За нас и влечението към алтернативното

• 5 086
  • 73
  •   1
Отговори
# 60
Ако темата е обърната само към религиите - не е моята тема. Не се увличам особено , нито пък вярвам, изповядвам някаква религия. За сметка на това различни алтернативни методи по отношение на здравословни проблеми са ми помагали много повече от така наречената "традиционна" медицина. Но пък ако в нещо наистина вярвам, то е че позитивната нагласа и позитивното мислене е много полезно за душевния ни комфорт.

# 61
Този, който уповава само на себе си и не признава Бога, носи у себе си най-големия враг на всички добродетели - гордостта.

# 62
  • Варна
Този, който се уповава само на собствената си убеденост, че признанието на Бог е единственият път, носи у себе си най-големия враг на всички добродетели - гордостта.

# 63
Въпрос на време е, човек да признае Бога. Ментова, ако имаш предвид будизма, съм съгласна.

# 64
"Алтернативното" е сервиране на готови "отговори", даване на формули, рецепти, трепети и "опознаване", та чак "осеняване".  Спестяване на любопитство, търпение, постоянство и труд.

Да, търпение, постоянство, труд. Правилно. Но има и феноменът - Учител - ученик. Тогава човек е ръководен от Духовния си Учител и му се доверява. Това не е любопитство, а доверие, потребност на човека.

# 65
Здравейте!

Напоследък се зачетох повече относно въпроса за прераждането което  е част от някои религии и част май от всички езотерични школи...И съм шокирана от това колко много хора вярват в прераждането.

Струва ми се даже че вярващите в прераждането са повече от другите, поне в интернет....

Ако се намери такъв измежду вас ще сподели ли кое точно го накара да повярва/приеме прераждането - някаква случка ли, видение ли, или просто вяра и внушение само........Дори попадам и на хора на науката като психотерапевти и психиатри които също са убедени че има прераждане

# 66
Преди две-три години много познати бяха луднали по Кехоу, после по "Тайната",....
И? Теориите на Кехоу не са ми познати, но от любопитство и избухналия изведнъж интерес към "Тайната" тук във форума, се запознах с филма отгоре-отгоре. Не, мерси!
Процъфтяха ли твоите познати, луднали по "Тайната"? Щото там, доколкото схванах, такива неща обещаваха...

# 67
  • София
Признавам си, и аз търся обяснение на феномена "положително мислене". Напоследък хора, които никога не бих заподозряла, че се вълнуват от нещо духовно, та дори и измислени духовни практики, все за това "положително мислене" говорят.

То се вижда, че начинанието му е въздух под налягане, ама той ти вика, че си песимист, егати и че трябва да гледаш "положително" на живота.
Че какво пък "отрицателно" има в погледа на реалиста? Mr. Green

# 68

То се вижда, че начинанието му е въздух под налягане, ама той ти вика, че си песимист, егати и че трябва да гледаш "положително" на живота.
Че какво пък "отрицателно" има в погледа на реалиста? Mr. Green
Позитивно НЕ означава положително......позитивно означава цялостно, всичко което е дадено.
http://sebepoznanie.com/psihologiq/pozitivno_mislene/

# 69
  • София
О.К., де - положително Mr. Green
Терминът да ни е проблемът Laughing

# 70
Едно от малкото ми съприкосновения с т.нар. "алтернативно" беше един филм, на когото попаднах случайно, което доведе до логично съприкосновение и с книгата, което, мога да кажа решително, промени из основи мисленето ми и начина ми на възприемане на света.
Чета подобни писания с известна доза критическо мислене, и когато нещо ме кара да се чувствам добре, не ми дреме какъв етикет му се лепи.
Иначе вярвам в някои основни постулати на християнството, но тази вяра е повече по инстинкт, отколкото по убеждение

# 71
Процъфтяха ли твоите познати, луднали по "Тайната"? Щото там, доколкото схванах, такива неща обещаваха...

О, някои практикуваха техниките известно време и като не постигнаха резултат се отказаха. Други си продължават и определено са се променили като начин на мислене, казват, че се чувстват по-добри, по-спокойни и т.н. За материалната страна не мога да кажа конкретно - не обичам да надничам в кесиите на хората, но факт е, че никой не е станал мулти-милионер като онзи с имението от филма.

Признавам си, и аз търся обяснение на феномена "положително мислене". Напоследък хора, които никога не бих заподозряла, че се вълнуват от нещо духовно, та дори и измислени духовни практики, все за това "положително мислене" говорят.

Е, точно това ме подтикна да публикувам темата. Принципно съм твърдо против постоянното мрънкане и себе-окайване и "за" положителна нагласа към живота и света. Въпреки това, не мога да възприема за себе си някои подходи от рода на да не обръщаме внимание на проблемите, защото "получаваме повече от това, върху което се фокусираме" и т.н. Просто в някои моменти това "положително" мислене по-скоро прилича на заравяне на главата в пясъка, което в крайна сметка не води до положителни резултати.

Последна редакция: пн, 06 сеп 2010, 13:20 от Piece of Cake

# 72
За материалната страна не мога да кажа конкретно - не обичам да надничам в кесиите на хората, но факт е, че никой не е станал мулти-милионер като онзи с имението от филма.

Е, мулти-милионер може да стане само авторът на книгите, филмите, ДВД-тата, семинарите и т.н. Simple Smile

Сега ще излиза и продължение, от резюмето лъха на толкова ню-ейдж, че направо се замаях. Нека поанализираме.

„Метатайната” е книга за тайна, която отвежда отвъд всички тайни. Тя навлиза дълбоко в естеството на Вселената и човека и разглежда вечния закон на привличането. В нея са описани стъпка по стъпка начините и техниките, с помощта на които ще добиете духовно и материално богатство, ще намерите любовта и мечтаното щастие. В основата й лежат събития от реалния живот и уроците, научени от автора при общуването му с Учители и мъдреци от цял свят.

Да има тайни е много важно. Все пак читателят трябва да се почувства посветен и знаещ повече от околните си. Обещават стъпка по стъпка, та дори и човек с ниско самочувствие да разбере, че ще може с лекота да се справи с тези "тайни отвъд тайните". Обещание за пенкилер - тази книга дава всичко, което би могъл да искаш: дух, пари, щастие, секс. Даже не си правят труда да сложат едно "може да" преди "придобиете". Има 100% гаранция, че ако купиш тази книга, ще получиш каквото желаеш. А именно всичко, всяка възможна група блага е обхваната.

За практиците пускат въдичка, че има реални примери, демек всичко е доказано. За отнесените - че авторът не си е измислил тези тайни, а ги е научил от ненаименовани Мъдреци и Учители. Сигурно от Тибет. Joy

Известни хора, посветени в Метатайната, ни помагат да вникнем в седемте херметични закона и коментират загадъчните им проявления във Вселената и в нашия живот.

Задължително по американски модел трябва да има число тайни - 7-те знака на успеха, 10-принципа на веселите алкохолици, 16-те тайни на мъжкото удоволствие... Опа, Космополитан. Щом известни хора са посветени в тайната, тя трябва да е истина!

Държите в ръцете си безценен дар! Той е ключът към древни тайни, известни на малцина избрани.

Пак мотивът с това колко сте специални и избрани. Малцината милиони избрани, закупили тази книга. Абе малцина са!

Освен извор на познание и житейски наръчник за самоусъвършенстване, книгата разказва и вълнуващата история на един човек, предприел трудно и рисковано пътуване в търсене на Метатайната.

Старият момент с вметнатата история "от просяк към принц". Авторът (или някой анонимен) е бил постигнат от всички злини на света, сущи Йов, той е бил неудачник с разбито семейство, безработен наркоман, спал е в кашони на улицата, но накрая вълнуващо достига Тайната и заживява като Дийпак Чопра в милионното си имение с ферари отпред. Това може да се случи и с вас!

“Нашата кръв е кодът на Вселената.”

Странна вметка, но да приемем, че пак се натвърдва, че книгата е за всеки. За всеки, но все пак Избран.

„Законите на битието са седем. Този, който ги познава и разбира, притежава вълшебен ключ за вратите на Соломоновия храм на мъдростта и благополучието.”

Малка библейска въдичка за силно религиозните американци. Седем, точно седем са житейските закони. 7-цата пронизва Библията. "Не сме сектанти, годно за вярващи християни". 

Кой е авторът?

В основата на книгата са залегнали действителни събития от живота на автора. Всичко започва с преживяване, близко до смъртта, когато той е едва на 19 години. Преживяното нещастие го издига до „гуру в областта на мотивацията”, любим радиоводещ и популярна медийна личност.

Авторът е човек, който води курсове "Как да стана милионер" - 12 дена, цена 20 000 долара. Той е намерил Тайната и сега я продава. Joy 260 страници - 22 лева.

# 73
Прави ми впечатление, че напоследък зачестяват темите за талисмани, енергии, магии, Ню Ейдж течения и автори. Преди две-три години много познати бяха луднали по Кехоу, после по "Тайната", авторите, представени във филма, по различни миксове от християнски, будистки и други религиозни виждания. Как мислите, кое кара хората да търсят упование в и алтернатива на традиционните религии?

Предполагам темата е щекотлива, затова много моля да спазваме рамките на добрия тон, за да не ни заключат преждевременно.  Hug
Защото хората винаги търсят отговор на живота и начина по който живота им протича.  Гледат "Тайната" и си казват - Ееее Ето, че защото не съм си направил дъска с картинки на моите мечти, живота ми не върви.  Или сега трябва да си напиша един чек за милион долара и ще го манифестирам в реалност.
Човек търси и се лута в живота си, не приемат даденото му а търси това което няма.

Аз мисля, че само когато си щастлив с това което имаш, получаваш още.  Врати се отварят когато най не очакваш, а не когато си залепиш на гардероба картинки представляващи нещата които искаш.
И да си признаем, повечето неща са материални.

Общи условия

Активация на акаунт