Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 14

• 94 338
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
s_snowwhite ,

Нито съм обезверена, нито изтощена, а всички, които ме познават тук знаят, че пръщя от енергия и вяра...абсолютно:)
И щом съм се заела из основи с организирането и провеждане на Национална Информационна Кампания за аутизма в България, в която се включиха много хора и организации, не ще да съм толкова изтощена и обезверена:)
Повиши ли се нивото на информираност у нас по отношение на съществуването на състоянието Аутизъм и бързорастящия брой деца...., ще се повиши и културата и качеството на живот на аутистичните личности у нас и на семействата им:
http://www.facebook.com/pages/Autism-Bulgarian-mothers-and-celeb … 1941575326?ref=mf

http://www.youtube.com/watch?v=7Ba5K_2Tz1s

Просто те съветвам да не търсиш лесното...разбирам, че ти се иска детето ти да се окаже, че е болно и някой да дойде и да го излекува...събуждаш се и всичко лошо е зад теб...кошмарът свършил и "изведнъж", детето ти се оказва едно от "стотиците излекувани деца от аутизъм"...а като се събудиш наистина, се оказва че си пръснал стотици средства на вятъра ( в случай, че детето ти е останало живо изобщо, след "лечението"), които би използвал за въстановяването на детето си и си пропуснала пътят, който би изминало детето ти по скалата на спектъра нагоре..., в случай, че не се надяваше на чудодейно излекуване, а просто упорито биха работили специалисти с него....

И напротив, с много вяра и енергия в борбата съм постигнала синът ми, 10 годишен, да не се различава от връстниците си по нищо към момента- пред непросветените хора...няма защо да съм обезверена, след като дългогодишните ми усилия и борба дават желания резултат- детето ми върви успешно към много горната граница на спектъра..., което не би се получило, ако ходех по "лечения" и се надявах на "излекуване"...
Дано да ме разбираш и да намериш верния път за детето си!

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 23:14 от Kezaja

# 376
  • София
s_snowwhite, преди няколко дни писахме за холиста, нищо ново не казваш. Аз мисля, че ти си била обезверена от почти всичко и тези хора, които явно говорят с приятен глас и обещават добри неща, са ти повлияли. Нека минат поне 6 месеца от вашият прием и тогава пиши. Малко постинга ти изглежда като рекламен.

_re_ge, само да ти кажа една мисъл "Колкото повече даваш, толкова повече ще получаваш". Пожелавам ти в един момент да се подобрят рязко нещата. Иначе по същото време като възраст и аз бях в лека паника. Дъщеря ми учеше точно 15 пъти по-бавно, съпоставено с друго дете.От ограмотяването работете по програмата за детската градина, може за 1 година за по-малка възраст. Следете детето и ще прецените.

И си мисля, че най-добрите учители сме ние, с първоначална помощ от специалисти и интернет, ще се случат нещата. И на нас ни трябват поне 1-2 години да станем малко по-спецове. И да бъдем с повече доверие към обикновенните неща, аз скоро ще пусна наши снимки на кон и чак сега като гледам водачите на конете, те са 100% роми, чак ми е смешно и странно къде сме дали детето. Но такива съвсем обикновенни 10 мин. разходни са й помогнали много.

# 377
_re_ge ,

Знам какво чувстваш, като сравняваш детето с връстниците му. Ако ти кажа да не сравняваш, няма как да се случи веднага, колкото и да искаш...от само себе си..сравняваш.

А за израстването му, е изключително важен начина, по който ти го виждаш..ок, гледай го и се насили да не сравняваш...виждаш различието, но се насили да го пречупиш и си представи, че са минали години и другите родители сравняват и им се иска техния син да постигне изключителност  в някоя сфера, като твоя син.
Поискай го силно и ще успееш.

До преди година и половина сравнявах, без да искам...не исках да сравнявам, но го правех и се натоварвах...а детето усеща твоето самообвинение, това към него и вътрешния ти гняв, недоволство и болка...и резултата е отрицателен и за двама ви.

Вярвай, детето ти ще стигне до там, до където ти си позволиш да го виждаш в мечтите си!

И понеже различността, понякога не може да се скрие, виждам го в такива моменти различен, но по- добър от другите.
Никой не може да ми попречи да го виждам по този начин.
И така, стават чудесата!

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 23:28 от Kezaja

# 378
С подкрепата на Рефан, разполагаме вече със 100 000 броя информационни брошури и плакати за аутизма в 16 града в страната- София, Пловдив, Стара Загора, Свиленград, Кърджали, Смолян, Враца, Шумен, Ловеч, Русе, Велико Търново, Плевен, Силистра, Варна, Бургас, Поморие. Така Информационната ни кампания за аутизма, наистна ще бъде национална информационн.

Търсим майки и бащи от съответните градове, които да подпомогнат разпространяването на брошурите по детски градини, училища, поликлиники.

Моля, всички, които искат да подпомогнат Националната информационна кампания за аутизма, да ми пишат на "лични" или да се свържат с нас във фейсбук на Autism Bulgarian mothers and celebrity people, за да уточним как да вземат брошурите и плакатите.

# 379
момичета
по-спокойно.не ви задължавам под строй да тръгнете към холиста....
споделям моите преживявания там....терапиите с логопед,псохолог,рес у4ител и всевъзможни други при нас си вървят.не сме само на комплекса.
и знам че не е болест,а състояние.....всички ние сме много надълбоко в темата,четем и търсим.
 имаме положителен ефект ,и го споделям,това е.
и не е реклама....нямам нищо лично и общо с  холиста.наистина съм майка на такова дете,не съм от софия......всички търсим решение.и има варианти,но в българия са ограничени,а големия проблем е точно неинформираността ,освен на тези , на които лично  не им се случи.поздравявам всички които се полагат усилия в тази посока,браво на вас!

# 380
Кезая моля те сподели с нас за кои животоубиствени съставки говориш / в състава на ортомолекулярния комплекс на Холиста/ , извинявай приемам поста малко лично защото аз познавам поне 20тина майки лично които в момента дават на децата си комплекса от Холиста и тоест те животоубиват децата си ....
а че децата ни са апетитна хапка и че са бизнес за останалите съм съгласна но те не са ли бизнес и за логопедите за психолозите за педагозите за тези терапии със звукостимулация и биофитбек....
вероятно си имала проблеми със сина си и ти много но всички го виждаме по изяви доста последно време .... той няма нищо общо с повечето деца и ако едно дете е застинало на етап 1г -1,5г то не слуша логопеда не работи с психолога то няма интереси само крещи и е действително като дрогирано ......
струва ми се че имаш лично отношение към Холиста с което въвличаш и тези които са повярвали в нея
показвах на доц.Венета Божинова - детски невролог и психиатър комплекса на Владко тя ме увери че няма вредни страшни и опасни съставки .....
нека дадем шанс на всички под небето да работят за нашите деца .... пък то е ясно че е бизнес ......

# 381
Здравейте, чета ви много отдавна, но едва сега се включвам в коментарите. Аз също ще коментирам че съм просто майка на дете с аутистично разстройство, а не рекламна агенция или новоизлюпен специалист. Всеки има право на избор как и кога да помогне на детето си да бъде подобрено състоянието му. Този форум мисля, че е създаден, за да може всеки, който желае да сподели какво добро или лошо се е променило при детето му, а не да се изтъкват кой каква заслуга има за фотосесии или за пресконференции или за лечения. Всеки сам преценява според физическите и финансови възможности разбира се /защото за съжаление в нашата страна са необходими много финанси за тези деца/ какво е добро за детето му.Нека не се караме, а все пак имаме едни прекрасни деца-слънца, които разчитат на нашите усилия да бъдат в по-добро състояние, защото за никоя болест няма универсална операция или лекарство, а за състояние като на нашите сладурчета-съвсем. Вече е много модерна тази диагноза и са много "специалистите" в областта, но малцина са "професорите". Нека всекипомога на детето си както прецени и да спреме този глупав спор-кой е по-по-най. А обществото ни и държавата са под всякаква критика и за много неща не се интересуват и нямат желание да си променят мисленето, пък камо ли за нашите деца. ПРОСТО ДАНО НА НИКОЙ ДА НЕ СЕ СЛУЧВАТ ПОДОБНИ НЕЩА-ДОРИ И НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ВРАГОВЕ НЕ ГО ЗАСЛУЖАВАТ, ЗАЩОТО ЖИВОТЪТ Е ЦЕНЕН ...Благодаря ви за отделеното внимание-стискам палци на всички да бъдат живи и здрави и да покоряват върхове, а дечицата ви всеки ден да ви изненадват с напредък.

# 382
ще ти отговоря тук,раиче
за да сме в помощ и на други,ако имат такъв проблем:

ето какъв е моят трик.
 купувам бебешка каша,от онези,разтвотимите,на прах,най-върви с бисквитена на ганчев,или на слънчо....
отделно си пресипи в лъжичка от комплекса колкото ти е дозата за момента,и по малко ,на няколко пъти я смесвай с 4аена лъжи4ка от каши4ката....една  начална доза отива на поне 5 давания при мен.сега,накрая не знам...повече от 10 пъти ходя да го гоня,да му давам,но щом като е влязло,си заслужава разкарването.и по малко скривай - 4е да не го усети.забулвай го отгоре и отдолу....иначе и ние сме имали такива гадни моменти,ако го усети....
на няколко пъти и в пасираната храна съм го скривала(пак на малки дози)

# 383
Хора ,защо се регистрирате само когато трябва да се направи реклама на някой център Thinking.Щом четете от доста време щеше да  е хубаво да се включите по-рано  с някой сьвет и взаимно да си помогнем.  Не се случва за първи път щом има спор за нещо да се регистрират хиляда души,които четат от много време,но не пишат.Тук никой не си изтъква заслугите за фотосесии или пресконференции,а се споделя какво се прави в момента за да се подобрят условията за аутистичните  деца.
ZVERILNIKA , знаем колко финанси са необходими за деца като нашите и точно затова се борят хора като Kezaja ,всички деца да получат шанс ,а не само тези ,които са добре финансово Peace.

# 384
бизнеса е навсякъде...но май в случая няма по-голям бизнес от ваксините....
иначе ,аз разбирам че хората не са запознати точно какъв вид е този комплекс,от холиста.
защото всички познаваме официална медицина,хомеопатия и бабини билки....а това сега е на ново ниво,не е лекарсвто,не е и хомеопатия и понеже от толкова стоене в къщи и болногледачество на физически здраво дете,вече се усещам че съм загубила дар-слово,ще цитирам.
комплекса със сигурност не е медицинско лекарство(съответно не е от живото-убийствените,при които дори сърцето може да се калцира).
не е и хомеопатия -  там се разреждат нещата 1 към милион.
а тук,съставките са няколко пъти над нормите(витамини и минерали),за да се суплементират органите,защото липсват минерали в тялото.
с хомеопатия не може да се вади живак,за който трябва глутатион.това е тройна аминокиселина,която липсва на организма в случая с нашите деца.
и не става въпрос за пари,а за желание да помогнем на детето си.
всички имаме право да търсим подобрение за децата си.всеки прави избора за себе си(детето си)не отричайте новото и различното.информирайте се.
да отдавна чета форумите тук,за информация,при въпрос на дадена тема в google.
мисля че вече обясних защо точно сега се регистрирах-когато аз търсех инфо на тази тема и майки,които да са минали по този път-нямаше никои.вече сме доста.но още вървим.и исках да го имате като обогатяване на инфото.в началото сме.
ще ви разказвам какво става,най малкото е любопитно.

# 385
  • София
Този форум мисля, че е създаден, за да може всеки, който желае да сподели какво добро или лошо се е променило при детето му, а не да се изтъкват кой каква заслуга има за фотосесии или за пресконференции или за лечения.

Прекали много  ooooh!.Изобщо не си наясно защо Kezaja я виждаш по фотосесиите.Виждаш по фотосите и голяма част от пишещите тук.Правят го И за твоето и моето дете - а какво им коства това те си знаят.Информирай се  Naughty.Колкото повече пишете, толкова повече се убеждавам, че Холиста е измислен само за печалба и от вашите думи се убеждавам още повече в това.Имате ли представа как се отразява на тялото предозирането с витамини и минерали.Информирайте се.

# 386
И като е реклама,поне да има и главни букви.
Сори за оффа,не можах да се сдържа.

# 387
мен пък много ме дразнят навсякъде нароилите се детски центрове за деца с различни проблеми...тук(варна) във всеки квартал има поне по 1.естествено всичко се плаща .чели-недочели,учили-недоучили,но това наистина е голям бизнес в момента тук.много такива деца има и много хора се възползват.държавните са претъпкани,чака се мнооого дълго за да те консултират само.
има търсене-има прелагане но....много се набива на очи това.времето ще отсее добрите предполагам

# 388
информирали сме се.
много точно и подробно.все пак става дума за децата ни,не за опитни мишки,моля ви!
няма как дете почти на 5 да яде пасирано,вкл. плодовете.разнообразие в храненето - почти никакво,не би могло да няма нужда от допълнителни витамини.а дозата е толкова индивидуална,според предварително направените изследвания,съответно - нужди.
не съм им говорител на холиста,стига,споделям моите положителни резултати.
не е болест ,че да има лечение,а състояние за което се търси подобрение,запознати сме.
не заклеймявайте веднага,изчакайте да мине още малко време

# 389
  • София
А тези от Холиста дори не са написали кои са лекарите или врачките зад този център. С този комплекс няма опасност да се предозират витамините, те са в безопасни и най-вероятно неефективни дози. Написаното като състав не е вредно, но не очаквайте ефект по различен от това, че за 2-3 месеца децата се развиват. Това е комплекс от най-обикновени витамини.

s_snowwhite, права си, че има много центрове, но ти си за това, за да прецениш дали даденият специалист има опит. Сега има интернет, не пречи да го попиташ къде е работил преди това. И няма специалист или лекарство, което да оправи децата, а майката и роднините да са почти наблюдатели. И в Сф има няколко специалисти, които доста са надвлезли в нещата, имат дълги години опит, и помагат, и дават съвети.

Райка, не си мисли, че децата винаги са били за показване по телевизията. Когато децата станат за показване, другите майки могат да научат от пътя, който са извървели.

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 17:35 от TanyaMG

Общи условия

Активация на акаунт