За нас и влечението към алтернативното

• 5 077
  • 73
  •   1
Отговори
# 30
Неспособността или нежеланието да намерят сили в себе си за борба с проблемите, търсенето на лесно решение на трудните въпроси, също и невежеството... На отделното човече му се струва твърде самотен един свят, в който неговото щастие зависи само от него, и по тази причина с готовност прегръща всякакви теории за сили извън него, които ще направят живота му по-добър. Абдикация от отговорност един вид.
До голяма степен това. Остатъкът се допълва от неспособността да приемеш, че не за всичко има обяснение, че науката, човечеството или както искате го наречете няма отговор на всички въпроси, че някои неща не могат да се променят.
Различните хора започват 'да прегръщат теориите' на различен етап- някои още на сутрешния хороскоп преди да си обуят чехлите, други след някаква тежка лична драма, трети никога. Мисля, че е въпрос на психика.

# 31
Това е естественото пробуждане на човешката душа. Идват Новите Енергии от Космоса. Земята излиза от тъмната сфера. Идва Новата Епоха, когато човек ще осъзнава, че ктне само материалният свят е само една малка част от Вселената, ще осъзнава себе си като част от нещо по-голямо и велико.
Не може да наречем слаби, хора, които са живели според Божия закон - Айнщайн, Жана д Арк,   Циолоковски, Вернадски, Серафим Саровски, Йоан Рилски ....
Тези личности са срещали големи съпротивления в живота си, отстоявайки принципа да живеят според Бога.
Така, както и Савел се превръща в Павел. Може да стане отведнъж.

# 32
Това е естественото пробуждане на човешката душа. Идват Новите Енергии от Космоса. Земята излиза от тъмната сфера. Идва Новата Епоха, когато човек ще осъзнава, че ктне само материалният свят е само една малка част от Вселената, ще осъзнава себе си като част от нещо по-голямо и велико.
Не може да наречем слаби, хора, които са живели според Божия закон - Айнщайн, Жана д Арк,   Циолоковски, Вернадски, Серафим Саровски, Йоан Рилски ....
Тези личности са срещали големи съпротивления в живота си, отстоявайки принципа да живеят според Бога.
Така, както и Савел се превръща в Павел. Може да стане отведнъж.

Всичко ново е добре забравено старо.
Откакто алтернативната медицина и по-дълбокото разбиране за Бог са част от живота ми, изчезна болката, скуката, усещането за старост и неизбежност, усещането, че все някой друг за нещо ми е виновен...
Дойде море от познание, сигурност и спокойствие, живот сред хора, които ме обичат.
И пак не е лесно, защото се появяват нови предизвикателства.  Simple Smile  Различно е.

# 33
  • Tам през Атлантическия океан
появяват нови предизвикателства.  Simple Smile  Различно е.
Нови предизвикателства = нови възможности  Hug
Различно е и по-добро нали  Wink

Цитат
Всичко ново е добре забравено старо
Peace

# 34
Да, по-добро.

# 35
Аз мога да отговоря за себе си. Интересувам се от религиозни вярвания, ритуали, произход на религии и преплитането на различните символи през вековете. Невероятно интересна материя е за мен и от около 15-тина години ровя за различна литература по въпроса. Невероятно впечатление ми направи разработката на един социолог- Емил Дюркем "Елементарни форми на религиозния живот". Харесвам смисълът, вложен в един "предмет", погледнат през призмата на няколко култури, различното и общото между тях. Може би с Юнг и идеите за колективното несъзнавано  започна всичко.
Не мога да кажа, че съм променила нещо във вярата си, след това. При мен може би е по-скоро влечение към символите, произхода им и техните значения.

# 36
  • София
В темите почти винаги се споменават Айнщаин и Енергии.  Айнщаин е доказал че енергията е равна на масата по скороста на светлината на квадрат. От тук би трябвало да следва, че единственият начин да повишим енергията си , при равни други обстоятелства е да трупаме маса.  И от тук въроса, трябва ли да дебелем, ако искаме да се развиваме на енергитично ниво.

# 37
Със сигурност американците опровергават теорията на Айнщаин!
Интересувам се от алтернативната медицина,както и от различни религии,култури и пр.
Мисля,че това генетично е заложено у нас - да търсим,откриваме,преоткриваме .

# 38
В темите почти винаги се споменават Айнщаин и Енергии.  Айнщаин е доказал че енергията е равна на масата по скороста на светлината на квадрат. От тук би трябвало да следва, че единственият начин да повишим енергията си , при равни други обстоятелства е да трупаме маса.  И от тук въроса, трябва ли да дебелем, ако искаме да се развиваме на енергитично ниво.

Никакво дебелеене! Както всички знаем - когато дойдат извънземните, ще изядат първо дебелите хора.

# 39
  • Tам през Атлантическия океан
Никакво дебелеене! Както всички знаем - когато дойдат извънземните, ще изядат първо дебелите хора.
и умните    Wink

Лиз Hug

# 40
Айнщаин е доказал че енергията е равна на масата по скороста на светлината на квадрат. От тук би трябвало да следва, че единственият начин да повишим енергията си , при равни други обстоятелства е да трупаме маса. 
Чакай малко. Според тази теория ще излезе, че дребничките и кльощави хорица нямат енергия, а тези с по-голяма маса кипят от такава. Или говорим за калории на килограм тегло?!

# 41
Скука и липса на основни познания за науката. Модно увлечение.

Нищо не се е променило с хилядолетия. Тогава силна е била религията, съответно на почит са видения на бог, светци, демони, вещици. После религията отслабва, на мода е викането на духове (например през 20-те е било много разпространено). После идват извънземните и отвлечените от летящи чинии. После хипитата, всичко е любов и всичко е Исус. Сега - ню-ейджа. Тайната и прочее стават на мода след като Опра Уинфри им обръща внимание и ги популяризира. Тук послушно всички отваряме устица и хапваме на американците измишльотините.

Имам приятелка, която е фенка на всичките му там ню-ейджи. Просто си е такава - доверчива. Това, че някъде пише нещо, е достатъчно доказателство за нея. Щом нещо й харесва, значи трябва да е истина. Да звучи добре е единственото й изискване за достоверност. Например прочете книга, че човек след смъртта отива еди къде си, на душата му се случва нещо си и автоматично го приема. Вярва в книги, в които авторът посред разсъжденията си за психологията вмъква "и както знаем от извънземните...". Аз не мога така, имам хиляди въпроси. Мозъкът ми веднага се насочва към дупките. Откъде нещо се знае. Проверено ли е. В какви условия. Какъв и кой е източникът на информация. Всеки може да си твърди каквото си пожелае, но може ли да го докаже.

И така като зациклим за астрология, деца-индиго или поредното духовно умотворение, няма излизане. Понякога се ядосвам и тук във форума - примерно на десетото споменаване, че човек използвал само 10% от мозъка си (с останалите 90% върши паранормалности), че душата била претеглена и тежала еди колко си грама, за което си има информация и опровержения от съответни хора с титли, но нямат изкореняване. Просто наблюдаваме как монотеизмът се заменя с кошница от псевдо-духовни глупости.

Най-добре го е казал Кърт Вонегът - 'Който вярва в телекинеза (мърдане на предмети със силата на мисълта), нека вдигне ръката МИ." Laughing

Лизбет, обичам те!  Mr. Green  Hug Защо хората като теб са такава рядкост в тоя форум бе? Или и в цялата страна са рядкост? И аз много се ядосвам, ама много. Колко теми за хороскопи, суеверия и съновници има тук? А колко за интересни научни открития? Някой изобщо интересува ли се все още от наука? Или всички са зейнали и лапат кой каквото им подхвърли?  Tired  Невежество наистина.

# 42
Колко теми за хороскопи, суеверия и съновници има тук? А колко за интересни научни открития? Някой изобщо интересува ли се все още от наука? Или всички са зейнали и лапат кой каквото им подхвърли?

Според мен, една от причините за това е, че за голяма част от хората науката е по-труднодостъпна, по-трудносмилаема. Ако отворим един учебник по физика и една книга на ню ейдж автор (примерно), не може да не отбележим, че второто е написано на много по-достъпен и масов език, т.е. има по-голям шанс болшинството хора да схванат за какво иде реч. Имам една леля, която много се вълнува от ню ейдж, но в науката никаква я няма - по математика познанията й спират до уравнение с една неизвестна, а физиката... ooooh! Обаче, като заговори за "енергия"...ум да ти зайде. С такава непоклатима увереност го прави, че Айнщайн сигурно се върти в гроба. И изобщо не й хрумва, че енергия не е единствено онова нещо, с което се обясняват голяма част от нещата в ню ейджа, а има и научно измерение.  Rolling Eyes

Да не говорим, че аз досега не съм срещала учебник по квантова физика, който да твърди, че ти предлага ефикасно решение за материалните и духовните ти терзания.

# 43

Според мен, една от причините за това е, че за голяма част от хората науката е по-труднодостъпна, по-трудносмилаема. Ако отворим един учебник по физика и една книга на ню ейдж автор (примерно), не може да не отбележим, че второто е написано на много по-достъпен и масов език, ...

Да не говорим, че аз досега не съм срещала учебник по квантова физика, който да твърди, че ти предлага ефикасно решение за материалните и духовните ти терзания.
Aко някой / нещо е неизползваемо в живия живот, то си е негов проблем.
Има твърдение ( и съм го проверила), че ако не можеш да обясниш нещо на 6-годишно дете, то не е истина.

Напълни една книга с -Изми, -Ации и латински думи ( пак са си само думи!),с усукани изречения и:
всички, които смятат , че нямат потенциал да са нещо повче от това, което са в момента, започват да ахкат и да се превъзнасят!
Колко доцентури и професури сме платили от данъците си по тази причина.
А младите хора учат химия 6 години, за да НЕ знаят, че белината се слага на високо и се пази от деца.
Само малък пример.

Не че това го няма и сред езотериците, разбира се.

# 44
  • София
И пак да ви кажа, че влечението по алтернативното не е от вчера и съвсем не е от необразованост.
За пример - бай ви Ницше /1844-1900/. Учил литература, филология и теология /религия/. Накрая зарязал теологията и тръгнал да си развива философии - доста алтернативни за времето си.

Общи условия

Активация на акаунт