The Manhattan Project и други БГ бомби на Американска почва - 122 тема!

• 26 432
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
По принцип разбирам за какво говориш (спанакът е полезен днес, ама утре ново 200 - не бил), ама не може да караш на пица и чикен нагетс обяд- вечеря, наследство от родители,  и да се чудиш от къде аджеба идват проблемите после.

# 511
Тина мнооого си права.Наистина се прекалява с прекалената информация,пре-информират народа и се получава объркване.
Яжте броколи много са полезни,ама не яжте ако не са органик че иначе пестициди и е вредно ,а пък после ако ги слагате на пара не в найлонови торбички че е вредно и рак се хваща, слагайте ги във тенджера ...ама не тефлонова ами еди ква си,и после гледайте да не ги овъркуукнете  че се губи целият смисъл на броколите..... И хората викат,майната му тогава ,ще ям пица  че много сложно ми се вижда всичко.  А може само да се каже,яжте броколи и точка!

Ники и Биз ..каква е разликата м-у органик от тук и БГ? Вкус ли ,масленост ли ?Въпреки че ми е ясно каква е разликата ,едното е от шелф а другото направо от кравата! мисля си че то и тук ще има такава разлика ако пия направо от кравата...или се лъжа?

# 512
Вики, вкусът е различен. Все едно, че пиеш нещо коренно различно. + към българското. (няма само по доматите да въздишаме, я  Laughing )

# 513
Вики, гарантирам, че на съседката не беше органично, но козите ядяха трева и плевели от района и каквато още храна им се купува, водеха се редовно на паша из изоставените лозя наоколо, че даже и имена си имаха, изобщо живот си живееха  Simple Smile. Вкусът е различен от небето до земята, дори бих казала на млякото от магазина в България. Не че е идеално и то, но поне се разваля по-бързо, което значи, че има по-малко консерванти, които явно развалят вкуса. Спомням си че говорих с един фермер от МН по въпроса преди години и той каза "well, yes, you do lose a bit of taste but you gain a lot in shelf life"... Въпросният фермер консултираше руски млеко-производители, как да си оправят бизнеса...

От обработката е според мен, но всичко е въпрос на вкус (казала котката и си облизала за....ка Laughing)

# 514
Яжте тва, ама не не го яжте.. не само за формула и кърма. За всичко! И не че някой тук в темата го е казал. По принцип!
То само за яденето да беше=джуфка да му туриш. Нашето решение по темата е симплификация и баланс дорде може,все споменът за баба ми и нейните решения викам за пример като се забъркам..

# 515
А, баш по темите, които ме вълнуват сте се разхортували.

Аз спрях да пия прясно мляко преди месец, защото по случайност ми попадна истинско мляко, издоено от крава, пасла трева (предимството да живееш в аграрните полета). Само като го опитах веднага си спомних, че аз в България мляко не пия, защото не го обичам. Не знам откъде идва млякото в супермаркета, но то няма нищо общо с вкуса на прясно мляко за мен - много по-сладко е. Може би защото нормално кравите се хранят главно с царевица и царевичен сироп (органични за органик млякото, предполагам)  Thinking.

Моят въпрос: как се отнасяте към слънчевия загар през лятото? Оня ден се зачетох в някакво родителско списание и там на две страници обясняваха как слънцето е бич божи и децата на всяка цена трябва да се спасяват от всякакъв тен. Цитирам по памет: Even the slightest change in color indicates that your child's skin has been damaged.  Confused Витамин Д бил наистина важен, но имало далеч по-здравословни начини да си го набавяш, например fortified milk and orange juice. На слънце - само под стена от слънцезащитни кремове. Та се зачесох по главата пак. Аз ли съм пропуснала някакво мемо? Кога стана лятното слънце враг номер едно?

Последна редакция: вт, 10 авг 2010, 21:19 от ianajar

# 516
За мен почти разлика в млеката в БГ и тук няма. Киселото в Сф ми седеше по 3 седмици в хладилника без да се вкисне, прясното може би е една идея по-гъсто.
Попаднах на домашно мляко и ми беше толкова мазно и странно, че така и не успях да пия  Crazy
Малкия е почти на 10 месеца и вече суче много рядко, вода не пие, мляко каквото и да било АМ, прясно или кисело отказва категоричо. Наблягаме на сиренето и то предимно в шопската салата  Mr. Green

# 517
вики, дано успеете да си върнете поне част от таксите. ако остане свободен час-два се обади да се видим Simple Smile.

яна , на плаж и басейн ходим в подходящи часове, пръскаме се и така, няма да ни откажат с една- две статии по въпроса Simple Smile.

# 518
  • САЩ
Яна силното слънце и изгарянето на кожата си е вредно от време оно. Едно време ни учеха че на плаж се ходи само сутрин до към 10 и след това след 16 часа пак. Но тук каква ми беше изненадата когато открих че басейна отваря в 12 по обед. То баш като трябва да тръгваме от там те тепърва отварят.  ooooh! Когато възмутено разказах на колежките те ме гледаха в недоумение какво толкова е станало и какъв ми е проблема. Явно тук не са ги учили за вредата, знам ли  newsm78 Въпреки това пак не се изтипосваме баш по обед и си ходим след 16 часа както са ни учили и се мажем обилно с лусиони Grinning Дето вика Стела, няма едно, две проучвания да ни откажат я  Laughing

За млякото претенции нямам. Ние с мъжа ми прясно не пием, ползвам го само за баница и мусака, а дребния пие по чаша на ден. До година пиеше кърма и формула, след това пълномаслено прясно. Кисело много обича, само обикновено, а плодовото хич не го тачи. Не ще "страубери" и това си е  Mr. Green

# 519
  • София
Интересна дискусия сте заформили за прясното мляко и АМ Mr. Green. Честно да ви кажа аз имам и друго против млякото - когато бях първия път в САЩ, правих една диета само на зеленчуци и млечни храни. Е честно казано такова отвратително кисело мляко не бях яла - пробвах де що има на пазара, ами няма и няма.  Майка ми също каза, че не и харесва там киселото мляко, за прясното нямам такива наблюдения, защото аз пия само в кафето, но пък кисело си ям доста. Интересни ми бяха мненията, наистина има разлика в захранването в САЩ и Европа, но така или инаме съм възприела тукашния начин и трябва да продължа така. За козето мляко също знам, че е най-близко до човешкото, но не знам дали бих дала такова

# 520
Детето отказа органичното мляко в България, които роднини и намериха от одобрена, изпитана крава (купуваха за тяхното внуче от нея  Simple Smile     Тукашното органично го пие.  Може би онова беше много маслено.

За слънцето съм категорична, че е вредно. Това е стара новина. Един от проблемите ми с кемпа това лято беше, че ги водеха на field trips по зоопаркове и подобни между 10:00-2:00, на 90 + градуса темп.  Поглеждах календара с ивентите за седмицата, и на тези дни детето си седеше у дома.  Оказа се, че съм единствената майка, която изпраща детето си със сънскрийн в бекпек-а и трябваше да пиша бележка да и го слагат.  В басейн при нас се стъпва около залез слънце, и на цялото семейство е забранено да се "пече" на плаж. Това може би защото познавам(х)  жертви на рак на кожата.

За нуждата от слънцето при витамин Д напоследък излязоха доста нови статии. Явно е нужно, но пък някои казват, че е достатъчно 15 минути на ден и дори само на ръцете.

# 521
За мен почти разлика в млеката в БГ и тук няма. Киселото в Сф ми седеше по 3 седмици в хладилника без да се вкисне
дамм, това са и моите наблюдения.

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 22:05 от Лeни

# 522
Да уточня - нямам предвид палещо слънце по пладне, рачешки тен и прочие. Дори не и слънчеви бани. Имам предвид нормално излагане на слънце по време на игра или разходка в нормални часове (сутрин, привечер) при което се получава неминуемо леко потъмняване на кожата. Просто оставам с впечатлението, че има полу-фанатично залитане в посока "пазене", което не ми е ясно като логика.

# 523
Яна, игра навън привечер и сутрин не би ме притеснила. Ние играем привечер навън. Просто намери сънскрийн, който съдържа UVA and UVB защита за всекидневна употреба. Номерата на тези продукти са често объркващи. Бих гледала съставките и техните проценти вместо дали казват СПФ 50 или СПФ 70. Ако не съдържат правилните съставки, този номер е маркетинг гимик.

Обадих се само защото знам, че рак на кожата не е шега и никой не е застрахован. Safety first е моето правило, когато e възможно, въпреки че никой не може да предвиди всичко и да се защити от всичко.

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 00:12 от Pixie

# 524
Pixie, знам че и друг път е ставало въпрос, извинявам се за повторното питане - покажи моля те, какъв сънскрийн ползваш за детето. Уотърпрууф ли е?

Общи условия

Активация на акаунт