Компании даряват адаптирани млека. Майки не кърмят........!

• 5 304
  • 111
  •   1
Отговори
# 15
Не, не е имало натиск, даже напротив.
На малкото ми дете изобщо не са му давали добавка.
Голямото само една доза.

За мен тази статия е по-скоро кампаниина в посока кърмене и идваща от пропагандатори на кърменето.

Какъм е кярат на лекарите в болницата да те карат да даваш на бебето АМ?

# 16
  • Враца
Гласувах с НЕ,защото при мен натиск не е имало.
Родилното във Враца е "Приятел на бебето" и нещата са се променили коренно от последните 8 години и половина (тогава родих второто си дете).
Малката беше закърмена на 15 минута след раждането(толкова време отне цялата процедура по мерене теглене и преглед)
От там нататък шишка не се е отделяла от мен и за секунда.
В резултат на кърменето сме си утроили теглото до сега.

# 17
Платена статия! Това движение "за кърменето"  започва да придобива сектантски вид. Каква е тази пропаганда, не разбирам. Мен лично започна да ме отвращава цялата тая история.

# 18

Финансов  Money

# 19
Не е имало никакъв натиск да давам АМ. Дори обратното, до последно ме мъчиха да кърмя!
Раждах в Токуда.

# 20
Иска ми се това да е платена статия, поредната "новинарска" пропаганда, но уви факт е, че масово захранват бебетата с АМ в болниците, защото така е по-лесно, по-сигурно и (ще ми се да не вярвам на това) изгодно вложение.
По-лесно е да нахраниш един известен брой бебета с шише за 5 минути, отколкото да занесеш всяко при майката, да и обясниш и помогнеш да го постави на гърда и да проследиш дали се справят.

По-сигурно е да нахраниш бебето за да докара нормите на тегло и да бъде изписано когато му дойде времето. А след това? Какво прави майката на рутинно дохранваното бебе и "диагнозата", че няма достатъчно кърма? Колко от нас са минали през това? А на колко от нас са ни дали насока за после?

Кярът е само за вносителите и производителите на АМ и аксесоари за изкуствено хранене. А те са търговци и намират начин да се промотират.

При мен натиск имаше. Или не, не точно натиск, а побутване в посоката. Когато родих сина си, никой не ме пита дали да го захрани с АМ, никой не ми помогна да го сложа на гърда, никой не се съобрази да не го хранят с АМ преди да ми го донесат за кърмене. Само споменаха с каква марка е дохранван, ако реша да дохранвам, да си знам, щото не било добре да се сменят марките.

С дъщеря си избрах да родя в БПБ (2 градска) За щастие нещата бяха различни. Тя не получи АМ, беше постоянно с мен, за жалост чак от 2 час. Но да, като е второ дете, няма обяснения.
Лошото е, че на момичето в моята стая лесничко му дадоха добавка, а реално нямаше нужда, защото с малко насоки бебето и си засука чудесно  Peace

# 21
Платена статия! Това движение "за кърменето"  започва да придобива сектантски вид. Каква е тази пропаганда, не разбирам. Мен лично започна да ме отвращава цялата тая история.

Няма никаква "история" и пропаганда в това да се кърми-това е естествения начин на хранене-другото е пропаганда, и темата е именно за това.
Къде видя и платена статия?
Прочети "Национален план за хранене" на СЗО-тях нали не ги смяташ за сектанти Wink Laughing (това в кръга на майтапа)

# 22
Кой плаща и за какво плаща? Нещо да се продава - не  Naughty. Тъкмо обратното, може да си спестим купуването на АМ, защото нашите бебета нямат нужда от него  Peace!

# 23

имам приятелка, работеща за голяма фармацефтична компания...търговски представител е...кярът на лекарите е във вид на екскурзии, платени семинари, подаръци и прочие...колкото повече рекламират техните продукти толквоа по-големи са бонусите...как точно им се отчит нямам представа, но фактите са неуспорими...

мично мен никой не ме е натискал да давам АМ, но и никой не ме подкрепи да кърмя...никой не го интересуваше какво става с бебета, когато ги вземем в часовете за кърмене...

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 00:56 от lorini

# 24
И при двете ми раждания беше еднакво, въпреки че бяха в различни болници, даже различни градове (не в Б-я).  Предлагаха АМ в общия пакет подаръци, които никой не те задължава да вземаш. Бебето е било при мен още от първите 2-3 минути, сложиха ми го да е до кожа, на гърда почти веднага.  Насърчаваха ме за кърмене и обезателно идва консултант по лактация, дори и при второто дете. Ами нали всяко дете си е различно???  Отговорих с "друго", защото имаше и насърчаване на кърмене, и предлагане на АМ (естествено, компаниите все ще намерят начин да си рекламират продукта). 

# 25
  • Враца
Госпожо Галена Янева къде Вие видяхте платена статия и как така преценихте,че кампаниите които подпомагат майките да кърмят придобиват сектантски вид?
Как така каква е тази пропаганда-ами такава,която да върне бебетата там където им е мястото на гърдата на майката.Много се надявам сега да сте разбрала.
Ами след като ви отвращава всичко това ,не четете,не пишете и най-вече не коментирайте.

За едно нещо се радвам,че има такава пропаганда,а за друго ме е яд.Че е един път в годината за по една седмица.Лично моето мнение е,че трябва да се пропагандира постоянно и непрекъснато.
Днес във Враца се проведе нещо като дефиле на кърмените бебета по повод ССК.
Ами по-голяма идиотщина от страна на майките нямаше,защото 90% от дефилиращите бебета и деца бяха с шишето АМ в ръчичка или от долу в количката #Cussing out
Така,че трябва да се пропагандира,за да може следващата година дефилиращите сладури да са 100% кърмени

# 26
Натиск не. Но всеки ден (5 дни бяхме в болницата) на 3 часа ми носиха АМ за малката, макар че кърмих и имах кърма да накърмя цялото родилно, в едно с лекарите и санитарките.
След това педиатърката упорито ми препоръчваше определена марка АМ, колко е хубаво и полезно. Въпреки че имах кърма в изобилие и малката наддаваше скоростно.

# 27

Финансов  Money

Глупости на търкалета. Да не би като захлебят майката да храни детето си с АМ, после те/ лекарите от родилното или педиатрите/ ще й го продават.

Индустрията произвеждаща детски храни се развива повече от чудесно.

Във световната седмица на кърменето сме- статията е поръчкова- да, факт! Нормално е, да има псевдосъбития и да се пишат псевдоматериали. Това се нарича изкуствено създъдена новина. Работя това.

И още нещо- какво ви пука Пена с к`во си храни бебето? Ако ще и кисело мляко да дава, избирът е нейн. Важното е, да бъде информиран такъв.

# 28
  • София
Родих секцио и бебето беше при мен след две часа. Донесоха ми го и никой не ми обясни какво да го правя. С мъжа ми, който беше при мен правехме неуспешни опити да го сложим на гърда. На следващия ден една акушерка като мина и я помолихме да помогне каза - взимаш го така, слагаш го тук и готово и това беше всичко. Добре, че лекарката при която раждах ми обясни малко по-добре. После бебето ми го взимаха за смяна на памперс и ми го връщаха, но винаги с шише с АМ и с вода. Със сигурност са я захранили с АМ, аз после само кърмех. При изписването неонатоложката ме посъветва да се храним с АМ, защото бебето драстично е спаднало на тегло /цели 150 гр./ и явно съм нямала кърма. Препоръча ми две марки АМ.
Съгласна съм за информирания избор на родителите за храненето на децата си, но когато информация от основните източници е меко казано насочваща в определено посока......Затова и пишем тук тези "сектантски" приказки за кърменето, за да знаят повече майки, че има и друга алтернатива на хранене.

# 29
вие след раждането ли се информирахте за начините на хранене на едно новородено?
Извинете, но смешно ми звучи, една бременна жена да не се е замисляла с какво ще храни детето си след като се роди.

Общи условия

Активация на акаунт