Прекрасна новина!!! И въпрос...

• 16 828
  • 171
  •   1
Отговори
# 135
  • София
florence, здравей.
Няма нищо сигурно, но все пак не смятам, че не са му били ваксините. Все пак си влиза в имунизационния календар. Най-много да са използвали по-старите ваксини вместо пентаксима, който в момента използват. Поне при нас беше така.

По отношение на кошарата - нашият малчо счупи дъното на кошарата, онова, което се сгъва, ако се сещаш. Непрекъснато скача вътре, удря се и той, наистина понякога и гръбчето си удря. Аз го изваждам от кошарата, мисля, че му е тясно вътре и затова прави така. Разбира се, това се отнася за моето дете. Твойто вече е големичко, защо не го изваждаш от там и да си лази и ходи навън. Аз заграждам едно пространство в хола със столове и табуретки и детето си седи там, лази, ходи, заиграва се с играчките и т.н. Опитай и ти.

Белтък не съм давала и аз по съвет на педиатъра. Каза ми до година и половина да не давам белтък. Не съм се и забързала, да ти кажа. За царевичния грис, не знам, не съм му давала такова досега, но то е защото идея си нямам как да го приготвя.

Hug

# 136
  • у дома
florence,лично мое мнение е,че са поставени в дома всички ваксини по имунизационен календар.
Дори ми бяха казали коя как е понесла.
Защо с царевичен грис?,гаранция,че там му е давано и брашно.
Моята бяс беше захранена още от 4мес.и нямахме проблем.Белтък дадох преди годината.Не съм дала още ягоди и цитруси.До скоро я"опазвах"от разните там боклуци(зрънчовци,вафли и т.н),но иска,нали вече са и дали да опита,но още владея положението и давам много рядко.
Давай му от всичко да опитва,но по едно,че да следиш дали ще има проблем.
Ние сме 10кила,ама сме на"диета"-злояда е,с удоволствие яде само плодове и зеленчуци.
О,това с биенето на главата и смученето на пръст.... ooooh!

# 137
  • Някъде в България
Той не ходи ли вече? Каква кошара, моята дивее из цялата къща и изобщо не иска да стои в кошарата си. Аз си мисля,че тя е за децата до годинка, затова е нормално, че протестира Wink Моята дъщеря е записана на детска кухня от 10 месечна. Давам и пшеничен грис с мляко. Тя не обича яйца и много трудно и давам жълтък понякога и аз не съм давала белтък и ягоди, малини, цитруси и мед.

# 138
Още не ходи, но вече е много по-изправен на проходилката. А и предпочитам да го държа за ръчичките и да ходим. Вече е на годинка и един месец.

# 139
  • София
elitto , не всички деца прохождат на годинка, мойто бебе е на година и три месеца и проходи онзи ден и то, прави пет крачки и си сяда. Също така, не всички деца ядат всичко на 1 година. Моят син не е на никаква детска кухня, защото не яде всичко все още, има неща, с които не е захранен, а  и аз предпочитам да му готвя

florence, аз правя същото,водя си детето за ръчичка, даже само за едната, той не ходи, ако го държа за двете ръце. Изваждай го от кошарата, когато протестира.  Така като е извън кошарата си, ще лази, ще се изправя до някой стол или стена или пък шкаф и ще проходи много бързо. Hug

# 140
  • Някъде в България
elitto , не всички деца прохождат на годинка, мойто бебе е на година и три месеца и проходи онзи ден и то, прави пет крачки и си сяда. Също така, не всички деца ядат всичко на 1 година. Моят син не е на никаква детска кухня, защото не яде всичко все още, има неща, с които не е захранен, а  и аз предпочитам да му готвя

florence, аз правя същото,водя си детето за ръчичка, даже само за едната, той не ходи, ако го държа за двете ръце. Изваждай го от кошарата, когато протестира.  Така като е извън кошарата си, ще лази, ще се изправя до някой стол или стена или пък шкаф и ще проходи много бързо. Hug

Това го зная, но не пречи скачането и блъскането в кошарата да е начин на протест. Моята щерка също не е захранена с всичко и независимо, че вземаме детска кухня още не и давам бобовите гозби/ струва ми се рано/. Пък и тя си избира какво ще яде. Има дни, в които не харесва нищо от готвеното там, но след 10 месеца най-късно ще ходи на детска ясла и трябва да се е научила на техните вкусове иначе ще стои гладна по цял ден. Изобщо не си правя илюзиите, че приготвеното вкъщи не е по-хубаво и аз и готвя, но искам да свиква и с чуждо готвене. Успех на момчетата ви и дано да са послушни като тръгнат стабилно, че ние вече имаме една "тротоарна" екзема, защото искаме да слизаме сами по стъпалата! Hug Hug Hug

# 141
Свинчо го оставям да си лази из цялата къща, без да се отделям от него, разбира се. Но когато готвя или работя/работя в къщи, слава Богу!/ нямам друг избор, освен да го сложа в кошарката. Проблема е, че това удряне с гръбчето и главата го забавлява и той се залива от смях. А аз се притеснявам...  ooooh!

# 142
  • Някъде в България
florence, днес в парка споделих с други майки, че моята щерка както си тича и се спира до някоя врата или до стената и започва да си удря главата и колкото повече и казвам да не го прави - тя още повече и се смее от сърце и очаква да я гоня. Тогава всичките пет майки на едногодишни и малко повече деца ми казаха, че и техните така се забавлявали. Явно е от възрастта. Просто го правят, за да привлекат внимание. Аз също се притеснявам, защото тя не се усеща как се удря ooooh! Абе разбрах, че има и деца, които си блъскат челото, а не като нашата кокона тила. Дано им премине този ентусиазъм/ ако аз се прасна така сигурно ще ме боли две седмици/ Simple Smile
 Много е хубаво това, че работиш вкъщи! Аз от сега съм се замислила как ще я оставя и ще отида на работа август месец Cry

# 143
  • у дома
за блъскането на главата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=535125.0
не че ме успокоява...

# 144
Здравейте,
нашият бяс след седмица става на 10 месеца, а номера с блъскането на гърба и главата го овладя преди седмица. Наистина се забавлява искрено. В началото много се притесних, но го наблюдавах и установих, че го прави, когато иска нещо, за да привлече внимание, а се забавлява, защото наистина успява да привлече внимание по този начин. Сигурно си казва "Намерих им цаката най- накрая" Simple Smile
В такъв случай му давам храна, ако му е време, или вода, или го вземам за да си играем. Ако нямам време - сменям му местоположението или му предлагам някаква позабравена играчка... импровизирам общо взето. Не твърдя, че съм се справила, защото общо взето научих, че дребните проблеми понякога се връщат със страшна сила и си ужасно безпомощен пред тях.

# 145
Както каза Флоренс преди време "Радвам се,че ви има".За кой ли път препрочетох всичките ви преживявания в тази тема,понеже преминавам сега през това.Много от нещата са като при мен, а през други ми предстои тези дни да мина.Много обаче ме тревожи едно нещо: КОГАТО ПЪРВИЯТ ПЪТ ГО ВИДЯХМЕ малко се поразплака,но после влезе в контакт с мен и по-слабо със съпруга ми.Следващите 2 пъти беше все едно винаги сме били заедно, но последният път все търсеше сестрата,която беше в същата стая и на моменти мрънкаше и 1-2пъти заплака.Разбирасе имаше и леки усмивки и игри, но мен ме притеснява отрицателното.Какво мислите? На някоя от вас бебчето реагирало ли е така при срещата? На 1,1г. е.Благодаря ви много!!!

# 146
Сарая,
нормално е, детето познава сестрата, а вас не чак толкова. Дори това, че я търси, е много положителен признак. Ако му е все едно на детенцето, тогава имате поводи за тревога.

# 147
  • Някъде в България
Сарая, тази реакция на детенцето е напълно нормална. То е достатъчно голямо и е естествено да търси закрила в този, който познава. Това не е отрицателно, а положително, защото това означава, че мисли и чувства и не знае на кого да вярва/на този етап вие сте непознатите/. Моето детенце беше мъничко като го взехме, но още от втората среща се залепи за баща си като гербова марка и като отидехме само него търсеше докато и се доспи, тогава се включвах аз и спеше в мен. Една година по-късно пак предпочита за игри баща си, а за "сериозните" работи-ядене, спане, книжки-мен. Тя никога не е плакала от нас, но затова пък аз съм се съдирала от рев като съм видела майка ми при всичките ни срещи/била съм на 1,4м. Дори когато са ме взели на година и 6 месеца съм имала период на неядене и пълно отблъскване на всички освен на дядо ми. Желая ви успех и безоблачно бъдеще! Hug Hug Hug

# 148
Сарая, честито и спокойно, всичко това е добре, дори. Значи детето не е загубило умението да се привързва и да създава по-здрав контакт.

Освен това може този ден да е било по-неразположено, гладно или уморено и е естествено да се озърта към познатото лице и да не му е много до игри. Напълно възможно е и сестрата, която този ден да е била дежурна, да е по-симпатична от другите.

Всичко ще бъде наред, не се притеснявай. Времето е пред вас.

# 149
Момичета,много ви благодаря за успокоителните отговори.Като,че ли дълбоко в себе си осъзнавам и аз това,което и вие ми казвате, но вътре в мен ми се иска да е напълно спокойна.Ясно ми е ,че доверието и чувството за сигурност се изграждат лека-полека,но...аз си го преживявам, заради тази моя прекалена чувствителност.
Благодаря ви,че ви има!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт