Кухните - 33-та тема

• 79 231
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • Русе
Най-накрая малко кухни от масив - класически вид, вече имах чувството, че не се правят. Ние още строим, но определено кухнята ще е или масив, или мдф, но класически стил, проучвам вече нещата, знам и общо взето разположението, но ще я правим най-рано към края на другата година Sad. Но това не ми пречи на се радвам на вашите Simple Smile. Искам само да попитам за тези вратички с дупките - няма ли да се праши доста вътре шкафа, и аз много ги харесвам, но все си мисля, че вътре ще се цапа доста?

# 556
Здравейте и от мен.Предстой ми ремонт на кухнята и ще трябва да си поръчвам нови шкафове. Има ли някоя от вас която да е ползвала услугите на някоя фирма или дърводелец в Пловдив за да ми помогне с телефони на някой такъв

# 557
И аз ще се запиша в отбора на "масивните", но засега кухнята е готова на 60%   Embarassed Днес сложиха час от вратичките, утре продължават, но се оказа, че една ъглова не са я сметнали както трябва и пак се връщат на първоначалния вариянт/който аз предложих, но не ме послушаха/. Но става много уютно, красиво, а бе накратко-обожавам дървото  Crazy Мислех първо вариант с МДФ, щото масивът е скъп, но умничкият ми съпруг се сети, че баща ми има дъбов материал цял палат да вдигне, а и имаме приятел - дърводелец, та нещата си отидоха на мястото.

# 558
hrisi74 гранита ми е на  Bulstone цвят/модел Ivory Brown
http://bulstone.com/index.php?option=com_datsogallery&Itemid … catid=2&id=71

Момичета, това е и музика за моите уши, с удоволствие ще чакам да видя и други масивни кухни, наистина за мен са много по-уютни  Peace

# 559
  • София
с удоволствие ще чакам да видя и други масивни кухни, наистина за мен са много по-уютни  Peace

визията се създава не само от използвания материал, а и от стила на шкафовете. този рустикален стил може да се постигне и с други материали - фурнировани плоскости, например.

аз също харесвам този стил.

# 560
Съгласна съм с поправката  jam   Peace

# 561
  • София
РРР , къде ти правиха кухнята, щото много ми хареса?Не е тайна нали?

Вече писах - фирма Албида, участват на Стройко всяка година, там можете да ги намерите от 13.10. в НДК, надявам се и тази година да участват.
Дизайнерката се казва Албена и тя ми направи проекта. Единствено тя успя да ми смести всички уреди както исках, от други фирми ми казаха, че е невъзможно, заради сложните чупки и скосявания на стените.
Освен това продават и уреди, мивки, чешми, абе всичко, необходимо за една кухня. Поръчваш я и забравяш. Плащането е на вноски - 3 или 4, или както се договорите.

Искам само да попитам за тези вратички с дупките - няма ли да се праши доста вътре шкафа, и аз много ги харесвам, но все си мисля, че вътре ще се цапа доста?

О, не, те са сложени умишлено именно там, защото вътре ми е отцедника за чиниите и трябва да има въздух, за да не мухлясва шкафа. Те са малко по-скъпи от стандартните вратички обаче, имай предвид.
Ако пък те притеснява много, че ще се цапа, мисля, че не е проблем отвътре да се сложи някакво стъкло например...  Но това трябва да се коментира с фирмата.

# 562
  • Русе
РРР , къде ти правиха кухнята, щото много ми хареса?Не е тайна нали?

Вече писах - фирма Албида, участват на Стройко всяка година, там можете да ги намерите от 13.10. в НДК, надявам се и тази година да участват.
Дизайнерката се казва Албена и тя ми направи проекта. Единствено тя успя да ми смести всички уреди както исках, от други фирми ми казаха, че е невъзможно, заради сложните чупки и скосявания на стените.
Освен това продават и уреди, мивки, чешми, абе всичко, необходимо за една кухня. Поръчваш я и забравяш. Плащането е на вноски - 3 или 4, или както се договорите.

Искам само да попитам за тези вратички с дупките - няма ли да се праши доста вътре шкафа, и аз много ги харесвам, но все си мисля, че вътре ще се цапа доста?

О, не, те са сложени умишлено именно там, защото вътре ми е отцедника за чиниите и трябва да има въздух, за да не мухлясва шкафа. Те са малко по-скъпи от стандартните вратички обаче, имай предвид.
Ако пък те притеснява много, че ще се цапа, мисля, че не е проблем отвътре да се сложи някакво стъкло например...  Но това трябва да се коментира с фирмата.

Много ми се иска да отидем на стройкото, ама много далеч ни е тази София, но ще видим какво може да измислим. А за вратичките знам,че са по-скъпи, това ще решаваме конкретно когато тръгнем да правим кухнята, а за стъкло и аз се бях сетила, но не знам дали ще може да се монтира. Все неща, който планувам, но кога ... ех, размечтах се Simple Smile.

hrisi74 гранита ми е на  Bulstone цвят/модел Ivory Brown
http://bulstone.com/index.php?option=com_datsogallery&Itemid … catid=2&id=71

Момичета, това е и музика за моите уши, с удоволствие ще чакам да видя и други масивни кухни, наистина за мен са много по-уютни  Peace

Може ли да кажеш цена само за плота? Много ми се иска, но кухнята ще е доста голяма, около 9 м, като ще има и барплот- още близо 2 м, а и като искаме и кухня от масив и цената ще стане май безбожна, но все пак, ако не е проблем. Мерси

# 563
И аз харесвам много масивни кухни, но няма да ме огрее.Ще трябва да се задоволя с нещо по-евтино.

# 564

Може ли да кажеш цена само за плота? Много ми се иска, но кухнята ще е доста голяма, около 9 м, като ще има и барплот- още близо 2 м, а и като искаме и кухня от масив и цената ще стане май безбожна, но все пак, ако не е проблем. Мерси
[/quote]

Това което виждаш при мен излезна 1706 лв с доставка и монтаж. Цената се определя от много критерии - като започнем от материала и стигнем до това на кой етаж сте и имате ли асансьор  Rolling Eyes Много е относително и освен това навсякъде избягваха да ми кажат цена само за материала. Искат чертеж размери, профил и така предсмятат крайна сума, много беше дразнещо за мен това. Като цяло доста подробно преценяват всичко преди да могат да изчислят цена.  При мен плота е 60 см широк, парчетата общо бяха 4, като две са за барплота, едно където са котлоните и едно за ъгъла където е мивката. Има значение също така къде ще се реже и как ще ги снаждат. Луда работа, ама пък съм доволна от крайния вариант Simple Smile

Да добавя - моя материал е сравнително средна цена доколкото разбрах. Монтажистите казаха че в магазина имали камък от Китай, който бил евтин защото е от Китай, ама бил здрав защото камъка си е камък от където и да се добива Simple Smile Друго за гранита - тъмните цветове са по-рядко срещани, за това и са по-скъпи

# 565
Аз също исках гранитен плот, но получих голям отпор от мъжа ми. Свързах се обаче със няколко фирми и всяка от тях ми каза да не избирам китайски гранит за плот. Аз естествено се бях насочила към него, защото беше най-евтин, но отвсякъде чух че не се препоръчвал. Използвал се за стъпала, плочки и тн, но за кухненски плот не бил подходящ. Цените на останалите гранити обаче не са ми по силите. За два плота о/о 2м дълги и 60см широки ми искаха 2000лв.
От една фирма в провинцията ми дадоха страхотна цена за китайски гранит, но без доставка и монтаж. А съпруга ми отказа да се заеме с тази част. Разбирам го и него, но това беше огромното ми желание - да имам гранитен плот.  Crossing Arms

# 566
  • Русе
То и аз нямам никаква гаранция за граните плот, но все пак проучвам ориентировъчни цени. nenuTo, това, което казваш като цена е доста добра според мен. Явно наистина зависи от много цена нещата, единственото хубаво в нашия случай е, че ще е в къща на един етаж и поне няма да го вдигат, но пък много ми се искаше плотът какъвто и да е, да е едно цяло г - образно парче, другата страна откъм барплота така или иначе ще е отделно. nenuTo, там където е наден плота добре ли се получи без лайсна, че хич не ги харесвам, а на снимката изглежда добре?

# 567
Meggysan когато ги гледахме забелязах че гранита идва на парчета от по 2 х 2,50м (на око), за по-голямо парче сигурно ще ти го надят. Ще снимам довечера как стана при нас без лайсна и ще ти го пратя.
Именно заради това снаждане ни се позабави проекта - сложиха ни гранита и чак след това залепихме плочки. Минахме с фугираща смес фугата, която се получи между гърба и плота.

# 568
  • Русе
Meggysan когато ги гледахме забелязах че гранита идва на парчета от по 2 х 2,50м (на око), за по-голямо парче сигурно ще ти го надят. Ще снимам довечера как стана при нас без лайсна и ще ти го пратя.
Именно заради това снаждане ни се позабави проекта - сложиха ни гранита и чак след това залепихме плочки. Минахме с фугираща смес фугата, която се получи между гърба и плота.

Ще чакам да го видя тогава. А принципно предполагам, че има и по-големи парчета, но тогава цената става фантастична Simple Smile.

# 569
Абе момичета, извинявайте за нахлуването ми, но някоя от вас да може да ми помогне по следния казус- значи търсим електрическа готварска печка, може и втора ръка, но от магазин, до 300 лева във град Варна. Да сте чули за някаква прИмоция или нещо подобно? Търсим спешно. Благодаря предварително!  bouquet

П.С. Гледах из нета, но нещо не мога да намеря това, което търся.

Общи условия

Активация на акаунт