Прекрасна новина!!! И въпрос...

• 17 035
  • 171
  •   1
Отговори
# 15
Бихте ли ми препоръчали магазин, от където да купим легълце на нормална цена? Има ли нещо специално, на което трябва да обърнем внимание като го купуваме? Препоръчайте ми бебешки магазини.  Hug

# 16
елито права си , че кошницата може да му е малка / аз си мисля че всички деца са по-малки за възраста си като моето мимиче когато го взехме , но може и да не е така/
А за леглото ние след дълго проучване купихме от" Штъркел " на Стамболийски , там за около 300 лв. купуваш дървено хубаво легло с част която се люлее/ ако искаш/ , ракла и чекмедженца. След като детето порасне - коша за люлеене става на бюро, а раклата нощто шкафче и леглото , съответно с тези демонтажи - юношеско  / по-голямо/ Впо големите вериги магазини тези легла са с около 200 лв. по-скъпи.
Пообикаляй и сравни цени. Периодично правят промоций и в Хипо .
Успех

# 17
Ние купихме легло на Бертони за 160 лева, но къде ги има в София не знам, тогава не бяхме тук. На Дибо също не са лоши леглата, имат и сайт.

Иначе за дрехите, аз пазарувам от Джъмбо. То там има почти всичко, не само по отношение на дрехите.

Иначе люлки, шезлонги и други подобни съветвам да не купувате, докато не видите детето дали стои кротко или като моите две диванетя не го свърта на едно място.

А за количката, аз купих евтина, обикновена, защото дребният и без това не стои в нея и я ползвам съвсем за малко, добре, че не се изхвърлих да купувам скъпа, че почти не я ползвам. Първите месеци даже карах с една, която ми дадоха и изобщо не мислех да купувам нова, но свекър ми настоя да купи.

Сетих се, че столчета за хранене на промоция в момента има в Хиполенд - 65 лева.

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 12:12 от ku[d]ku[d]yaka

# 18
Момичета, кажете ми нещо повече за тази искова молба и за декларацията от осиновяващ... Каво представляват? Днес обиколихме София, навсякъде ни отказват да го направят, казват, че се пишело 2-3 часа, цената била около 700 лв. За какво става въпрос???Прерових нета, обаждах се поне в 30 кантори - отказват ми..  Защо никой не иска да ни ги напише? Какъв е проблема?

# 19
за пръв път чувам за такова нещо, може по-информираните да кажат Simple Smile

# 20
Тези са луди, ако никой не се включи, утре ще ти пратя сканирана нашата.

Ох, не можах да намеря исковата молба, дано някой друг се включи.

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 22:17 от ku[d]ku[d]yaka

# 21
Момичета, кажете ми нещо повече за тази искова молба и за декларацията от осиновяващ... Каво представляват? Днес обиколихме София, навсякъде ни отказват да го направят, казват, че се пишело 2-3 часа, цената била около 700 лв. За какво става въпрос???Прерових нета, обаждах се поне в 30 кантори - отказват ми..  Защо никой не иска да ни ги напише? Какъв е проблема?

В книжката на Фусси има примерна молба, декларации и пр.  като слънце.
Направо оттам вземете текста.
Ако сте стандартната хипотеза - може и сами да се справите, не е нужно да се харчите за адвокат ако детето е по стандартната хипотеза, НО следете какво и дали навреме пускат социалните, че хем ги мързи, хем не правят справки, хем са безотговорни.

# 22
хем в един град да не споменавам кой рекли на мои познати кандидати, че са ДЛЪЖНИ да вземат адвокат и предложили един конкретен срещу 400 кинта  Peace
готино а?

ухххх мерси за комплимента  Embarassed Embarassed

# 23
Момичета, кажете ми нещо повече за тази искова молба и за декларацията от осиновяващ... Каво представляват? Днес обиколихме София, навсякъде ни отказват да го направят, казват, че се пишело 2-3 часа, цената била около 700 лв. За какво става въпрос???Прерових нета, обаждах се поне в 30 кантори - отказват ми..  Защо никой не иска да ни ги напише? Какъв е проблема?

В книжката на Фусси има примерна молба, декларации и пр.  като слънце.
Направо оттам вземете текста.
Ако сте стандартната хипотеза - може и сами да се справите, не е нужно да се харчите за адвокат ако детето е по стандартната хипотеза, НО следете какво и дали навреме пускат социалните, че хем ги мързи, хем не правят справки, хем са безотговорни.

[/size]

Понеже получих  няколко въпроса на ЛС за каква книга пиша, отговарям и тук за да е полезно за повече хора.

Вместо да вярвате с отворена уста на глупостите на социалните ( 90 % станали такива, защото за друго не им е стигнал успеха, моля да ми простят  Embarassed Embarassed Embarassedостаналите 10%-те процента свестни и сърцати служители),
които искат да си припишат и заслуга за гпупостите, а реално забавят и не депозират в съда нещата своевременно, с което подлагат случая на риск, който тук няма да разисквам,
защо не вземете да прочетете накратко и доста ясно процедурата, примерните текстове  за молби, декларации и пр. документи
 от грамотен и дълбоконебезразличен към терзанията ви човек.

А останалата, неюридическата част от книгата си е чист  Hug Hug Hugподарък от събрат по съдба.
Би било добре и големите, т.е. вече възрастни, деца да попрочетат, за да видят себе си от друг ъгъл.

Книгата е: " Разрешително за родители.Как да осиновим дете в България. Стъпка по стъпка" от Фани Давидова - Пенева.

Не съм разпространител, не съм търговец, никаква изгода нямам от продажбите, не се морете  Peaceда ме обвинявате, че имам комерчески интерес.

Флоранс,

Примерен текст на молбата е публикуван на стр. 190, приложение 13.
А стандартен случай е този с отказ, известни родители, известни адреси, нормално призоваване и без усложненията на особените хипотези, които не са малко, но не се случват често.

# 24
Безкрайно благодаря на всички за помощта и подкрепата! Страхотни сте! Дано скоро да се радваме на бебчо заедно!

# 25
Аз пък много благодаря за думите  Hug
точно от теб значат много ...  Heart Eyes

# 26
Още една прекрасна новина!!! В четвъртък ни е делото!!! Толкова съм щастлива! Знам, че всички тук ще се радвате заедно с мен!!! Благодаря ви, момичета!!! В този 14 - дневен срок може ли да се случи нещо и да не ни дадат бебчо, при положение, че има писмен отказ още от родилното или е просто проформа?   Hug

# 27
florence , честитоооооооооооооо  bouquet

Не се притеснявай, всичко ще е наред Hug Hug Hug

# 28
Florence с цялото си сърце се радвам за теб.Честито и много скоро да се гушкате!!! 

# 29
Честито и от мен!   bouquet
Ние преди два месеца минахме по този път. Дадоха ни детето на същия ден, без да чакаме 14-те дни. Мисля, че е нещо ново от тази година, но не съм сигурна.
Нещо обаче ме натъжава.... след като детето е с отказ още от раждането..... къде по дяволите са се размотавали тези  социални служители 10 месеца..... Sad

Общи условия

Активация на акаунт