Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 14

• 94 255
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
 Си Яна, как се държи с по-големи деца? Моят син също избягваше малките деца, но с по-големи нямахме проблем.

# 646
  • София
Момичета, имаме си вече преводите за Son-Rice!!!

Аз разбрах за тях преди няколко години, Веселчето беше първата жена, която започна да ги превежда. Не знам дали това са неините преводи, но съм много радостна, че вече ги има за всички. В тази система има много ценни неща и ще ви помогне да разбирате по-добре децата си.

Ето линка - http://mamtomam.wordpress.com/2010/11/22/son-rice/

Благодаря на Селма, че ми ги изпрати Hug

Си Яна, може би детето е по-срамежливо, как се държи в детската? Щом си говори с вас, у дома в позната обстановка... При дъщеря ми имаше подобен момент, в градината сред 25 деца не се държеше много адекватно, но я преместих в частна група с  10 деца и е доста по-добре. Но и отне около 1 година да се отпусне. Сега има желание да говори и с непознати деца, ама не винаги ги пита адекватни работи. Simple Smile Може ли да отиде да си купи сам вафла от магазин? Около детските площадки има малки магазинчета, където децата ходят сами. На моята й беше много трудно, две лета се пресрамваше. Но може би и помога. Ако у вас говори с по 2-3 думи, трябва да развивате речта, защото навън е нормално да е по стреснат.

Снежа, мерси за инфото, аз съм се настроила да си носи очилата, почти съм сигурна, че това ще и помогне, да е по-добре фокусирана. Само не знам каква е вероятността да има грешка при децата, защото в темата деца с очила, чета, че и докторите бъркат. Лека полека вярвам, че ще напарвим нужните изследвания през следващия месец.

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 16:39 от TanyaMG

# 647
  • Пловдив
Момичета, защо не ги качите тези превои и във фейсбук? там четат много хора, може би има и майки които още не са открили този  форум, а се нуждаят от помощ....  bouquet с пожелание за лека и усмихнаа седмица.

# 648
  • София
mama mariana, ако иска някой да ги качи и в фейсбук, не пречи  който друг иска да ги сложи, където намери за добре. Дори да ги има на повече места е още по-добре. Ето, че бяха изчезнали за около 2 години и съм много доволна ,че сега ги има.
Защото двете книги на - Ловас и Сoн райс, и програмата за детската градина още от 2 год. възраст, много работа на родителите, побутване от специалистите 2 пъти на седмица и съм убедена, че децата ще се развиват добре.

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 17:04 от TanyaMG

# 649
Книгата е страхотна!
Потвържадава напълно това, което винаги съм усещала относно всички деца с проблеми в поведението (моето дете, а и аз включително,  макар и отдавна да не съм дете), а именно - техните реакции са напълно НОРМАЛЕН отговор на напълно НЕАДЕКВАТНИ модели на поведение на възрастните около тях.
А също и че "лечението" на такова дете трябва да започне с промяна на нас самите.

# 650

А също и че "лечението" на такова дете трябва да започне с промяна на нас самите.
    Проблема е там,че ние-родителите,близките ще се променим.Но  какво правим с останалите?
    Обществото си остава същото!
    И на мен някак ми се иска да напасна детето си към него....
    Аз съм си променила подхода към детето,а госпожата в градината -не.Няма да си промени подхода и учителката в училище,и т.н..  Confused

# 651

Проблема е там,че ние-родителите,близките ще се променим.Но  какво правим с останалите?
    Аз съм си променила подхода към детето,а госпожата в градината -не.Няма да си промени подхода и учителката в училище,и т.н..  Confused
Освем ние родителите да се променим/ние не можем да не се променим/, трябва и обществото да се информира/не всеки информиран ще приеме нещата от положителната страна, още по-трудно е да очокваме, че ще си промени възгледите/, но все пак има някакъв шанс с течение на времето.Да не забравяме, че и хората в нашата страна са доста консервативни, особено когато се отнася до деца като нашите.
Мисля, че и трябва да се работи с нашите деца да приемат света такъв какъвто е/трудно, но в някакви допустими граници/.
Поне на етапа на това развитие на обществото е почти немислимо да очакваме, че децата ни ще бъдат приети без компромиси/по-точна дума не намерих/ от всички страни.

# 652

Early Intervention Games: Fun, Joyful Ways to Develop Social and Motor Skills in Children with Autism Spectrum or Sensory Processing Disorders

-  http://www.megaupload.com/?d=Q2A2QBDL

Attention Games: 101 Fun, Easy Games That Help Kids Learn To Focus

http://www.megaupload.com/?d=Q2A2QBDL

Eating for Autism: The 10-Step Nutrition Plan to Help Treat Your Child's Autism, Asperger's, or ADHD

http://uploading.com/files/MPXJSNCW/0738212431.pdf.html

100 Questions & Answers About Autism: Expert Advice from a Physician/Parent Caregiver
http://uploading.com/files/O2MBWDG9/2%20100%20Questions.rar.html

Understanding Motor Skills in Children with Dyspraxia, ADHD, Autism, and Other Learning Disabilities: A Guide to Improving Coordination
http://hotfile.com/dl/50149677/faebff3/1843108658.zip.html

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 14:43 от Bluevelvet

# 653
интерес към книги винаги има който има време и възможности да превежда
другите ще се възползваме с удоволствие и с голяма благодарност

# 654
Момичета преди известно време в медиите се появи една българка на име Рада .... не знам коя по фамилия която живее в Лондон и направила клиника за деца аутисти там . Някой знае ли повече

# 655
Райка ,за Рада Алексиева ли говориш?Гледа ли това вчера по телевизията.
http://bbt.tv/video/3255
http://bbt.tv/video/3256

# 656
  • София
Д-р Рада Алексиева ни е съфорумка - Виж профила и

Можеш да видиш какво сме дисутирали тогава, мнението ни е без промяна. Не съм гледала предавнията.

Bluevelvet, мерси за книгите Hug

# 657
Изгледах предаването.
В фейсбук има списък на деца с аутизъм.
Може ли да попитам колко от децата с аутизъм са "излекувани" и какви методи са ползвали родителите.
За съжаление, аз такова дете не познавам.
Бих искала да познавам такъв родител.
Тук повечето хора, които пишат имат малки деца.
Мога ли да попитам колко са децата на които са правени изледвания за тежки метали, ЕГ, хромозомен анализ, ЯМР, непоносимост към казеин и глутен  и имат отклонения от нормите.
Просто статистика, за да видя ние къде сме.
Аз също съм практичен човек. Няма нещо без причина. Коя обаче е причината?
 Да се хвърляме/ние това и правим, защото нямаме друг избор/ от едно на друго и накрая да си останем само с надеждата.
Досега теории, дал Господ. Някъде, някой да е прочел теория с поне 50% потвърждение? Или всичко е комплексно, защото нищо не е ясно, както при общата вина.
Все пак нашите деца са аутисти. Някои тук имат и други деца, родени и гледани от същите родители и същите условия.
Защо броя на децата от спектъра се увеличава? Защо засяга всички нации и съсловия? Какво става с гените? Какво е това неправилна обработка на информация/тази теория е една от първите/? Защо и една и съща информация се обработва по различен начин дори и от децата в спектъра? Не говоря, за информация от философски характер, а за информация която дори е инкстикт.

# 658
  • София
Аз сега се загледах в този пост на квантовата медицина. Искам да кажа, че и тя и другият холистичен център използват подходите на ДАН лекарите. Но по някакъв начин прескачат много етапи, обещават бързи резултати и т.н.

Има ефект в тези неща, но трябва да ви обясни човек с опит и с желание да застане с името си пред професионалната гилдия. Да ви припомня как беше поднесена информацията на биохимичната конференция - цял ден лекции, достъпна цена 30 лв., изпратени покани до всички детски клиники и обучителни центрове. Който имаше желание отиде на конференцията, чу, може би разбра. ДАН лекарите не предписват специални препарати, произведени на техните машини, а витамини и добавки от намиращи се в търговската мрежа. Дават ти избор да си купиш вит. А от където прецениш. И работят в екип с обучителните терапевти.

А тези инициативи - да си говоря с водещата по кабелната телевизия или да продават надежда като директни продавачи, резервира на съм. Това интервю също не ми прави добро впечатление - http://kafene.bg/index.php?p=article&aid=2673 . И още едно интервю, показващо многостранни интереси - http://www.monitor.bg/article?id=190680. ДАН лекарите са само лекари и това правят и се учат цял живот. Гастроентеролога за деца с аутизъм е гастроенеролог. Не са тази година модисти, другата илюстратори, третата пишат романи.

В youtube има клипове на много подобрени деца, не мога да кажа излекувани, защото това е на клип, но родителите са много доволни. При всички обаче лечението е започнало около 2 годишна възраст. Т.е ранната и адекватна терапия е най-доброто спасение.

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 17:01 от TanyaMG

# 659
Еуфория,
Твоето мъниче има нужда от любяща и спокойна майка, а не от полудяваща  Laughing

Чии са съмненията за аутизъм? В това което пишеш не са много аутистичните признаци, може би повече хиперактивност.
Ти самата казваш, че някои неща са се променили към по-добро! Не бързай със заключенията - може да няма нищо общо с аутизма.
А и да има .... вече знаеш, че трябва много любов, много работа с детето и твоята подкрепа и увереност, че детето ще върви напред и ще се развива.
Renate_Rх съмненията са на логопеда при когото го заведох.Педиатърът му и психолога който го пргледа(той работи само с деца с проблеми-даун,аутизъм,дцп)са на мнение че той не е аутист.Да но притесненията няма да отминат докато не го види психиатър...
Наблюдавам го много напоследък...и мога да кажа, че е всичко друго но не и дете което не общува.
Вярно е че има неща които ме притесняват в държанието му, че е по- нервен и енергичен от повечето деца, но той постоянно търси контакт...с мен, с хората навън, с деца(макар да предпочита големите,той няма проблем и притеснения с децата)
Още 3 седмици и ще видим....

Общи условия

Активация на акаунт