Проблеми с ученето или какво знаем за дислексията! - 3 ДИСЛЕКСИЯ

• 81 988
  • 759
  •   1
Отговори
# 360
margaritavass, то тя хубаво, че ходи с желание, но ефект има ли някакъв?

Искам и нещо друго да ви попитам всички.
Вашите деца освен обучителни трудности имат ли проблеми с други ангажименти, несвързани с ученето? Примерно с непоемане на отговорност, неангажираност с никакви други задачи, слаба памет или отсъствието ѝ изобщо, ей такива неща...
За моята щерка 10 минути и 2 часа-разлика никаква. Не може да си разчете времето ,а и да разбере колко е приблизително половин час да речем.
Иначе , наистина, ако нещо и е интересно и го е разбрала го помни като слон Joy. Ако обаче и възложа няколко неща, които трябва да свърши в определен ред и определено време, просто изключва.

# 361
  • varna
Ох, най-накрая и ние сме с ресурсен учител. Синът ми е доволен и поне има желание да ходи на у-ще, но...само когато ресурсната ще идва, а тя идва 3пъти в седмицата. През останалото време той не знае какво да прави в часовете-рисува си разни неща, играе си на чина или пише диктовки т.е. приписва от някой учебник нещо си, каквото му попадне пред очите  ooooh! Така ли ще я кара цяла година...викат му индивидуален план на обучение, обаче той как ще изкара матурите догодина? Нещо не ми е ясно...в ресурсния ц-р казаха,че такива деца не взимали дипломи, а само удостоверения, обаче ние сме с дислексия, а не с някакви сериозни нарушения, че чак да не можем да завършим у-ще...взех да се притеснявам Shocked

# 362
  • София и там където не се пуши
marlen като гледам твоето дете е 4 клас - да ти кажа от матурите, ама нищо не му зависи.

# 363
http://www.ted.com/talks/lang/bul/aditi_shankardass_a_second_opi … ng_disorders.html това мисля, че е интересно  newsm78

# 364
  • София
Наистина е интересно и малко отчайващо, за това, че ние тук в България почти практически нямаме достъп до новостите в науката, медицината и сме лишени от адекватни грижи по ред причини, повечето от които са финансови и политически. За съжаление. С подобни материали само можем да си гледаме и да си четем как би могло да се помогне и как се прави по света...

# 365
Doroty  Hug smile3501

Я да видим дали ще можем да наредим пъзела.Ето моят принос.

http://www.chavdarov-sacer.com/

http://www.chavdarov-sacer.com/?p=58

# 366
Моят са му правили ЕЕГ в св Наум , не е ли същото  newsm78 . Правили са му и в детската поликлиника на Георги Софийски - няма отклонения.

# 367
Моят са му правили ЕЕГ в св Наум , не е ли същото  newsm78

Аз не знам. Сигурно е същото. Въпросът може би е някой да я разчете-- не знам.Картографията дава по-точна картина и тя включва ЕЕГ. Какво ти казаха за детето като направиха ЕЕГ?Предписаха ли нещо? На мне ми направи впечатление, че в тази клиника говорят за някои умствени заболявания, аутизъм и т.н. и това ме наведе на мисълта, че може нещо повече да правят от другите.

# 368
Нямало му нищо. А скенера с малки незначителни промени, ама нямало начин, защото е роден 28 седмица и пак да съм благодарна, че няма други по-лоши последствия, освен затруднен говор и изказ. Сега му давам предписани от хомеопат графит, йод и едно за спокоен сън, той винаги е имал спокоен сън, но в нета видях, че повлиява на увереността и наистина тези дни го намирам за по-уверен.

# 369
На нас ни откриха на ЕЕГ-то бавни алфа и бета вълни в отделни участъци, на скенера нищо не излезе, но никой не ни каза нищо повече. Ако някой има идея дали има връзка с проблема или имат подобни данни, нека пише!

# 370
  • varna
И на нас ни правиха ЕЕГ- никакви отклонения...

# 371
Дислексията не е патология и ЕЕГ нищо няма да докаже при децата, да не говорим за лечение.
Според мене пълна загуба на време и пари.
Рекламата е неудържима обаче.

# 372
И все пак така нещо за увереност, няма да е лошо. Моя минава с номера, че за него били лисните задачи за входното ниво по математика и му се карах, че не е погледнал и другите.

# 373
И все пак така нещо за увереност, няма да е лошо.

http://www.jacn.org/content/23/5/545S.abstract

# 374
  • София
Получих анонс за представяне на програмата на ателие Шмиргела през тази учебна година, пускам я, ако някой се интересува
-------------------------
АНОНС
Център Ателие „Николай Шмиргела” има удоволствието да покани на 8 и 9 октомври от
10,30 часа, познати и непознати приятели на хепънинг с тема „Дървото на желанията”,
на който ще бъдат представени ежеседмичните занимания в галерията по арт терапия и
глина за деца и възрастни.
Вход свободен!
Тази есен се навършиха 100 години от рождението на Николай Владов, творчески
псевдоним Шмиргела – скулптор, художник, илюстратор, критик и театрален деец,
основател и дългогодишен член на Дружеството на новите художници, Директор на
Националната галерия, създател на Криптата към храм-паметника „Св. Александър
Невски”.

Общи условия

Активация на акаунт