Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 8

• 69 240
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Утре е и моя изпит. Вчера карах с инструктора, че доста време мина, да си поприпомня кое как беше и колата ми изгасна поне 4 пъти. Незнам за утре. Хем знам, че това си един обикновен изпит, дето ако не го взема, никой няма да ме утрепа, ама на, притеснявам се още от сега. Ще пиша утре да ви кажа как е минало.

# 181
  • Варна
Стискам палци!
Малко повече газ и плавно съединителя и няма да гасне...бре, и съвети взех да раздавам. Laughing

# 182
  • Варна
Здравейте момичета  Hug
Много късно откривам темата, а щеше да ми бъде много полезна  Peace че отдавна се чудя само аз ли съм толкова несхватлива  Mr. Green
Карам шофьорския курс от октомври месец. Листовките /и вътрешни и външни/ си ги взех от първия път, минах и БЧК. Обаче с кормуването съм зле Confused
Остават ми още три часа, и трябва да се явявам пред ДАИ. Другия вторник съм на вътрешен кормуване. Направо не ми се мисли  Tired Въпреки, че днес шофирането ми беше добре Flutter Успявах навреме да видя нещата /и пак не всичко/, дори паркирах колата в правилно положение /а не по диагонал Mr. Green/.
Проблемите ми при шофирането са стандартните  Mr. Green - не мога да преценявам разстоянието от дясната страна на колата, когато завивам незнам точно колко да завъртам кормилото и кога да го изправям, паркирам трудно. Задължително има нещо, което не съм видяла.
От известно време се започнах да се притеснявам не за изпита, а за момента след изпита - когато ще трябва да карам сама Confused
Една позната ми казва - ти вземи книжка, после ще се учиш да караш. Не ми харесва такъв вариант Rolling Eyes

# 183
  • Варна
Пропуснах да напиша още един проблем - посоките  Mr. Green ляво и дясно.
Знам кое е ляво и кое дясно, обаче незнам защо когато инструктора ми каже накъде да карам, доста често ми се случва да тръгвам в обратната посока Crazy и той ми казва - днес дясно е насам Crazy Голям срам Embarassed незнам защо така блокирам!
Или когато карам из непознат район, докато видя кое накъде - и инструктора вече настръхнал  Mr. Green
И на светофарите малко по бавничко тръгвам /особено ако съм първа кола, и още повече на баир/.
Когато завивам наляво и изчаквам насрещното движение, инстр. все ме кара да заставам по-напред, на една боя разстояние, а мен това ме притеснява Rolling Eyes
трудно ми е Rolling Eyes

# 184
Ето ме, скъсаха ме. Все едно друг човек караше колата, а не аз. Нищо не можах да покажа от наученото. Колата ми изгасна 3-4пъти, 2пъти грешно се престроих и 2пъти засекох други коли. Не знам с кои очи ще погледна инструктора следващия път. За изпита чаках 4 часа и нервите ми не издържаха явно. Все едно се качвах за първи път на кола. Ужас! Не знам, не знам, много съм отчаяна.

# 185
  • Варна
Ех  spoko
Аз бях първия път така. Кой ти беше изпитващ?...ох, ти си в София...
Хайде другия път ще имаш повече късмет.

Africa, това за ляво и дясно все едно аз го пиша...моя инструктор каза, че не ставам за таксиметров шофьор.Simple Smile

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 16:28 от Flash*

# 186
Ангелова  Tired, още 4 часа ще поkaраш и ще успееш, ще си по-уверена. Не го мисли толкова...Виж за потегляне ако мога да съм малко акълийка (не че шофиране се учи от акъли де  Laughing ) ще даваш газ и ще си гледаш оборотите, ако не си усещаш колата и пускай плавно съединителя към 2000. Опитай на следващото кормуване, може и да проработи (изобщо и за смяната на скоростите само оборотите си гледах аз  Rolling Eyes). Ръчната същата практика, докато вземе колата да "опъва"  hahaha и тогава чак пускам (имах поне 5-6 байра  Whistling )
Хайде момичета, стягайте се в кръста...знам колко е кофти, но ще успеете, нема начин да нема начин   bouquet

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 16:20 от Шали

# 187
И на светофарите малко по бавничко тръгвам /особено ако съм първа кола, и още повече на баир/.
Когато завивам наляво и изчаквам насрещното движение, инстр. все ме кара да заставам по-напред, на една боя разстояние, а мен това ме притеснява Rolling Eyes
трудно ми е Rolling Eyes

е, никой не се е родил научен, смело!
на светофара, ако има брояч, започвай на 6-тата секунда да се подготвяш за тръгване
ако няма - като светофарът за пешеходците стане червен
това би трябвало да ти го е казал инструкторът  Wink

не си пестете парите, а си взимайте допълнителни часове - винаги има нещо повече, което да научите
а шофирането е преди всичко въпрос на практика

Успех и спокойствие на изпитите!  Peace

# 188
Изпитващия ми се казваше Колев. Човека лично на мен ми се видя симпатичен. Пълничък и със спокоен поглед. Не ми е подлагал капани, но не е бил и благосклонен. Просто си гледаше работата. Даже накрая ми се накара, че толкова съм била толкова притеснена.
Днес вече съм по-спокойна и решителна. Чудя се дали да не запиша още 1 курс. Сега има промоция и курса струва 350лв. А допълнителните часове са по 25лв. То много скъпи тия допълнителни. А не ми се вярва за 4часа да стана по-надобрела от сега. Виж 31 си е друга работа. Макар че вчера на изпита тотално бях изключила и неадекватна, а каква е гаранцията, че и след още един курс няма да се чувствам така. Чудя се какво да правя....

# 189
  • София
Проверявай тук, ден два след като излезе, че е готова книжката иди да си я вземеш. Моята стана 10 дена преди срока, хем бяха коледните и новогодишни празници.

Аз си проверих по ЕГН и се оказа ,че още на 3,02 е готова а имах входящ номер за 22,02 Rolling Eyes Няма и 14дена Rolling Eyesоткакто съм подала документите.Дали ще ми я дадат в понеделник ако ида до КАТ,или ще кажат чакай си датата...знам ли newsm78

# 190
Днес вече съм по-спокойна и решителна. Чудя се дали да не запиша още 1 курс. Сега има промоция и курса струва 350лв. А допълнителните часове са по 25лв. То много скъпи тия допълнителни. А не ми се вярва за 4часа да стана по-надобрела от сега. Виж 31 си е друга работа. Макар че вчера на изпита тотално бях изключила и неадекватна, а каква е гаранцията, че и след още един курс няма да се чувствам така. Чудя се какво да правя....

че то при тази промоция часът ти излиза малко повече от 10 лв.
определено се възползвай! Simple Smile

аз също изкарах горе-долу два курса, защото си смених инструктора, пък и никога не бях шофирала преди
после карах с мъжа ми всеки ден и чак след месец-два се осмелих сама да изляза

# 191
  • София
Чудя се дали да не запиша още 1 курс. Сега има промоция и курса струва 350лв.....
Би ли казала къде струва курсът  350 лв? В СБА ли? Моя колежка иска да го изкара и би била доволна на тази цена да се запише.

# 192
  • Варна
Проверявай тук, ден два след като излезе, че е готова книжката иди да си я вземеш. Моята стана 10 дена преди срока, хем бяха коледните и новогодишни празници.

Аз си проверих по ЕГН и се оказа ,че още на 3,02 е готова а имах входящ номер за 22,02 Rolling Eyes Няма и 14дена Rolling Eyesоткакто съм подала документите.Дали ще ми я дадат в понеделник ако ида до КАТ,или ще кажат чакай си датата...знам ли newsm78
Не, няма да ти кажат да чакаш до датата. Не знам в кой град си... на мен ми излезе книжката на 06.01 четвъртък се падаше, аз я взех чак в сряда, тогава успях да ида, но едно познато момченце си я взе в понеделника/и на него на 6ти беше готова.
Тази седмица иди и си я вземи, носи си картончето и личната карта.

# 193
Би ли казала къде струва курсът  350 лв? В СБА ли? Моя колежка иска да го изкара и би била доволна на тази цена да се запише.
Карам в I DRIVE. Офиса е на Руски паметник на спирката на тролеите. Може да си избереш и кола и инструктор. Има един Стоян  на Пежо. Да не го избира него, че е непоносим всезнайко.

# 194
  • София

Не, няма да ти кажат да чакаш до датата. Не знам в кой град си... на мен ми излезе книжката на 06.01 четвъртък се падаше, аз я взех чак в сряда, тогава успях да ида, но едно познато момченце си я взе в понеделника/и на него на 6ти беше готова.
Тази седмица иди и си я вземи, носи си картончето и личната карта.

От София съм,дано има значение Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт