ФДТ и база за грим и Перфектен тен - 10

• 82 190
  • 730
  •   1
Отговори
# 360
Виждам, че тук ги разбирате нещата  Mr. Green Един лаишки въпрос: Сега за зимата има ли значение дали фдт е по-течен, кремообразен, твърд..? Какъв е по-подходящо да се ползва или пак си зависи от вида кожа?

За мен по-скоро има значение ефекта,който придава ФДТ-на.

За зимата не мисля,че е подходящ мазен ФДТ с блестащи частици ,бронзов ефект и т.н... Както и използването на хайлатър и блестящ руж.
За зимата е по приемливо ФДТ-на да е матиращ с пудрен ефект.

Лятото пък всичко гореизборено важи с пълна сила  Flutter

Но ако дамата не се влияе от сезона и цели просто естествено подобряване на тена,то тя трябва да подбере най-подходящия продукт за нейното лице и тип кожа без значение зима ли е лято ли е.

# 361
  • София
Сигурна съм, че в назад в темата сте обсъждали въпроса ми, но наистина нямам време да се върна назад, колкото и да обичам да преглеждам темите през свободното си време, а спешно ми се налага да си купя база за фдт. Спомням си, че имаше добри отзиви за базата на Лумене - тя подходяща ли е за смесена кожа? Освен нея съм заглеждала и базите на Радиант, но те имат няколко вида, ако някой е ползвал някоя от тях също ще съм благодарна да сподели мнение! Благодаря ви предварително и отново се извинявам, че питам за нещо обсъждано  Embarassed Hug

# 362
Аз се замислих тая сутрин...При положение, че слагаме крем /подходящ за кожата ни, в моя случай проблемна/, база за грим /подходяща за кожата ни/ има ли смисъл да слагаме и  фон дьо тен, съответстващ на нуждите на кожата ни /примерно за проблемна кожа/, след като под него вече има два продукта и реално фон дьо тена не попива в кожата? Може би на някои ще им се стори  тъп въпроса, но ми стана интересно.

# 363
щом не слагаш фдт, защо слагаш база за грим?

пп вместо крем + база + фдт, можеш да слагаш подходящ за кожата ти тониран крем със спф  Wink

# 364
Мсиля,че Ели82 имаше предвид,не че Не слага ФДТ,а необходимо ли е и той да е съобразен с типа кожа,след като под него има 2 други слоя и ФДТ реално не ппопива в самата кожа.

# 365
Мсиля,че Ели82 имаше предвид,не че Не слага ФДТ,а необходимо ли е и той да е съобразен с типа кожа,след като под него има 2 други слоя и ФДТ реално не ппопива в самата кожа.

Точно това питам. Ама явно не успях да си формулирам добре въпроса.

# 366
извинявай, не съм те разбрала правилно  Wink

# 367
Важното е, че се разбрахме  Peace

# 368
ely82, разбира се, че фон дьо тенът трябва да е подходящ за кожата ти. Ако ти е мазна, а нанесеш фон дьо тен за суха, какъвто и крем да сложиш преди това, лицето ти ще мазнее. А колкото до предложението на Bubanka, не мисля, че е подходящо за по-суха кожа. Аз лично, лятото слагам тониран крем с висок фактор за плаж, но задължително под него нанасям хидратиращ крем и база (кожата ми се изсушава и бели без "нормален" крем,  а без база тонираният ми се размазва и свлича  Crazy)

# 369
  • София
Здравейте, моля ви препоръчайте ми база за ФДТ за дехидратирана смесена кожа. Hug

# 370
Първо трябва да си вземеш хубав хидратиращ крем,  щом ти е такава кожата. Иначе база за смесена кожа- Кларинс. Много е добра,  аз вече втора опаковка ползвам и съм страшно доволна. Когато ми беше по-суха кожата, не заменях базата на Ланком за нищо! Но сега ми е малко мазничка и тежка.

# 371
  • София
Да, взех си на Биодерма Sebum серията хидратиращ крем. Тази база, нали:

http://bg.strawberrynet.com/makeup/clarins/lisse-minute---instan … ing/47429/#DETAIL

# 372
Да,  тази база. Надявам се и на теб да ти хареса Hug

# 373
  • Пловдив
 Извинявам се за лаишкия въпрос, но никога не съм ползвала база за ФДТ.
 Досега съм си слагала като основа крем и след като попие отгоре нанасям ФДТ-на.
 Бихте ли ми отговорили за какво спомага базата?
 И каква е добре да си взема в смисъл каква марка, иначе ще консултирам в магазина за какъв тип кожа.

# 374
Базата изравнява кожата, запълва фините линии и бръчките, върху нея фон дьо тена е много по-траен и като цяло тенът на лицето  изглежда по-добре. Но тя не хидратира, така че кремът под нея е задължителен.

Общи условия

Активация на акаунт