АВГУСТинската дружинка вече става на годинка!-тема № 21

• 27 014
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
Нямам много време и хвърлям едно око по диагонал!
 Искам само да кажа на Сватята - с теб сме и ще те подкрепим каквото и да решиш.
 Съвета ми е да изчакаш малко с решението. Да "узрее" новината в главата ти!

Ще пробвам да попрочета малко, но се съмнявам от толкова подготовки - то сватба, кръщене, РД...направоооооооо  ooooh!

# 181
Лелеее сега виждам, че все аз съм навсякъде,,, после ще ги разкарам  Simple Smile
Поли много силни емоции и ти около раждането..Сега те прочетох,,,страхотно е!
И аз бях преносила 5 дена и не знам защо реших, че точно събота и неделя няма да раждам  Laughing И се засилихме да ходим в една страхотна итал.сладоледoджийница в Берлин, че отдавна ѝ се точех. Е не успях да си го изям този сладолед и това е. То нещо като не е писано  Laughing  Тъкмо поръчахме и...  Просто усетих , че момента е дошъл. А дотогава никакви признаци. Дори сутринта ме гледаха. Нищо. Директно ми изтекоха водите и хукнахме към болницата. В 8 отидохме, Еванджи се роди в 04,04 мин. Значи за 7 часа си родих, а те защо наистина всички са такива неверни, все казват "рано е, скоро няма да родиш и т.н.,, чакат само ли да излезе това бебе, какво..  newsm78  Тук, въпреки че болниците са супер, техника и прочие, малко си го карат като през средновековието. Лекар рядко присъства, само ако се наложи ( е, при мен се наложи, но беше стажант"""пази боже") Раждане не предизвикват. Не режат, оставят те, да се разкъсаш на воля и после пада голямото шиене, по–дълго от раждането  Laughing  Уж Родилните зали са оборудвани с всички възможни джаджи за подпомагане на естественото раждане, но на мен малко ми напомнят стаи за инквизиция  Rolling Eyes
При мен контракциите станаха толкова интензивни за кратко време, че се наложи да ми бият някаква инжекция за намаляването им.. Защото притискаха бебето и пречеха на дишането чак тоновете му се нарушиха. Паника!.. Мъжа ми пък беше потресен от гледката (мен), каза че трябвало да ме снима с кам. как съм обръщала очите, защото после като ми разправяше аз му се хилех и не вярвах. Но явно съм била страшна, крещяща гледка, щом отиде и поиска Епидурална. Е те докато ми я сложат минаха поне още 2 часа в контркции, па макар и с инжекция за подтискане. Аз не исках, само ми забавиха раждането струва ми се. А и след цялата тази болка, някак притръпваш в един момент. Както и да е, хубавото в цялата работа беше, не знам с коя от двете инж. но направо си ме надрусаха и от 2 до 4 бях на черешата  Crazy  Едни розови сънища, едно приятно потъване на меко   Crazy  а не спях.. Много особено състояние, което ми се стори че продължава цяла вечност. А като дойде момента за напъване го правех по команда, но се получи ок. И аз като ПолиЗое, няма да забравя момента в който бебка буквално скочи навън и ми се ококори с големите си очи  Grinning  Не проплака веднага де, та пак настана паника.. Но тя и после изобщо не плачеше.  Grinning  Добре че попаднахме на опитна акушерка, която много бързо реагира, но аз нито за момент не съм си помисляла, че може нещо да не е наред. И знам, много ми помогна това, че бях абсолютно спокойна, дори майка ми беше шокирана, от това колко хладнокръвно и уверена  в добрия край, приемах всичко.  И така невероятно преживяване е раждането по какъвто и начин да е станало. Ако има друг път, живот и здраве, може да пробвам във вода. За второ много се практикува тук. И там вече няма упойки, нищо, а за бебето е много хубаво  Peace Хариелка, сетих се, може упойката да не е пълна, а ЕП при секциото, но ти си го знаеш сигурно. И ти трудни моменти, но слава Богу със щастлив край   Hug  
Бъри  Grinning и аз го имах това изтръпване, особено в десния крак, направо реших, че са ме повредили нещо, но след ден два се оправи и почти всичко ми се намести.  И още се намества  Laughing  Hug

Последна редакция: вт, 10 авг 2010, 03:08 от renee

# 182
Александра, честито! Hug Hug Hug
Gemma, много сте хубави и римата...за корица на списание..Да нацелуваш малката тютюнджийка! Hug
Янче, супер сте си изкарали...и аз гледах снимките и бебешорите са направо супер-сладури. Само майките им ги няма по снимките Naughty
Хари, настръхнах и аз..но важното е, че сега сте заедно и сте прекрасни и двете..
Рене, голяма спица си душа...ама и Еванджи отсега е малка мадамка..
Поли, радвам се, че сте се запознали, макар и не с всички Hug
Айде, оставям ви, че ме чакат педикюри, вежди и мустаци Wink

# 183
  • Sofia
Бърби, ами не съм го споделяла да, именно защото исках с цялото си същество да го забравя и да ми останат само хубавите моменти, а те бяха много - новината че съм станала майка просто ме караше да летя ... И това че потъвах... и потъвах ... и потъвах, докато се задушавах, сигурно е трябвало да го изживея, защото сега имам най-прекрасното същество на света. Колкото и да ме е страх, заради нея пак бих го изживяла, само да знам, че ще я прегърна!  Praynig

Рене, моята упока беше спинална или епидурална (така и не разбрах много разликата между двете), както на всички със секцио, но поради обяснените вече причини се наложи да ми сложат пълна.
Искам да те поздравя за красиво наредената маса на празника на Еванджи и да ти кажа, че сте едно прекрасно семейство с малка сладка госпожица начело. И ти, маме си много красива!  Hug

# 184
Рене- голям смях се смях с теб:  'мама спи права'  hahaha  Joy Страхотни сте  Hug
Джемма- и вие сте много красиви  Hug Заслужавало си е обикалянето по магазините за рокли4ки, защото Никол е прекрасна  Hug Важното е, 4е не си се разо4аровала както се опасяваше  Hug
Веси - много е хубав Деско, ама аз все ти го повтарям  Mr. Green Но наистина е много слади4ко мом4енце и кака му е малка принцеса  Hug
Александра - и аз ако бях забременяла преди месец-два сигурно щях да си помисля за махане, но сега ве4е не бих  Peace Виж моето мнение как се е променило за толкова кратко време. Помислете си добре, преди да съжалявате за каквото и да е. Пожелавам ви успех с всяко едно решение  Hug
Сега, който иска да се смее, ама непомня какво то4но писах снощи  Embarassed Помня само, 4е ви казах за разтройството, но поименно на кой отговорих...  newsm78 Ама малко са ми се сляли деня с нощта и като цяло не са се разделяли откакто бабата е тука. Изпива ми соса тая жена. Да идва 4етвъртак, 4е то гости, гости, ама всеки да си знае мястото  Crossing Arms Немога да си по4ина за секунда. Все ми се измисля какво да правя и само ядем  ooooh! Станах пак 100 кила. Каквото смъкнах и айде пак нагоре  Tired Ще има глад и зъби като си тръгне, ама да видим  Whistling
Та нашето разтройство секнах го навреме с прах4е смекта или си беше от зъби ли  newsm78 а може и лека настинка, 4е много потен все го вадих и слагах в4ера в колата, а най-вероятно и двете. Днес няма проблем с акането. В детскта стоя по4ти цял ден, но като се прибра едно хлен4ене, едно мъркане, едно глезене....  ooooh! Та накрая с 300 зора заспа и още спи, но няма на4ин трябва да се къппен, 4е снощи непосмях да го разсъбли4ам много и само дупето измих и сега ми е мала4е  hahaha
За шумовете забравих - не се плашим от нищо  Mr. Green Бяхме 4увстителни на бебешки пла4, но сега май и това не му прави впе4етление с толкова ревящи деца в детскта градина... Днес ми е рисувал цветенце с листенца и си е играл с коли4ки  Mr. Green Аааа и ме помилиха за семейна снимка, за да я зака4ат на стената, защото явно и снимките заглежда и се 4уди защо него го няма  hahaha Пак ревна като ме видя и се смя със сълзите от радости и прегръдки и целувки, милото ми то пораснало мом4енце-у4еник ми е ве4е  Heart Eyes
За обиколниците - нас не ни спасяват от удари, но и няма как да се задуши там  newsm78 Мисля, 4е Мариелка имаше едни по-дебели и по-дълги, а моите са едни такива просто декоративни и без защитна фукция  Peace
Сладки сънища на вси4ки   bouquet

# 185
здравейте момичета,само да кажа,че съм направила албумче и съм качила снимките от днес

# 186
Здравейте маменца и вече големи бебенца  wavey

Честит рожден ден на всички дечица! Да е честит и на тези на които предстои! Да са живи и мнооого здрави, весели, палави, щури и всичкото щастие на света им пожелавам!   bouquet  Heart Eyes

Как сте, момичета? Разбрах, че има и няколко бременни пак  Grinning Честито и на тях и браво за смелостта  Hug

Не влизам вече във форума, защото нямам време най вече, но и ме мързи малко  Blush Някои от момичетата ги наблюдавам от фейса  search За другите питам Яна  Laughing Но не съм ви забравила  Laughing
С Бобко сме добре  Grinning Растем, но не стареем  Laughing Той се оказа голям характер и инат и ме прави луда по цял ден  Crazy Щурчо е, ама не колкото маке му  Sunglasses  Thinking
И така...  Grinning

Онзи ден бяхме на гости у сватята и си изкарахме невероватен неделен ден  Heart Eyes  Пандата е пораснала много и все по хубава като майка си  Heart Eyes

Ще опитам да влизам малко по често, хайде чао и чакам отговори на въпроса ми  Laughing  wavey

# 187
  • Кърджали
Първо искам да благодаря на всички за подкрепата. Засега с Красимир решихме утре отивам на лекар, да проведа един хубав разговор с лекаря.Краси е категоричен, че ако лекаря каже, че има и 5 % риск, няма да позволи да го поема риска. Той беше такъв и при бремеността ми с Кати, когато бях станала като призрак от гаденето - беше ми казал че ако ще е така, ако това може да ми навреди, е готов да отложи имането на бебе.Та и сега така, не иска да поемаме риск.Каза, че ако лекарят даде зелена светлина, тогава ще обсъждаме вече какво ще правим тогава. Та засега не е ясно ще я бъде ли тази работа или не.
Поли, спомням си твоите вълнения преди време и знам колко искаше тогава бебето/съжалявам че напомням отново този спомен/. Знаеш ли, днес се сетих точно за теб.
Засега спирам с тази тема, да видим какво ще каже утре лекаря първо.
Отивам да лягам вече, един сън ще ми се отрази добре

# 188
Данчеееее, ееееееееееееееееееееееееееееееееееее не! НЕ МОГА ДА ПО-ВЯР-ВАМ!!!  Joy НААААЙ-НАКРАЯ БЕ ДУШААААА, да се сетят тук, че и аз имам и СВАТЯ и ЗЕТ и то какви - като мед!!!!!  Whistling Joy Heart Eyes Hug  bouquet

Рене, маме, страхотна си и ти и детето и цялото ви семейство! Ти сияеш, показвайте ни се по-честичко с Еванджи дееее  Crossing Arms Heart Eyes Hug  bouquet И да не си посмяла да махнеш снимките от тук!!!  Naughty Crossing Arms Whistling

Александра, мила кураж и успех утре! Дано разговорът излезне в най-добрата посока за вас!  Praynig  Hug

Аз правя едно торте за утре, че ще имам форумско гости  Laughing Тази седмица ми върви на дружки от форума, което ме прави адски щастлива!  Hug Родилните истории на Поли Зо и Рене ще чета утре, че вече умира за сън, а има и глазура да тургам  Mr. Green

Лека   bouquet

# 189
Ех, колко мнооого сте писали, разказвали, споделяли.
Снимките на всички ви са страхотни, всеки се е постарал за дребчовците.
Да честитя и рожденните дни на всички , които изтървах покрай нашите мероприятия - да имат едно страхотно детство им пожелавам и един съзнателен живот.
Да ви се похвалим - имаме си вече две християнчета, в събота кръстихме малкия Емо

С голям интерес изчетох емоциите ви около ражданията, всичко е мнооого вълнуващо, и аз ще ви разкажа за двете си бременности, но мааалко по-късно, че вече приритвам от глад.

Веси, за срещата в Бургас ме брой задължително. Знаеш, че съм винаги готова Simple Smile

# 190
  • София
Еххх - как ги уцелвате тия срещи - все като 2 дни не чета. Сигурна съм, че супер сте си изкарали. Леко тъпо се чувствам сега...

Бубче, голяма прегръдка получаваш, а нахалниците ще ги застигне това, от което най-много се страхуват... (малко и други форми ми идват на езика, ама нали е форум...)

Александра, каквото и да решите, то ще е най-доброто за вашето семейство. Стискам палци за лекаря и не ги мислете толкова финансите, нещата намират свой начин за подреждане.

Разказите за ражданията ме върнаха почти година назад. Тогава точно на първата годишнина от сватбата ни бях на преглед и после искахме да ходим да празнуваме някъде. Да ама не. Почти бяхме приключили и се рабирахме с докторката как и кога ще ходя и нещо тръгна кръв да тече. Аз питам дали така трябва да е, че нещо повечко ми се видя и докторката вика да се връщам на магарето. Погледна, прегледа пак записа на тоновете, а то попристяганията на коремчето си били почти регулярни контракции, и вика ми айде в другия кабинет и се качвай горе. Та вместо планираното за 4 дни по-късно секцио станах секцио по спешност. Мина бързичко и без да имам време да се пошашкам прекалено. Тъпото беше, че въпреки отрицателните тестове за алергия на ръката ми, си направих една хубава реакция посред операцията (мъжът ми твърди, че доста подута съм била и се е поуплашил като ме е видял след това). Моите спомени са как чух най-сладкото гласче на света и после ми показаха една мъничка петичка (дето цяла сутрин ме беше ритала) и се разплаках от облекчение. После само чаках да си го видя пак мишлето. Еххх

# 191
  • Бургас
Видях ви снимките от вчера , страхотни бомбони са бебешоците , пръснали се като хлебарчета по полянката   love001  love001  love001 Ама много малко снимки дееее, давайте още , а мамаите не се ли щракнахте ?   А между другото тези буталки използват ли ги малчовците по предназначение или ...??
Румик, благодарности за теб все пак   bouquet

Стела77, много са ти хубави момчетата, и какви прически , ейц  Hug Честито ти християнче, тортата също е много интересна  Peace аз мисля да звънна на Веси днес и ако е свободна след 18 часа да се видим по моркста градина.
Веси какво ще кажеш а? /чакай и тук ада питам ако ме видиш , ако не ще ти дрънна/

Айдеее събуди се Деската , после ще довършвам!

# 192
Хелоу гърлс.

Честити рожденни дни на всички, които съм пропуснала, извинявам се за което  Hug Hug
Джема, просто невероятни сте. Много красиви снимки а Никол е разкошна. А ти си страшна мацка.
Рене, и вие сте невероятни, айде елата да ви снимам де, много готини снимки ще ви направя Simple Smile
Стела, страхотни сте и вие. Честито ви християнче.
Александра, аз да не съм изпуснала и да си бременна??? Ако е така стискам палци всичко да е наред  Hug
Ееее, Данче, ти се появи бе кака. И какъв е въпроса само не разбрах????
При нас още нищо  Embarassed Embarassed Embarassed Много ми се иска, а нещо не се получава  Cry Cry Cry Стискайте палци  Hug

Невероятни разкази за раждането,  изчетох ги всички с голям интерес.
Ето и моето раждане. Във вторник следобяд в 4 ме хванаха контракциите, ама понеже вече нали няколко пъти все фалшиви имах и незнаех този път ще се ражда ли или пак е фалшива тревога. В 8 вече бяха постоянно на 10 мин. и беше ясно че раждането е започнало. Влязох да се изкъпя, хапнах само една салата и се приготвих, виках си като станат на 5 мин. и тръгваме. Е да, ама цяла нощ първо на 10, после на 8, после на 7. В 5 сутринта вече зачестиха на 6 и ние станахме, изпих си последното кафе и в 7 се запътихме към болницата с контракции вече на 5 минути. Приеха ме, прегледаха ме 3 см. разкритие, пуснаха ме на тонове и след 30 мин. тонове пак преглед - 4 см. Настаниха ме в родилния бокс (тука няма предродилна - родилно, направо те слагат там където ще раждаш) и докторката ми пукна мехура да изтекат водите. Епидурална отказах, окситоцин за ускоряване на раждането също отказах. И така седяхме и чакахме разкритие, контракции на 3 минути, силни. До 2 следобед бяхме стигнали 8 см., вече доста си болеше, но аз се смеех. Сестрата поне 5 пъти ме пита дали съм сигурна, че не искам епидурал, че след 8 см. няма да има вече възможност, реших все пак, че щом дотука съм издържала, няма да се дам. Е да, ама се оказа че имам много стегната шийка и не и не да се отворя. До 5,30 следбед, за 3-4аса, имаше подобрние само 1 см. Контракциите бяха на една минута, дълги по мминута и нещо. адски болезнени, не се живееше, не можех да дишам, само напъвах на сухо ..... Вече си мислех, че никога няма да родя. Докторката ме проверяваше през половин час и все викаше - ей сега ще раждаме. И все ми повтаряше да не напъвам, за да не се разкъсам. Е да, ама мен като ме напъва да напъвам ... викам ела ти дишай без да напъваш   Mr. GreenКакто и да е, в 18.05 дойде и каза, че вече ще раждаме, че мога да напъвам, а аз само това чаках   Mr. Green 5 яки напъна и малкия се появи. Резнаха си ме, щото се оказа, че навсякъде съм мноооого стегната. После докато ме шиха, мъжа гледа и се базикаха с докторката. тя го пита дали му харесва, той вика, ми хубаво изглежда, като преди, на мен си ми харесваше. Вика, ще я пробвам и ако има нещо, ще я върна за рекламация. Голям смях се смяха с нас.

И сега да ви се похваля. Дани вече ходи из къщи, проходи преди 3 дена и сега вече не се спира. Май затова и не ми остава много време.

Последна редакция: вт, 10 авг 2010, 10:15 от tracy_t

# 193
  • Кърджали
Привет. Аз се върнах от преглед. Нямаше на кой да оставя Кати та я замъкнах с мен.
Прегледа мина... де да знам как мина... Каза, че на видеозона не се вижда и помен от бременност, затова да отида пак другата седмица да видим какво ще покаже. Обаче каза, че лично тя не ми препоръчва да раждам, казва, че трябва да мине поне още половин година преди да помисля за бременност.Ще чуя мнението на мъжлето и на морето ще решаваме какво ще правим....
Кати снощи се събуждаше на всеки час. Какво и беше станало не знам, но нямаше успокояване. Дв - три пъти я приспивах със сукане, последния път заспа с много милване. ЕДва гледам сега, а имам багажи за събиране.
Утре, късмет и здраве, заминаваме за морето.

# 194
http://www.album.bg/kubrat_paunov/images/24568821/
http://www.album.bg/kubrat_paunov/images/24568823/
Хайде днес да почерпи и моят рожденник  Кубрат августинската лъвска дружина smile3510.Не съм се вясвала многоооооооооо отдавна и може би сте ни позабравили.Ще гледам да се поправя в най-скоро време

Общи условия

Активация на акаунт