Фотография - 51

• 32 142
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Hug Благодаря за отзивите за моята патица, хубаво е да те похвалят  Crazy
искам да питам във фликр как мога да постна снимка в мнение   Rolling Eyes

# 601
Понеже не снимам да се изкажа като професорка.
По теория кожата трябва да е:
Циян - 8%-15% процента
Магента и Жълто почти равни между 40% и 60 %
Черно 0%
За който не се ориентира на око може и тези ориентири да ползва.
Най-вероятно са само ориентировъчни.
Дано са полезни на някого.

# 602
Hug Благодаря за отзивите за моята патица, хубаво е да те похвалят  Crazy
искам да питам във фликр как мога да постна снимка в мнение   Rolling Eyes

Качваш я като видима само за теб.
От прозорчето"share this" над снимката в ляво, копваш HTML и го пействаш в мнението.

# 603
Благодаря на всички, много сте мили  Hug Hug Hug
Вечерница, честито! Още много първи страници с новата придобивка Simple Smile
Ели, страхотен селф!

# 604
  • на брега на Дунав
Аз съвсем ви изпуснах  Confused. Ама поне в края на темата да се запиша с едно портретче на бебок. Не е нещо особенно , но напоследък снимам само две момчета близначета , че майка им иска някой снимка за семейния албум, а  аз така и така щракам като луда уж за да подобрявам техниката поне някоя снимка да послужи за нещо на някой  Joy

# 605
Веси-меси, а къде отива индивидуалния тен на човека? Къде ги гледаш колко процента са?

Веч, честито!!! Хубава светлина, фокус и вдъхновение Simple Smile

# 606
Багира, мерси   bouquet
аз копирах ВВС то и за това не ми се е получило изображение  Hug
Корнишонка- много изрязан тоз портрет, хубавичко си го хванала, но за съжаление резнато

# 607
# 608
  • на брега на Дунав
mini_79 знам, че е много резнато, но за съжаление бебетата в тая възраст вечно висят в ръчичките на майките си или в количките си -  нали не са си купили крачета още . А аз тия близначета имам възможност да ги снимам само, когато излязат за малко навън след като не са успели да ги приспат  Joy. Искам да кажа, че ако не резна кадъра ще хвана в него  част от човека който ги държи, а аз дебна бебетата и често физиономиите, които правят хората около тях хич не са за снимка  Mr. Green. Надявам се да ме разбра правилно, то направо едно голямо оправдание си спретнах, но наистина така стоят нещата за съжаление. Някой ден като задобрея и като имам възможност ще снимам като снимките които правят примерно  Ели или Трейси или на някой от останалите момичета в темата - те правят снимки на малки бебенца като истински професионалисти вече. Та някой ден ще показвам и по нагласени кадри, но за сега това не е за мен все още и затова показвам нещо което съм уловила в ежедневието и което все пак не е съвсем за изхвърляне  :mrgreen  Hug:.
Малеее Jaly публикували сме едновременно, ама  как да не редактирам поста си сега след тия красоти .... Невероятни портрети както винаги. Удивителни са наистина  Shocked

# 609
Момичета, здравейте пак. Laughing
Аз не снимам, но така или иначе се записах в началото на темата с един въпрос, и сега от време на време отварям темата ви, понеже ми излиза в "нови публикации"Simple Smile)))) Много ми е приятно да поглеждам снимките ви. Днес с голям интерес разгледах натюрмортите на Любата - много ми харесаха! А от още по-стари теми, които съм отваряла спонтанно, съм фенка на настроенията и на експериментите на E.L.I:)))))) Wink

Сега да попитам пак нещо, което ми стана интересно... Забелязвам, че кропвате кадрите си в различни размерии. Дори и когато са в серия, кадрите често са кропнати в съвсем различни като пропорции размери. Интересно ми е какво правило се спазва в такива случаи (не може да няма правилоSimple Smile)? Моят фотоапарат прави кадрите с пропорция 3 към 4. Естествено, че може да се смени пропорцията, но търсите ли (математически) хармонични пропорции или просто гледате в кадър да остане хубавото и резвате всичко, което е излишно; тоест действате на око?

# 610
Люба, добре дошла и от мен Simple Smile Много красоти показваш.
Джали, отново показваш разкошни неща. И като кажеш, че не знаеш нищо за кадрирането и направо ме удивяваш. Та ти снимаш толкова прекрасно ....
вечерница, честита първа страничка. Заслужено.
Корнишонка, мерси за комплимента, ама и аз съм още начинаеща. Но един съвет от мен. Опитай да снимам бебо навън, дори и да е пак в ръцете на някой (само да не е прекалено близо до бебето, за да ти е по-лесно) и след това вместо да режеш, ретуширай във фотошоп ръката или рамо или каквото там си хванала от възрастния. Така няма да узгубиш част от бебчо. Иначе добре си го фокусирала.
Ели, аз забравих да ти пиша май за селфа - много шик ...
Файър, опасен китарист.
Ето какво сътворих аз след цял ден мъчене вчера. Дано детенцето е доволно

# 611
  • на брега на Дунав
Трейси, чудесна тортичка си направила и аз се потих над една онзи ден  Joy . Иначе за снимките на близнаците опитвам сееее, много се старая, пробвам всичко което е по силите ми, но наистина ми е много трудно да ги хвана в подходящ кадър. Таква галамация е покрай тях не е истина  ooooh!. Те са две момчета на по 5 месеца и имат сестричка която онзи ден навърши 3 - а тя е изключително голяма беладжийка  Joy. Майка й и баба й не смогват покрай нея и бебетата просто ееее абе думи нямам, а аз с фотоапарат буквално ги дебна като папарак, те милите в началото като ме видеха с фотото и почваха да подгъват джуки готови да огласят квартала. Абе тежка работа е това снимането  newsm62. Благодаря ти за съвета  Hug

# 612
vs.

... като никога имам фокус и трябваше да опитам куп обработки... коя според вас?
(ще наваксвам във фликр!)

Добре дошла на Люба, отдавна си я бях прибавила! Много съм впечатлена от работите и!!!

Barbabeau, това е много добър въпрос!
1. Кропи се в различни пропорции ако искаш да печаташ например. Т.е. популярните размери за печат са с различни пропорции, като най-популярните са кратни на 2:3, 5:7, 8:10 - по този начин няма да ти окълцат снимката във фотото или да останат бели ленти от 2 страни за да компенсират за липсата на точна пропорция.
2. По-често се кропи с разл. пропорция защото различния формат съответства на темата, настроението или композицията на самата снимка. Допълнително пресечните точки на правилата за златно сечение се променят с промените в пропорциите и по-този начин променяйки формата може да се подобри значително композицията, т.е. елементът, който е с най-голяма тежест да попадне в пресечна точка. В този смисъл винаги се търси математическата хармония и не, не се прави на око обикновено - и в Лайтрум и във Фотошоп си има тулс за тази цел, даже скоро бях пускала един тул за ФШ със всички видове математически сечения.
(както винаги доста объркано обяснявам, но се надявам, че придоби някаква представа!)

... само да добавя, че за мен лично кропенето е едно от най-трудните за овладяване неща във фотографията и колкото и да се стремя да снимам кадрирайки оптимално все си мисля, че с кропене има какво да подобря...

... уф, още веднъж да кажа, че тази бременна в Муцунеста интерпретация е супер!
(защо сте ми толкова далече!)

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 22:16 от Agent Provocateur

# 613
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Добър въпрос за кропенето подхванахте... Преди много време кропех, както ми падне. Сега почти не кропя, старая се да кадрирам така, както искам да ми е снимката. Когато качвате снимка само за нет- кропете си я, както ви хареса, но, ако имате намерение да я печатате - трябва да се оразмери, за да няма изненади.
Люба, добре дощла, чест е да си в нашите редици.
Вечерница, честита играчка и на фокус Peace
Джали, според мен проблем при последните ти две снимки е, че или не си се навряла много или не си се дръпнала. Така кадрирани не ми допадат. Особено при първата щеше да е хубаво да се навреш, защото така заснета - някак не сме вътре в емоцията. Вторият ти кадър бих го заснела вертикално и с много, много въздух нагоре, да се вижда стеблото или така заснет бих го кропнала в много тесен квадрат, за да не са толкова близо до центъра очите.
Агент, цветно, цветно Peace
Корнишонка, кофти си го резнала лицето, пръсти също рязани. Нямаш ли някой друг кадър от серията?
Блекута, добър опит с беб Peace
Мини, патката ти е добра, много дори, но аз от патки не разбирам. Файърпредполагам се е изказала доста по- емоционално Crazy
Еси, хубави портрети на щерката, която бай дъ уей е и чуден модел Simple Smile Еееех, момиченцеееее Heart Eyes Whistling

За тези, които не успяха да видят бременната ми, отключени са вече

# 614
Благодаря отново  Hug
Корнишонка, не съм искала да те засегна, повярвай прясно ми е да зная, какво е да се пробваш да снимаш малки деца  Crazy
може моите да не са близнаци, но не веднъж съм гонила Стефания в парка с бебе на гърда, защото съм ги обслужвала сама, тогава хич не ми е минавало през акъла даже да сложа фотото в количката
снощи например, за да направя три свестни кадъра баща им се бори с тях около 20 минути да ги удържи да не скочат в езерото, добре че Стефания вече разбира, ама Дребен джи нищо не разбира като му кажеш там е дълбоко и ако паднеш повече няма да си при мама и тате  ooooh!
онзиденшните кадри на Стефи станаха възможни, защото дребната заспа
и така, само дебна и крада моменти, за да запечатам що годе свестни кадри от тяхното порастване

Общи условия

Активация на акаунт