Peace

# 10
Лекарите са тези които ще ти помогнат да вземеш решение,консултирай се!

# 11
Аборт само по медицински причини. Ако няма такива прехапваш здраво устни и си обръщаш повече внимание през бременноста, повече се съветваш с лекари и следиш какво става с тялото ти. Не се оставяй на страха ти да те подведе, ако той не е основателен. И под основателен имам предвид лекар, който ти е казал, че бебето ти не е здраво

# 12
Аз също бих те посъветвала да разговаряш с поне 2-ма специалисти. Peace
Ако е възможно-се лекуваш по време на бремеността. Ако има много голям риск за теб и нероденото ти бебче, абортирай.
Това е твое много лично решение, само консултации, ще ти дадат правилния отговор.
Много късмет и търпение ти пожелавам! Hug
.....Не се тревожи, виж плюсовете и минусите, така ще си по-наясно със реалността.
Кураж! Hug Peace  bouquet

# 13
  • София
И аз бих говорила с поне двама проучени лекари.
Кондиломите биха били просто причина за секцио. Заради тях едва ли ще трябва да правиш аборт, за да ги лекуваш, защото не знаеш дали няма да се появят при следваща бременност.
Възпалението на бертолиновата жлеза обикновено е предизвикано от някакъв вид бактерии. Не разбрах дали си го излекувала...
Определено трябва да се говори със специалисти, тук едва ли някой може да даде отговор.

# 14
  • Талант на 2012,2013 г.
Натрупали са ти се няколко неща... Не сме ние хората, които ще ти дадем най-адекватния отговор. Можем дълго да си пишем и чешем езиците така да се каже, но това няма да ти реши проблема. Послушай момичетата. Не искам да повтарям това, което са те посъветвали...

Общи условия

Активация на акаунт