Да намажем и ние........(мазила, пастети, разядки и т.н.)

  • 59 348
  • 133
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 9 991
Краси в Пловдив от къде я вземаш тази подправка и колко струва ?

# 106
  • Мнения: X
Краси в Пловдив от къде я вземаш тази подправка и колко струва ?

Имаше май миналата година в МОЛ-а щандове с индийски стоки, от там я взех.И от Варна ми донесе едно момиче, там имали индийски магазин.Иначе, на друго място не съм виждала.

# 107
# 108
  • Плевен
  • Мнения: 1 616
А то даже във Фантазията има пастет от маслини,само добавяш топено сирене(от Лидъл има едно за 89 стотинки за 100 грама) и става.Мислех също дали не би му подхождало майонеза или крема сирене?

# 109
  • Мнения: 9 123
готов пастет от маслини има почти навсякъде, но обикновено слагат изостаналите по витрините , затова предпочитам да си го направя. Това на снимката пак е топено от Лидъл - 200 гр за ~ 1.70 в кутия. Майонеза не, защото ще стане рядко и мазно (маслините си имат мазнина), но крема сирене - да.

# 110
  • Мнения: 1 265

А как белтъка на яйцето стана цветен???? (или аз се заблуждавам, че в композицията има и яйце?!?! newsm78)

# 111
  • Мнения: 9 123
яйцето е мариновано в сос от червено цвекло http://pep-4o.blogspot.com/2012/04/blog-post.html

# 112
  • Мнения: 1 265
яйцето е мариновано в сос от червено цвекло http://pep-4o.blogspot.com/2012/04/blog-post.html

Оооо, благодаря!!!!   chef
На скоро открих Вашата тема и я изчетох на един дъх. Има наистина много интересни предложения.
Да попитам (може да ми отговорите на лични или укажете къде да прочета ?!?!)...имате ли ваша рецепта за "пилешки бутчета, крилца...а ла kfc". Предварително благодаря за отговора   bouquet

# 113
  • Мнения: 9 123
http://pep-4o.blogspot.com/2012/07/blog-post_11.html  като братчета са с тези. В панировката трябва да включиш корнфлекс (натрошен) и  галета само. При тях не са варени, но предпочитам да ги сваря за малко.


ето още няколко харесвани у нас мазила Дип от авокадо и синьо сирене



пастет от крема сирене и яйца



а тази топеница с пармезан ми е най-любимото пролетно мазило

Последна редакция: вт, 27 май 2014, 11:37 от пеп-4o

# 114
  • Мнения: 5 462
Придържайте се към темата , ако обичате.
Има си тема за бързи кулинарни въпроси в която може да питаш за всичко кулинарно.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=779627.465
Не о аквайте хубавата тема .

Последна редакция: вт, 27 май 2014, 11:26 от Markrit

# 115
  • Мнения: 1 103
аз направих собствен сладко-кисел сос с ябзлки и лук , подправки и сушени плодове ... идеална добавка към предястия със сиренца  Hug

# 116
  • Мнения: 1 265
Придържайте се към темата , ако обичате.
Има си тема за бързи кулинарни въпроси в която може да питаш за всичко кулинарно.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=779627.465
Не о аквайте хубавата тема .


УФ, ПРАВИЛНА ЗАБЕЛЕЖКА;  Embarassed

# 117
  • Мнения: 230
записвам се с една разядка за препечени филии или предястие: зелени маслини, риба тон в зехтин (аз използвам консервираната от Лидл), копър, крема сирене или друго меко, малко семена, малко зехтин или масло - и разбивам с пасатора - става гладка смес, която се маже чудесно. с черни маслини става по-друг вкус.

# 118
  • Мнения: 363
Добре де, на всякъде гледам , че хората комбинират млечни продукти с риба, абе само на мен ли ми се подува стомаха от тази комбинация, от малка знам, че е токсично да ги смесваш... хмм

# 119
  • София
  • Мнения: 10 947
Добре де, на всякъде гледам , че хората комбинират млечни продукти с риба, абе само на мен ли ми се подува стомаха от тази комбинация, от малка знам, че е токсично да ги смесваш... хмм

Не е добре да се комбинира пушена/маринована/солена/консервирана риба с кисело мляко. Може да се получи натравяне.
Иначе комбинацията риба с мляко/риба с яйца натоварва стомаха и също не е препоръчителна.

Общи условия

Активация на акаунт