ЖИВОТЪТ НИ - ПРОЧЕТЕН ВЕСТНИК

• 1 840
  • 21
  •   1
Отговори

Скучно живеем, дами и господа!

В понеделник започваме реформите, във вторник ги отменяме, в сряда обясняваме, че не са отменени, в четвъртък получаваме картичка с изглед от Брюксел и отчитаме успехите, в петък - парламентарен контрол, в събота и неделя - интервюта и тенис.

Рано сутрин се нареждаме пред павилиончетата да си купим новия вестник и да прочетем какво ни се е случило и какво още има да ни се случва. Не знам дали се дължи на остаряването или на помъдряването, но напоследък опашките понамаляха, а тиражите на вестниците взеха да падат.

Това, което ни се случва, все повече заприличва на вече прочетен вестник, който с нищо не може да ни изненада.

Не ни пука вече, когато ни казват, че токът щял да поскъпне. Всички знаем, че наесен ще ни кажат, че парното ще поевтинее. Което е добре - защото и то поскъпна. Защото газът поевтиня. Което е голям успех.

У нас успехите винаги са повече!

Дреме ни за пенсионната възраст. Когато ни обясняват, че ще работим, докато можем да ходим, си поръчваме още по едно - ние си знаем, че това е само проба на перото - задават се пак избори, никой няма да вземе да се кара с кандидат-пенсионерите.

Не се радваме, когато ни казват, че излизаме от кризата. Защото вече сме свикнали да излизаме два пъти месечно, като при това се изхитряме да не влизаме пак в нея. Кризата е за нас роден дом - влизаме си и си излизаме когато си искаме и само си свиркаме. Не се впечатляваме и от криминалната хроника - знаем, че арестуваният по бели гащи заподозрян ще излезе от ареста на бял кон. Ако си няма кон - с бял джип. Не обръщаме внимание на клетвите, че ще се закриват болници. Надеждата е, че ако поплачем малко на рамото на здравната министърка, на нея ще є дожалее за нас и ще си ни остави болничката. Пък ние лекарствата ще си носим от аптеката. Не се изненадваме изобщо, когато ни казват, че митниците не си събират парите. Знаем, че на другия ден ще ни рекат, че са си преизпълнили плана. Което пък няма да попречи да им уволнят шефа - той що посяга на личния доктор на началството си!

Прозяваме се на корекциите на бюджета. Това също сме го гледали - най-добрите бюджети от началото на прехода насам винаги се преработват по средата на годината.

Тъпо живеем, дами и господа!

В понеделник започваме реформите, във вторник ги отменяме, в сряда обясняваме, че не са отменени, в четвъртък получаваме картичка с изглед от Брюксел и отчитаме успехите, в петък - парламентарен контрол, в събота и неделя - интервюта и тенис.

В тениса ни е надеждата - току премиерът вземе, че спечели двайсет-трийсет хиляди кебапчета и обещае да ни нахрани с тях.

Наесен ако може да се научи да превръща и водата във вино - вторият мандат му е в кърпа вързан!

Румен Белчев

# 1
  • софия
Затова и спрях да си купувам сутрешният вестник и да следя новините - интересите ми към политиката спаднаха на нула, по тв вече предпочитам Аnimal planet . Тази апатия масово обхваща народа за съжаление.

# 2
  • Лондон
Аз тъпо и упорито чета БГ новини, всеки божи ден, работен и почивен, защо ли - не знам, съгласна съм, че всичко всъщност съм прочела преди време;-)
Иначе казаното е все едно моите мисли, по-добре не бих могла да се изразя за това как се чувствахме преди 2 години, когато пишехме листчета с "за" и "против" да останем или пак да заминем...За всеки случай хвърлихме и пъпа на малката на централния корт на Уимбълдън, просто така, да се подсигурим:D

# 3
  • София
Сутрешен преглед на "кой-к'во написал с vl" ли имаме пак?

# 4
Не чета вече вестници.Аз съм ги чела.
Сверявам си информацията с "цялата истина" и то с половин око.

# 5
Сутрешен преглед на "кой-к'во написал с vl" ли имаме пак?

СОмневаш ли се, Ивонска, баш миЙ приятно да те видА?

Просто се пуска мухичката на народеца, казва му се "четете, аз нямам коментари".
Едит - не е политик:)))

http://www.starshel.bg/?pos=8&artid=948

Оххх, чак сега ми се изясни мъглата. Laughing

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 08:14 от Не тази вечер, Жозефина!!!

# 6
Малко се пие в тая държава!
Със светло пиво - към светло бъдеще!
Това е от същия автор, нали?

# 7
Той живота си ни е такъв какъвто си го направим.Ние си ги избираме тези дето започват и спират реформите едновременно,ако изобщо започват каквото и да било.Управляващи и опозиция си пълнят джобовете от едно и също място.Само дето през четири години си разменят местата и от време на време изкача някой от резервите.Кой от където се появи ни реформира.

# 8
Със светло пиво - към светло бъдеще!
Това е от същия автор, нали?
ПЦолютно е така!

Голем съм шемет! ooooh!

# 9

Абсолютно вярно.  Grinning

# 10
Скука, скука, че и движението в София се поопразнило.  Днес нямашу и кого да изпсувам.

# 11
е то и това е ясно - всички са на AI Laughing

# 12
...вестниците ги използвам основно за това http://lborossh.files.wordpress.com/2009/02/newspaper-boat.jpg

# 13

Скучно живеем, дами и господа!.....

Пак ли някой се помисли за месия и прави напъни да обясни какъв ми е животът?! ooooh! Tired

# 14
vl, човече, дали някога ще пуснеш поне една едничка тема, която не е копи-пейст? Толкова ли ти липсват думи да изразиш това, което мислиш, че трябва непрекъснато да цитираш другите?!? Можеш да си сложиш "лична титла" - преглед на печата  ooooh! Всеки път влизам в темите ти, с надеждата, че ще ме изненадаш... Но не би...

Общи условия

Активация на акаунт