Отговори
# 90
Браво RYBI, много се радвам за вас и за малкото човече.
Jani4ka, това е ужасна новина. Кажи наистина в коя болница се е случило. Просто не икам да си представям какво им е на горките родители. Cry

# 91
 sweating sweating sweating smile3514
Хейй момичета много сте бързи.Честита нова темичка и много   bouquet  bouquet  bouquet за Даниелка
Относно мобилните климатици-по-голяма глупост няма.Ние пробвахме такъв за 1 седмица и искам да кажа че никаква работа не върши.Обикновения вентилатор е 100 пъти по-добре.
Незнам как ще издържа този август  #Cussing out #Cussing out #Cussing out апартамента е като сауна в буквалния смисъл.Успявам с много зор да поспя между 6 и 9 сутринта.През останалото време място не си намирам  Cry
За сърбежа по корема и аз имам от известно време и чакам всеки момент да цъфнат стриите  Confused Но и сама съм си виновна.Напоследък един апетит ме е подхванал и съм все с нещо в устата-в резултат корема много бързо ми порасна  Embarassed
Така и така се оплаквам...имам си и десетина брадавички и много нови бенки от бременността-изобщо екстри колкото щеш  Crossing Arms
Ако е малко по-хладно нищо не ми пречи,но в тази жега вече съм адски изнервена и раздразнителна  ooooh!

Последна редакция: сб, 07 авг 2010, 23:41 от vany666

# 92
  • у нас
Руби Hug Hug Hug това се казва хубава новина smile3521 newsm44 newsm68

# 93
Danielkka, благодаря за темичката  Hug! Ти не се притеснявай толкова като нямаш време да я довършиш на момента... и без това само ти ги правиш, а това си е труд  Simple Smile.

RYBI, няма по-хубава новина  Hug!

grix, ами предполагам, че са един и същи тип протекторчетата, просто аз не бях наясно отгоре или отдолу се слагат.

Аз преди два часа се върнах от лекцията за кърмене и сядам да си допиша поста. Значи разубедих се да взимам помпа май за сега. Лекторката обясни по същия начин както и четях - при слизането на кърмата на третия-петия ден и препълването на гърдите - топъл душ (или компрес), лек масаж на гърдите, кърмене и накрая студен компрес. Защото ако се тръгне с помпа, така ще се изпомпва повече от необходимото, колкото да засуче бебето. И по този начин ще се подаде сигнал за повече кърма и препълването става още повече. Но по-натам ще взимам, за да се запасявам, и след това като тръгна по малко на работа. Но тепърва ще трябва да решавам дали ръчна или електрическа ще ми трябва.
Другото, на което наблегна и което чета на толкова места вече - толкова майки казват първите дни "Нямам кърма" - и хайде почва се дохранването с АМ. И тя обясни - каква кърма да има до третия-петия ден? Има коластра, която дори майката вероятно не може да види, защото е много малко, но е напълно достатъчна. А бебето е в състояние по-добре от всякакви помпи и изстисквания на ръка, да си изсуче толкова, колкото му трябва. Освен това стомахчето на новороденото е колкото орех, и една-две лъжички коластра са му напълно достатъчни. А в това стомахче като изсипеш 50 г АМ примерно, е прекалено много и се разширява излишно.
За стерилизирането говори - не само напълно излишно, а и донякъде вредно, защото организма на децата не се приспособява добре към реалните условия и по-късно те могат да бъдат и по-болнави от другите.
И други неща каза. Аз при цялата информация, която имам в главата си, пак имаше какво да науча.

# 94
Добро утро рано - рано от мен Simple Smile

Аз все по-рано заспивам, но и все по-рано се събуждам - тази сутрин станах в 5, взех си душ и вече съм на линия.  После обаче си поспивам следобед задължително.

vany666, разбирам те  Hug Родителите на мъжа ми живеят в къща. Като съм оставала понякога там да преспя ми е голяма жега. На първия етаж, където спят те е супер прохладно и приятно, но на втория - сауна, както казваш, Аз там спя с една педя нощничка само и с насочен директно към мен вентилатор, без никакви завивки. Отначало се притеснявах да не настина от вентилатора, но без него не мога да заспя въобще. Та знам какво е жега и ти съчувствам, защото на мен и 1 пъти за две седмици такова спане ми се вижда трудно.  А ако спиш все така - направо не знам.  Confused Важното е, че края на жегите наближава  Hug

Люляк, хубаво е, че си настроена позитивно и си мотивирана - това ще ти помогне да кърмиш успешно. Аз първия път само от единия инат успях да кърмя, страшно трудно ми беше, защото нямах никаква подготовка. Само да ви кажа, че аз например и капка коластра нямам първите 3 дни, но това не е повод за отчаяние - после си идва всичко на мястото. Да не си помислите, че не може да кърмите, ако нямате отначало нищо. Особено при секцио често се забавя първото мляко. Но после като дойде, не трябва изобщо да се дава АМ.  Peace

# 95
  • Sofia
Добро утро и от мен, не мога да спя и това си е! С климатика ще простудя всички - на мен все ми е горещо и спя на 16 градуса, ама ще разболея малкия, затова го спрях и сега си се потя обилно.
Вчера се върнахме от Паничище - мнооого добре ми се отрази,някои хора ме гледаха странно - много бременна с дете се катери по чукарите. Simple Smile Проблем е докато стана и се раздвижа, но после мога да си ходя нормално.
Мисля от тази седмица да започвам да си подготвям гърдите с Гармастана, че време не остана. И най - накрая да започна с покупките, макар че ремонта продължава.
RYBI, браво за малкото ви юначе, много се радвам.  Hug

# 96
RYBI Суууупер много се радвам за вас!!!!  newsm76
Люляче Пусни едно линкче да видя какви протектори си купила, че не ми е ясно какво да взема.... Аз ония ден си купих ей такъв матрак:
http://www.toysrus.com/product/prodpop.jsp?LargeImageURL=http%3A … 68&totCount=0
Ами той матрака е такъв като промазан и дишащ и ме съмнява да попива нещо ако се напишка и повърне.... Та още много се чудя дали ми трябва протектор  newsm78
Още нещо Люляче каде ги намираш тея лекции за кърмене и всякакви такива  newsm78 На мен нито някои ми е казвал за такива нито съм прочела... изобщо каде ходиш в някоя болница или магазин?  Rolling Eyes
Пфу да се похваля най-накрая зглобихме кошетката и ние и скрина за дрешки  pironi и ще мога и аз да почна да пера и гладя  wash 1ironing
Малееееее не знам за вас ама колкото повече наближава времето толкова повече взе да ме хваща шубето  Embarassed
Сигурно защото и аз ще трябва сама да се оправям като ми почнат контракциите... нали надявам се мъжа ми по това време да си е тука.... Ама тва значи малкия да чака до събота и неделя и тогава да реши да илиза  hahaha  Божа работа....Важното е само да сме живи и здрави и всичко да е наред  Praynig Peace

# 97
Здравейте и от мен!     bouquet
От няколко дни препускам след вас по темите в опити да наваксам пропуснатото, но явно няма да успея.
RYBI, прекрасна новина! Hug Утре вече ще можете да се радвате и да гушкате малкото си момченце у дома.
При нас ремонтите най-после приключиха (вече си мислих, че никога няма да имат край), а финалното почистване след това в тия жеги направо ме довърши, но сега мисля да си дам няколко дни почивка. Като цяло съм доста доволна от резултата (особено от детската стая), а и вече ще мога да започна с приготовленията за бебето.
Честно да ви кажа, напоследък съм все по-притеснена за бебето и раждането, заради бактериите от които не мога да се отърва вече толкова време. Преди си мислех "Само дано не стане нещо, докато наближи раждането, а ако не се излекуват до тогава - секцио", но сега с наближаването му все повече се отдавам на лоши  мисли. Според лекарите следящи бременността ми секциото не е решение на проблема. Смятат,  ако след 2 седмици отново излязат в микробиологията да приложат силно антибиотично лечение преди самото раждане, но аз не мога да се успокоя. Ами ако пак не успеем да ги преборим или ако тръгна да раждам по-рано? Съжалявам, че ви тревожа с лошите си мисли, просто имах нужда да споделя.

# 98
Ulia, мисля, че ще ги преборите накрая, колкото и да са упорити. Дано ти излезе чиста микробиология и да нямаш повече притеснения  Hug А в краен случай защо секциото да не е решение? Нали все пак бебето не преминава през бактериите тогава?

# 99
Danna_2010 , благодаря!
И аз точно това попитах, но ми казаха, че секциото било 10 пъти по-опасно за мен, отколкото вагиналното раждане за бебето. И аз не знам по какви причини. Предполагам, че тъй като бактерията е чревна и слиза във влагалището при отслабен имунитет има опасност при секцио да се инфектира кръвта на майката. Но това са си мои предположения, които може и да са неверни. Четох в разни английски сайтове, че при подобен проблем там не прилагат секцио, а венозно вливане на антибиотк няколко часа преди раждането, но при нас не знам да има такава практика.
Ще чакам да излезе следващата микробиология и ще си запиша час и при лекар от клиниката, където възнамерявам да раждам, за да обсъдим проблема. Не знам просто какво друго бих могла да направя.

# 100
Добро утро Hug
Юлия кураж,мисли позитивно,знам,че няма как да не се притесняваш,но и аз мисля че накрая всичко ще е наред.Много  bouquetза теб
Дано и днес всичко е наред и утре най-накрая да сме у дома PraynigТолкова съм се шашнала,дали ще се справя пък хем ми е за втори път
Хубав ден ви желая Peace

# 101
Ulia, спокойно, все още не се знае имаш ли ги в момента въобще. Изчакай микробиологията и тогава говори с лекарите  Peace

RYBI, че как няма да се справиш, а и таткото и баткото ще помагат  Wink

# 102
  • някъде в България
Добро утро и от мене и честита нова темичка   bouquet
Тая сутрин се събуждам пак с гадните контракций ама нашето бати не ме остави да си полежа Sad.В четвъртък ни пристигна по рано кошарката и по случайност и мъжи беше вкъщи та я сглоби.Още същата вечер прехвърлихме малкия и засега няма възражения за спи в нея.Дори не прави опити да влиза в "старата" което много ни радва.На другия ден в петъка си извадих и изпрах обиколниците и от мерак я застлах рано рано накачена с въртележки лапми и т.н.Сложих дрешките за бебо в нея и от утре почвам да ги пера и гладя.Като поръчвах новата кошара си харесах и нов спален комплект с още едни обиколници за бебето но като го докараха мъжо реши че е женски на цвят(жълт с калинки) и няма да го сложим.Затова в петъка ходих да го сменям ама нямаше новата разцветка и ще чакаме да пристигне пак на 23 август.Днес по обед чакаме една почистваща фирма за дивана в кухнята и ще видя дали няма да ми изпере и старото матраче.Изпрала съм количката,коша за колата и столчето за хранене което баткото не ползва но по дръжките на стола останаха малко следи от петна и  незнам с какъв препарат да ги изчистя.
Да ви се оплача в петъка какъв ден имах само гаден по лошо от петък "13-ти". Тръгвам аз към магазинчето да сменя спалния комплект и не стига че и там ударих на камък,влизам после в банката да направя един превод и управителя на клона който посещавам от години ми прави проблем.Не можело да ги внеса парите с вносна бележка трябвало в плик.Тая тяхна система не е никак практична понеже вноската в плика трябва да е с точни пари- не може стотинки и монета от 1 лв да има и ако нямаш подготвена сумата точно не ти развалят на касата Twisted Evil.Отделно като ти вземат плика чак на другия ден го отварят в централата и ти отразяват вноската по сметката което в моя случай щеше да доведе до закъснение.И пиша си аз ама тоя тъпак настоява своето и като ми кипна скъсах бележката и ще си тръгвам и той ама така иначе.Отстъпи и си внесох парите но се разстроих че ме унижава така - все пак си внасям парите не крада от тях.Излизам супер ядосана и пред вратата на банката ми се късат новите чехли който бях купила предния ден.Не стига че изкараха само 1 ден ходене ами и ми бяха направили краката на рани и пак се оказах в същата ситуация.Боса на улицата за втори път и отчаяна.Поогледах се и мернах едно магазинче за обувки по нататък и поемам натам.Влизам и казвам на продавачката че ми трябват 40 номер черни чехли и тя казва че имат само джапанки.Съгласих се,платих и си тръгвам.По късно обаче отиваме с мъжо в друг клон на същата банка по работа и там пак въртели и нищо не оправихме и само си загуби той времето да не работи и да губи пари.Ама аз нали съм винаги да се оползотворява времето бях решила след банката да идем да занесем микровълновата фурна на ремонт защото тая дето ползвахме е гадна.Спираме пред сервиза и се чува едно стъргане и замръзнах.Парко мястото беше с рабити плочи и те се забиха отдолу и колата забуксува и ни напред ни назад.Мъжо откачи направо защото не бяхме с личната а със служебната кола и ако стане беля  с нея може да загуби и работата си.Най-големия пек е а ние под колата и ровим с ръцете да освободим гумите от каменните блокчета и той ми натяква как никога не е хубаво да се вършат лични работи в служебно време и с чужда кола.Ей момичета разревах се от нерви и слава богу след доста мъки освободихме колата и той ми заявява ами прибираме се няма да влизаме в сервиза.Да ама не е познал защо беше да ходя до там ако няма да я дам за ремонт.И наперена закрачвам към вратата  и оп поредните нови чехли пак се късат и двете и той като ме вижда с микровълновата в ръка се захили вече и щеше да я изтърве.Вряла пот ме обля и така влезнахме и едно неудобство с босите крака ама няма начин.Там пак куцуз нямат части оригинални и щели да видят какво могат да направят.После се върнах да се обуя с енщо в нас и хукнах за малкия от яслата и там ме ядосаха здраво да ми стане още по добре.Мъжо тръгна пак на път и изрично ми забрани да излизам от нас да не ми се случват повече нещастия за деня.не че имах желание да излезна някъде вече и си полежах.Но към 19 ч вечерта почвам да пържа едно нещо на котлона и докато вадя едно парче то се къса и врялото олио ми залива ръката и корема,ей умрях от болка момичета.Едва допържих останалото и почнах да налагам лед на изгореното да не се вдигнат мехури,оказа се че има ефект а корема го спаси от повече изгорено блузата ми слава богу.Пак сядам да почивам отчаяна от тоя кофти ден и решена нищо да не върша вече и почва да ме сърби лявото око.Не обърнах внимание веднага докато не почна и да ми пари жестоко.Отивам на огледалото и виждам как се надува цялото отдолу и сълзи е това ми беше капака на тоя ден.Много дълго стана ама имах нужда да споделя да ми олекне от тоя кофти късмет моя.

RIBY
страхотна новина и ще чакаме с нетърпение утре или другите дни да се включиш с новинки как сте със мъника вече вкъщи  Hug
Дано и Димяни скоро ни зарадва с подобна хубава вест за нейните бебки Praynig

# 103
  • някъде в България

Толкова съм се шашнала,дали ще се справя пък хем ми е за втори път
Сигурна съм че ще справиш отлично мила,майките си имаме инстинкт и никой не може да обгрижва децата ни по добре от самите нас.

Ulia стискам ти палци мила да излезнат добри резултатите от микробиологията и да не се тревожиш повече Hug Praynig

# 104
Много съм станала ревлива,само да чуя бебе да плаче и моите сълзи тръгват.Като отида в отделението ми се иска всички бебишоци да ги милвам,гушкам и успокоявам.Като се разплачат,плачат плачат пък спрат няма я мама да ги успокои-направо ми се къса сърцето.Добре,че нищо не помнят,защото през какъв ад минават само те си знаят
Ще тръгвам Praynig

Общи условия

Активация на акаунт