АВГУСТинската дружинка вече става на годинка!-тема № 21

• 26 979
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
И аз идвам утре в Борисовата.

По късно ще пиша пак.

# 136
  • На плажа

Малинче, тя Дани там си живее ... hahaha  hahaha  hahaha

newsm10

# 137
  • София
Привет и от мен, най-накрая!

Честит празник на малките съкровища Еванджи и Тедо! Щастливи,игриви,палави и здрави деца бъдете!
Бубичка ох, ужасно е ! Мен толкова ме е страх,че като ходим извън града и си мъкна бижутата с мен,не че са кой знае колко ценни,но на мен са ми! В новия апартамент сме си пуснали СОТ, че често оставам сама без мъж и се услушвам като лалугер нощно време! А да не говорим,че моя мъж забравя да заключва , веднъж крадеца беше почти в коридора,акъла ми изкара мъжо като изтряска полуотворената входна врата и подгони натрапника,все пак бях бременна!
Хликс , Амбишъс   ааа,то и ние не ядем на столчето,сложа ли я и си затваря устата,явно има фобия от него. Вече всяко петно по мокета знам от каква манджа е, а трохи и хлебарки колкто си искаш! Най-яко е като перне и уцели купата със супата,чудничко просто newsm78  При нас процедурата хранене е около час, за това я пиша на кухня през ден,нали изяжда по 1 ястие, другото за другият ден, не мога по цял ден да я гоня и да се правя на маймуна да си отвори устата. Иначе каши и бисквити яде бързо.
Дю и ние бяхме на Гела ,даже може и да сме седели на съседни масички с кебапче и биричка, ама на... не сме знаели!
Ивушка да ви изям бузките на Божидарчо! Та казваш Селената си заслужавала парите?
Яна вд това пък с напъните в тоалетната ме уби newsm78
Магаре много мило от страна на баткото,надписът е разтапящ!
Лидия и Амбишъс раждала съм веднъж  и то с окситоцин,не знам какво е без,но като ви четох разказине неща и да знам. Може в някоя друга тема да ми избодът очите ,че видно подкрепям окситоцина,но ако ще ме мъчат 9 дена, 8 часа ,да ми го пускат и всичко да приключва!
АСИ   newsm20 уникално стихче!
Гануша само едно не мога да проумея,как така Варна,все пак е голям град,да е толкова зле положението с родилните домове. Добре,частни клиники няма ли? Имам много приятелки ,живеещи във Варна и от тях чувам същото! А за кухнята,да тези двете са частни ваши варненски,юни ползвах за седмица Лакомник,но нещо не я одобри Силвия и като идваме пак ще пробвам Вип бебето,пък дано ядем!
Та като съм седнала да си довърша романа:
Изчетох ви ражданията,на някой по два пъти сега и миналата година,докато чаках и моето хлапе да реши най-накрая да излезе. От Бубичка съм запомнила ,че Анди беше с лицево положение, доки май беше пропуснал момента,та малко я поизмъчиха горката!
Терминът ми беше за 23,но по бебеправене хич не беше,ама кой ти отваря календарчето в зачатие да види сърчицата кога са newsm78 Новите роднини ме психясваха за добро утро и лека нощ има ли бебе,какво става ,защо не излиза,че аз от къде да знам бе хора?! От миналата година тел ми е на визрации,не щях да ги чувам!
Порядъчно откачила и с определението жаната ,която преносва през ден ходихме на тонове в клиниката. С док решихме на 27 с багажа да отивам сутринта и да видим какво и как,от психясване чак херпес ми беше избил. На 26 обичайното моткане с мъжо,той беше в отпуск,който застрашително минаваше , а бебе нямаше, прибрахме се в къщи по обяд  и се замотахме пак нещо,филмче загледахме. По едно време усещам аз контракции ,взех да си записвам нерегулярни и слаби,мъжо седи и се посмихва : "Жожка нещо пише" Отидох до тоалетната и тапата падна, най-накрая нещо се случваше. Леко развълнувана веднага звъня на дог и обяснявам, а той : взимай си багажа и в клиниката. Ура, не знаех какво ме чака,но бях супер щастлова ,че вече му идва края. А мъжът ми: "не може ли малко да почакаш да свърши филмчето?" и извади пиличка за нокти да си пили маникюра .Как да не му извиеш вратленцето? #Crazy А колата на паркинга! Както и да е стигнахме до клиниката,там обичайните процедури,  3 см разкр ,тонове нормални,пуснаха ме да се разхождам насм -натам с окситоцинчето,носих си и списания ... Е имахме е малък екшън,от филмчето дето го гледахме,забравихме да обядваме и като ми слагата абоката ми прилоша и си прибаднах в леглото,та така ме нахраниха и с 2 банки глюкоза. От17 до 21 направих 5 см разкритие,болките се търпяха, имах закачена за мен акушерка,само аз си раждах ,имаше и едно сутрешно секцио,мамата слушаше хубава музика на касетофон, доки яде вафли и си лафи с колежките,идилия! И като станаха 5 см и ми пукнаха водите спомените ме са кам 15мин общо до раждането,болка страшна,контракции от една излизаш в друга влизаш,заспивала съм между тях,не знам как се вика,но нямах сили да дишам,камо ли да издавам звуци. В един момент виждам доки говори по тел ,че има пълно разкритие до 10 мин някой да е тук, акушерката опакована като за био атака,маски,мушами и ми викат ставай мойто момиче,отиваме в родилна зала. Как съм отишла не знам,губи ми се доста,появиха се и други лекари,броих до 3 напън не излезе бебето, доки вика напъвай, аз му отговарям не още ,не сега, а , ето сега, упойка нямах,всичко си усещах,бусколизин и лидокаин не го броя за нищо! Много ми е мътно всичко,явно всеки организъм реагира различно на стреса! В 22ч бях с пълно разкритие ,за час 5 см , а бебето се роди в 22.2ч Бебето нито го чух, нито го видях! Това ми е мъката ,с второто ще искам да ме будят,да съм и духо там,не само тялом. После док седна да ме шие,имах епизиотомия и ме пита: как да те зашия,като 8класничка или като 12то класничака? Пък аз сериозна: сега не мога да ти отговоря,просто не мога да мисля! #Crazy приспаха ме и се събудих в предродилна,татито дойде и двамата видяхме за първи път Силвия!
Та ако някой има познат,който смята да ражда случайно в клиника Щерев,да знае ,че имам талон за отстъпка 200лв за раждане,който не е поименен и мога да му подаря!

Направо изгрях с този пост!

# 138
Честит рожден ден на Еванджи и Теодор Simple Smile) Да са зиви и здрави и да радват мама и тати. Да са много щастливи Simple Smile)
Честит празник и на Рене и Раив Simple Smile Весел празник момичета, изживейте го с много усмивки Simple Smile

Момичета благодаря за хубавите пожелания Simple Smile нямах време да си отворя и компютъра от гости, но стана едно страхотно парти Simple Smile
А музикалните играчки са отмъщение за родителите. Полудях Simple Smile)) Гоемите деца вдигаха най-голямата дандания, но Марти се забавлява толкова много, че всичко си заслужаваше Simple Smile Поли дойде с малкия и Сончето е най-кроткото детенце, но Емо еее палав за трима, и само как, защо.. и ти се чудиш какво да му отговаряш, притеснявам се от сега как ще изкараме този перод Simple Smile Вечерта остана само с една какичка и се гониха пищяха от кеф, Марти герой едвам ходи и гледа ама пак гони каката Simple Smile Хареса си и мадама и набързо я нагушка и облиза на мама любовчията Simple Smile)Накрая спа надупен от умора Simple Smile
Страхотен празник , имам най-страхотното детенце на света Simple Smile

Лиде, герой си кака посто за пореден път те признавам. Мъжка майка Simple Smile  Hug
Магаре, надписа е уникален, семейството ви наистина е страхотно Simple Smile
Връщам се да дочитам довечера ще гледам да пусна снимки Simple Smile

# 139
  • Бургас
Giuli, Много образно си разказала твоето раждане  newsm62 Последно-като 8класничка или като 12класничка,ако не е тайна? Шегувам се  Laughing

# 140
Честит рожден ден на Еванджи и Теодор.Пожелавам ви да имате детство точно каквото искате да имате.И здраве то е най важното.  newsm59 newsm67  Gift newsm38  bigdance2

Рене наистина много топли думи си написала   bouquet Честит празник на теб и на Ра-ив

Бубичка направо останах без думи като те прочетах.Как може да има такива хора  Cry Hug Hug Hug Знам,че никога няма да го забравите,но вече е минало.То добре,че на са влизали докато сте си вкъщи. Hug Hug

Питате защо ми казаха в тоалетната да напъвам.Ами защото лекарката каза,че не напъвам както трябва и за това.Заради това напъване имах 2 хемероида като кестен.После се чудеха и се вайкаха,че такива хемероиди не са виждали,а те дори се бяха оплели.Но за седмица ми минаха с едно кремче.Иначе и аз раждах без упойка.Такива болки.Ама защо ми казаха,че няма да ми слагат упойка не знам.Аз ги питах има ли нещо което да ми облекчи болката те викат,че няма.Само търпение и разходки.На всеки който разказвах за тоалетната се чудеше що за лекари са това.

Честито ново зъбче на Анди.Ние си имаме само двечки долни.Явно след годинка като почнат един след друг ще никнат  ooooh!
За крустите и малкият има само покрай фонтанелата.А при другите дечица затворила ли се е вече фонтанелата  newsm78 При Алекс още не е.Ще видим до къде е стигнала утре,че от два месеца не съм ходила да го тегля.

# 141
  • Ах, морето
Честит първи рожден ден на Еванджи и Теодор! Пожелавам им безгрижно детство, много усмивки и весели игри! Рене и Ра_Ив, да са ви живи и здрави порасналите дечица!  newsm59  party041 hbday

# 142
  • В друго измерение
Рени, Фликс, Жули - мерси, момичета. Изобщо не е период при нас, просто иска да играе докато яде, но няма да стане, първо, че е лош навик и второ няма кой да чисти след нея. Ще продължавам да упорствам, да видим дали ще стане моето. Naughty

Бубичка - съжалявам, за това, което ви се е случило...Господ ще ги накаже, не се ядосвай, здрави да сте! И нас така преди време, точно 2 дни преди бала ми ни обраха...

Жули - много готино и хумористично си описала раждането на малката... Joy Joy

Жижин - ние доскоро спяхме по 2 пъти, един дълъг сън, около обед, 2-3ч и след това кратка дрямка късно следобед, 30-45 мин. От около седмица, обаче, сме само на обедното дълго спане и ляга по-рано вечер, към 9ч.

Янче от Видин - на нас на последната консултация, преди 3 месеца, докторката каза, че почти е затворена фонтанелата на малката.

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 21:02 от -‘•̬●’- Ambitious -‘•̬●’-

# 143
Гостито ни мина супер. Бобко и Анди са супер приятели!  Heart Eyes Много сме щастливи да имаме приятели като семейството на Данчетп!  Hug

Бубичка, тамън днес щях да питам дали някой е чувал нещо за теб. Предполажох, че сте на моренце.. Леле за случката... просто думи нямам и за това по-добре да не се опитвам и да се изразявам... Аз само не разбрах тук софийския ап. ли са ви разбили или на морето се е случило в квартирата? Но по-добре да не те връщам пак към историята, че ми се скъса сърцето...  Hug Hug Hug

Хари, жалко, че няма да можеш да дойдеш, при това си с кола  Sad  Но ти си знаеш най-добре..

Жижин, какво е бейби Айнщайн??  newsm78 Анди до след морето си спеще по 3 пъти на ден. Последните дни по 2, а днес вероятно заради гостито спа само веднъж.. Определено обаче 1 спане си ни отпадна  Rolling Eyes

Малинче  hahaha личи си, че хем рядко влизаш, хем Ич не четеш  Joy Дани живее в Обзор  hahaha

# 144
  • На плажа
Янче какво прави сладкия Бобко? А страхотната му майка?Каза ли и ,че ни липсва.Много е готина,наистина и искренно съжалявам,че вече не влиза. Sad

# 145
Дани, супер са и Данка и Бобко!  Heart Eyes И на мен адски ми липсва нейното присъствие тук и вярваш ли ми, че всеки път когато се видим й опявам да се включи и уж все обещава, но не го прави. Просто не й е интересно, но съм сигурна, че за някои хора, вкл. за теб си спомня с много топли чувства. Simple Smile Ето малко снимки да ни видите:

За съжаление партито не мина и без инцидент с тези луди деца.  Sad Милият Бобко почти веднага като дойдоха падна по две стъпала, много кофти си удари главата, има 2 цицини и носът му се зачерви + не мина и без кръв. Но какво да се прави, за секунда да не си до тях и край!  Cry Особено като са проходили, като Бобко. Да са ни живи и здрави - да падат, но и да се изправят бързо след това - образно казано.  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 22:45 от Бърборанка

# 146
  • На плажа
Много сте готини всичките,особенно на последната снимка  Peace
Виждаш ли какво хубаво приятелство се е заформило благодарение на форума Peace
Милия Бобко,сигурно доста е плакал Cry Но наистина,това е неизбежно при прохождащите дечица.

# 147
Виждаш ли какво хубаво приятелство се е заформило благодарение на форума Peace

Действително!  newsm53 И съм супер щастлива от това, защото се случва рядко! newsm68 Жалко само, че сме толкова далеч и не можем да се виждаме често, както и с другите ми форумски дружки.  Rolling Eyes Мен страшно ме е яд, че от форума няма никой, който да живее близо до нас.  Crossing Arms Виж като се преместим догодина разхождащи се в Южния парк мами от форума все ще има (макар че пък тогава вече ще работим..) И жалко, че всички сме така пръснати из страната, иначе с колко още мами съм убедена, че бихме си станали близки...  Heart Eyes Hug

# 148
Честит първи рожден ден на Еванджи и Теди! Пожелавам им прекрасно детство и безкрайни игри!
Мили майчета, честит празник и вас Hug

Честит рожден ден на бонбончетата, които празнуваха вчера- Тони, Венци и Марти Hug!Да растат здрави и щастливи!
Жули, честит рожден ден със закъснение! пожлавам ти най-прекрасните изненади!

Бубичка, ужасно тъжно ми стана и за вас и за Писито Sad.
Прегръщам те дано скоро се съвземете от шока Hug
Рене, прекрасни неща си написала, много мило ми беше докато четях поста ти Hug! Ако си така творчески настроена след малко алкохол, сядай по-често с чаша вино пред компа Laughing.
Хари, с изрусена коса съм, но общо взето всеки път се получава различен цвят и затова може да си останала с впечатление, че съм по-тъмна Laughing.
Янче, направо ти завиждам, че Анди и Бобко така се разбират Heart Eyes. Белослава си умира за малки деца, но около нас всички са 3-4 годишни и за тях тя направо си е напаст. Позивната е "Бебето идва" Laughing. а има един невероятен сладур, който се опитваше да й казва бебе Белослава, но явно му идваше много дълго и мина направо на Бебеслава.
Много се смях Анди как си подремва права Joy.А Белослава направо си заспиваше по едно време така.Аз я оставям в леглото и след няколко ставания сама си ляга.

Амбишъс, и при нас е същата история, но обикновено , колкото повече ограничения налагам, толкова повече се инати.Затова се опитвам да я разсея по някакъв начин и бързо й минава.Ако е в столчето или проходилката, й давам нещо дребно да се занимава, защото проблемът е , че не иска да стои вързана. А аз уважавам порива й към свобода Laughing, поне за такива дребни неща. Ако е пусната, яде, но трябва да я гоня и два пъти обърнах купичката с храната ooooh! и няма да ви описвам гледката. Та предпочитам да й връча някоя дреболия в ръцете и да приключим за 5 мин с храненето Embarassed. А като започне да плюе , това означава край и повече не я насилвам.Обикновено първо се изплезва и избутва храната с език, но ако реша да настоявам направо ме изплюва със засилка.
Жули, много забавно си описала раждането  на Сиска Laughing.Много се смях hahaha.Вие да не се местите сега във Варна или само за почивка сте там?
Ивушке, ти вярно, че май щеше да раждаш в Пв или те бъркам с някой newsm78?
Жижин, и ние спим по един път на ден, но за сметка на това вечер в 9 вече заспива права.
Момичета, много вълнуващи разкази сте написали Hug!Всички ви изчетох и с умиление си припомнях вълненията от миналата година.

При мен нещата се развиха доста бързо, та не остана време да се шашкам излишно. Както се чудех коя дата да си избера за секцио( от двете,които си бях харесала док каза, че едната е много рано, а другата много късно hahaha).И така, първите дни на 9-я месец изведжъж отслабнах с  кг.Обадих се на док и той ме привика веднага на преглед.Белослава не беше пораснала изобщо за последните 2 седмици и той каза, че това не му харесва.Започнах да ходя на запис на тонове всеки ден и те много варираха.Карахме го ден за ден. След 2-3 дена вече и водите бяха критично намалели и след като и следващият запис не беше добър, док реши, че рисковете са прекалено много.Беше много трудно и напрегнато, защото беше много рано, но иначе рискувахме много по-големи усложнения с детето.Неонатолозите бяха подготвени, аз очаквах, че след като я стабилизират може да се наложи да я прехвърлят в Окръжна, но слава Богу , не се наложи. Дори не беше в кувьоз, а само на кислородна палатка и 3 дена на системи.
И както Ивуша написа, дълбок поклон на лекаря ми и на цялата клиника за невероятните грижи, които положиха и за детето ми, и за мен.
Иначе за операцията няма много за разказване, но грижите за родилките и децата са наистина впечатляващи. Поставиха ми епидурален катетър( това си е малко гадничко) и ме приспаха. Събудих се в реанимацията, дойде мъжа ми и ми показа снимки на Белослава( той я беше видял преди мен).Толкова бях щастлива, че детето е добре , че не знаех на кой свят се намирам. Беше само със затруднена адаптация, предвид ранните срокове на раждането.Цяло чудо, защото последните дни беше останала почти без околоплодни води. Донесоха ми я само да я гушна за секунда и я отнесоха пак в интензивното.
Първият ден след операцията ни слагаха морфин и така и не усетих, че нещо ми е правено.
Реанимацията също беше много стабилна- вляха ми 5 или 6 литра серум, но хората си знаят работата до вечерта ставах в леглото без никакви усилия и дори вечерях леко.
От следващата сутрин ми разрешиха да ставаме и аз се залепих за леглото на
Белослава в детската стая и прекарвах почти по цял ден там. Акушерките много помагаха на майките за кърменето, дори главната акушерка леко ми се скара, че не кърмя( аз бях обсъждала причините и проблемът само с неонатоложките )
Това е . Смело мога да кажа, че имах най-лекото и най-прекрасно секцио, което чевек може да си представи Simple Smile.

# 149
  • Sofia
Джули, ама с такъв кеф съм ти прочела разказа, че не мога да ти опиша...  Joy  Joy  Joy Теб съм те признала в изказа ти, както и Ивуша ...  Joy Толкова сте забвавни, момичета!  Hug

Забравих да кажа, че всички бебенца, които видях на снимките, са едни малки сладки Слънчица!  Hug  Hug  Hug Много са ни хубави! Да са живи и здравички!!!  Praynig

Бърби, много сте готини на снимките!  Grinning Андичка е с хубав тоалет, както винаги!  Hug

Шайни, щах да ти пиша за това как да пробваш Белослава да ти пусне пръста. Така беше и племенника ми, беше проходил реално, но все държеше сестра ми за пръстче. И един ден тя взе един молив и както си я държеше за малкия пръст Марти ( това е племенника ми ), тя лека полека напъха молива и го хвана от едната страна, а Марти го държеше от другата. Походиха така малко и после тя го пусна, а нашия си продължи напред с молива в ръка, без да се обръща, мислейки че държи пръста на майка си ...  hahaha  hahaha  hahaha Пробвай и ти с този метод и после кажи дали действа и при вас.  Joy

Мариелка, да ти се похваля, че днес за втори път ползвахме вашия подарък и много му се кефим. Хем София си играе с циповете  Laughing, хем на мене ми върши чудесна работа, че й напъхвам всички необходими неща, като излизаме с триколката, а не с количката. Пък и ни отива по цвят на триколката, направо е супер попадение!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт