Празнувахте ли 40-тия си рожден ден?

• 33 597
  • 48
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте!
Нали сте чували поверието, че не трябвало да се празнува 40 рожден ден, не било на късмет и пр, не трябвало да се черпи? Вие празнувахте ли и случили се нещо след това неприятно? Какво мислите за това поверие?

# 1
Мисля,че във всяко поверие има истина.Аз лично не каних гости,те сами се поканиха. Joy Така,че празнувах и нищо лошо не ми се е слувало,през онази година.

# 2
  • При хората, които обичам
И моите гости се поканиха сами. За Миуото каних, нищо не се случи. Нито тогава, нито по-късно.

# 3
  • на брега на морето
Милото покани гости въпреки несъгласието ми. Нищо лошо не ми се е случило. Но ако беше уважено мнението ми нямаше да  празнувам.

# 4
  • София
Това дори не е поверие, а поредната измишльотина. Църквата отрича подобно нещо, лично сме ходили и питали. Защо преди години нашите родители са си го празнували на общо основание, сега изведнъж стана противопоказно.
Събудил се бръмбар в главата на някой си и хоп- айде ново поверие. Айде стига моля.
Аз лично не го празнувах по други причини. Но, ако имах пари Wink леле какъв купон щеше да е, не ми се мисли  Joy

# 5
Обещавам да ти "повдигна" темата след 20 март 2011. Laughing

# 6
И ние със съпруга ми водим дебати по тази тема. Той е за купона и е на мнение, че всичко останало са глупости и предрасъдъци. Имаме колега, който си е празнувал 40-я РД и твърди, че същата година са му случвали само хубави неща.

# 7
ако имаше истина в тези глупости, вси4ки шведи да са си заминали при купоните, които дигат за 40я си рожден ден

#2gunfire

# 8
  • Талант на 2012,2013 г.
Да, празнувах го. И...да като се замисля сега  - случи се . Едва останах жива. Но чак сега се замислих. Дали е заради това...?!? newsm78 Thinking ooooh!

# 9
  • София
   Не, точно тогава нямах и стотинка за празнуване.Не заради друго!

# 10
  • София
Развеселихте ме!
И мойта майка ме оплю като и казах, че се чудя, каза, че за нея било празник. така си е, ама приятелки наборки викат, че нямало да празнуват. Чудя се, в момента съм в кофти период и направо ме е страх. Обхванал ме е фатализъм!

# 11
  • с/у ОколоМръсТното
тази година е ред на брат ми. Аз имам време до 40-така. Wink
Но не смятам да го празнувам.
А защо не поВня, как беше при милото  Thinking

# 12
А може ли някой да обясни все пак на невежите защо именно не бива да се празнува този рожден ден? newsm78

# 13
40 дни от раждането- да, а 40 години- не. ИЗмъчва ме въпросът защо?

# 14
  • София
Няма обяснение. По- нагоре написах, че просто на някой му е хрумнала тая дивотия и неусетно се е превърнала в психоза на тази тема  Peace
Църквата няма нищо общо, нито традицията да се празнува 40 дни от раждането и помена на 40 дни от смъртта.
Суеверието понякога е много страшно. Жалко, ако някой се лишава от един хубав празник, заради него. Още повече, когато наистина си е супер измислица.

Общи условия

Активация на акаунт