4-та тема на чакащите

• 115 550
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 480
Мелинда много се радвам за теб. Желая ти от сърце-съсвсем скоро бебчо вече да е в домът ти.
Разрових се и видях , че сме вписани в регистрите горе долу в един и същ период-и силно се надявам  след теб да дойде и нашият ред. Hug

# 481
  • София
От два дена чета форума и все не се осмелявах да пиша - първо, не съм готова все още да осиновявам детенце - моето е едва на 3 месеца, още не съм обзавела детската стая, пък и ми трябва време и на мен самата да се подготвя за това. А от друга страна - роднините не ме подкрепят особено и не знам как да променя мисленето им и нагласата им, така че да го приемат. Почти съм обработила мъж ми, но за неговите родители -там ще ми е малко по-трудно. С моите ще се справя.

# 482
             -  хубаво е , че мислиш по вапроса за осиновяване   bouquet, но не се притеснявай за родата !Като узреете съвсем с твоя човек - ще намерите и начин да придумате и родителите си!!!Всичко по реда си  Heart Eyes
           А ние сме си хем готови отдавна , хем поотлежали и помъдряли - и място имаме и в къщата и в Сърцата си - ама........... все още си ЧАКАМЕ..... Weary !!!Уж направихме всичко , което си е по каналния ред - записани сме във всични РДСП-та... махнахме изискването за пол, възрастта е 2 год.,......... ама не знам защо още не са ни забелязали......... newsm09??? Дано да се раздвижат нещата на Есен , че много тежко на Душичката - въпреки ,че все си казваме - то много хора чакат и рано или късно изгрява Слънце , ама ...... newsm17

# 483
Sara94, не се отчайвай, чакате доколкото прочетох няма и 5 месеца. Ще стане и при вас, просто още малко време трябва. Ако сте фиксирали обаче конкретен произход, може би това ще ви забави. Но, вие си решавате. Пак казвам 5 чесеца не са много, кураж!

# 484
Здравейте на всички. Искам да ви попитам дали някой от вас е отказвал предложено дете? Чака ли се след това много за да ти предложат отново дете?

# 485
  • Някъде в България
При всеки е различно. Моята приятелка след отказ миналата есен и предложиха този юни. На мен за два месеца ми предложиха 3 деца и се наложи да откажа двете, защото осиновихме първото ни предложено. От тогава обаче никой не се е обаждал, въпреки че вече сме готови за второ.

# 486
При всеки е различно. Моята приятелка след отказ миналата есен и предложиха този юни. На мен за два месеца ми предложиха 3 деца и се наложи да откажа двете, защото осиновихме първото ни предложено. От тогава обаче никой не се е обаждал, въпреки че вече сме готови за второ.
Притеснявам се от това да не ни бавят с години. Променихме и заявлението като увеличихме възрастта на 4 год. При нас случая е ,че отказахме дете от ромски произход.

# 487
  Искам да попитам - дали  ще е добре да посетя РДСП-то в Бургас  ? newsm78 - нали било добре да ги подсещаме за себе си , така невинно   Rolling Eyes!Да попитам  получили ли са ни документите..... / не са ни пращали писмо / има ли шанс скоро да ги разгледат???- Ако има Бургазлийки , които имат преки впечатления от местните социални - ще се радвам да ме ориентират с лични мнения ! Hug

# 488
  • Някъде в България
  Искам да попитам - дали  ще е добре да посетя РДСП-то в Бургас  ? newsm78 - нали било добре да ги подсещаме за себе си , така невинно   Rolling Eyes!Да попитам  получили ли са ни документите..... / не са ни пращали писмо / има ли шанс скоро да ги разгледат???- Ако има Бургазлийки , които имат преки впечатления от местните социални - ще се радвам да ме ориентират с лични мнения ! Hug
Аз не съм чувала за такава практика, но всеки решава сам за себе си...Тука се коментираше, че някои кандидати звънят на съответните РДСП-та. Чудя се какво ли би станало ако всички кандидат-осиновители тръгнат да обикалят РДСП-тата в България Thinking, въпреки че и това е начин малко да се размърдат, а не да чакат хора по две, три и повече години и децата им също да ги чакат, но в институцията. Желая ти скоро да намериш своето детенце! Дано са ти написали доклада кадърно! Praynig Ние чакахме две години и три месеца...Успех! Hug

# 489
  • София и там където не се пуши
Бях тези дни на гости на приятели, чиито деца и двете са им осиновени.
Снимали са първата среща с второто дете, където са отишли с приятели, мама и кака. Малкото гледаше с голямо любопитство филмчето, аз дори се притесних, дали знае и те ми казаха да знае.
На срещата се виждаше, как мама и кака се опитват по всички начини да се доберат до нея и да я гушнат, а тя ги бута с ръчички. В кадър попаднаха и приятелите, чиито сълзи ама не спираха, а мама едвам ги сдържаше. Мама ми е разказвала, че като е попълвала документите е писала и деца с увреждания. И проблемите, които са имали децата и двете са вече ок. А и двете деца едни такива нежни към днешна дата много приличат на майка си.
Надявам се, че не съм ви досадила с разказа.

Още няма писмо в пощенската кутия, тези дни ще се ходи да се види, дали нещо в попълването не е изпуснато. Мисля, си, че трябва явно родителите да разкажат в писмен вид, какво очакват, а не в тестова форма.

# 490
Делото мина много бързо и тази седмица бебчо ще си е у нас. Всичко се разви много бързо и сега кипи подготовка по покупка на всичко необходимо за бебето. В тази връзка искам да попитам подходящо ли е леглото на бебето да бъде от тези сгъваемите, на две нива? Тъй като бебето е на 5 м. и половина необходимо ли е второто ниво? До каква възраст бебето ще може да ползва такова легло? Много  е вероятно темата за леглото да е обсъждана някъде, но т.к. повечето майки избират легло още преди да се е родило бебето аз не можах да намеря информация за такива който вземата детенцето си по-голямо. Моля за вашето мнение.

# 491
 PeaceВече изобщо не ти трябва второто ниво на леглото

# 492
  • Плевен
Melinda_gb  Честито!!!! Бъдете много щастливи с бебчо!   bouquet

# 493
  • у дома
Melinda_gb,честито мамо!
аз си взех дървено и при него се повдига матрака,огледай,лично аз предпочетох дървено и по-добре,че  сгъваемото,сигурно ще ще да  е вече само в положение"сгънато"   ooooh!

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 22:03 от dgidgi

# 494
  • София
Melinda_gb честито ти слънчице! Бъдете много щастливи заедно  Hug
На въпроса ти: сгъваемото легло е леко и можеш да го местиш, ако е тясно в стаята, дървените легла имат (някои от тях) люлеещ механизъм за ревливи бебета  Laughing - прецени кое ще е удобния вариант за тебе. Има разлика и в цената.

Общи условия

Активация на акаунт