Бременна ли съм?

• 20 943
  • 168
  •   1
Отговори
# 105
Здравеите момичета.Искам да ви попитам-преди 3 дена правих инсеминация и вече съм нетарпелива да вида дали съм бремена.след колко дена мога да проверя че съм бремена?

# 106
След още поне десет. Успех. Peace

# 107
svpt не ти ли казаха от клиниката кога да си направиш тест? По принцип на 14 ден можеш да пуснеш кръвен, а на 17 ден - да направиш уринарен. Стискам ти палци  Hug

# 108
Еми те по принцип ми казаха на 10 ден.Но нещо ме боли десня яичник и ме е страх че може да не е станало нищо.Ако можете да ми кажете дали и нормално?

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 21:47 от svpt

# 109
svpt има специална тема за инсеминациите http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=500027.0 Ако искаш попрочети мненията на момичетата в нея и там можеш и да попиташ за всичко, което те тревожи  Hug На този етап мисли позитивно, че е "станало". Успех  Peace

# 110
С риск да стане досадно, но го лепвам и в тази тема, защото чукча не читател, чукча писател  Rolling Eyes
Svpt, дано ти е успешна инсеминацията!!  fingerscrossed fingerscrossed

За да няма след 5 дни нова тема за това...

нямам нерви до 21ви - кога най-рано може да се направи сносен тест ?
Цитат
Хормонът, наречен човешки хорион-гонадотропин, по-често срещан като ЧХГ (hCG), се произвежда по време на бременността. Това е хормонът, чиито нива отчитат и уринните тестове за бременност. Той се произвежда от клетките, които изграждат плацентата (плацентата изхранва ембриона и е закрепена за маточната стена). ЧХГ може да бъде регистриран най-рано с нормален кръвен тест около 11 дни след зачеване, а с обикновен уринен тест най-рано след 12 до 14 дни.

От тук

В София кръвният тест върви между 16 и 21 лв.

Успех на тестващите се!  Flowers Four Leaf Clover

# 111
здр-можете ли да ми кажете нещо повече за теста Престо?

# 112
svpt Престо е обикновен тест за бременност (2 бр. в кутийка). Пише, че са за ранно отчитане, но не са по-чувствителни от стандартните тестове. Според мен изчакай още няколко дни. Или щом толкова бързаш, направи сега единия и по-късно другия. Успех!  Hug

# 113
  • област Варна
Rossella, а стандартните тестове колко са чувствителни? Защото Presto е с чувствителност 20 единици, а Shure Chek с 25. Стандартните не са ли с 50 и нагоре?

# 114
espinoza, за мен Sure Check е стандартен тест, най-висока чувствителност е 10 единици, но колкото и да е чувствителен един тест няма как да отчете бременност преди имплантация, а за нея са нужни от 5 до 10 дни. Освен това, при всяка жена нивото на ЧХГ различно се повишава и при някои е необходимо да мине повече време, за да се отчете. Най-добре да се направи тест след закъснение на М. Иначе рискуваме да се разочароваме и в същото време да продължим да се надяваме т.е. агонията не е по-малка.

Но всеки сам си преценява. Аз нямам доверие на ранните тестове.  Blush

# 115
  • област Варна
Аз те попитах колко са чувствителни стандартните тестове, а не кога трябва да се прави тест.
Защото, за да заявиш, че
Пише, че са за ранно отчитане, но не са по-чувствителни от стандартните тестове.
трябва все пак да знаеш кой тест с каква чувствителност е, а явно не си чела опаковките на всички обикновени тест лентички  и касетъчни такива.
На мен пък Presto ми показа доста дебела контролна черта два дена преди очаквания цикъл и то не със сутрешна урина. А искам да подчертая, че ходя доста често във WC и урината ми е "разредена" така да се каже.

# 116
  • Варна
Здравейте, извинявам се, че така нахлувам в темата но съм много притеснена.
На кратко- МЦ ми идва 20-22 число на месеца, закъсненията за мен не са нормални нито подраняването.Но този месец на 9 започна да ми зацапва едно кафеникаво, дори помислих, че е МЦ.Учудих се но все пак помислих, че може да е от жегите, времето, стрес и тн.Продължи няколко дни и беше само капчици, кафеникаво.После спря. В момента изобщо не сме готови за трето дете и само за това мисля. При предните ми 2 бременности нямах такова зацапване. Менструацията ми продължава 3- 5 дни. Имам от време на време остра болка в яйчниците, гърдите не мога да усетя дали са променени, а аз по тях разбирах, че съм бременна но все пак е рано още ...Ако е станало нещо е било около 5-7 август."Пазим" се с прекъсване на половият акт но  и двете ни деца бяха изненада  Embarassed Crazy Heart Eyes
Дайте ми съвет, какво може да е това зацапване, никога не ми се е случвало.
От сърце желая на всички бебеправещи заветните 2 чертички в най- скоро време   bouquet

# 117
  • област Варна
От 7 до 22 както и да ги броиш 14 дена са минали, така че като за начало си направи тест. От Варна си и ако не вярваш на домашните тестове имаме доста лаборатории в града, където предлагат кръвни тестове на бета ЧХГ, за два часа ще ти излезнат резултатите. И да е отрицателен отиди на лекар, може да имаш раничка, киста, побъркани хормони, може да е просто от жегата.

# 118
  • Пловдив
Добре де, аз пък да питам за евентуалната втора черта, която всички чакаме. На мястото на 2-рата линийка
нормално ли е да има някакъв едва забележим знак, който да се вижда само при супер-вглеждане на светлина и това да е самият материал-реагент, който не е оцветен забележимо, понеже не е засякъл хормон ?

# 119
espinoza, така е, нямам много опит с тестове за бременност. Убий ме с камъни!  Weary

Опитвам се да кажа, че при всяка жена, движението на нивата при хормоните е строго индивидуално и е нелепо да се разчита на ранен тест преди деня на М. Тоест, ако тестът Престо се окаже негативен седмица след овулацията, това не означава, че няма бременност. Заради това са си вързали гащите с втори тест, който според инструкциите трябва да се направи след закъснението. Именно в този форум съм чела за десетки случаи на отрицателни тестове дори след закъснение на М, а впоследствие се регистрира бременност. Кръвният тест е далеч по-надежден в ранна фаза. Според моя гинеколог, ранните тестове не са нищо повече от маркетингов трик. За какво ми е да правя тест преди датата на М като така и така, няма да ми гарантира нищо? Да не говорим, че в много ранна фаза понякога се случва оплождане, което може и да не оцелее. Представи си само какво е после разочарованието след това. Всеки си преценява сам. Това е форум и аз само изказвам мнение. Не ми се сърди.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт