Интервално хранене - тема №2

• 33 024
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
Бебок , ще ни направиш ли и на нас такава табличка , че една интервалка / не помня коя / изяви желание да си  имаме , ама никой не може да направи  или  няма време ,незнам !?  Ти сега на интервално ли ще пробваш ?  То и аз вчера не можах да изкарам на 36 ч. , ама виж може днес да успея  / все още не изпитвам глад /.
Няма проблем да направя табличка. За сега ще пробвам интервалното, да видим до кога. Обаче май ще изкарам 1 месец на фаст 5 и след това ще реша как да продължавам.
Днес имам малко минусче, но съм с механичен кантар и немога да кажа колко точно е. Снощи затворих прозореца около 21 часа с малко ориз с пилешко и салата домати и краставица.
Вие кафе пиете ли?

Лек ден.

П.П. Нещо такова ли https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AoLDjCMZXVKYdHFobng5OUM … SS5PUN&hl=en#

Последна редакция: вт, 10 авг 2010, 09:37 от bebok_86

# 436
Бебок , защо да не е такава , важното е да е удобна  ,ти имаш опит с табличките ?
И моя кантар е механичен и бая се бях зачудила по едно време  дали да не си купя електронен , ама май се поотказах , т.е. нямам зор явно. Неудобството е , че не отчита точно , но пък тва неудобство в един момент може да се окаже предимство  - да не издребняваме чак толкоз.  Аз приемам точността до килограм  , пък и има ли значение  +/-   грамове ,важното са кг . Макар , че от друга страна  ако видиш отчетени примерно -300 грама , би ми подействало  адски  стимулиращо. 
 Утре вечерта ще ми е контролното теглене. Очакам стрелката да е   между 61 -62  кг. В противен случай ще приема гладуването за неуспешно  , но ти дай шанс на режимчето - както си го решила. Аз не го направих и допуснах грешка . 
Адашче , Ели ,къде сте ,бая дълго ви няма.

# 437
  Аз след разни дилеми, реших в крайна сметка да направя само по едни 36 часа тази и другата седмица, които да съвпадат с фазите на луната. Т.е. от снощи до утре сутринта и другата седмица от вторник вечер до четвъртък сутрин. Ще го карам само на фрешове. Пък да видим  Mr. Green

Успех довечера с гладуването ! После да споделиш резултата.

# 438
Адашче, ето ме - тук съм  Hug
Днес вече съм на работа - минаха двата дни отпуска за гледане на оперирано хайванче  Laughing

При мен си все едно и също - гледам да си спазвам прозорчето и да хапвам. Понякога излизам от 5-те часа, но с много малко... Вече съм по-спокойна и нещата някак по-лесно вървят. Утре стават 4 седмици на режима 19/5. Утре ми е и контролното теглене. Мисля си утре да направя първо 36-часово гладуване... Нали ми беше влязла мухата един месец да съм на 19/5, един на 2х36. Мисля си да се пробвам за следващите 4 седмици... Утре ще си вечерям нормално в прозореца и после чаааак в петък сутринта  Joy
Ами иска ми се да го позабързам това отслабване, че много са ми килцата...

# 439
Привет, интервалки!
Голям зор с форума ли, с интернета ли - не знам, но ме изтормози на макс.
И тъй като нямам много време - ще се опитам да е кратичко  Mr. Green

Вярно е, че има множество начини да се изчислят дневните калории, необходими за нормалното действие на всички
органи и системи, а и за да се отслабва. Аз лично, честно си признавам, леко съм скептично настроена към универсал-
ните формули. Те не могат да отчитат разликите между нас, скоростта на метаболизма и т.н. Да не говорим, че явно
има разлика между това дали ще дойдат от салати, от яйца, или от захар. И, доколкото знам, ккал в храните се из-
числяват по термичния им ефект. А дали е толкова проста връзката между термичния ефект и начина, по който той
се преобразува в енергия за организма? Та, накратко - засега се сещам само за един начин да му се хване цаката -
ядеш и наблюдаваш какво става. Иска се време и търпение. Като казвам на някой, че му е малко храната, това озна-
чава, че не виждам достатъчно "добра храна". Белият хляб, всичката индустрилна (не мога да я нарека и храна) па-
кетираност, вкл. студени чайове, вафли и подобни - не са "добра" храна. Да, има калории, но те са "празни". Да не
забравяме, че чрез храната ние обезпечаваме живеенето си, не само сега, но и занапред. Добрата храна - яйца,
риба, месо, сирене, КМ, зеленчуци, плодове. Точка. Понякога пълнозърнест хляб. Вино, по възможност червено. Бира.
И май се изчерпах. Забравила съм мазнините - мас, масло, студено пресован зехтин. Маста и маслото - за готвене на
тиган и сурово ядене. Зехтинът - за салати. Докато не се осигурят храни, всъщност тялото е в "глад". Не се внасят
необходими микроелементи. ... Да, стана едно кратко  Joy  Дали изобщо нещо се разбира?

Моето меню от снощи. Огромна салата домати със зехтин (поне два от големите домата); три шницела; чаша червено
вино; парче от домашна пита със сирене, дроб сърма. Преядох, поради което ожаднях безгранично и изпих шише сода
(750мл), а и много вода. Тази сутрин - без изменения спрямо вчера. Вечерята напоследък ми започва не по-рано от 9
часа вечерта и завършва ... не знам кога. Мерките днес - от предишното мерене още половин см от ханша е паднал -
89.5  Party В този смисъл - не ми пука за кантара, ако ще да задържа  Hug

# 440
АССА, добре казано
дано само те разберат повече хора

# 441
 Ассе, много добре си го обяснила за 'добрите' храни. Аз точно това имах предвид, като писах, че трябва да се 'избира' храната.  Peace А що се отнася до метаболитния баланс, вярно е че е индивидуално и специфично, но калкулаторите дават една груба оценка, която дори и да не е точно индивидуално, дават представа към какви граници трябва да се придържаш. Не говорим за това колко индивидуално човек изразходва дневно, а за това колко му е необходимо да работи тялото (т.е. без да се взима предвид всякаква допълнителна активност). Тези калории трябва да се намаляват, за да има отслабване. А пък активната физическа дейност само може да помогне да се поускори заслабването. И не е нужно да се изчислява всичко точно до калориийка, ами горе-долу да се придържаме в тези рамки...
Леле, дано съм се изказала разбираемо, че мен като човек на точните науки, хич ме няма с дългите обяснения...  ooooh!

# 442
Боби, колко точни? Че и аз от тях, ама не по призвание, така да се каже  Joy 
Съгласна съм, че дават някакъв ориентир калкулаторите. Но и при равни други условия - за мен 1300 ккал са едно,
за теб са друго. Аз може да дебелея от тях, а ти да отслабваш. Нормално е - както сме с различни очи, така и мета-
болизмите се отличават. Но ориентири си трябват. Обаче знаеш ли, има си едно НО и в този случай - много хора не
искат или не могат да се занимават с това да помнят даже и грубо кое нещо колко ккал е, ... влиза се в едно смята-
не, което много затомормозява. Няма по-верен индикатор от теста, дето вчера май тук се коментираше, ама си ис-
ка авантюризъм и търпение - ядеш, наблюдаваш, пак ядеш, пак наблюдаваш. Аз примерно, минах през поне пет-
кратни опити да сближаване с храната "картоф" - е, не става и не става. Всеки път ме подува и задържа вода в
огромни количества (на порцийка картофи - поне половин кило). Никаква толерантност нямам към него и, макар да
обичам картофи, не ги ям или ги ям в рамките на превелико изключение. Същото беше и с баниците. Казвам "беше",
защото с интервалното вече не е така. Явно има голямо значение кога, след какво и т.н. ядеш. Ей го, и динята как-
ва поразия ми прави - едно, че ме подува, второ - кара ме на голяма жажда, та килото в плюс (знам, че е вода) на
другата сутрин не ми мърда. И нея обичам, но я ограничавам ... И т.н. - почти всичко, което ям, знам какво ми при-
чинява: добро или лошо  Laughing

# 443

Утре стават 4 седмици на режима 19/5.

Мисля си утре да направя първо 36-часово гладуване...

Вярно, че утре стават 4 седмици на режимчто.  Аз в момента карам 45 ч. гладуване - т.е. до довечера, когато отварям , не знам  още с какво  .

# 444
Здравейте!
Как сте днес? Аз се чувствам подута . Явно снощната вечеря не е била добра за мен.
Ядох доста плодове - диня, ябълки , круши, кайсии. Освен това и 2 филии хляб (немога да се откажа от хляба все още) намазани с пастет  Blush, сладкиш и други подобни тестени храни. И биричка пих  beer2
И резултата от днес е виден - корема стърчи подут  Mr. Green.
Довечера ще избягвам плодовете , да видим без тях как ще е. От сладкото и хляба не мога да се откажа да му се невиди Sad. И някак си искам да си направя изследване относно това колко ще сваля като продължавам да се тъпча с тестени вкусотийки.

Ели, къде се изгуби? Не ги ли отпрати вече тези гости , че ни липсваш .

# 445
Здравейте, милички Hug
Ето ме и мен, най-сетне! Crazy Изпратих си гостите вчера, ама днес трябваше да си оправя и къщата, та сега, в почивката сядам да ви видя.
Успях снощи да прочета какво правите и видях хубави новини и поводи Grinning...
Ассе, честит ти ДОМ!  bouquet Да сте здрави и щастливи в него дълги години! Hug
ЧЕСТИТО и на рождениците, па макар и на патерица! Здраве и всичко най-най добро!  bouquet
Елди, благодаря за снимката - разкошно ти е момичето! Heart Eyes Радвам се, че е добре вече...толкова е, кастрацията минава за три дни, а живота на кучето се удължава с години Peace...при това безгрижни години!

Момичета, няма да мога поименно, ама да знаете, че всичко видях и прочетох! Peace
На Лени, специално искам да благодаря за синтеза на информацията от линка!  bouquet Много полезно четиво, макар и на пръв поглед малко объркващо, от гледна точка на това, че ние имаме дълги периоди без храна, в които според автора, метаболизма би трябвало да "заспива" newsm78. Аз по-скоро съм на мнението на Ори в това отношение - древния човек, на чиито метаболизъм се "радваме" и днес е прекарвал часове наред в търсене на храна (лов предимно), с която храна после е преяждал, не само защото е бил наистина много гладен, а и защото не е имал как да я съхранява Wink. Така че, според мен, дори и този древен метаболизъм би следвало да работи на високи обороти ако се редуват фази на глад и преяждане.
Все си мисля, че действително сме удавени от храна, храна има навсякъде около нас и по много ooooh! и ако сами не направим своя избор няма как да не се "удавим" в това хранително море.
А моя избор е глада, защото по време на глад се чувствам прекрасно - изпълнена с енергия, свежа, стегната, с ясна мисъл...и втория ми избор е това, за което Ассето говори - хубава, качествена храна! Peace
Да, все още съм дебела въпреки избора ми, но знам, че ще се справя с това! Peace
Та такива разсъждения мога да споделя...
Иначе, днес съм в 36 часова фаза, защото вчера ми беше невъзможно да я направя, а и МЦ ме мъчеше. Днес започва да отшумява, има и лунна фаза и така - 36 часа до утре към 10 сутринта. Peace Резултат (ако има, че бая хапнахме този дълъг уикенд, не че ме притеснява вида на храната, защото само аз готвих Wink) - утре на лентичката.

И още нещо да не забравя да споделя по повод на това колко точно е достатъчното храна. Ори Хофмеклер, за който сме се разбрали, че е ОК като източник за нашия режим Wink, казва следното - "Когато се храните не пийте течности. В момента, в който жаждата стане непреодолима, значи сте се нахранили!"...не претендирам, че цитата ми е 1:1, но е такава логиката. Ако сте свикнали да пиете по време на ядене, спрете да го правите за две-три вечери и вижте как ще се почувствате. И друго - сядате и се храните ....ако сядаме на масата с ракийката и салатката, с рязаните мезета и започваме да "мезим", никога няма да знаем колко храна ни е нужда, за да се нахраним. Идеята ми е следната - сядам и ям...храна, ядене - наяждам се, пия вода (безалкохолно) и после може да си "мезя" колкото си искам с винце, друг алкохол или изобщо без алкохол (моя вариант, че аз не пия). Така че, мили мои, според мен в храната трябва да има и известен ред....като е наистина гладен, човек трябва да ЯДЕ, а не да замезва с ракийката Wink.

Изчезвам засега...хубав и успешен следобед на всички! Hug  bouquet

# 446
... "Когато се храните не пийте течности. "....

с това не с съгласна
чаша вода по време на хранене е задължителна
иначе запекът е сигурен на 150%
личен опит: цели 25 год

а това е много вярно, но само ако не се залага на солена храна все пак
... "В момента, в който жаждата стане непреодолима, значи сте се нахранили!"....

# 447
Мма и аз пия вода с храната...но това са цитати, а съм ги дала, защото някой питаше как да прецени колко храна е достатъчна. Wink Нали за ориентири си говорим, та може да е полезно някому...
Иначе, аз например си знам кога ми стига, кога почвам да преяждам и кога почвам да се тъпча Crazy...
Имам храни, които не мога да докосна (примерно стафиди и всичко с тях, българско саламурено сирене), имам храни от които мога да ям малко (кексове и сладкиши някакви), имам храни от които се наяждам добре и нормално (месо, салати, западно-европейски сиренА, яйца) и имам храни, за които нямам мярка, да не говорим, че не ми става тежко от тях (миди и всички морски дарове, риба)...Та, права е Ассето - всички сме различни, затова и няма общовалдни рецепти и диети.
В тази връзка - благодаря за линка към мадам Розмари Crazy...изгубих се там! 

# 448
Пълна катастрофа , момичета . Само 1 кг.минус за 45 часа гладуване . Стигам до 62 кг.  , после  качвам един само за 2-3 дни хранене в прозореца  , но и не надавам повече от това. Тия 62-63 кг . са ми като орисани. Голяма борба ще е да ги преодолея . Отворих прозореца още в 17,10 часа  -Хапнах 2 яйца , един домат , парче кашкавал , парче шунка +
кока- кола /почерпиха ме и нямаше как да я откажа / ,филика хляб , намазана с масло. Подух се ,  домързя ме , после още нещо ще хапна , сигурно плодове  и задължително червено вино. Отчетох се  , Адаши,още от сега знам утре вечер на контролното теглене къде ще е стрелката - на 62 ,НИТО ГРАМ НА ДОЛУ.

# 449
Здравейте!
Сутринта отново си бях на заветните 58.100Този път обаче няма да правя планове за утре ,че довечера съм на
фирмена вечеря со мъжо Rolling Eyes
Отворих в 13.00 с 2.5 ф.б.хляб+пиле с картофи+салата, после една кола лайт.
Затворих(мисля) в 17.30 с ориз с п. дреболии,2.5 ф.б.хляб+салата.

Цитат
чаша вода по време на хранене е задължителна
иначе запекът е сигурен на 150%
Би ли споделила повече за това?Как стигна до този извод?Какво е обяснението.....
Като пиеш вода по време на хранене поемаш по-малко храна и след това огладняваш по-бързо.Аз поне така мисля.

Коте,аз напролет свалих 2 кг от гръмотръна,сега 2кг.от Фаст5...цяло лято се мъча ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт