Кухните - 33-та тема

• 79 278
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
# 496

Обаче гледам в брошурата на Баумакс - един плот е около 20 лева линейния метър.
Плоскостите и те толкова приблизително.
Кухните в Комо също идват по-евтини.
Може би нашите се оскъпяват от това, че поръчката е по-проект, а не от готови шкафове?

Не съм правила допълнителни проучвания и търсения, сравнения и т.н., понеже е страшна лудница с преместване и нямаме време, но важно ми е да знам, дали цената, която ни искат (820лв. общо) е разумна, да поръчваме ли смело или да търсим друг?

Поръчкова мебел (смятай труд на работниците) + доставка и монтаж + обков + МДФ и ето ти цената.
Това колко продават в Практикер линейния метър плот или плоскости е друг въпрос.
МДФ не е ПДЧ ако е гланц цената скача още.
Ако се чудиш дали взимат скъпо, пусни си проекта при други производители и сравни цените.

# 497
  • Ямбол
момичета  имам един глупав въпрос и малко извън темата:
на Стройкото може ли да си купиш направо ако си харесаш нещо (например аспиратор)  или само гледаш?

# 498
на Стройкото може ли да си купиш направо ако си харесаш нещо (например аспиратор)  или само гледаш?

можеш  Peace

# 499

можеш  Peace
Можеш да, ние така си купихме бебешкото легло преди години, но трябваше да изчакаме края на Стройкото за да го вземем. Grinning

# 500
  • Ямбол
slavaa,mimes благодаря  Hug

# 501
Момичета,имам нужда от помощ! EmbarassedОт няколко месеца чета тук и се възхищавам на творенията ви.Най-сетне дойде и моят ред да започна дългочаканата си кухня.Влюбих се в плота Артууд на Егер.И...дотам.Не мога с нищо да го комбинирам.Прозорецът ми е тъмен дъб,искаше ми се кухнята да е светла като цяло.Приемам всякакви идеи.Три пъти ходя до цеха за плоскости ,сравнявам ,гледам и нищо.Днес се спрях на една комбинация,взех мостри и като се прибрах вкъщи се оказа ,че кафявото на шкафовете което харесах няма нищо общо с това на прозореца.Помощ

Ами до колко ще съм ти от помощ не знам, но моето съчетание е следното - светъл Артууд, страници Легно тъмно /на една немска фирма, не се сещам сега коя/ и вратички слонова кост на Кроношпан. Не знам какъв е този дъб. Цвета на стените е шампанско. Кухнята ми е светла.

# 502
  • Точно където трябва
Най-напред прецени има ли смисъл да съобразяваш цвета на кухнята с прозорците. Пердета, щори ще има ли, ще се вижда ли самата дограма. Иначе принципно смятам, че ако 2 цвята не са съвсем еднакви е по-добре да са контрастно различни. Щото комбинациите тон в тон рядко се получават.

# 503
И аз така разсъждавах,затова се спрях на акация/егер/и орех авиньон ,мисля че също е на Егер.Но като се прибрах ми се стори първо много различен оттенък кафяво орехът и второ някак ми стоеше бозаво.Не знам,сега обмислям вариант с бордо и акация ,но не знам ,едното е с дървесен декор макар и много леко изразен а другото не.Няма ли да е като кръпка ,направо се побърках.Ако имате подръка някакви снимки с този плот бих искала да ги видя ако е възможно.Пробвах с гугъл ,но нищо не излезе.

# 504
Виж в сайта на Фантастико мебел Peace.

# 505
  • София
Исках да благодаря за отговорите  bouquet

Бяхме много притиснати откъм време (всичко се разви в рамките на 2 дни и повече свободни няма), така че поръчахме шкафовете при тези условия, но със 100 лева по-малко, защото се отказах от общо 6 на брой метални механизми за чекмеджета.
Офертата е малко оскъпена и от факта, че 10% от цената са за монтаж, но така или иначе сама не мога да я монтирам Wink

Поздрави и успех с кухните Hug

# 506
Преди няколко седмици търсих мнения за ПЕРФЕКТ МЕБЕЛ за кухня, но никой не се включи като краен клиент точно по този въпрос. Аз пак реших да си питам....  Laughing

Сега съм пред дилема за поръчка на кухнята - Перфект Мебел, АИКО или АРОН. Трябва да поръчам до утре и не мога да се реша къде. Ценово са еквивалентни, моделът, който искам може да се направи и от трите фирми. Стои въпросът с това какъв ще е крайният резултат. Четох по други форуми как някои от фирмите си имат една продукция за мостри и друга за поръчка на клиенти. Shocked

Ако можете да се включите с мнения като клиент на някоя от трите фирми за кухня, ще съм Ви много благодарна  Hug Hug Hug

# 507
  • София
ДаниМакс не мога много да ти помогна, но от форума съм прочела доста негативи за АРОН от хора който са поръчвали от тях.

# 508
това са мебели от ниския клас, т.нар. масовка, и не очаквайте много от тях!  Sad

# 509
Рейграм, оценявам мнението ти, но такива са ми възможностите   Peace

Въпросът ми е към тези, които са поръчвали кухни от някоя от трите фирми.

Общи условия

Активация на акаунт