Прекрасна новина!!! И въпрос...

• 17 045
  • 171
  •   1
Отговори
# 30
И аз мислих много по този въпрос.... Горкото дете... Не знам как ще издържа още 14 дни.... Искам да си го доведем в къщи. Когато си намерил детето си, всеки ден, в който седи в дома и чака, ми се струва загубен ден... Жал ми е за всяко едно дете, живеещо в дом. С мъжа ми видяхме всички малки деца в дома - пуснаха ни в стаите където спят.... Честно ви казвам, което и дете да ни бяха предложили, щяхме да го вземем...

# 31
Много добре те разбирам, чувствах абсолютно същото - всеки ден в дома след като сме се открили е изгубен за детето. Но не се притеснявай, вече сте на финала, а когато си приберете детенцето у дома, всичко ще се нареди от самосебе си. Стискам палци за скорошно прибиране  Praynig

# 32
  • Някъде в България
florence, честито! Не се притеснявай, а се стягай. Аз мисля същото като теб, но такъв е закона. Спомням си притесненията ми за дъщеря ни, която беше много болна и трябваше да се изчака този срок, което направо ме побъркваше, но многото е минало. Скоро ще сте си заедно! Hug

# 33
Момичета, препоръчайте ми памперси. Бебчо другият месец ще стане на годинка - с какво да го храним - дайте примерно меню, а и количеството ми е важно. Извинявайте за глупавите въпроси...  Blush

# 34
  • София
Памперси винаги съм ползвала на Памперс, но са скъпички и някои се оплакват, че пропускат. За храната - вземи списък, с какво е захранено детето и какво яде - имай предвид, че най-вероятно ще има разлика в готвенето ти (пюретата, които ще купиш) и храната, която е яло в дома и първите седмици може да откаже да се храни. По колко - по колкото иска  Peace

Децата от домовете имат режим - поискай го и първоначално се придържай към него - това ще даде сигурност на детето, после лека-полека остави детето само да си определи режима.

ВАЖНО! Не го насилвай за нищо - отначало ще ти се струва, че изостава спрямо връстниците си и най-вероятно наистина ще е така, но не го насилвай да ги догонва - дай му сигурност и любов, останалото само ще си дойде.

И ако се тревожиш за нещо, пиши тук - всички сме минали през горе-долу еднакви емоции  Peace

Хайде, успех от мен.

# 35
Какво значи комбинирана количка? Естествено, пак тъп въпрос... Blush

# 36
  • София
Комбинирана количка е и за бебе и за дете - на вас ви трябва лятна количка (по-евтина, по-лека, по-лесна за пренасяне, по-подходяща за едногодишно бебе) - гледай ако може да има най-близкото до легнало положение, понеже най-вероятно бебето ще спи в нея и седнало няма да му е удобно, но не е нужно да има пълно легнало положение  Peace

# 37
  • Някъде в България
Комбинирана количка е тази,в която бебето може и да спи, може и да сяда. Води се и за зимата и за лятото. Аз ползвам на Памперс. Понякога са ми пропускали, когато много спи след обяд. Моята е голяма жаба и пие много вода. Wink

# 38
Ползвала съм почти всички памперси на пазара и съм най-доволна от Либеро. Памперс и Пуфис също не са лоши, но Либеро определено за мен са най-добри.

# 39
Аз съм ги позабравила вече тези работи, но си е до дете: различните марки имат различни "кройки" и някои пасват по-добре от други. Така че трябва да се пробва отначало.

# 40
За бебешките пелени, аз ползвах единствено на Памперс.

За количката - направих две тотални грешки от незнание...
Първата - количката беше оранжева на цвят. Никога, ама никога не купувай оранжева количка. Пчелите и осите категорично ОБОЖАААААВАТ този цвят. Втората грешка беше, че количката не можеше да се обръща и малката винаги беше с гръб към мен. Ужасно е все да се надвесваш, въртиш, обикаляш, да не е влязла някоя буболечка, да не се е задавила малката, да не знаеш всяка секунда какво пъха в устата си. Ей, такива ми ти работи. Ама кой да се сети да пусне тема. А и нашите купуваха количката, харесаха тази и да не им скърша хатъра...

# 41
  • Там където е семейството ми
Честито и от мен миличка. Hug
Ще стискам палци,днес всичко да мине добре.Още мъничко е останало и колкото повече време остава,докато си вземете детенце в къщи,толкова по нетърпеливи ставаме....знам го от опит,минах два пъти през това.
Гледай да се разсейваш с нещо.Отиди на фризьор примерно,обикаляй магазините,купувай по нещо дребничко всеки ден.
Относно количката,гледай да е лека и удобна и не се харчете да е много скъпа.
За Божидар бяхме дали, доста парички за количка,кой да ти каже,че е нямало смисъл.
Беше точно на годинка,когато го взехме,да се е возил в количката три пъти най-много,единият от които пъти,баба му(майка ми,го носи на ръце)от средата на пътя,защото хич,ама хич не обичаше диването да се вози в количка.Купихме мо по нататък,едно колело от тия с буталките отзад,на него се качваше и се возеше с кеф.

За памперсите съм ползвала и със двамата само и единственно на Памперс.Доволна съм,от тях.

И последен съвет....за храната......
Аз във едно тефтерче си записах всичко.В колко става,в колко ляга,кога закусва,обядва,вечеря и т.н. Всичко дословно.Режима от дома го промених и при двамата точно след седмица престой у дома.Децата сами се напаснаха на новият режим.
Успех ви желая и ако те притеснява нещо,винаги можеш да попиташ тук.Всички ще помагаме,кой с каквото може.  bouquet

# 42
Скъпи момичета, ето ме и мен - делото мина за 5-6 минути, нагушкахме бебчо и се прибрахме! Толкова сме щастливи!!! Сега трябва да издържа две седмици.... Исках само да ви питам - този 14-дневен срок от днес ли да го броя или от утре? Нямам търпение да си го вземем!!! Обичам ви всички и ви благодаря за подкрепата и съветите!  Hug

# 43
От утре. Не ви ли казаха точно кога да отидете да си вземете детенцето newsm78

# 44
Скъпи момичета, ето ме и мен - делото мина за 5-6 минути, нагушкахме бебчо и се прибрахме! Толкова сме щастливи!!! Сега трябва да издържа две седмици.... Исках само да ви питам - този 14-дневен срок от днес ли да го броя или от утре? Нямам търпение да си го вземем!!! Обичам ви всички и ви благодаря за подкрепата и съветите!  Hug

Ако са се произнесли с решение в днешното съдебно заседание, то утре е първия ден от срока.

Не купувай сто неща, а само каквото ти е кеф за душата Simple Smile.
Две седмици след идването на детето удома вече ще ти изкристализира от какво именно имаш нужда и тогава ще си вземеш именно това, което ти допада.
А и ще знаеш какво са ти подарили, за да не дублираш нещата и после да се чудиш съвсем нови разпечатани неща, които не искаш да позлваш, на кого да ги даваш.

А за кефа от пазара и аз ти завиждам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт