Поредната битово-роднинска

• 10 018
  • 172
  •   1
Отговори
# 45
Бърди, още по-странно е хора, изготвящи такива списъци да се отпуснат да калесват кумове и да се вкарват в допълнителни разходи. Двете неща абсолютно си противоречат, особено ако вече им е накипяло от дъщерята и зетя, което явно е факт. Поради което почвам да е съмнявам в реалното съществуване на това семейство.

# 46
Иначе не разбрах защо трябва да се разваля цялата организация по кръщенето - да се смени ресторанта и толкова.

Аз доколкото разбрах, авторката живее в София, а ресторанта и избраната църква са доста далеч от София  (това е цитат) newsm78 Тоест, трябвало е кръщенето да се състои по местоживеенето на нейните родители. Ако съм разбрала правилно.

Колкото до разходите за бензин - пак опираме до това "доста далеч". Все пак не е все едно дали взимаш някого от 20 км, или от 300. Или като са родители и държат ресторант, техните разходи не са разходи?

# 47
  • София
Тес, не е толкова странно, понеже това калесване (за сефте я чух тая дума Simple Smile) са го направили на маса, сигурно на няколко малки, направили са се на ларж отворковци, пък после са се осаферчили каква са я натворили Simple Smile
Иначе като се има предвид, че авторката никаква я няма, аз също си мисля, че не е реална ситуацията, ама да си се изкажа  Laughing

Бърдс, искаш да кажеш, че ако живеят далече децата ти и ги взимаш с колата си на гости, накрая би си сметнала колко си профукала за това и би им го дала като сметка? Хайде моля ти се, безумно е, направо патология.

# 48
Да, патология би било и за мен  Peace

# 49
Бърдс, искаш да кажеш, че ако живеят далече децата ти и ги взимаш с колата си на гости, накрая би си сметнала колко си профукала за това и би им го дала като сметка? Хайде моля ти се, безумно е, направо патология.

Не, казвам от моята си гледна точка, че ако родителите ми живеят далеч, няма да ги карам да идват и да ме взимат и връщат с кола, а ще пътувам с рейс или влак, именно за да не ги вкарвам в разходи и притеснения. Ако става въпрос за 300 км, едно идване + закарване, после докарване и връщане обратно - всичко това е 1200 км на гостуване Peace

# 50
Ти и да ги караш, те ако не искат, няма да дойдат. Или ще ти дойдат с разходите в ръка  Whistling А който иска да дойде, няма да го спрат и 2000 километра и дума няма да обели колко е изхарчил.

# 51
Не, казвам от моята си гледна точка, че ако родителите ми живеят далеч, няма да ги карам да идват и да ме взимат и връщат с кола, а ще пътувам с рейс или влак, именно за да не ги вкарвам в разходи и притеснения. Ако става въпрос за 300 км, едно идване + закарване, после докарване и връщане обратно - всичко това е 1200 км на гостуване Peace
Не бъди толкова сигурна, че някой ги е карал да го правят. Обикновено такива хора сами предлагат помощта си, настояват дори, после натякват и припомнят.

# 52
Аз се хванах за главата с тези 30 човека гости на кръщане. Shocked Sick ooooh! Кви са тия селски истории? Тупаня дали се сети да викне на кюфтаците и шопската? Joy

И така го казва с тези организации като че ли е някаква дреболия, нещо дето си се разбира от самосебе си. Виждаш ли на другото дете даже е била 2 пъти по-голяма "сватба" и бащата не се опъвал. Laughing

Авторката да ми отговори от къде накъде разчита родителите да и поемат масрафа по едни такива селски изпълнения с кръщанета като сватби? Те казаха ли ти че плащат на 30 души?  Shocked А като плащат защо не си го организират сами? Според моите представи който плаща, той сам и организира. Не може ти да викаш половина село и после йок, нЕма пари. Joy

Сама си се забъркала в селски истории не знам какво се оплакваш.

# 53
 #Crazy за по малко от 2 ч. 4 страници!
Благодаря за всички мнения, беше ми полезно да видя историята през чужди очи.

Виждам, питащите от първите страници със своя и чужда помощ са си изяснили ситуацията. Трябва сериозно да поработя върху изказа си, явно! Но чак пък да съм писала "с краката"  ooooh! Shocked

На неясните моменти - моето семейство никога не е лежало на гърба на родителите ми. В случая (както и с първото кръщене) те предложиха да поемат празненството.

Всички подобни празненства - у нас и у тях са долу-горе в състав "обичайните заподозрени", родителите ми не ми казаха(пак до преди два дни), че трябва да го стесним и аз каних хората, които каним обикновено на семейни сбирки като кръщенета, юбилеи, годежи и т.н.

Още 3 нови отговора, отивам да чета.

# 54
#Crazy за по малко от 2 ч. 4 страници!

Това е ДиС! Тук всеки има мнение, дори и тези (като мен), които не кръщават.  Mr. Green

# 55
Цитат
В случая (както и с първото кръщене) те предложиха да поемат празненството.

Аз очаквам отговор на въпроса ми. На 30 души ли поемат ресторанта? Казаха ли какво ТОЧНО поемат или ти си го измисли? А като поемат защо не си поемат организацията?

# 56
Явно  #Crazy

По последните въпроси - 30 човека са 20 най-близки роднини - моите родители, сестра ми, баби, чичо, вуйчо семействата им и тези на мъжа ми + кумовете+ 4 приятелски семейства.

Цитат
В случая (както и с първото кръщене) те предложиха да поемат празненството.

Аз очаквам отговор на въпроса ми. На 30 души ли поемат ресторанта? Казаха ли какво ТОЧНО поемат или ти си го измисли? А като поемат защо не си поемат организацията?
Не, не казаха какво ТОЧНО поемат, казаха че поемат кръщенето и за всички нас в семейството е ясно какво ТОЧНО означава това. Или поне винаги до този случай е било.
Същият е и отговорът на въпроса с организацията. Ако правилно те разбирам, питаш защо аз се занимавам с каквото и да било, а не отида направо с новата рокля да празника?

Мисля, че погрешно схващате проблема като финасов. Защото не е. Парите, които ще се похарчат в собствено заведение са доооста по-малко, от сметката, която би показал касовия апарат. Толкова малко, че дори и само на майчинството от 240 лв. ще мога да си ги позволя.

# 57
Мъж ти е бил по-умен от тебе,защото е предполагал какво ще стане.
Плащате си сами кръщенето,отсвирвате твоите родители и си оправяш отношенията с мъжа ти.

Подкрепям това мнение.
Възрастните понякога също ги тресе нещо като пубертет.
Така че - по далечко и не си хаби нервите.

П.П. Виждам - проблемът е там, че ресторантът е техен. Ами написваш писма до всички роднин за отказване на кръщенето и ги носиш на родителите си да ги питаш така добре ли е.  Mr. Green

Да не би първото дете да е кръстено на някой от твоите родители, а второто - не?

# 58
Как не разбираш, проблема не е финансов, проблема е в неправилни взаимоотношения относно вземане-даване.
Първо, някой си в пристъп на някакво временно помътняване на разсъдък ти подмята че ще ти поеме кръщане (каза ли изобщо че ще го поеме или и това се подразбираше?) И ти хукваш през глава да правиш някакви умопобъркващи организации смятайки че те се подразбират? Shocked ooooh!

Извинявай много, но все си мисля че на места извън село Рибново някак...не може да се подразбират 30 човека за кръщане. Laughing Просто няма начин.

И абсолютно няма начин да се подразбира че един плаща, а друг поръчва музика. Който желае да плаща, той е ДЛЪЖЕН да организира. Да отидеш направо с новата рокля на празника е най-малкия абсурд в тази ситуация.

Абсурдно е въобще по принцип да допускаш родители да поемат кръщане и да ти разкарват с колата гостите.

# 59
  • София
Ааа, Делюжън.
Оня ден, баш у София и от софиянци присъствах на такова кръщене, че не знам как оцелях.
Определено повече от 30 човека, алкохол и ядене до повръщане, и цигански оркестър за капак в 10 вечерта.
А детето беше на годинка и заспа горкото.

Общи условия

Активация на акаунт