Интервално хранене - тема №2

• 33 017
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
Бебок , ще ни направиш ли и на нас такава табличка , че една интервалка / не помня коя / изяви желание да си  имаме , ама никой не може да направи  или  няма време ,незнам !?  Ти сега на интервално ли ще пробваш ?  То и аз вчера не можах да изкарам на 36 ч. , ама виж може днес да успея  / все още не изпитвам глад /.

# 421
Здравейте!
На мен чак сега ми дойде музата да пиша Simple Smile
Днес съм по-добре(с кантара).Вчера обаче се уплаших,за 3 дни бях задържала почти 2 кг. и нещата продължаваха
нагоре.Взех се обаче в ръце и изкарах тежката артилерия-слабителни и отводняващи Mr. Green
Разчетох се снощи по въпроса,абе ,защо не сте ми казали ,че течности се задържат и от захари? Simple Smile
Оказа се, че много са вредни и тези студени чайчета, с които се наливах напоследък Sick

Можете ли да ме упътите къде точно пише ,че тр.да се храним по-обилно в прозореца,че не успях да намеря?
И как да разбера аз дали се храня достатъчно?Факта, че не изпитвам глад достатъчен ли е като отговор?

Поздрави на всички ,които празнуват,по всякакъв повод!  bouquet

# 422
bizaRRe , отговорите на въпросите сама трябва да си ги намериш.Пиша това ,защото аз също като теб не можах да си отговоря - малко ли ям , достатъчно ли ,пък и  понятията  "много" и "малко"  са относителни  , всеки си има свой   критерий за тях .  Но факта , който забелязах :
       - "много добре" хранещи се момичета /според мойте разбирания /свалят със завидни темпове .За сравнение - аз не съм свалила от режимчето нито грам , понякога ме критикуват , че храната ми не е достатъчна .
         -повечето от момичетата , които свалят с по-бързи темпове имат повече излишни  кг.
 От тук и всеобщото мнение , че трябва да се хапва доста стабилно , за да се отслабва. Как да разбереш дали се храниш достатъчно? - прочети коя фастичка с какво се храни и виж резултатите и. Аз така правя , защото също ми е много объркано - количеството и калориите достатъчни ли ми са или малко /не са много като сравнявам с  храната  на  отслабващите момичета /.Може да пишеш какво си яла в прозореца и така да получиш мнения от другите.  Ако ти е трудно да поемаш голямо кол-во храна , просто увеличи калорийността и.

Не гарантирам ,че написаното  от мен , че е  100% вярно , но изказах мнение. Момичета , помагайте ! И друго - вярвам в това, което написах , но и аз не го изпълнявам. То съвети се дават лесно.

Сега прочетох, че си пила слабителни ,т.е. имаш проблем ли ? Да не почвам да се оплаквам по темата,че ще станем  две. Възможно е това да е причината за задържане
на кг .Отваряй прозореца с подходящ плод , например сини сливи .Внимавай с  разхлабващите чайчета, че да не привикнеш към тях.На мен лично много ми помага напоследък чаша с много топла вода - колкото можеш да траеш  .През деня пия само много топла вода и май се пооправих.

Още нещо -ако Ассето прочете менюто на Бебока , ще каже , че  е малко изяданата храна.Права ли съм Ассе?

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 19:38 от котана-глезана

# 423
  • Universe
Привет, фастички  Hug

Признавам си, без бой  Wink, че никаква интервалка не бях на почивката ooooh!, даже и от Зоната дезертирах  Embarassed Обаче, при такова обилно плюскане /направо ми ръждяса ченето от преживяне 24/7/ - все нездравословни храни - банички, шоколади, снаксове, пици, за сладоледа, да не говорим  - съм само 1 кг горе.
В интерес на истината, ми беше тежко и подуто, но като килца, на фона на изяденото #Crazy, си е по-скоро повод за гордост  newsm68
Та... думата ми е - наистина, за да се отслабва - трябва да се яде  Peace

Aсса, честит ти дом - нека бъде пълен с весели и щастливи дни, хубави и много!

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 20:36 от lenny_pld

# 424
Добър вечер от мен момичета!

Така , минус от 400 гр. за една седмица. Не е много , но пък е като по учебник. Надявам се да продъжи така  Praynig Първите две седмици свалях по кило, но явно съм имала и доста течности.
bizaRRe, никъде не пише че трябва да се яде повечко, но не бива да се ограничава храната като количество. По мен си мога да кажа, че ако ям по-малко в прозореца, на другия ден съм гладна от рано и трудно издържам до 5 след обяд.  Книгата на Брет Херинг е написана по-скоро за хора които не са спазвали някакъв вид диета (ако не е така, Ели моля поправи ме). Набляга се основно в началото на свикване , в прозореца да се яде всичко което ти се иска. Може и да се преяжда и не е страшно или неправилно. За по-добри резултати авторът пише, че е добре високо калоричните храни (калорийни бомби) да се хапват рядко.
Толкова за сега.
Лени, поздравления и добре дошла отново!

# 425
Лени ,върнала си се  , добре дошла отново в отбора . Абе няма накъде - малко по малко ще се съберем отново . Наистина "пораженията" са нищожни  , което си е за завиждане.

# 426
Коте,аз и по-напред писах,ама айде малко по-подробно...
Първо, да отбележа,че моя организъм започва да качва в момента, в който започна да ям преди
12.00-12.30.Това вече съм го установила многократно...
Първо хранене-13.00.13.30,включва 2-3 филии бял хляб+каквото е менюто в къщи+салата(домати,краставици)
Второ хранене-18.00-18.30, отново същото-2-3 ф.б.хл.+домашно приготвено+салата
Рядко хапвам нещо в тези интервали,най-много сладолед,за второто хранене понякога ям и без да съм гладна,
но нали трябва да затварям.
Часовете абсолютно не мога да изместя за по-късно.
В интерес на истината аз нямам много за сваляне.Е,може още 1-2кг,но и така съм добре,без тези задържания обаче. Peace
Каквато съм висока и стройна(160 см),тези 2кг направо са ми трън в очите. Mr. Green
За корема ....по-добре изобщо да не я захващам тая темасанието ми е най-добър приятел
veti_d ям каквото искам,без угризения

# 427
  bizaRRe  , Т очно последните , малкото кг сякаш най-трудно си отиват. Някой мо же да каже - е, 2 кг , чудо голямо , ама не е така. И  аз се боря  с 3 , засега  безуспешно . Обаче се въздържам от хляб колкото ми е възможно /  и изобщо  от тестеничко . Успех , трябва да се справим .

# 428
 bizaRRe, и аз се боря с последни килограми, та при нас е тегаво положението! Ама трябва упоритост и постоянство и най-вече търпение! Peace  Аз съм от момичетата, които са убедени, че трябва да се яде, за да се отслабне и лично следвам това правило и резултати има. Но освен, че трябва да се яде, трябва и да се 'избира' храната. Според мен хлябът ти е доста. Опитай се да го замениш с пълнозърнест, за въглехидрати хапвай картофи, ориз, плодове, но не прекалявай. Опитай се да хапваш повече белтъчини. За да сваляш килограми от мастна тъкан, калорийният прием за деня трябва да ти с 15 до макс 20% по-малко от калориите, необходими за поддържане на жизнените функции. На мен са ми изчислени (от диетолог), че това са 1600 ккал, т.е. за да отслабвам, дневно приемам около 1300 ккал (мисля, че из нета имаше разни калкулатори за изчисляване на базов метаболизъм...).
Най -блзкото като идеи и принципи на моя режим намерих тук:

http://lubomirivanov.com/1354
Успех на финалната права!  Hug

# 429
  • Universe
Bobeto, благодаря ти за линка  bouquet

Направих една извадка, която може да ползва и нашего брата Wink

"...Нашият метаболизъм е наследство от времена, когато храната не се е купувала от магазините. Тогава, при големи периоди без препитание, за да оцелеш не ти е бил необходим бърз метаболизъм, а точно обратното. Организма ни е научен да забавя основната си обмяна всеки път, когато остава дълго време без храна, така както се забавя сърдечната честота, когато ни е студено. Всяко гладуване, приемане на твърде малко калории и неравномерно хранене му напомня за онези „смутни” времена, когато е трябвало да забави метаболизма, за да оцелеете. И той го прави – всеки път, когато сте на поредната хипер-ултра ниско калорийна диета, всеки път когато пропускате закуската, всеки път когато решавате да погладувате, за да се вталите. Прави го, за да ви предпази, без значение че всъщност ви вреди. Да, може би стрелката на кантара задоволява егото ви, но на каква цена? В един момент процеса се обръща, не защото „магическата” диета е изгубила своята сила и трябва да се замени с още по-строга. Просто вашият метаболизъм се е забавил, за да предпази от недостиг на енергия жизнено важните си органи и за съжаление талията и ханша не са сред тях. И този отрицателен калориен баланс, който сте създали, изведнъж се превръща в положителен. Вие се отчайвате и започвате да се „захранвате”, което в съчетание с бавната обмяна, създадена от самите вас води до един голям „анаболизъм”. И така, до слеващата диета, и до по-следващата, докато метаболитните ви функции не се разтроят тотално и тръгнете по лекари.

...Тъй като метаболизма се ускорява след всяко хранене, хранете се на често с малки порции. Ако трябва да приемете 2000 калории, приемете ги на 5 пъти по 400, вместо на 2 пъти по 1000. Така ще усвоите пълноценно хранителните вещества и няма да предизвикате негативен отговор от страна на метаболизма за дългите часове, през които сте без храна."

Ако намалиш яденето ще забиеш много бързо на плато. Ако искаш да ускориш нещата - добави повече физическа активност.

Изводи -  по време на 5-часовия период:
- да не приемаме  твърде малко калории;
- да няма  неравномерно хранене;
- неколкократно хранене в прозореца -  често с малки порции;
- и, разбира се, "освен, че трябва да се яде, трябва и да се "избира" храната";

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 23:38 от lenny_pld

# 430
  • Universe
Новолунието настъпва на 10 август 2010 в 6.08 ч. Луната е в знака Лъв. Елемент огън.

Периодът 24 часа преди новолуние е Тъмна луна . Диетата в дните на Тъмна луна и новолуние в огнен знак е изключително силно пречистваща и спомага за ефективно редуциране на теглото.

# 431
 waveyЕхоооо,здравейте милички Heart Eyes Hug
Не съм ви навестявала тези дни,но започнах работа Party(след 4 години вкъщи,с едно прекъсване от един месец) и нямах време да пиша.Асе,честит ти дом,само хубави моменти ти пожелавам Hug
Лени,Котанке,Илиянче,bizaRRe,Елиии,Бобето Heart Eyes  bouquet Hug Hug Hug

При мен положението е следното,тъй като вместо минус получих+1кг реших Thinking връщам се при Дюки Naughty Аз съм си такава,искам бързи резултати много съм нетърпелива Mr. Green Но ще наминавам от време-навреме при вас,че си ви харесвам много,мисля после,като стана фиданка Praynigда си поддържам кг.с 19/5

# 432
...
Имам дом. Най-подир.
...

Честито!
Винаги да цари мир и любов в него!  Hug

...
"...Нашият метаболизъм е наследство от времена, когато храната не се е купувала от магазините. Тогава, при големи периоди без препитание, за да оцелеш не ти е бил необходим бърз метаболизъм, а точно обратното. ...
...Тъй като метаболизма се ускорява след всяко хранене, хранете се на често с малки порции. Ако трябва да приемете 2000 калории, приемете ги на 5 пъти по 400, вместо на 2 пъти по 1000. Така ще усвоите пълноценно хранителните вещества и няма да предизвикате негативен отговор от страна на метаболизма за дългите часове, през които сте без храна."

...
Изводи -  по време на 5-часовия период:
- да не приемаме  твърде малко калории;
- да няма  неравномерно хранене;
- неколкократно хранене в прозореца -  често с малки порции;
- и, разбира се, "освен, че трябва да се яде, трябва и да се "избира" храната";
...

Според мен това важи само при смесеното хранене.
Ако си на ВМ НВХ то за тялото няма зна4ение от къде постъпва храната, дали от мазнините в приетата храна или от мазнините в мастните депа.

напоследък съм се запалила по едно кулинарно предаване: http://www.rosemaryshrager.com/
показват доста висша кухня, с рецепти и готвачи от ресторанти със звезди от Мишлен
ще пробвам колкото се може пове4е рецепти
http://www.rosemaryshrager.com/rosemarys-recipes
http://www.itv.com/Lifestyle/Food/RosemaryShrager/default.html

Последна редакция: вт, 10 авг 2010, 10:25 от Анонимен

# 433
Новолунието настъпва на 10 август 2010 в 6.08 ч. Луната е в знака Лъв. Елемент огън.

Периодът 24 часа преди новолуние е Тъмна луна . Диетата в дните на Тъмна луна и новолуние в огнен знак е изключително силно пречистваща и спомага за ефективно редуциране на теглото.
Уха , Лени ,  дай боже да е така , от неделя вечерта  / след вечерята/ съм на 45 ч. гладуване - до тази вечер около 17,30 ч. някъде. Естествено  - пълно съвпадение ,представа нямах.  Дано  Тъмната луна ми помогне за ефективно редуциране на теглото.

# 434
  Еййй, Ленииии, дано пък да е така и Тъмната Луна бъде с нас! Аз след разни дилеми, реших в крайна сметка да направя само по едни 36 часа тази и другата седмица, които да съвпадат с фазите на луната. Т.е. от снощи до утре сутринта и другата седмица от вторник вечер до четвъртък сутрин. Ще го карам само на фрешове. Пък да видим  Mr. Green

bouquet на всички! Днес пак нещо ми е щастливо, не знам защо...   Crazy

Общи условия

Активация на акаунт