Как да наричаме гърдите на детето?

• 8 607
  • 166
  •   1
Отговори
Здравейте!Дъщеря ми е на година и четири месеца и вече иска да знае как се наричат гърдите.Често посочва гърдите на баща си и казва "Пъп?"Тя вече знае как се наричат всички други части на тялото.Търсим средна дума между "Гърди"(тати мисли,че е много официално) и "Цици"(мама мисли ,че е прекалено вулгарно).По принцип съм чувала от много места,че е хубаво тези неща да се наричат с истинските им имена,но не можем да измислим подходяща дума.Бихте ли споделили с мен Вашите мнения?Също така се чудим как да и обясним след някоя друга година за мръсните думи.То тя още от сега чува такива на площадката и се чудя кога ли ще започне да псува Embarassed Embarassed newsm78 newsm78

# 1
Гърдите се наричат гърди  Rolling Eyes

# 2
???
Гърди? Официално?
ВИе сте луди.
Какво искате, някои да ви измисли специална кежуал дума?

Гърдите се наричат гърди. Пушени, пилешки, детски, силиконови.... гърди!

Иначе обичате да наричате нещата с истинските им имена, да, виждам!  Laughing
И аз обичам, сега си търся официална дума за кутре. Помагайте!  Joy

# 3
Ами гърди. Simple Smile Ние така ги наричаме. Grinning

# 4
Освен това, малко е тъпо детето да сочи гърдите на бащаси, а вие услижливо да подсказавате - това са цици  Laughing

# 5
Защо трябва да измисляте дума? Думата е гърди.

# 6
А за 'мръсните думи' - разбирам отчасти тревогата вина силно морални родители, но от личен опит ви казвам - колкото по-скоро ги узнае, толкова по-скоро ще й втръснат и ще спре да се впечатлява. Изконният родителски страх с 'мръсните' думи не го разбирам.
И изобщо не ви вярвам, че наричате всичко с правилната дума. Щом за гърди искате заместител, а пък 'мръсните' думи така ви ужасяват.... ясна е работата Simple Smile

# 7
Освен това, малко е тъпо детето да сочи гърдите на бащаси, а вие услижливо да подсказавате - това са цици  Laughing
На Вас може и да ви се струва смешно Господине, но на мен ми се иска да бъда добра майка,така че Вие специално извинете "тъпия" ми въпрос.Той беше провокиран от разговор със свекъра ми дали ние да я запознаем с цинизмите ,или да ги учи от улицата.(Синоним на кутре-пале(когато се употребява за малко куче)).

# 8
Ясноооо,  Popcorn

Аз пък в началото се уплаших, че темата е сериозна.

# 9
Освен това, малко е тъпо детето да сочи гърдите на бащаси, а вие услижливо да подсказавате - това са цици  Laughing
На Вас може и да ви се струва смешно Господине, но на мен ми се иска да бъда добра майка,така че Вие специално извинете "тъпия" ми въпрос.Той беше провокиран от разговор със свекъра ми дали ние да я запознаем с цинизмите ,или да ги учи от улицата.(Синоним на кутре-пале(когато се употребява за малко куче)).
Какво означава вие да я запознаете с цинизмите? Да използвате умишлено цинични думи ли? Питам най-сериозно.

Ясноооо,  Popcorn

Аз пък в началото се уплаших, че темата е сериозна.
Аз пък чак се вързах, на фона всичко ония теми: Как наричате ...
Сега видях датата на регистрация.

Последна редакция: пт, 13 авг 2010, 21:47 от AnMary

# 10

кутре като малко пръстче, госпожо Аз Пък Ще Съм Супер Майка И Детето Ми Ще Расте Във Вселена Без Мръсни Думи Защото Те Са Най Голямото Зло  Joy
И въпросът ви си беше тъп, няма нужда от кавички.

# 11

кутре като малко пръстче, госпожо Аз Пък Ще Съм Супер Майка И Детето Ми Ще Расте Във Вселена Без Мръсни Думи Защото Те Са Най Голямото Зло  Joy
И въпросът ви си беше тъп, няма нужда от кавички.
Вместо да спорим,споделете с мен Вие коя дума използвате.Аз не мисля че трябва да се използват цинизми само за да запознаем детето с тях.Нито мисля,че мръсните думи са нещо ужасно недопустимо.Но ми се иска детето ми да не се изразява с мръсни думи.Но и е факт,че тя така или иначе ще ги чуе.Е,това означава ли,че аз трябва да и говоря цинизми?Според мен в един момен просто трябва да и  кажа ,че съществуват такива думи,и че тя не бива да ги употребява.Иначе всички знаем да псуваме,но на това ли да учим децата си?Това ли ми казвате?

# 12
  • Бургас
Гърди си звучи добре. Официалното му е млечни жлези, пък не официалното цици, цомби, бомби....както ви дойде. Не намирам нищо цинично в тях. Цинизмите все някога ще ги научи. Аз не ползвам, но Иван вече знае няколко. И ако почвате с драмите от сега....Как ще му обясните на това дете що е то секс и какво има в гащите  newsm78

# 13
Гърди си звучи добре. Официалното му е млечни жлези, пък не официалното цици, цомби, бомби....както ви дойде. Не намирам нищо цинично в тях. Цинизмите все някога ще ги научи. Аз не ползвам, но Иван вече знае няколко. И ако почвате с драмите от сега....Как ще му обясните на това дете що е то секс и какво има в гащите  newsm78

В никакъв случай няма да драматизираме ситуацията  Wink.Благодаря за мненията.

# 14
авторката, а как наричате половия орган? понеже вагина е доста официално Wink

Общи условия

Активация на акаунт