Хамбургерите ми са забранени от Дюкан - салата казва той да ям - 235

• 33 323
  • 734
  •   1
Отговори
# 45

Gardenia, въртят ми се някакви идеи за кафепиене в Дряново на 23-ти или 24-ти, на път към Йовковци, но още не съм на ясно... Ще ти пиша на ЛС, когато времето и маршрута узрее в главите ни  Hug

newsm44 newsm44 newsm44 Това е най-хубавата новина  Hug

# 46
Кажете ми моля,
един поизложил се 4-тофазник,
как следва да процедира:
да мине на поправителен от І-ва фаза,
или от ІІ-ра,
или да се върне от ІІІ-та и според резултатите,
да решава за по-сериозни мерки!?
 newsm78

П.П. В 4-та съм повече от година. Бих искала, да чуя опита ви - книгата я препрочитам.

Последна редакция: пт, 13 авг 2010, 11:05 от envia

# 47
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Envia, кажи колко "си се изложила", за да ти дадем съвет. Дай малко подробности - колко си свалила, колко си качила сега; спазваш ли протеинов четвъртък, трици, вода и т.н.  Simple Smile

Ще ти споделя и моите битки (два пъти Дюканка - първи път мнооого изложила се, втория път - се боря яко с навиците си).  Blush

# 48
Похвал, похвал днес кантарчо пак ме зарадва - 700гр. (и вчера не съм се мерила, така че това за последните 2 дни). И сега да ви споделя едно мое наблюдение - когато съм П и ям общо взето сухи храни - някоя протеинова манджичка, кисело млекце или омлетче на 3-4 ден и мен ме хваща един запек. Не знам дали зареди него или по друга причина и преди съм казвала, че в П много, много не свалям. Последно време в П започнах да готвя супички - пилешка, телешка, рибена - ям ги на вечеря, а на обед гледам да е омлетче, на закуска пък мляко с трици или дюкански мъфинчета. Обясних менюто малко на обратно, но се надявам, че разбрахте какво имат предвид. Та при това меню определено нямам проблеми със запекът, а и по - често ми се случва в П да видя минусчета.
Приятен ден на всички - и нека петък13 ни е на късмет!

# 49
  Днес нямам минусче ... МЦ то настъпи с пълна сила !  #Cussing out #2gunfire

ПП envia, понеже са ти малко качените кг , се опитай да правиш 2 П дни в седмицата един след друг , а другото да си е нормално хранене. Може да ги съобразиш с луната / примерно сега на 16 има фаза и може да си направиш П дните за седмицата в понеделник и вторник/ , според мен за толкова малко няма смисъл отново да правиш всички етапи . Успех  ти желая

Последна редакция: пт, 13 авг 2010, 11:29 от mmmshushy80

# 50
Didranad, благодаря за отзивчивостта! Hug
Свалих към 5 кг, сега съм върнала към 2-3 кг.
На см пак същото - взеха да се връщат по 2-3 см.
Не е критично все още, но ако вървя така...
Да, категорично спазвам трици, П-четвъртък и вода.
А ми предстои един ол-инклузив... Embarassed
Имам нужда от съвет и Дюканско рамо... Praynig

mmmshushy80,  Hug! Т.е. лунуване, но вместо да гладуваш, правиш протеинов ден!?  Thinking Не ми беше идвало на ум. Преди години /много/ лунувах, но гладуването взе да ми се отразява зле.

Последна редакция: пт, 13 авг 2010, 11:54 от envia

# 51
Didranad, благодаря за отзивчивостта! Hug
Свалих към 5 кг, сега съм върнала към 2-3 кг.
На см пак същото - взеха да се връщат по 2-3 см.
Не е критично все още, но ако вървя така...
Да, категорично спазвам трици, П-четвъртък и вода.
А ми предстои един ол-инклузив... Embarassed
Имам нужда от съвет и Дюканско рамо... Praynig

Ей...Тава кат го чуя и полудявам вече.... hahaha....Ол-инклузив! И какво от това?????
Още по-добре,че ще имаш разнообразие от храни....Ол-инклузива не означава,че ще ядеш на корем......
Сега сериозно.......Смятам,че просто трябва да не ядеше безразборно....Да минеш малко на ПЗ храни и плодчета......Да внимаваш да не ядеш в поредни дни нишестени храни....Да не вечеряш късно.
Другото си го знаеш....(трици,вода,П четвъртък)...
Така организма ще се намести и ще си свали сам без усилия каквото има там...... Hug

# 52
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Envia, по-точен отговор от този на NMaster не мога да ти дам.
Мастърче, де беше преди да ида на ол инклузив да ме отиганиш овреме.   bambam  341uu

Проблемът е точно в безразборното хранене и изкушенията. Много трябва да се внимава!!! Ама мнооого. Аз си направих образцова
трета фаза, четвърта си вървеше пак нормално и се изпуснах с 3 кг. плюс точно от ол инклузива. Хем там има перфектните условия за разумно хранене : плодове, зеленчуци, неовкусени салати, скари, риба, пилешко, пълнозърнест хляб (и си носех трици, и имаше кисело мляко, прясно мляко). Обаче човек се изкушава да опита това и онова, десерти, сладоледи, бира (да не ви казвам с какво, че много ме е срам) и - воала  Embarassed.

Подкрепям и аз дадените съвети: ранна вечеря, протеинов ден в четвъртък и на лунните фази, плюс третофазно хранене. Не си струва да се връщаш в първа и втора фаза;  Качените ти килограми не са много, но трябва да овладееш положението.  И сантиментрите не са проблем - връщане на 2-3 см. е част от т.нар. "окръгляне" в четвърта фаза, за която много дюканки споделят. И при мен се получи. Но наистина внимавай по време на почивката. Питай патило като мен.  Sad

# 53
Подкрепям всичко казано дотук за възстановяване на килограмите в четвърта фаза! Peace

# 54
Дидранадче....Това е психологически проблем на всеки българин....Като отиде някъде на ол-инклузив и се освинва яко,щото е на аванта....Като,че ли ще изяде целият свят....А  на нещастното ти коремче колко му трябва да се нахрaни?Съвсем малко.....Просто човек трянва да гледа да яде качествените храни.....
Аз като отида на такова място и се спуквам да им ям морските дарове,рибите,скарите,плодовете и салатите.....Отвеме навреме си хапвам по някое сладоледче или десертче,което ми привлече вниманието........

Последна редакция: пт, 13 авг 2010, 18:43 от TheNMaster

# 55
  • София
Здравейте и от мен,
малко пътувах тези дни и едвам си наваксах с четенето- бяхме малко на почивка на мин. басейнче и ми беше ужасно гот да съчетавам диетата с плуване (едната вечер с мама плувахме до 1 ч. посред нощ).
Иначе, аз послушах съветите ви (за които искрено благодаря   bouquet) и не направих ударния 10 дни. Направих го 7 дни, като компромисен вариант и днес ми е пети (последен ден) ПЗ. От утре пак 5 дни само П. Ужасно съм стриктна, нямам никакви нарушения, но свалените кг малко ме озадачават - отдавам ги на задържането на вода, защото съм точно преди МЦ и даже вече леко ме понаболява коремчето.
И един въпрос - нон-стоп съм жадна - пия по 4-5 литра вода на ден и все ми се пие още... дали това не е прекалено много и да допускам грешка?
Лек и приятен петъчен ден на всички!  Hug Hug Hug

# 56
Здравейте и от мен   bouquet
Влизам само да се похваля, че днес си направих профилактичен преглед със всичките му там изследвания на кръв и урина и стойносттите са просто идеални.  Peace
Признавам си, че малко ме беше страх какво ще излезе, особено за хемоглобина и СУЕ-то, защото 9 месеца по време на бременността бях с анемия и непрекъснато на хапчета.
Дюки си знае работата хем отслабваме, хем стойностите на показателите са ни в норма
Хубав ден дами  Hug

# 57
За мен това с ол инклузив-а си е чиста проба оправдание... Като ти дават ядене не е задължително да го ядеш ако не ти отговаря на критериите... Ходих няколко пъти в чужбина през месеците,откакто съм започнала режима и все с ол инклузив... Е,нито веднъж не ядох неща ,които не трябва! Просто отивах в някое заведение и си поръчвах режимна храна...
Ще кажете ,че така излиза скъпо... Че кой е казал,че режимът на Дюкан е евтин...
Другият вариант е да не приемате програми ол инклузив,а да си вземате просто стая в хотела ...  Peace

RNR, все да са такива резултатите ти!  bouquet

# 58
Да ви разказвам момичета,снощи що нерви и позор избрах.махни,махни... Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

Прибира се моя мъжо от командировка с нов кантар в ръката и вика ,този нашият го хвърля ,не е верен.И аз с една самоуверена усмивка отговарям -да ,бе да.Момичета,качвам се и се тегля + 5 кг отгоре Close ooooh! ooooh! В чудо се видях. #2gunfire!!!  И в крайна сметка не знам ,какво да правя,уверихме се,че нашият не е верен(стария),ама какво да правя- аз от как се помня все с него си карам, и все по него си знам кг.Сега  се чудя ,дали да си карам по новия или стария кантар newsm78 newsm78,но не мога да ги преживея тези  +5 кг. ooooh! ooooh!

Иначе днес и по двата отчитат - 0.500кг от снощи  Joy

# 59
Да ви разказвам момичета,снощи що нерви и позор избрах.махни,махни... Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

Прибира се моя мъжо от командировка с нов кантар в ръката и вика ,този нашият го хвърля ,не е верен.И аз с една самоуверена усмивка отговарям -да ,бе да.Момичета,качвам се и се тегля + 5 кг отгоре Close ooooh! ooooh! В чудо се видях. #2gunfire!!!  И в крайна сметка не знам ,какво да правя,уверихме се,че нашият не е верен(стария),ама какво да правя- аз от как се помня все с него си карам, и все по него си знам кг.Сега  се чудя ,дали да си карам по новия или стария кантар newsm78 newsm78,но не мога да ги преживея тези  +5 кг. ooooh! ooooh!

Иначе днес и по двата отчитат - 0.500кг от снощи  Joy

Всички, които имахме и се теглихме на механични кантари и после си купихме ел., го изживяхме това  Joy
На мен ми сложи 3-4 кг. и аз какво направих, просто си смених линийката в началото и така карам по новия кантар  Peace
Не се притеснявай всяко чудо за три дни. Ще си ги свикнеш  Peace

Да се изкажа и за ол инклузива, то и преди се оплаквах ама нищо и сега пак. И на двете почивки за по 10 дни качвах по 2 кг. и после за седмица всичко си влизаше в релси. Явно съм от тези дето прасето много лесно излиза от кочината и като види и малко открехната вратичка и става страшноооо.
Незнам! Мен не ме влече друго, обаче сиренето  и кашкавалааааааа, .... е много ги обичам. А аз на почивките съм прекалявала  Embarassed не с друго а със сладолед, ама и той явно толкова е и сладолед, щото пораженията не бяха страшни, а на ден изяждах сигурно по 4-5  Shocked (от онези дето сам си ги слагаш). Знам че нетрябва, че мога да си навредя, и т.н. обаче това е.

Ох стана дълго и безсмислено, но в тази връзка ума не ми го побира как има хора толкова стриктни?! Поклон  newsm20

Общи условия

Активация на акаунт