Бъдещите НОЕМВРИЙСКИ майчета

• 24 995
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Kölsches Mädel  сигурно Корали получава инфото по други пътища  Wink  Laughing

# 451
  • Пловдив
Добро утро и от мен   bouquet
кафенцето го изпих вече, ходих и при доки да види резултатите от кръв и урина- каза че всичко е оки и че съм имала страхотен хемоглобин 117, а аз викам че е нисък Simple Smile
Но все пак ми предписа Феро-фолгама 2х1капсула. - plana май беше питала кой го пие ето и аз го започвам че ако не се пие нищо отново пада.
Питах доки да ми предпише нещо за киселини, досега ги трая ама понякога вечер за ужасни и едвам издържам предписа ми Иберогаст капки ако видя зор по 20капки преди ядене и не повече от 3пъти на ден, някой от вас пие ли нещо за киселини и какво?

Усмихнат ден на всички! И спорна работа на работещите мами!

bouquet

# 452
mimata14  , ама наистина много хубав хемпоглобин имаш! ( Божее, какви комплименти си правим! Преди да забременея: какви хубави обувки имаш, сега какъв хубав хемоглобин  Mr. Green ! )

Именно Иберогаст и аз взимам! Горе долу помага. Наливам се и с газирана вода в такива моменти.Кисело мляко и ябълки !
Взела съм си и Талцид, но имам непоносимост към дъвчащи и смучещи таблетки и още не съм ги пробвала.

# 453
Добро утро мамита:)
една моя приятелка ми изпрати чисто нова темичка за майчета във facebook. още е само с 2 клипчета, но мисля че ще се пълни и ще ни е от полза:)
ето и линк : http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=100001511829397

# 454
Мимата14 и аз като Kölsches Mädel ям кисело мляко в големи количества. Най-вероятно заради това нямам чак такива оплаквания от киселини, да не кажа изключително рядко. Лекарства за киселини не пия, дно така и да продължавам де  Praynig

Момичета, да ви попитам нещо. Сега прегледах клипчетата, които Дъгичка мисля беше постнала. Във второто клипче има показан един масаж, като през цялото време говорят колко е важно за новороденото. В следващия момент обръщат бебето по корем - и оттук въпроса - нали като е новородено не може да си държи главичката, аз ако го обърна по корем то ще си остане по лице, нали така   Rolling Eyes  Embarassed
Много съм невежа сигурно, ама нали е първо - простено е  Joy
Много се притеснявам също така като къпя бебка как ще я завъртам да й измия гръбчето  newsm78
Голяма шматка съм..знам Joy

# 455
mimata14  , ама наистина много хубав хемпоглобин имаш! ( Божее, какви комплименти си правим! Преди да забременея: какви хубави обувки имаш, сега какъв хубав хемоглобин  Mr. Green ! )

smile3532  Не можах да се стърпя!

yuls , браво добър въпрос! Пропуснала съм го  Mr. Green
Аз за себе си открих, че моите представи за "новородено" и техните, се различават.

# 456
Добро утро! Аз си изпих кафето, изчетох ви и след малко хуквам по задачки. Само първо да се изкажа  smile3534
Дъгичке, много хубави клипчета си пуснала, аз съм за заковаването им на първа страница, най-вече заради демото на масажа и гимнастиката. На въпросите ти - къпането на бебето е задължително всеки ден, заедно с масаж и гимнастика. Това помага за отстраняване на мъртвите клетки от кожата и за повишаване на мускулния тонус. След баня бебетата спят много добре. Не е задължително да използваш препарат всеки ден, ако смяташ, че това ще изсуши кожата. Всъщност, много зависи от препарата. Има страхотни нежни продукти, които не изсушават кожата и са подходящи за всекидневна употреба, включително такива за суха, атопична кожа. При смяната на пелените задължително се маже с олио и/или крем против подсичане. Аз лично не съм фен на мокрите кърпички, моят педиатър - също. Те са чудесно помощно средство, когато трябва да смениш памперс навън, но за вкъщи най-добрият вариант е измиване на дупето под течаща вода. Много е лесно - увесваш бебето на едната ръка, като го държиш под мишниците и миеш направо на чешмата.
После подсушаваш, мажеш и - готово. Това демо-бебе от клипа, като му гледам дупето, явно не го обгрижват по този начин...
За дрешките - зависи от температурата, която поддържаш вкъщи. За нас 22 градуса е много ниска температура, държим по-топло, съответно не се навличаме с много катове дрехи. Същото се отнася и за бебето. Обличай го толкова дебело, колкото ти би се чувствала добре. Нашият батко стоеше вкъщи по тънко боди-бельо (ползвала съм и с къс и с дълъг ръкав, няма голяма разлика) и отгоре някаква памучна дрешка. Горе-долу както облякоха бебето от клипа. Масова грешка е да се навличат бебетата с много катове дрехи, жилетки, шапки и прочее. Нашето педи всеки път изпадаше във възторг като ходехме на консултация, че "ето една майка, която си е облякла нормално бебето".  hahaha Освен това в никакъв случай не му слагай мъниста по ръцете (както на показаното в клипа момченце) - всички дребни предмети трябва да се държат далеч от бебето, защото има риск от поглъщане и задушаване. (Освен това не го осолявай, не го плескай със свинска мас, не му мажи биберона с мед... изобщо - с бабешките методи по-внимателно.  hahaha)
Шезлонгчето изглежда удобно, но помисли си дали наистина ти е изтрябвала още една обемиста вещ, която след няколко месеца ще се чудиш къде да забуташ. Имаш страхотна количка с удобен кош, който се откача от шасито за секунди и можеш да го разнасяш в която стая си поискаш. Ние също прекарвахме много време в хола и бебето спеше най-безметежно в коша на количката. Ползвала съм като шезлонгче и столчето за кола - за кратки престои върши работа, даже в него захраних с пюренце след 6-ия месец, защото държеше бебето доста изправено, а то още не можеше да седи стабилно, за да ползвам големия стол за хранене. A най-много време изкарваше на активната гимнастика - а лично я харесвам повече от шезлонга и се ползва повече време, включително когато бебето почне да се обръща и да се опитва да пълзи.

Пак изписах фермани... Embarassed На болните - бързо оздравяване!  Hug

# 457
ДъгичкеHeart Eyes!

Миньонче, много хубави съвети си написала Hug!

Аз пък влизам за да се похваля, какво си чопнах преди малко от любимия ми сайт :

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=1105733 … ame=STRK:MEWNX:IT.
Тук ги гледах същия модел за около 140, 150 лева. Пари, които иначе никога не бих дала за кенгуру.

# 458
Здравейте,
аз понякога вземам Талцид (и аз преди да забременея имах непоносимост към него, а дори не ми действаше и вземах по-силни), но сега обикновено гледам да ги  изтърпя. Ползвам ги само в краен случай.

# 459
  • гр.София
А добро утро и от мен (то май вече е добър ден).Който не си е изпил кафето може да ми прави компания да си допия моето   food010.
Да се включа и аз в темата за бебчетата като майка минала по тоя път.Първо за къпането трябва да е всеки ден(желателно де Simple Smile),докато е малко не е нужно всеки ден да е със сапун или шампоан,може само с водичка.Моята щерка имаше атопична кожа та я миех със сапун на себамеп.Второ при смяната на пелените щом сте си в къщи ви препоръчвам да си го миете бебчето под течаща вода а не с мокри кърпи.Много се подсичат от тях.И задължително се мажат при всяка смяна на памперса.А за обличането както са казали доста от момичетата по нагоре,обличайте ги така както сте вие облечени,най много една дрешка повече.Ние в нас държим 22-23 градуса и никога не съм навличала малката.Боди с къс или дълъг ръкав,ританка и блузка и това.То вярно че моето дете беше лятно,но не ги навличайте много претоплят се и се изнежват Simple Smile
И накрая да се оплача и аз че в неделя ми падна пломбата на един зъб,та днес от 17:30 съм на зъболекар Sad

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 12:01 от liana85

# 460
Kölsches Mädel , ихааа страшна "чопка" си направила. Уникално е! Да си го ползвате със здраве и да се полюшквате напред-назад с бебо ! Много ми харесва!  Heart Eyes
Миньон, мерси за инфото!   bouquet
Харесала съм си шезлонгът на племенницата, та нейния ще ползваме.
А относно кончетата и мънистата, реших окончателно, че няма да връзвам, не само заради опасността, но и ... не знам! Някак си не ме карат да се чувствам добре. така и не намерих форум за попове   bishop , та да им чуя мнението.  Embarassed

# 461
А относно кончетата и мънистата, реших окончателно, че няма да връзвам, не само заради опасността, но и ... не знам! Някак си не ме карат да се чувствам добре. така и не намерих форум за попове   bishop , та да им чуя мнението.  Embarassed
Joy  Joy  Joy Ако намериш такъв дай линк, ще ми е интересно да видя за какво си пишат  hahaha

А иначе до колкото знам това с конците е езически обичай, т.е. не би трябвало да се толерира от църквата. Някъде тия дни четох, че се връзвал въпросния конец до кръщането, пък после се махал. Абе беше някаква тема за тия поверия. Та най - смисленото обяснение за мен беше, че е останало от някога това с конеца и то е изопачено. Когато се раждали близнаци и за да ги различават бабата дето ги израждала връзвала на първото червен конец на ръката.

Дъгичка виж какво изрових в нета за червения конец http://www.save-darina.org/content/view/1330/4/ - има и за поповете -
"Потърсихме мнението и на попове от православната църква. Те обаче бяха категорични, че против уроки трябва да се пали свещ в храма и да се ползва светена вода, а не да се връзват кончета и камъчета. "

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 11:50 от beru6ka

# 462
Малеее , не съм писала от цяла вечност ... а за четене съвсем нямаше време  Mr. Green ама съм се отдала от петъка до сега на правене на зимнина ... то компоти всякакви , то домати  ... има и още да се прави , ама ми е голям кеф да си седна у мамини на двора и да си режа зеленчучета и плодчета  Joy

Та иначе сме добре уж , контракцийките все още си ги имам въпреки ударните дози магнезий ...

Ще мина сега по диагонал задните странички , че да не пропусна нещо важно  Wink

# 463

Joy Joy Joy

И аз се сещам, че четох наскоро тема за суеверията, кончетата и т.н. Аз съм много несуеверен човек, мъжът ми също. Не вярвам в урочасвания и прочие. Още повече, че да си суеверен е грешно според църковните канони ( и религиозна не съм Simple Smile ).
Обаче да вържеш такова нещо на малко бебе си е доста опасно. Малките бебета непрекъснато си лапат ръчичките. Не ми се мисли, ако глътне някое мънисто или кончето вземе да му се увие около пръстчето  или китката . По-добре без.

Дарчеее , много си работлива , бе душко! Мен така ме мързи  ooooh! Евала! Peace

# 464
  • В две мънички очи...
Това с вързването на червени кончета по ръцете го видях и при бременни. Аз не съм си връзвала никакви такива неща, но съм чувала че било против уруки....

Общи условия

Активация на акаунт