Прекрасна новина!!! И въпрос...

• 17 036
  • 171
  •   1
Отговори
# 45
Момичета, препоръчайте ми храни и мляко за 11-  месечниия бебок. Какво е количеството, което трябва да яде на ден. Ще му приготвям аз храната по-нататък, но трябва с нещо да почна първите дни, като го доведем. Това, което знам, че вечер му дават нормално кисело мляко с бисквити/какви бисквити, колко? /Знам също, че му дават мляно месо и пие вода от нормална чаша. Лошото е, че ще ми дадат списък с режима му на хранене когато го взимаме, а аз трябва да съм подготвена...Къде мога да намеря бебешки рецепти или да си купя книжка  - дайте съвет. Дано не ви досаждам за пореден път...  Blush

# 46
Florence,бебока е вече голям и би трябвало да е на обща храна.Тоест можеш да му приготвяш супички и яденета като за вас но без подправки и съвсем малко сол/или без/Не прави моята грешка,аз непрекъснато му пюрирах храната.Мислех си че няма да може да я сдъвче или ще се задави.Все още сега едва се справяме да ядем месо,защото ни мързи да дъвчем.Много лошо го свикнах и сега си патя.Можеш да си го запишеш на детска кухня когато си го приберете.При нас е над 10м възраст. newsm78Храненията са 5 или 6 на ден.Зависи колко спите и колко се храните.Аз го оставях да яде колкото иска,защото беше злояд/не че сега не е/.Сутрин -попарка,кус-кус,мляко с бисквити...,На обяд или вечер ,супичка-картофена,спаначена,пилешка,зеленчукова и др./в супата слагах и сварен жълтък/,яденето- пилешко,рибка,телешко,свинско/ситно нарязано ако можете да го ядете/- с ориз,с картофи,с грах,със спанак.Опитвах да давам черен дроб,ама категорично отказваше.За предиобедна и следобедна закуска-бисквитена торта,кисел,кремчета,мляко с бисквити или кроасанчета и по всяко време плодове,сок и вода./без ягоди,малини,киви/Това се сещам засега.Бъдете здрави,другото ще се нареди с времето.Седмица заедно и вече ще се чувстваш сякаш цял живот това си правила.Целувки!

# 47
Погледни в подфорума Хранене с млека за кърмачета тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=505383.0 Там майките пишат с какво хранят децата си за деня. Има и по-големи и по-малки деца, но ще се ориентираш по лентичките с възрастта на децата. До годинката основната храна за бебето е млякото, тоест трябва да присъства във всяко ядене.

# 48
Момичета, с нетърпение чакам... Rolling Eyes Може би всеки момент мои приятели ще си вземат най-после детенцето. Щом стане, веднага ще докладвам, защото те през много трудни Голготи минаха, милите. Стискайте палци еййййй!!! Praynig

# 49
Скъпи момичета, колкото по - малко време остава, толкова по - напрегната се чувствам... Вече не помня кога съм спала повече от час - два нощем. Обикалям като койот из къщи и ще ми се пръсне сърцето... Броя не само дните до петък, а и часовете, колко нощи му остават на мъничето да спи там...  Толкова много ми се иска вече да си е у дома!

# 50
  • София
florence, напълно нормално се чустваш. Гледай да се наспиш, защото после наистина ще е трудно с безсънието Hug.

# 51
florence, миличка, карай го по-спокойно. Ще мине времето. Наспи се, използвай го да доизкусуриш нещата покрай прибирането на дребния. И се наспи, че току виж се включила Фоксче, и ти рекла "Спи сега, че после никакъв сън" Mr. Green

# 52
  • София
И се наспи, че току виж се включила Фоксче, и ти рекла "Спи сега, че после никакъв сън" Mr. Green

Ами то си е истина.
Сега дори и към приспивателно може да посегне човек като не може да спи, после дори и този измъчен начин за заспиване няма да може да си позволи  Mr. Green

# 53
Опитах с приспивателно - не се получи - все едно бях пила витамин... Мъжа ми казва, че съм заприличала на "хартиен лист в профил"... Добре, че ми се развали кантара... Само бебока ми е пред очите..

# 54
  • София
И се наспи, че току виж се включила Фоксче, и ти рекла "Спи сега, че после никакъв сън" Mr. Green
Няма да се включвам, че и без това никой не ме слуша  Mr. Green

# 55
Аз те слушам! Днес бебчо става на 11 месеца!!! В петък ще е у дома!!!

# 56
florence, БЪРЗО ИЗТИЧАНЕ НА ПОСЛЕДНИТЕ ЧАСОВЕ ПРЕДИ ПРИБИРАНЕТО!
Аз бях в същото състояние като теб, но след това няколко дни без сън и храна се изкарват трудно... така, че спи сега!
Успех!

# 57
  • София
Аз те слушам! Днес бебчо става на 11 месеца!!! В петък ще е у дома!!!
В следващите месеци те чака ето това
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=519103.0 и дори повече, така че спокойно, спи, спи, спи, спи, спи, че няма сън до .... не знам до колко години на детето, до 5 г. и 8 м. със сигурност няма спане   bouquet

# 58
Мда, аз онзи ден пъхнах пасатора в хладилника и се претерепах да го търся после, само в хладилника на проверих и си викам:"Абе я и там да погледна", а той си стои с прилежно прибран кабел межд тенджерите.
Един месец си търся портфейла с документите и тази сутрин успях да го открия в една пазарска торба, затрупана с едни дрехи. Тъкмо вече щях да блокирам дебитната карта, добре, че се спрях.

Та спи  и почивай.

# 59
Фоксче, благодаря за линка! От дете живея така, понеже майка ми отказва да порасне - изцепките продължават и до днес! Да ми е жива и здрава! Успя да ме разсмееш!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт