Компании даряват адаптирани млека. Майки не кърмят........!

• 5 307
  • 111
  •   1
Отговори
# 45
вие след раждането ли се информирахте за начините на хранене на едно новородено?
Извинете, но смешно ми звучи, една бременна жена да не се е замисляла с какво ще храни детето си след като се роди.

Една бременна жена променя мнението и решението си всеки ден по време и след бременност, в старанието и страха си да направи най-доброто за детето си! Една млада майка, особено с първото си дете, е лесна за манипулиране относно храненето на детето й. На това се базира натиска от страна на маркетинга.
Съгласна съм с това, бременната жена бива заливана от продукти със стърчащи от всякъде слогани "най-доброто...", "незаменимо за вашето дете!", "...без което не можете!"... Вземи, купи, бъди, за да си добра майка трябва да... Тези очаквания и задължителности могат да накарат не една майка да се чувства зле, независимо дали негативизмът и ще е насочен към естественото или към изкуственото хранене. А истината е, че това, от което бебето най-силно се нуждае се намира между двете ни ръце, независимо от начина на хранене.
Много се надявам, това което правим, срещите, лекциите и разговорите с майките да създава у тях усещането за комфорт и вяра във собствените им сили и инстинкти за да се насладят на едно прекрасно майчинство.

# 46
НАистина ли има толкова лесно манипулируеми жени?

# 47
Ти нали това работиш, предполагам знаеш, че всеки има струна, на която може да се свири  Wink

# 48
Виждайки резултатите, съм доволна че пуснах тази тема. Явно ситуацията не е толкова отчайваща както тук в Гърция! Тук са изпуснали положението. Относно храненето на бебетата е пълна мафия и монопол на фирмите производители на АМ и детски храни. Резултата е големи задници като пораснат !!!  Laughing Аз много гордо обяснявах навсякъде, че 'ние' в България се храним здравословно....така храним и децата си !

Виждам, че и майките които кърмят, отстояват позицията си и не се влияят от манипулации. Поздравления  newsm51

# 49
samo kato 4eta i se uzasiawam. nali wsi4ko triabwa da se prawi sa dobroto na dezata! MAI PONAMIRISWA NA AM-MAFIA! WSI4KO E INTERESI I PARI! SA DEZATA NE GI E GRIZA! karmeneto e nai estestwenoto i polesno nesto sa tiah. as razdah w mai4in dom waw varna sas sekzio. goresto go prepora4wam na wseki. wsi4ko beshe shest. donesoha mi beb4eto polowin do edin  4as sled operaziata i si ostana s men. rasdwiziha me 7-8 4asa sled operaziata i kasaha da go slagam na gardata kolkoto moze po 4esto. daze kasaha- dokato ne pote4e karmata niama da mu dawat am.

# 50
Ти нали това работиш, предполагам знаеш, че всеки има струна, на която може да се свири  Wink

Е, то по вашата логика излиза, че всеки с лека ръка трябва да посяга към АМ-то, което изобщо не е така.

# 51
Не, логиката ми, е че една майка може да бъде лесно насочена да избере продукт, колкото и тя да е наясно със себе си. Защото от всякъде и възлагат очаквания и повели  да направи най-доброто и дори капката съмнение за несправяне автоматично може да я вкара в толкова типичната за нас, жените вина
Майката (родителите като цяло) се манипулира най-успешно на струната дете, както мъжете на струната мъжественост  Mr. Green

# 52
  • София
Всъщност напротив - с доста лека ръка се посяга към АМ. Според мен - основно заради липса на информация. Познавам няколко жени, които не са кърмили или са кърмили по 10 дни, после са минали на АМ. Те са убедени, че то е толкова полезно, колкото и кърмата, и тази убеденост идва още от болницата - нали неонатолога там е предписал АМ, после от педиатъра - той също препоръчва АМ.
Говориш за информиран избор - лошото е, че такъв често няма. Не че някой й е виновен на тази жена - както се казва, кьорав карти не играе, да е чела, лошото е, че това е за сметка на детето.
Вярно, че това си е нейното дете, ама пак не мога да кажа - не ми пука. Мисля, че ти имаше хубаво изказване в този смисъл - за какво ни пука. Wink
Мафани, поста ми беше към теб, Шаманката е писала преди мен Simple Smile

# 53
Кърменето макар за някои да е най-нормалното нещо на света, за други не е.
То /кърменето / започва с  желание. Има жени, коити просто го нямат това желание. Искат да не са зависими от бебето, да могат да пазят диети, да спортуват, да излизат, да се върнат рано на работа, да не им увиснат гърдите или там каквото се сетите още като аргумент против кърменето. Та на тези жени и целогодишни кампании да им се правят, те няма да променят мнението си.
Колкото и да са лабилни бременните и родилите на скоро, се надявам повече да са тези, за които АМ-то е просто изход, ако го закъсат здраво, а не най-лесното нещо.

П.П. Тук има много кърмачки с дълъг стаж, но да ви питам, колко ли ще издържат на напъна да се цедят през три часа в продължение на месеци и по четири пъти на ден цяла година и нещо?

Първият път кърмих дълго и успешно без ничия помощ, просто се случи.

# 54
вие след раждането ли се информирахте за начините на хранене на едно новородено?
Извинете, но смешно ми звучи, една бременна жена да не се е замисляла с какво ще храни детето си след като се роди.

Една бременна жена променя мнението и решението си всеки ден по време и след бременност, в старанието и страха си да направи най-доброто за детето си! Една млада майка, особено с първото си дете, е лесна за манипулиране относно храненето на детето й. На това се базира натиска от страна на маркетинга.
Извинявам се, но това са пълни глупости.
Какъв натиск на маркетинга, какви пет лева. Натиска е от страна на производителя на храни, ако въобще може да се говори за натиск. По - скоро е някакъв опит за евтина манипулация и ако всички се ловят като шарани на плоски реклами за хранене на бебе, то тогава ще се окаже, че никой не разъждава, а се оставя да бъде воден за носа и да няма мнение.
Мег не го разбирам това с предварителната подготовка и обученията на майката да се грижи за детето си, един път се обясянва, че от кърменето по естетвено нещо няма и едва ли не как на всяка майка с мааааалко помощ и иде отръки всичко, сега имало нужда пот обучение. Място за бебето винаги ще се намери в в стаята, едно кошче с бебе заема толкова малко място, че винаги може да се събере, единственото нещо, което трябва да се направи е да има консултанти по кърмене - няколко, в родилния дом, които да помагат и толкова. Не мисля, че е сложно, по - скоро липса на желание и промяна на статуквото. Най трудно се променя нещо търкаляно с години, там е проблема.

# 55
НАистина ли има толкова лесно манипулируеми жени?
Раzбира се, че има. Но zащо само "жени"? Всекидневно сме свидетели на водопади от реклами на какво ли не (насочени към жени, мъже, деца..), по ТВ, радио, списания, билборди.. Е ако иzобщо хората не СМЕ манипулируеми, коя компания би иzсипала купища пари в рекламна кампания? Ми никоя, раzбира се. Хората сме иzключително големи лапнишарани, иzумявам се понякога  Joy Понякога (често..) съжалявам даже.. дадени хора. По принцип говоря.
Естествено, че НЕ всички хора се манипулират лесно. Обаче огромен процент от хората СЕ..  иzумително лесно.
Та zащо компаниите zа проиzводство на АМ и детски храни да са раzлични? Големите, богатите такива особено? Не мисля, че са..
Жалко е, но така смятам и аz.
Не отговорих конкретно на въпроса и не гласувах, zащото сега не съм раждала в БГ. За преди повече от 10 г не е меродавно да отговарям. Мога само да кажа, че помощ zа кърмене не съм видяла.. Идея си нямах zа какво става въпрос.
Сега просто иzраzих мнение..

# 56
  • София

П.П. Тук има много кърмачки с дълъг стаж, но да ви питам, колко ли ще издържат на напъна да се цедят през три часа в продължение на месеци и по четири пъти на ден цяла година и нещо?

Честно ли - не знам дали бих издържала. Не съм имала особени проблеми с кърменето, стандартните трудности първите няколко дни, после стана най-лесното нещо.
Не говорим обаче за тези с истинските трудности и проблеми - няма спор, че АМ в определени случаи е наложително и е единствения вариант. Мисля, че тази тема е за друго - как на здрави бебета и майки без проблеми в кърменето пак се дава АМ - това аз лично не го разбирам.

# 57
То /кърменето / започва с  желание. Има жени, коити просто го нямат това желание. Искат да не са зависими от бебето, да могат да пазят диети, да спортуват, да излизат, да се върнат рано на работа, да не им увиснат гърдите или там каквото се сетите още като аргумент против кърменето. Та на тези жени и целогодишни кампании да им се правят, те няма да променят мнението си.
Колкото и да са лабилни бременните и родилите на скоро, се надявам повече да са тези, за които АМ-то е просто изход, ако го закъсат здраво, а не най-лесното нещо.

А ако тези жени видят на живо, че могат да не за зависими от бебетата си (ужасен израз, бебетата и швепс да пият, ще имат нужда от майките си  Mr. Green ), а пак да ги кърмят? Ако поговорят с някой какво точно могат да правят докато кърмят за да свалят килограми и да спортуват, което е съвсем съвместимо с кърменето? Ако се срещнат с други работещи и кърмещи майки, които могат да разкажат практически как се случват нещата? Ако разберат ползите за собственото си здраве и възможността да не получат поражения върху гърдите си, но да получат бонуса на намаляване на риска от някои сериозни заболявания? Дали биха променили нагласата си?
Надявам се и аз това в твоя пост, което болднах, да е така.

На въпроса ти, не много. Лично аз едва ли бих издържала и за това шапка свалям на майките, които имат силите и волята да хранят с изцедена кърма. Но за да не се налага такова изцеждане, информацията, подкрепата, добрите практики насочени към кърменето в болниците могат да са от голяма полза.

Аз също вярвам в информирания избор. За това се старая да съм част от информиращите и подкрепящите.

# 58
  • Монтана
Раждала съм в болницата в Монтана определено няма натиск относно това бебетата да се хранят с АМ. Дори мен ме убеждаваха да е кърмя тъй като аз категорично бяха решила че няма да е кърмя.
Моля никой да не ме упреква това си е моя избор.

# 59

newsm78
Да са "независими"...ами бих казала да са мислили 9месеца по-рано.
След като са взели решението да износят, родят и да не оставят бебето си на държавата-по-горното е леко несъвместимо...да, желанията и капризите ни остават на заден план (слава богу тези които не пренебрегват собственото си его за сметка на децата си са малко)-тя, природата уж го е измислила : "майчин инстинкт" му се казва; ама верно  при някои индивиди липсва Confused

И тук не говоря за някакви крайности Stop, а за времето когато човечето което сме създали има най-крещяща нужда само и единствено от майка си; същите тези 2-3г, които никога няма да се върнат..

"То /кърменето / започва с  желание."-именно, както и решението да родиш и отгледаш дете.

А каква е връзката с цеденето?? Това изобщо не е масовия случай... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт