как се справяте с нахалството на свекървата

• 4 042
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • по пътя на светлината
До колкото разбирам,отношенията с роднините на мъжа ти,са само формални,защо изобщо ще ги каниш и на кръщенето,след като изпитваш неприязън към тях?
Да много е удобно на някой да се правят на  ,,баба и дядо,, ,но от далеч,наистина няма нужда,лицемерието на подобни индивиди на мен лично ми идва в повече.
За съпруга ти ,няма да коментирам,ти по добре знаеш....

# 16
До колкото разбирам,отношенията с роднините на мъжа ти,са само формални,защо изобщо ще ги каниш и на кръщенето,след като изпитваш неприязън към тях?
Нейните отношения може да са формални, но има и мъж и тои сигурно желае родителите му да присъстват, детето е и негово. Освен това мисля, че е по- добре да се стремиш към добри отношения, отколкото да провокираш лоши.

# 17
Мисля, че авторката има по - голям проблем от това мероприятие - поела е всичко на гърба си, мъжа и си "чете книжки, тича за здраве", мисля че не му се е занимавало с организирането на кръщенето, нито пък му се занимава да си повдига нервите да разговаря с мама , тати, баба и т.н., човека не иска негативни емоции...
Авторката да си съсредоточи енергията да се справи с мързеланкото, роднините му са по-малкия проблем, а ако си го приела такъв, какъвто е, няма кво да пишеш тук ами свиквай с положението и не се оплаквай, така ще ти мине живота, ще опъваш юздите у дома и ще се караш(или не,ама и в двата случая ти ще си нервираната)с роднините му.
Правилно са казали по- горе че мъжа ти е този ,който трябва да се разправя с тях, не ти

# 18
 Авторката не ви пита какво да прави с мъжа си, а със свекърва си.

# 19
Не се ли разбра между редовете?
И да се кара с тях и да си премълчи е все тая, това няма да е последня път, който ще се нервира с тях, квото и да направи все тя ще е нервирана, щото мъжа и не я подкрепя, така че какво значение има какво ще направи?
Аз бих накарала мъжа ми да се разправя с неговите роднини, но май това не е вариянт при нея...

# 20
Венка е права.Ами мъжът и да се справи поне с майка си. Така и така не прави нищо друго,поне с роднините си да разговаря той.

# 21
  • по пътя на светлината
Не може да провокираш лошо отношение,когато то не е преставало,поне в случая на авторката,за това е редно да се дистанцираш от хора ,които носят негативизъм.
Насила хубост ,не става....
Всъщност мъжа и какво желае ,ако бях в нейното положение ,изобщо няма да ме касае.

# 22
  • Варна
Трябвало е още когато са ти казали за вуйчовците да заявиш на свекърва си, че нямаш финансова възможност за други гости.

# 23
Оффф , толкова познато. Сега ни предстои кръщане и рожден ден. Свекърва ми се надяваше да си покани родата от Пловдив ( над 10 чавека ). Когато стана на въпрос и казах директно, че аз искам да сме в тесен кръг и нямам намерение да събирам хора като за сватба. Не и стана приятно, почна да мрънка, че те ги били канили на техните кръщанета и т.н., но аз и отвърнах, че вече си решила. Въпроса приключи. Ако на теб ти е трудно да си толкова директна говори с мъжа ти и го остави той да се оправя.

# 24
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
аз лично щях да преместя кръщенето в друга държава

# 25
аз лично щях да преместя кръщенето в друга държава
тъкмо ще трябва и самолетни билети да купи! Чудесна идея!

Общи условия

Активация на акаунт